Sign in to follow this  
Followers 0
Tiikeri-äittä

Monikkojen nukkumajärjestelyt


17 posts in this topic

Kysymys: Nukkuvatko teillä tuplat omissa huoneissa vaiko yhteisessä huoneessa? :girl_smile:

 

Meillä poitsut siirtyvät ensi yöksi yhteiseen huoneeseen, ikää viikko vajaa 15kk. Esikoisella (3v 3kk) on oma huone ja poitsuilla yhteinen huone niin kauan, että me mihinkään tästä muutetaan, katsotaan sitten tilannetta. Jotenkin tuntuu toisaalta hassulta laittaa lapset samaan huoneeseen, kun minulla itsellä on ollut aina oma huone, mutta taasen sitä jotenkin ajattelee, että onhan nuo tuplat jakaneet jo minun kohdunkin ennen syntymäänsä, eli symbioosielämä jatkuu yhä, eivätkä pojat häiritse toisiaan (toinen vetää unia kun kaveri viereisessä sängyssä huutaa raivosta putkihuutoa). Lähinnä eivät yksin osaa nukkua/nukahtaa, vaan kaveri pitää olla viereisessä sängyssä, että uni tulee... En sitten tiedä miten tulee menemään, varsinkaan kun ajattelee, että nuo joskus teini-ikään tulevat. Vieläköhän mahtuvat samaan huoneeseen silloinkin? No aika kaukaa ajateltua nyt miettiä jo tuota...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tytöt nukkuneet omassa yhteisessä huoneessa jo kotiutumisesta lähtien. Eivätkä häiritse toistensa unta mutten tiedä osaavatko nukkua erillään. Uskoisin että kyllä. Yhden yön ovat olleet erillään kun E oli sairaalassa ja kumpikin nukkui hyvin.

 

Jotenkin minustakin tuntuu että tytöt saavat ainakin leikki-iän jakaa huoneen. Tietysti jos itse pyytävät saavat kumpikin oman huoneen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä hyvin ajankohtainen aihe. Mutta aloitetaans alusta... Sairaalassa tietty joutuivat raukat olemaan 2kk erossa toisistaan (siis teho-osastoajan). Jatkohoidossa pääsivät samana pinnikseen ja kotona jatkettiin samalla tavoin, kunnes eivät enää mahtuneet. Sen jälkeen nukkuivat omissa pinniksissään ja tietty suurimman osan ajasta äidin ja isin sängyssä ;) Samassa huoneessa ovat siis olleet aina. 2-vuotiaina saivat oman yhteisen huoneen ja isojen tyttöjen sängyt sinne. Niissä samoissa sängyissä nukkuvat edelleen, vaikka väliaikaisesti menettivätkin oman huoneensa ja nukumme nyt kaikki samassa huoneessa :girl_haha: Kun omaan taloon muutto tulee keväällä eteen, ajattelimme laittaa neideille yhteen huoneeseen lelut ja toiseen sängyt. En usko, että yksin nukkuminen vielä onnistuisi. Lisäksi lelut ja muut on niin yhteisiä, että miten ne jaettaisiin tyttöjen kesken eri huoneisiin :girl_crazy: Enempi kuitenkin painaa tosiaan se, että ovat toisilleen niin tärkeitä eivätkä häiritse toistensa unta, että parempi nukkua samassa huoneessa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä nukutaan huonosti. omissa huoneissa, ja vähän kaikkea on kokeiltu.

 

Vauvat on siis nyt vuoden ja kuukauden ja vastailin et omissa huoneissaan. Alkuun, ekat 7kk nukkuivat molemmat omissa pinniksissa mein makuhuoneessa, mutta havahtuivat jos yöllä meni vessaan tms, joten siirrettiin omiin huoneisiin yläkertaan. Tytöt, siis toinen kaksosista ja esikko 3,5v nukkuvat toisessa yläkerran makuuhuoneessa, ja poika omassa viereisessä. Ongelmana meillä on pojan yölliset huudot, tytöt nukkuu siis hyvin keskenään, mut poika heräilee öisin ja huutaa niin et herättää tytötkin, ja joskus meillä sitten itkee kaikki aamuyöstä girl_to_take_umbrage2.gif (paitsi iskä grin.gif)

