Lilypad

Ulkoilu taaperon kanssa

74 posts in this topic

Meillä ulkoillaan kerran päivässä. Jos jaksetaan. :grin: Jos on aivan karsea keli, taapero nukkuu parin tunnin päiväunet ulkona vaunuissa ja siinä on päivän raittiit ilmat. Neiti on sen verran hienohelma, että kiukkuaa jo tihkusateessa. Ei minusta ole pointtia tehdä sitä pukemisrumbaa, jos kumpikaan ei nauti ulkoilusta pätkääkään. Koiranilmoilla mennään esim. ostoskeskukseen hengailemaan tai avoimeen pk:hon leikkimään. Harrastusvapaina päivinä ulkoillaan aina vasta iltapäivästä. Ollaan molemmat aamu-unisia (herätään siinä kymmenen maissa) ja kotiaamuina tehdään rästissä olevia kotitöitä, piirrellään, leikitään sisäleikkejä yms puoleenpäivään asti. Sitten tyttö nukkuu, syö pienen välipalan ja sitten suunnataan ulos leikkimään. :) Harmi vaan, että usein saadaan olla kahdestaan leikkikentällä, koska muut lapset ulkoilee aamupäivästä. 1v 5kk ei onneksi vielä kamalammin lapsiseuraa kaipaa, ämpäri ja lapio viihdyttää lasta ihan tarpeeksi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mukava kuulla muistakin laiskoista ulkoilijoista!! Kesällä tuli ulkoiltua enemmän, mutta syyssateilla meitä ei kyllä ulkona näy.. Kerran oltiin sateella ja olin aika ylpee itestäni :girl_haha: Tyttö nukkuu päikkärit ulkona, että siinä saa kyllä 2-3h raitista ilmaa.

 

Kyllä me silti yritetään kerran päivässä ulkoilla. Ennen käytiin vielä iltasin koko perhe kävelyllä, mutta nyt on niin pimeetä ettei tyttö oikeen viihdy rattaissa kun ei näe mitään..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päiväkodissa arkisin poika tietysti ulkoilee 2 kertaa päivässä. Viikonloppuisin monesti menee lauantaina niin, että aamupäivällä ollaan koko perhe asioilla ja kaupungilla ja sitten päiväunien jälkeen ulkoillaan. Sunnuntaina taas monesti aamupäivästä ulkoillaan ja iltapäivästä kyläillään tai meillä on vieraita. Eli yleensä viikonloppuna ne ulkoikerrat / päivä jää yhteen.

Tuo ulkoilukerta kyllä tarvitaan ehdottomasti, kun tuota energiaa on kuin pienessä kylässä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pitää poika ulkoistaa sitten kun sisälläolo alkaa vaikuttaa jonkinlaiselta parkourilta... Että kyllä me ulkoillaan pari kertaa päivässä. Sade tai pimeys ei haittaa, mutta terveitä meidän tulee kyllä olla. Usein kun mies tulee töistä kotiin lapsi odottaa melkein ulkovaatteissa ja isä lähtee viemään puistoon. Mä nautiskelen iltakahveista rauhassa sohvalla sitten.

 

Miksiköhän muuten leikkipuistoissa on usein niin olematon valo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ulkoillaan yleensä kerran päivässä lapsen ehdoilla. Lisäksi koiran kanssa käydään ulkona ja silloin lapset ovat rattaissa. Meillä ei nyt talven tullen ole ollut mitään hirveää innostusta ulkoilua kohtaan eikä pihalla viihdytä juuri puolta tuntia pidempään. Iltapäivällä pimeä tulee aikaisin ja tyttö ei oikein pimeästä tykkää. Hokee vain, että on ilta ja pimeä ja pitäisi mennä nukkumaan.

 

Meillä siis ulkoilua rajoittaa lähinnä esikoisen oma innostuksen puute. Mä olen pitänyt periaatteenani sitä, että ulkoilua ei saa rajoittaa minun innottomuuteni eikä myöskään huonot varusteet. Leikkipuistoissa näkyy paljon perheitä, joissa lapsilla kyllä on asianmukaiset ulkovaatteet, mutta vanhemmat värjöttelevät farkuissa ja kiukkuisina viluisina hoputtavat lapsiaan kotiin.

