Hyppää sisältöön


Kuva

Vehnänalkioöljy


 • Kirjaudu vastataksesi
641 vastausta aiheeseen

#1 Suee

Suee

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 2 139 Viestit

Lähetetty 06 joulukuu 2010 - 17:35

Topicin aiheena siis vehnänalkioöljy.

Vehnänalkioöljystä liikkuu monenlaisia tarinoita plussanjahtaajien keskuudessa. Monille sitä on suositeltu keskenmenojen jälkeen, jotkut kertovat plussanneensa pitkän yrittämisen jäljeen ensimmäisestä kierrosta aloitettuaan vehnänalkioöljyn nauttimisen. Tieteellistä näyttöä vehnänalkioöljyn vaikutuksista plussaamiseen ei tietääkseni ole, mutta urbaanina legendana siitä kuulee varsin rohkaisevia kokemuksia. Tässä ketjussa siis kysymyksiä, vastauksia ja kokemuksia vehnänalkioöljystä! Öljyä käyttävät, siitä kiinnostuneet (ja sillä mahdollisesti plussanneet!) kommentoikaa ihmeessä!

Alkuun peruskysymyksiä ja vastauksia (tiedot hankittu googlaamalla ympäri nettiä):

Mitä on vehnänalkioöljy?

Vehnänalkioöljy on luonnon rikkain E-vitamiinien lähde. E-vitamiini on vahva antioksidantti, joka suojaa kehomme soluja härskiintymiseltä ja ennenaikaiselta vanhenemiselta. Vehnänalkioöljyn edullinen rasvahappokoostumus (mm. kasviperäinen omega-3) korostaa öljyn sydänystävällistä kokonaisuutta. Antioksidanttien tarve korostuu raskaassa fyysisessä rasituksessa.

Soijalesitiini on runsas kasviperäinen fosfolipidien lähde. Fosfolipidejä tarvitaan elimistömme kaikkien solukalvojen pinnoilla ja erityisesti keskushermostossa. Lesitiini on hyvä ravintoaine aivoille; muistille ja oppimiselle.

Vehnänalkioöljy sisältää myös runsaasti sinkkiä.

E-vitamiinia suositellaan myös huonosta ihosta kärsiville sekä raskauden aikana suojaamaan ihoa raskausarvilta.


Mitkä siinä ovat mahdollisesti raskautumiseen vaikuttavia ainesosia?

E-vitamiini ja sinkki. Vehnänalkioöljyllä voi olla raskautumista edistäviä vaikutuksia niin naisille kuin miehillekin:

Vehnänalkioöljy sisältää tärkeää E-vitamiinia, jota nimitetään yleisesti hedelmällisyysvitamiiniksi. Raskaana olevan, juuri synnyttäneen ja imettävän äidin pitäisi myös syödä sitä säännöllisesti. Kokemuksen mukaan naiset, joilla on taipumus saada keskenmenoja, kärsivät yleensä E-vitamiinin puutteesta. Vehnänalkioöljyn pitkäaikainen käyttö voi osaltaan ehkäistä keskenmenoja. Vehnänalkioöljyn pitkäaikainen nauttiminen lisää sukupuolista vitaliteettia, sillä se elvyttää sukurauhasten toimintaa. Vehnänalkoöljy ei ole suinkaan mikään kiihottava lemmenjuoma. Vehnänalkiot edistävät ja taasapainottavat luonnollisella tavalla elimistön toimintaa antamalla E-vitamiinia. E-vitamiinin puute nimittäin voi osaltaaan aiheuttaa seksuaalista heikkoutta.

Seuraa englanninkielisiä pätkiä aiheesta vehnänalkioöljy, e-vitamiini, sinkki ja lisääntyminen:
"Vitamin E is essential to the health of the reproductive organs. It normalizes hormone production. It is useful for increasing fertility in men as well as women. "500 to 1500 IU taken by the male partner for several months prior to conception has been shown to prevent birth defects in children of couples who've had defective children previously" Wheat germ oil is an excellent source of natural vitamin E."


