Guest Is

Huonoimmat joululahjat

187 posts in this topic

Lappuun oli laitettu minkäkokoista pussilakana settiä toivotaan mutta ei sitä oltukkaan katsottu yhtään :skilletgirl: Eli poju sai 150x220 pussilakanasetin :girl_haha: No menee sit teininä jos vielä kiinnostaa? :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyttö (3v.) olisi saanut tänä jouluna Moxie-nuken jolla oli musta keinonahkainen minihame ketjukoristeineen, mukana myös iso pullo hajuvettä joka haisi ihan kamalalta, näytti minusta ihan h**ralta ja poika (2v.) olisi saanut 8-vuotiaalle tarkoitetun kauko-ohjattavan auton ellen olisi saanut tavaroita pakkaamattomana ja laittanut sivuun. Todella harmi kun tietää että lahjan antajalla ei todellakaan ole ylimääräistä rahaa.. Mitä ihmettä mä teen noille tavaroille?? Itselläni on tiettyjä periaatteita lasten lelujen suhteen ja ottaa todella paljon aivoon ettei niitä oteta huomioon. Mieluummin olen lahjatta kuin siinä tilanteessa että joudun miettimään mihin tungen nuo kertakaikkiaan TÄYSIN epäsopivat tavarat....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon myös varmaan poikkeus, kun tykkään ääntä pitävistä leluista girl_crazy.gif Ennemminkin nuo monien mainitsemat isot lelut tms. joista ei olisi ennalta sovittu, olisivat kauhistus.

 

 

Sama juttu. Poika viihtyy loistavasti ääntä pitävien lelujen kanssa ja niistä saa yleensä äänenvoimakkuuden pienemmälle. Ovathan puulelut hienompia ja "sopivat sisustukseen" mutta meillä leluissa pääasia on että lapsi viihtyy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poika sai tänä vuonna muovisen traktorisetin. Ihastui aivan täpöllä siihen, mutta osat hajoilivat jo samana päivänä. Ohutta muovia ja pikkuosia... Ihana idea, kun poika rakastui niin täysillä, mutta laadultaan ihan sopimaton 2-vuotiaan leikkeihin. Ehkä kouluikäisellä olisi jo kestänytkin jonkin aikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle kelpaa kaikki lahjat mistä lapsi ilahtuu, kunhan ovat kutakuinkin kohtuuden rajoissa. Sen sijaan huonoja lahjoja ovat ne, joista lapsi pahoittaa mielensä. Pettymyksiä meillä on 4v:lle aiheuttanut esim. vauvan ensihelistin tai joku purulelu. Neljävuotiaalle asiaa ei vaan oikein osaa selittää. Kyseessä on lahjanostaja, jolle on tärkeitä että jotain ostetaan eikä se onko se lapselle sopiva. Lisäksi mua itseäni on ärsyttänyt mainospalapeli (jäi lapselta huomiotta) sekä vaaleasininen nalle, jossa lukee "New Baby Boy", joka oli siis meidä tytölle, varsinkin kun tiedän että meidän esikoisen sukupuoli oli pettymys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikko sai 2 v lahjaksi 150cm pussilakana setin :girl_haha: Menee mukavasti aikaa ennen kun saa sen omaan käyttöönsä :girl_smile:

Meillä pojilla on ollut vauvaiän jälkeen ihan aikuisten koot käytössä noissa pussilakanoissa yms. Mun mielestä on täysin turhaa ostaa mitään ns. lastenkokoja, kun ihan hyvin voi käyttää niitä samoja kuin mä itsekin. Pojilla on ollut kaksi vuotta kerrossänky, jossa kuopuksen alasänky on 120x200 cm ja esikoisen yläsänky on 80x200 cm, joten samat pussilakanat käy kaikille ja kuopuksen sänkyyn käy samat parivuoteen lakanat kuin mun omaankin sänkyyn (160x200 cm).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jokunen on ottanut puheeksi liian isot/pienet vaatteet. Mua ärsyttää se, että monesti kaupoissa myyjät suosittelevat "juuri tuon ikäiselle sopivaa" eli todennäköisesti kohta jo pientä vaatetta. Miksei ne voi myydä reilua kokoa, siis puhun tietysti sellaisista myyjistä, jotka tietävät lastenvaatteista jotain? Kun ei mummot ja tädit sun muut tiedä/muista miten lapset kasvaa, niin voisivat myyjät toimia vähän reilummin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me saatiin aikanaan osamme kamalista lahjoista (tyynyjä, pyyhkeitä, fleecevilttejä, miesten kosmetiikkaa kun mies ei käytä mitään jne.), mutta nyt ollaan parina vuonna jo saatu mukavasti sitä mitä ollaan haluttukin kun mies tekaisi meille lahjalistat nettisivuilleen.. Siellä siis voi klikata lahjan ostetuksi joten tuplia ei tule. Saman asian ajaa siis myös netin toivelistat (vaikka aika moni kai käyttää näitä vaan häälahjalistoihin, mutta toimivat hyvin jouluina, synttäreinä jne.). Tämä toki käy vain sellaisten kanssa joilla netti löytyy.. Eikä tietenkään auta sellaisten kanssa, jotka ei välitä yhtään mitä ostaa.. Mutta meillä tämä auttoi tuplalahjaongelmiin (sain pari kertaa jouluna 2 samaa kirjaa) ja saatiin myös oikeanlaisia vaatteita (mies oikeankokoisia alushousuja ja sukkia, minä oikeankokoisen ja mallisen pyjaman) jne.

 

Ja nyt tyttökin sai aika lailla sitä mitä toivottiin (tytön eka joulu).. Toki anoppi oli ostanut omaa makuaan olevia vaatteita jonkin verran (eikä niitä meidän toivomia Tutan pingviini- ja pöllökuosisia), mutta olivat kuitenkin ihan kivoja ja kuitenkin hyvälaatuisia (Tuttaa ja kotimaista Marlonia). Onneksi ei kuitenkaan ostanut mitään niinkin kivaa kun syntymänä tytölle lahjaksi annettu luojan luomat eläimet (tai jotain sellaista se nimi oli)-kylpykirja.. Anoppi kun tasan tietää että ei aijota lasta kasvattaa uskomaan luojaan kaikkivaltiaaseen, vaan lapsi tulee käymään elämänkatsomustiedon tunneilla ja saa sitten isompana itse liittyä kirkkoon tmv. jos johonkin haluaa uskoa ja kuulua.. No, on siinä sentään eläinten kuvia eikä se lapsi osaa vielä lukea, joten ei tiedä että siinä jotain luojasta lukee.. Pelkään vaan että anopilla tuo uskonnon tyrkytys kyllä nostaa päätään vielä ja lahjaksi vielä tulee joku lasten kuvaraamattu tmv..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain mieheltäni kerrean lautapelin ja en todellakaan pidä pelaamisesta missään muodossa!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

mun täytyy sen verran puolustella näitä jotka ovat antaneet ylisuuria vaatteita, että kaikki ei vain yksinkertaisesti ymmärrä / osaa ajatella vaatteiden kokoa suhteutettuna lapseen. Ei edes ihmiset joilla on omia lapsia. Esierkkinä eräs sukulaisnainen toi siskoni tytölle vauvalahjaksi jonkun 100cm potkupuvun! En edes ymmärrä mistä niin suuria potkareita löytää. 100cm vaatehan menee keskimäärin 3 vuotiaalle. Hauskinta tässä jutussa on se, että tällä perheellä joka toi lahjan on 5 lasta :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistellaanpas taas joulun lähestyessä joululahjoja. :girl_smile:

 

Meidän tyttö ei vielä ole joulua viettänyt, mielenkiinnolla odotan miten hyvin meidän toiveita tytön lahjoissa kuunnellaan. Tai lähinnä, että miten anoppi kuuntelee...

 

Anoppi ostaa aina miehelle/meille lahjoja, joita miehen sisko toivoo. (On kai olevinaan tasapuolinen näin?) Niin kauan kun ollaan tunnettu, on näin ollut. On saatu mm. väärän sarjan astioita, olisihan nekin rahat voinut paremmin käyttää. Toissajouluna mies toivoi äidiltään tasan yhtä juttua. Ei saanut, vaan sai sitä mitä miehen sisko toivoi. Viime jouluna ihan sama juttu. Eikä kyllä hinnasta ole ollut kiinni, halvempia olisi ollut toiveet kuin saadut. Harmittaa miten rahoja tuhlataan turhaan eikä kuunnella toiveita.