Nyt kun lapset ovat vähän isompia (1,5 v ja 3,5 v) niin ulkoilu kahdesti päivässä on pakollista mun mielenterveyden takia. :grin: Meillä pienempi on pallohullu, joten ulkona potkitaan palloa. Esikoinen tykkää kiipeillä ja touhuta hiekan kanssa. Nyt on ollut niin lämmin syksy, että vieläkin pystyy hiekkalaatikolla touhuamaan. Pimeästä esikoinen ei vieläkään tykkää, mutta ulos lähtemistä helpottaa haalarissa roikkuva pieni led valo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ulkoillaan yleensä kaksi kertaa päivässä. Tietysti keleistä riippuen ja kesällä ei käyty kuin unilla ja syömässä sisällä. Mutta pyrkimyksenä kaksi kertaa päivässä olla ulkona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä olen niin väsynyt, etten jaksa lähteä varta vasten ulkoilemaan lapsen (13 kk) kanssa. Vähintään kerran päivässä poika kuitenkin pääsee raittiiseen ulkoilmaan joko kauppareissulle tai iltakävelylle rattaissa. Ehkä sitten, kun hän oppii kävelemään, käymme sään salliessa tuossa leikkipaikalla pyörimässä, mutta toistaiseksi ei ole juuri huvittanut lähteä leikkimään pihalle, kun se on vain sitä lapsen nostelemista keinuun ja keinusta pois.

 

tätä meilläkin nykyään. neiti kun ei liiku kuin ryömimällä niin hankalaa se olis ulkona olla, joten just tuota keinumista olis lähinnä tiedossa. ja kun neiti on lähinnä isin kanssa päivät, kun olen töissä, niin eipä nuo pahemmin käy missään. mies kyl käy yksin urheilees jos vaan on terve.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2v, ei ulkoilla joka päivä, jos en jaksa niin sitten ollaan sisällä, nou problem. yleensä ehkä kerran päivässä, ½h - 1h.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, miten helpottavaa, että kaikki eivät ulkoile, tai ainakaan kahta kertaa päivässä. Voin siis tuon vuosikkaan kanssa odotella (suht) hyvällä omallatunnolla ainakin kevääseen. Meidän uudella asuinpaikalla ei tunnu lapset käyvän päivisn leikkipuistossa (varmaankin, koska menevät vuoden ikäisenä yleensä päiväkotiin), eikä viitsitä istua siellä kahdestaan, kun lapsi ei tee mitään muuta, kun ehkä vähän kaivelee hiekkalaatikkoa ja metsässä tms. lapsi vaan seisoo tai istuu kököttää paikallaan. Sitä varten en viitsi alkaa vaaterumbaan.

 

Poika saa kuitenkin n. 2h päivässä raitista meri-ilmaa, kun nukkuu päikkärit partsilla ja harrastuspäivinä aamupäivisin kulkee rattaissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käydään ulkoilemassa ainakin kerran päivässä, kun lenkitetään koira. Lenkin jälkeen jäädään hetkeksi pihalle tai mennään puistoon. Mutta yksinpä saadaan siellä pimeässä kököttää, ei useinkaan muita nähdä. Eli ei kyllä kauan viihdytä näillä keleillä... Kesällä on ihan eri juttu.

 

Mutta ei me kyllä kotonakaan kestetä olla, joten kerhoissa jne. käydään ahkerasti. :)

 

Meillä siis pojat 2v ja 7kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on 1,5-vuotias ja kaksi kertaa ulkoillaan päivässä keskimäärin. Joskus tosi kurjana päivänä kerran, nättinä sitten kolme kertaa. Aamulla ollaan puistossa 1,5h-2h ennen lounasta, sitten päikkäreiden jälkeen mahdollisesti ulos/kirjastoon/avoimelle päiväkodille ja illalla koko perheen kanssa ulos n. tunniksi. Minusta ulkoilu on kivaa ja tärkeää enkä koe sitä mitenkään raskaana. Se on päivässä melkein parasta, jopa kaatosateella :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapset ovat arkena päiväkodissa ja ulkoilevat siellä sitten, mutta viikonloppuisin kotona ulkoillaan kyllä. Poikkeuksena se että jos sataa kaatamalla tai on muuten vain ihan kamala sää. Pieni sade ei ulkoilua estä, mutta kaatosateella ei ulkoilu ole kenestäkään kivaa! Olen myös huomannut että uni tulee illalla paljon paremmin silloin kun on päässyt ulos purkamaan sitä energiaa. Niinä päivinä kun ei olla syystä tai toisesta ulkoiltu on monesti illat hyvin levottomia ja se onkin yksi syy siihen miksi pyrin siihen että joka päivä ulkoiltaisiin edes pieni hetki.