"Vitamin E got itself a reputation as a "sex vitamin" early on. When it was being tested on laboratory animals, it gave every sign of deserving that reputation. When male animals were deprived of vitamin E, their testicles shrank. In pregnant female animals with vitamin E deficiency, the fetuses were reabsorbed into the uterus, preventing the animals from bearing young. Giving the animals even a single drop of vitamin E-rich wheat germ oil restored their fertility. In fact, vitamin E got its scientific name, tocopherol, from this particular ability. It means "to bring forth offspring."

"Although experts aren't sure why, vitamin E has been found to aid in conception. Men often receive vitamin E when their partners are undergoing in vitro fertilization (IVF) treatment. Increasing the intake of this antioxidant has been found to increase a couple's chances of IVF being successful by 10%. However, this vitamin should not be taken if you are using anticoagulants. You should always check with your doctor if you plan to exceed 500mg/day."

"Zinc (15 – 30mg/day): This mineral is important for maintaining the production of testosterone in men. Low levels of zinc can also affect sperm count and motility. In women, zinc helps the body use estrogen and progesterone more efficiently. Meat and seafood are the best sources of this mineral but it can also be found in whole grains and wheat germ. As important as this mineral is, it's vital that you don't take too much. High levels of zinc can be toxic as well as counterproductive in your efforts to aid conception. A well-balanced diet is usually sufficient to maintain zinc levels. However, if you are thinking of taking a zinc supplement, consult your doctor first so that you can be sure you receive the correct amount."


Mistä vehnänalkioöljyä voi ostaa ja paljonko se maksaa?

Luontaistuotekaupoista, isojen markettien luontaistuotehyllystä (ainakin Prismat myyvät) ja monista nettiapteekeista. Vehnänalkioöljypullo maksaa n. 8-12 €/200ml. Saatavilla myös kapseleina. talviunen tietoja E-vitamiinivalmisteista: iHerbistä saa ainakin luonnollista E-vitamiinia öljykapseleissa. Jos E-vitamiinivalmisteita tilaatte, niin muistakaa varmistaa että siinä on kaikkia neljää (alfa, beta, delta ja gamma) eri tokoferolia ja nimenomaan siinä luonnollisessa muodossa (eli esim. d-alfatokoferoli eikä dl-alfatokoferoli).

Paljonko sitä käytetään?

Suositeltu annos on 5ml (=1 tl) päivässä. Yliannostusta tulee välttää.

Miten sitä säilytetään?

Vehnänalkioöljy tulee säilyttää viileässä ja pimeässä. Jääkaappi on paras, näin öljy ei pääse härskiintymään.

Miltä se maistuu?

Monet ovat valittaneet vehnänalkioöljyn mausta. Allekirjoittaneesta se kuitenkin maistuu lähinnä öljyltä. Kylmä öljy on mauttomampaa kuin huoneenlämpöinen, joten siitäkin syystä ölju kannattaa säilyttää jääkaapissa (härskiintyneet öljyt ovat kamalia, suojele siis öljysi tältä!). Kapelit ovat mauttomia, ja teelusikallinen on niin pieni määrä ettei sitä juuri ehdi maistelemaan. Venhänalkioöljyn voi myös sekoittaa esim. jogurttiin, jolloin maku häviää muiden makujen sekaan.Tässä siis pieni tietopaketti, kertokaa omia kokemuksianne! Nyt sitten paljon niitä ihmisalkioita kehiin vehnänalkioilla :grin:

Viimeksi muokannut Suee, 30 joulukuu 2010 - 13:22 .


#2 Suee

Suee

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 2 139 Viestit

Lähetetty 06 joulukuu 2010 - 17:54

Allekirjoittaneella on käynnissä yk4, ensimmäinen kierto jossa vehnisöljyä käytän, ja musta se on tosiaan ihan ok makuista. Ihan siis öljymuodossa sitä nautin, ja olen miettinyt että ei siitä ainakaan mitään haittaakaan ole. poksis sanoi hyvin päikyssäni, että mitäpä sitä ei olisi valmis kokeilemaan mikä on jollain toiminut :grin:

#3 poksis

poksis

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 1 363 Viestit
 • Location:Pk-seutu

Lähetetty 06 joulukuu 2010 - 18:18

Hyvä tietopaketti, kiitos Suee! Toivottavasti ollaan molemmat täällä kohta raportoimassa vehnisplussista! :girl_crazy:

Itse olen siis myös tässä kierrossa (yk 5) aloittamassa vehnänalkioöljy-kokeilua ja olisi kiva tosiaan kuulla muiden kokemuksia :girl_smile:

Muruset 2011 & 2015

Kolmas pieni aina sydämessä kkm rv 17+0 10/2013

 

Spoiler

#4 Vieras_Raparperityttö_*

Vieras_Raparperityttö_*
 • Guests

Lähetetty 06 joulukuu 2010 - 19:14

Itse rupesin syömään helokkiöljykapseleita sekä foolihappoa keväällä kun päätimme raskauden tulla jos on tullakseen. Helokkiöljykapseleita olen tosin syönyt koko aikuisikäni, samoin sinkkiä jolla on muuten suotuisa vaikutus limakalvoihin. En nyt sano että toukokuinen plussa olisi näistä johtunut mutta missään tapauksessa näistä ei haittaa ole! Iho voi hyvin, sekä hiukset ja on niillä hyvä vaikutus myös hormoneihin ja miksei myös hedelmällisyyteen :) D-vitamiinia suosittelen myös, etenkin nyt pimeään vuodenaikaan!

Tärppionnea!

#5 Scarlet

Scarlet

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 4 107 Viestit
 • Location:Keski-Uusimaa

Lähetetty 06 joulukuu 2010 - 19:15

Mä käytin tota kun yritettiin esikoista, muistaakseni siinä(kin) kierrossa, jossa plussasin. Olin jo unohtanut ton kikan, täytyypä käydä ostamassa!

hD9Vp3.pngU4PIp2.pngnP6Ep2.png


#6 Vieras_Keira_*

Vieras_Keira_*
 • Guests

Lähetetty 07 joulukuu 2010 - 08:57

Mulla on käytössä vehnänalkioöljykapselit - tämä on nyt kolmas kierto kun niitä syön, mutta ei ainakaan vielä ole plussaa näkynyt :girl_sigh:

#7 Suee

Suee

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 2 139 Viestit

Lähetetty 07 joulukuu 2010 - 13:04

^ Keira, muistatko paljonko ne kapselit maksoi? Ja onko niissä se 5ml/kapseli?

Onko kukaan huomannut öljyllä olevan mitään vaikutuksia kiertoon tai sen vaiheisiin? Mulla oli eilen ovispäivänä ihan hyytävät oviskivut, joita ei ole aiemmissa kolmessa kierrossa ollut. Mietin että mistäköhän tuo johtuu, ja ainoa asia joka tietääkseni on aiempiin kiertoihin nähden erilailla, on nimenomaan se että nyt otan tuota öljyä. Voikohan sillä olla tuollaisia vaikutuksia? Ja jos oviskivut on suhteellisen kovat niin onko se hyvä vai huono?

#8 talviuni

talviuni

  Ei muuta elämää

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePistePiste
 • 6 286 Viestit
 • Location:Lande

Lähetetty 07 joulukuu 2010 - 15:19

^ En tiedä voiko se öljy vaikuttaa, mutta mulla ainakin vaihtelee oviskipujen voimakkuus ihan sattumanvaraisesti. Tai ainakaan en ole osannut yhdistää kivuttomia kiertoja mihinkään erityiseen. Menkkakivut kyllä ovat lievemmät kun välttelee sokeria (ja valkoisia jauhoja), joten ehkä sillä vois olla oviskipuihinkin vaikutusta?

Itse en vehnänalkioöljyä ole kokeillut, mutta kaikki muut mahdolliset lisäravinteet helokkiöljystä maca-jauheeseen ja spirulinasta seleeniin :girl_haha: Enää en jaksa syödä kuin D-vitamiinia ja foolihappoa, joita itse pidän tärkeimpinä.

28WKp3.png6iYRp2.png

päiväkirja impatient female

Me kaksi '86 '84
vuosien odotuksen päätteeksi syntyi tyttö 31.5.2013

yllättävän ihmeellinen pikkusisko 2.9.2014


#9 Suee

Suee

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 2 139 Viestit

Lähetetty 12 joulukuu 2010 - 01:21

^ kiitos tosta tiedosta! Huojentavaa että on ihan normia että oviskivut voi vaihdella kuukausittain ilman että se tarkoittaa mitään.