 

Tytölle osti joskus jotain sanoen "näin että teillä oli tämmönen niin ostin sit toisen". Anteeksi mitä? :hysteric: Vauvan synnyttyä osti lakanoita, vaikka oltiin juuri aiemmin esitelty miten hirveästi meillä niitä jo on. Toi myös peiton, kiitos vaan mutta meillä on jo yksi, ja käytetään unipussia. On antanut myös kaksi samankokoista ulkovaatetta, toista on käytetty kerran, toista ei ikinä, kun meillä on jo mun makuun paremmin sopiva. Eikä kyllä ihan hirveästi ollut vanupuvuilla käyttöä heinäkuussa. :girl_sigh:

 

Joulua innolla odotellessa! :girl_crazy:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä anoppi on oikea krääsän keräilijä. Se ostaa mitä vain kun halvalla saa. :rolleyes: Ja huippu suortuksena pidän 9 välikausi pukua ennen kuin poikamme oli edes vuoden.

 

Minua eniten ärsyttää se että taaperon eteen lyödään lelukuvasto ja kysytään mitä hän haluaa. Se nyt on nähty, jos taivas on rajana, niin toiveetkin sinne kiirii. Pahinta on se että se romutaivasta enemmän leikkiaikaa olisi saanut sellainen lelu, jota lapsi osaisi ilman lelukuvastoa toivoa. Kuvasto vain sekoittaa pienen pään.

 

Meille aikuisille anoppi on hankkinut keraamisen piha pulun, kaiken maailman koriste purnukkaa keittiöön (esim syötäväksi kelpaamattomia chilejä 35 cm lasipurkissa), suolakivi valon. Mutta nyt on onneksi pitäytynyt lakana hankinnoissa viimeaikoina.

 

Oma äitini ostaa meille toivomusten mukaan, ja usein yllättää positiivisesti. Kokonaan uusi puukkosarja keittiöön oli kyllä paraslahja ikinä, kun meillä oli vain irto puukkoja ollut siihen asti. Aineettomia lahjoja toivomme eniten itsellemme.

 

Odotan kauhulla pikkusisaruksen syntymää ja sitä uutta vauvalelu aaltoa. Esikoinen ei leikkinyt ennen 1,5v ikää. Siis katseli romupaljoutta, mutta ei leikkinyt. Kulutti aikansa tutkimiseen ja liikkumiseen, joten käyttämätöntä vauvalelua meillä on kaapillinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohjanoteeraus oli erään miehen sukulaisen joululahja pojalle (silloin 2v!) viime vuonna: tällainen aivan karsea koristekaupunki (!!) täynnä ledvaloja, joka sitten vilkkuu pöydällä kaikissa sateenkaaren väreissä. girl_impossible.gif Eikä todella mikään pikkukoriste, vaan lähes puoli metriä leveä, ja varmaan 30cm korkea härpäke. Kohteliaisuudesta pidettiin se esillä joulun pyhät.

 

Nyt ollaan jo miehen kanssa valmiiksi ahdistuneita kun edes ajatellaan tulevaa joulua. grin.gif

 

 

3317-000.p.1.0.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaan kaikin keinoin yritetty julistaa, että ei haluttaisi paristokäyttöisiä paina napista niin laulan ja tanssin ympyrää -leluja, ainakaan niin kauan, kun lapsi ei niitä osaa pyytää. Sen mielestä kuitenkin vaikka vanhat bussiaikataulut on kiva lelu.

 

Saatiin tuomisina muovihärpäke, joka nappia painamalla laulelee laulujaan ja lärpättää jotain. Jee, juuri tätä toivottiinkin... not. :girl_cry2:

 

Niin ja saatiinhan me myös kahvipaketti. Ei kumpikaan juoda kahvia.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikki KOVAÄÄNISET lelut, joista ääntä ei saa säädettyä hiljemmalle, saavat verenpaineeni nousemaan.

 

Lisäksi vaatteet, paitsi puserot ja housut, aiheuttavat ärtymystä. Ei me tehty vanuasulla mitään keskikesällä, kun muksu siihen olis sopinut.

 

 

 

Ps. Bamselina, tuollaista mä olen etsinyt jo monta vuotta!!!!! :D:lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisäksi vaatteet, paitsi puserot ja housut, aiheuttavat ärtymystä. Ei me tehty vanuasulla mitään keskikesällä, kun muksu siihen olis sopinut.