 

Pakkasrajana oon pitäny sitä -20astetta suunilleen, mutta sekin on ollut aina vähän sellainen että katson asian kerta kohtaisesti. Jos mittari näyttää -22 astetta aurinko paistaa ja lapset tahtoo ulos niin kyllä mä sillon lähen niiden kanssa hetkeksi sinne pihalle. Mutta jos ulkona on -15 astetta kylmä tuuli ja lapset eivät ole innokkaita ulos niin sitten ei välttämättä sinne pihalle mennä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keskimäärin kerran päivässä pari tuntia, huonolla kelillä ei mennä ulos vaan keksitään puuhaa sisällä. Aika usein käydään aamupäivisin asioilla/uimassa tms. joten niinä päivinä ulkoilu on iltapäivästä, muuten mennään iltapäivällä ulos. Olen hoitovapaalla kotona.

Edited by Ravenna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pyrin käymään kaksivuotiaan (kotihoidossa) kanssa kerran päivässä ulkona leikkipuistossa. Useimmiten ulkoilu ajoittuu aikaan juuri ennen lounasta ja ulkoilu kestää 40 min - 1,5 h. Kesällä saatettiin olla kauemminkin (kiitos Helsingin puistoruokailun). Erittäin harvoin käydään leikkipuistossa enää iltapäivällä, saati illalla. Ja niinä aamupäivinä, kun käydään kerhoissa, ei useinkaan ehditä puistoon.

 

Viikonloppuisin ei välttämättä jakseta lähteä ulos ollenkaan, huh. Tai korkeintaan lähikauppaan, jossa lapsi työntää innoissaan ostoskärryjä.

 

Aina välillä on huono omatunto siitä, että pitäis ulkoilla enemmän tai nyt edes kerran päivässä, mutta sitten rauhoittelen itseäni sillä, että sisäilma on nykyään paljon laadukkaampaa kuin vielä pari vuosikymmentä sitten. Ja jos lapsi kuitenkin saa liikuntaa kerhoissa, kaupassa, kotona jne. niin sehän on yhtä hyvä kuin saada liikuntaa ulkona...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pyritään menemään vähintään kerran päivässä ulos, mutta jos on kurja ilma tai itsellä kova päänsärky tmv., eikä mies ole kotona, en pode huonoa omaatuntoa, vaikka ulkoilu jäisikin joinain päivinä välistä. Joinain päivinä tulee sitten oltua kahdestikin ulkona. Fiiliksen ja sään mukaan siis mennään!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen hoitovapaalla ja vietän päivät vajaa 1,5-vuotiaan taaperon kanssa. Kesällä ulkoiltiin usein kolmekin kertaa päivässä tai vietettiin lähes koko päivä ulkona. Nyt syksyllä / alkutalvella ollaan ulkoiltu 1-2x päivässä, lähes säällä kuin säällä. Kohtuullinen sade ei haittaa ja harvassa on päivät ettei oltaisi ulkona. Lapsi nukkuu paremmin kun ulkoillaan ja oma virkeystaso on ihan eri luokkaa kuin satunnaisten sisäpäivien kooma.

 

Aamupuistoilu on muodostunut vakioksi, ellei ole mitään aamupäivän harrastuksia. Lisäksi lähdetään usein iltapäivällä tai illalla ulos toista kertaa, vähän miehen työvuoroista riippuen.