Oviskipujen lisäksi toinen asia mitä ei ole ollut missään muussa kierrossa: tähän mennessä multa on joka kierrossa tullut edes tippa tuhrua näillä päivillä, mutta nyt ei :girl_in_love: En sitten tiedä tietenkään johtuuko sekään tuosta vehnisöljystä, mutta oli mitä oli niin hyvä asia se on! Perinteisesti kai B-vitamiinin pitäisi tuhrutteluun auttaa, en sitten tiedä tästä sinkistä ja E:stä mitä öljyssä on :girl_wink:

#10 Suee

Suee

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 2 139 Viestit

Lähetetty 12 joulukuu 2010 - 11:03

Käyn heti ilmiantamassa: Keira plussasi tänään! Onnea! :girl_in_love: Lieneekö sitten öljyn vai minkä ansiota, mutta eipä näemmä kauaa silti mennyt kun ketjun ensimmäinen vehnisplussa paukahti kehiin.

#11 Letitia

Letitia

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 923 Viestit

Lähetetty 13 joulukuu 2010 - 12:37

En ole käyttänyt venhäalkioöljyä tai kapseleita, mutta kaapista löytyy Elovenan vehnänalkoioita ihan sellaisenaan. Ostin ne jokin aika sitten kuidunsaantimielessä kun halusin vaihtelua leseille, mutta hyvä tietenkin jos niistä olisi raskautumiseenkin apua! Olen ripotellut vehnänalkoita jugurttiin myslin kanssa, lisännyt smoothieen ja käyttänyt sämpylätaikinaan jauhojen lisänä. Eikä maistu pahalta! Noissa alkioissa on kyllä vaan 8 % rasvaa (pakkauksen mukaan, Finelin sivujen mukaan 10%), että aika paljon saa napsia että tulee kasaan tuo 5 ml:aa vastaava määrä rasvaa. Bonuksena kuitenkin Foolihappoa 330 µg /110g :girl_crazy:

#12 Vieras_TiinuLiinu_*

Vieras_TiinuLiinu_*
 • Guests

Lähetetty 13 joulukuu 2010 - 14:06

Hmm..pitäisiköhän munkin Lähetetty kuva
Nyt jokapäiväiseen traditioon kuuluu jo greippimehu ja foolihappo.

#13 Jaanuli

Jaanuli

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 3 742 Viestit

Lähetetty 13 joulukuu 2010 - 14:19

Siis onko tuossa pointti se että saa E-vitamiinia ja sinkkiä? Molempia nimittäin löytyy tuosta monivitamiinista jota syön. En viittis ruveta siihen päälle vielä napsimaan noita kapseleitakin jos niissä ei mitään muuta 'hyödyllistä' ole.

yritystä 03/10 -> lähete tutkimuksiin 04/11 -> aloitettu NKL:lla 08/11 -> 01/12 miehellä todettu kromosomihäiriö -> perinnöllisyyspoli 06/12 -> IVF/ICSI + PGD 02-03/13 (-) -> tauolla toistaiseksi


#14 talviuni

talviuni

  Ei muuta elämää

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePistePiste
 • 6 286 Viestit
 • Location:Lande

Lähetetty 14 joulukuu 2010 - 10:15

^ E-vitamiini se vehnänalkioöljyn tärkein osa taitaa olla, ja en mäkään kyllä näkisi järkeä kapseleiden/öljyn käyttämiseen jos syö jo valmiiksi monivitamiinivalmistetta mistä E-vitamiinia löytyy. Ja jos syö viljoja/lihaa/maitotuotteita, pitäisi sinkkiä kyllä saada ihan tarvittava määrä ilmankin ravintolisiä.

Mä veikkaisin, että vehnänalkioöljyssä se "paras" juttu on se, että E-vitamiini on luonnollisessa muodossaan eikä synteettistä. Mutta ottaapa tuosta nyt sit selkoa, että vaikuttaako luonnollinen ja synteettinen vitamiini elimistössä eri tavalla vai ei. Tutkimuksia ja spekulaatioita kun löytyy puolesta ja vastaan. On etsitty, luettu, ja melkein räjäytetty kuuppa kun olen koittanut perehtyä vitamiinien ja hivenaineiden maailmaan tässä yritysaikana.