 

Mä sitten taas inhoan, kun saadaan lahjaksi paljon sellaisia siitimpiä vaatteita, joille on kuitenkin käyttöä melko vähän. Käyttövaatteet ovat aina tervetulleita, mutta "hienot" vaatteet jäävät herkästi käyttämättä. Mä kun mieluusti puen lapsen juhliin ja muihin vastaaviin hienosti oman makuni, en kälyn maun, mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikki KOVAÄÄNISET lelut, joista ääntä ei saa säädettyä hiljemmalle, saavat verenpaineeni nousemaan.

 

 

Sama. Onneksi monesti kaiuttimen päälle pystyy mättämään teippiä ääntä pienentämään, jos ei, leluista "loppuu" patterit aika äkkiä.

 

t. ilkeä äiti

Share this post


Link to post
Share on other sites

minua meinasi viime jouluna harmittaa kun meidän neiti käytti 68cm vaatteita ja pukki toi aivan ihanan pörröisen-nallehaalarin ja syötävän suloisia bodyjä ja potkareita kokoa 56cm :girl_cry2: kyseinen pukki oli vielä soittanut etukäteen ja kysynyt kokoa, mutta oli sitten ilmeisesti muistanut kaupassa kuitenkin väärin, noh jospa sitä vielä lisää saataisiin lapsia niin sais nuillekkin vaatteille joskus käyttöä :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistan kun pojan ekana jouluna poika sai miehen porukoilta lahjaksi muumitalon. Joo reilu 6kk ei ymmärtänyt sillon mitään sellasen talon päälle. Ainut mitä ois sillä tehnyt niin ois tunkenut ne pienet muumit suuhunsa ! :hysteric:

 

Nyt kyllä isompana talolla on leikitty, mutta sen säilyttäminen oli turhauttavaa kun ei ollut mikään ihan pieni lelu tuokaan...

Edited by Ninsku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei täällä joku aikaisemmin mainitsi käyttävänsä lahjalistaa myös joulutoiveisiin. Olisiko vinkata joku hyvä lahjalista-saitti? Se Lahjalista.net on jotenkin niin ankea, ja vaikkei sen niin väliä oikeasti taida ollakaan - että kuinka ankea se lista tai sivu on, mutta ottaisin silti suosituksia mieluusti vastaan :girl_smile: .

 

Me saadaan aina jouluisin miehen vanhemmilta oudoimmat lahjat. Tai ainakin minä saan. Esimerkkinä räikyvän punainen sifonki- tms, huivi, jossa hapsut ja hapsuissa punaiset helmet :girl_impossible: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan nyt oltu nyt todella tiukkoja siitä, että leluja ei osteta lapsille. Viimejouluna pojat saikin kaikista kieloista huolimatta niin paljon leluja, että ei meinattu mitenkään edes saada tavaroita mukaan kotiin. Eli sinä jouluna meillä tuli tuplana leluja aiempiin vuosiin verrattuna. Ihan kuin olisin sanonut ihmisille juurikin päinvastaista, että OSTKAKAA MEILLE LELUJA NIIN, ETTÄ ME VOIDAAN UIDA NIISSÄ!!

 

Nyt olen hokenut koko vuoden, että ei leluja tai ne menee heti roskiin. Synttäreillä saatiinkin rahaa ja lahjakortteja eri liikkeisiin. Ainostaan kummivanhemmat ostivat kaikista huolimatta leluja, koska he haluavat itse päättää mitä haluavat ostaa eivätkä varsinkaan sitä mitä me ollaan pyydetty/toivottu. Pahin lahja heiltä oli isojen poikien autotalli/autopesula, joka hajotettiin samantien pieniksi osiksi ja nyt ne osat pyörii ympäri kämppää. Ihmisten jotenkin hirveän hankalaa tajuta se, että pikkulapsiperheissä leluja on jo ihan riittävästi ja useimmiten lapset ei edes leiki niillä. Meillä toi 3v on nyt vasta alkanut kiinnostumaan leluista ja sekin on vaan yksi lelu millä leikitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoinen sai 4-vuotiaana pukilta vauvojen lelun. Yllättäen jäi leikkimättä. Pahinta ehkä vielä se, ettei ollut vahingossa nimilaput vaihtuneet vain tarkoituksella esikoiselle ostettu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now