 

Pukeminen on niiiiin järkyttävää taistelua vaikka lapsi pitääkin itse ulkoilusta, etten viitsi lähteä ulos minkään 30 min takia. Lyhytkin ulkoilu on noin 1 h, usein ollaan parisen tuntia ulkona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sään salliessa ulkoillaan päivittäin. Toisinaan ulkoillaan pihalla ja leikitään. Joskus taas laitan neidin rattaisiin ja lähden lenkille. Huonolla säällä esimerkiksi kaatosateella en yleensä lähde ulos, koska ei siinä mielestäni mitään järkeä ole. Ei se kaatosateessa ulkoilu innosta minuakaan joten miksi pakottaa lapsi sinne kaatosateeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pojan 1v2kk kanssa ulkoillaan päivittäin. Kovilla pakkasilla ja kaatosateella ei ulkoilla. Ulkona ollaan yleensä 30min-2h. Ulkoilun kesto riippuu todella paljon säästä ja pojan jaksamisesta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei arkisin kyllä käydä ulkona, kun lapset on olleet sen 2*1,5h pihalla päiväkodissa. Viikonloppuisinkaan ei kyllä ihan aina ulkoilla, kun on viime aikoina ollut niin kiireistä. Rakennettu tuota taloa, pojalla on molempina päivinä harrastukset ja tälläi syksyllä ei siellä oikein ole mitään tekemistä. Isompi tietysti kavereiden kanssa menee ulkona päivät pitkät, mutta tuo pienempi... Täytynee koittaa taas vähän tsempata, kun tulee kunnon talvi ja tämä muu kiirestressi tästä vähän helpottaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

joka päivä pyritään ulkoilemaan (ihan jo äidinkin mielenterveyden vuoksi), mutta ei me nyt kauhealla myrskysäällä tai -25 pakkasella ulos lähetä! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pyritään ulkoilemaan päivittäin. Ulkoilu ajoittuu yleensä aamuun tai iltapäivään. Aamulla yleensä leikitään omalla pihalla tai läheisessä leikkipuistossa. Iltapäivällä saatetaan tehdä kävelylenkki tai lähteä vähän kaeammaksi puistoilemaan. Ulkoillaan kerralla yleensä 30min-1,5tuntia.

 

Olen aika jäävi jäämään sisälle. Pitää siis oikeasti olla se yli 25astetta pakkasta tai kunnon myrsky että jäädään sisälle. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyttö ulkoilee hoidossa kerran tai kahdesti päivässä mun työvuorosta riippuen. Arkena harvemmin iltaisin enää ollaan ulkona, kesällä ja syksyllä kyllä enempi kuin talvella. Viikonloppuisin ulkoillaan päivittäin vähän säästä riippuen. Pakkasrajaa en oo pitänyt, tyttö hyppii seinille jos ei pääse ulos. Tänään oli -32 ja pyörähdettiin sellainen 20min ulkona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ulkoillaan joka päivä ainakin jonkun verran, koska koiraa täytyy lenkittää. Ulkoilu onkin yleensä sitä, että neiti istuu osan matkasta rattaissa ja osan kävelee itse. Pyrin siihen, että koiralenkin lisäksi käytäisiin mahdollisimman usein myös pihalla ihan vain lapsen kanssa, esim. tuossa taloyhtiön leikkipaikalla tai jossain muussa leikkipuistossa tai sitten ihan vain metsässä kävelemässä. Ihan joka päivä ei kyllä ehditä noihin puuhiin ja omasta mielestäni noissa leikkipaikoissa on vain tylsää, joten itse viihdyn paremmin lenkeillä kuin missään puistoissa. Tyttö rakastaa ulkoilua eikä vielä tähän mennessä pukeminenkaan ole ollut ongelma. Ongelmia tulee joskus sisälle tulosta kun lapsi huutaa takaisin ulos kuin sumusireeni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 1 v. 3 kk ulkoilee yleensä kaksi kertaa päivässä, aamu- ja iltapäivällä. Puistossa jaksaa leikkiä noin tunnin putkeen. Pieni sade ei haittaa, sitä varten on kuorivaatteita ja kurapukuja. Myrskyllä ja megapakkasella jäädään sitten sisään.

 

Mitä isommaksi tuo kasvaa, sitä pakollisempaa ulkoilu näyttää olevan, jos haluaa pitää kämpän suurin piirtein ehjänä. :lol:  Sisällä tuo keksii miljoona tihutyötä, jos ei pääse purkamaan energiaa puistoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now