Viimeksi muokannut talviuni, 15 joulukuu 2010 - 09:03 .

28WKp3.png6iYRp2.png

päiväkirja impatient female

Me kaksi '86 '84
vuosien odotuksen päätteeksi syntyi tyttö 31.5.2013

yllättävän ihmeellinen pikkusisko 2.9.2014


#15 Jaanuli

Jaanuli

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 3 742 Viestit

Lähetetty 14 joulukuu 2010 - 10:57

^ Ok, no sitten en taida harkita enempää noiden kapseleiden hakemista (popsin siis raskaus-Multivitaa jossa on mun käsityksen mukaan kaikki "tarvittavat" ainekset). :)

yritystä 03/10 -> lähete tutkimuksiin 04/11 -> aloitettu NKL:lla 08/11 -> 01/12 miehellä todettu kromosomihäiriö -> perinnöllisyyspoli 06/12 -> IVF/ICSI + PGD 02-03/13 (-) -> tauolla toistaiseksi


#16 Scarlet

Scarlet

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 4 107 Viestit
 • Location:Keski-Uusimaa

Lähetetty 14 joulukuu 2010 - 10:58

Mä olen lukenut joskus jostain ( :grin: ) että vitamiinit imeytyy paremmin jos ne nauttii nestemäisessä muodossa. Siinä mielessä öljy olisi pillereitä parempi.

hD9Vp3.pngU4PIp2.pngnP6Ep2.png


#17 talviuni

talviuni

  Ei muuta elämää

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePistePiste
 • 6 286 Viestit
 • Location:Lande

Lähetetty 14 joulukuu 2010 - 11:00

^ Kyllä sen pitäisi riittää, että ne ottaa veden kanssa, mutta tottahan nestemäinen valmiste ainakin imeytyy nopeammin kuin puristetabletti. Rasvaliukoiset vitamiinit pitäisi taas aina nauttia rasvan kanssa (tästä syystä meidän D-vitamiini on oliiviöljyyn sekoitettuna kapseleissa), jotta ne imeytyisivät.

28WKp3.png6iYRp2.png

päiväkirja impatient female

Me kaksi '86 '84
vuosien odotuksen päätteeksi syntyi tyttö 31.5.2013

yllättävän ihmeellinen pikkusisko 2.9.2014


#18 Vieras_TiinuLiinu_*

Vieras_TiinuLiinu_*
 • Guests

Lähetetty 14 joulukuu 2010 - 11:52

Jäi aamulla luppoaikaa, joten hain Prismasta pullollisen öljyä Lähetetty kuva

#19 Skrållan

Skrållan

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 228 Viestit
 • Location:Etelä-Suomi

Lähetetty 14 joulukuu 2010 - 21:06

Kävinpä minäkin kaupassa tänään ja jotenkin eksyin luontaistuoteosastolle. Viimeinen pullo vehnäalkioöljyä tarttui mukaan. EI ollut mitään suurta herkkua, mutta kyllä meikäläinen sitä voi kokeeksi nauttia ties vaikka auttais asiaa Lähetetty kuva

Viimeksi muokannut Skrållan, 14 joulukuu 2010 - 21:06 .

Oman käärön yritystä 09/2010

#20 Uu_

Uu_

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 2 617 Viestit
 • Location:Lappeenranta

Lähetetty 14 joulukuu 2010 - 21:24

Haa! Sueen riemuksi hyppään tänne. :grin:

Rupesin vaan miettimään, että voiko E-vitamiinin yliannostuksesta olla haittaa? Onko se niitä vitamiineja, jotka varastoituu johonkin jemmaan, eikä ole liiallisesti nautittuna (nautintohan on toki suhteellista... :P) pahaksi?

Aattelin vaan, että kun esim. mie syön aika paljon pähkinöitä (hyvä E-vitamiinin lähde) ja lisäksi vielä vitamiinitabletteja, joissa on E-vitamiinia... Sinänsä vähän OT, mutta pohdinpahan kuitenkin.

Kaksoset 08/2011

Päikky