Kokeiltiin jo sitäkin et poika siirrettiin sänkyineen takkahuoneeseen, eri kerrokseen tytöistä, jotta saatiin edes heille unirauha, poikakin nukkui hetkellisesti paremmin, mut rajoittaa mein iltaelämää, suihkussa/ saunassa käyntiä, pyykinpesua jne.. eli taas kokeillaan omaa huonetta. Samassa huoneessa nukkumisesta ei tulisi mitään. Huuto on enemmän sellasta huomio kitinää, mut kurjasti pitää muita hereillä :/ Leikkivät päivisin enemmän alakerrassa, missä suurin osa leluista, ja makuuhuoneet ovat enemmänkin makuuhuoneet, tosin pojan huoneessa on liukumäki tongue.gif

Edited by Sacha

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 yötä pojilla takana yhteisessä huoneessa ja minulla on nukkumisvaikeuksia. En osaa nukkua, kun puuttuu se tuhinapuhina meidän makkarista :lipsrsealed: :lipsrsealed: Lisäksi ensimmäinen yö oli pepusta, herättiin kello 1.45 Aan huudellessa ja sitä sitten jatkui kello 7.30 asti vuorovedoin noin 15-30min välein. Syynä 6 pullottavaa kohtaa yhteensä poitsujen suussa, joista nyt 1. on puhjennut nätiksi poskihampaaksi, 3 poskihammasta ja 2 kulmahammasta vielä odottelevat vuoroa, eli unettomat yöt jatkuvat. Taisi olla vähän väärä aika tehdä vaihto toiseen huoneeseen, mutta toisaalta, olisivat he valvottaneet, vaikka samassa huoneessa olisivatkin. Viime yö meni jo paremmin, ehkä siinä oli sitten jotain uudenopetteluakin takana (vieras kaiku huoneessa, vieraat äänet, isin kuorsaus puuttui jne) eikä vain hammasvaivoja.

 

Joten ehkä meillä nukutaan joskus 2v kuluttua jo lapset huoneissaan ja me vanhemmat omassamme täysiä öitä. Olisi ihan kiva, edellinen täysi yö unta (sellaiset 10h putkeen) taitaa olla jostain 2007 alkuvuodesta... :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Joten ehkä meillä nukutaan joskus 2v kuluttua jo lapset huoneissaan ja me vanhemmat omassamme täysiä öitä. Olisi ihan kiva, edellinen täysi yö unta (sellaiset 10h putkeen) taitaa olla jostain 2007 alkuvuodesta... :girl_haha:

Jeps! Meillä alkoi tulla "kokonaisia" (eli ainakin jotain 6-8 tuntia unta putkeen) joskus 2v iän jälkeen. Sitä ennen saattoi joskus tooosi harvoin olla jommalla kummalla eri aikaan tommosia pidempiä unia. Säännöllisemmin pitkiä öitä taisi tulla vasta 2,5v iän jälkeen. Tsemppiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapset ovat nukkuneet alusta asti omissa sängyissään. Ensimmäiset 8 kk meidän makkarissa, ja sen jälkeen omassa yhteisessä huoneessa. Yöt ovat pääsääntöisesti alusta asti sujuneet hyvin, eikä toisen heräilyt vaikuta toisen uniin.

 

Jouduimme tekemään pienen "unikoulun", kun tuntui että molemmat olisivat maailman tappiin asti halunneet syödä yöllä. Nyt parin viikon jälkeen yöt ovat selvästi rauhoittuneet. Viime yönä molemmat nukkuivat putkeen klo 20.30-06.30, toisinaan taas jompi kumpi on herännyt kerran. Mies on joutunut hoitamaan yöheräämiset koko "unikoulun" ajan, kun mä ilmeisesti haisen maidolle... Tarkoituksena on muutenkin lopetella imetystä pikkuhiljaa, joten ehkä mä jossain vaiheessa taas kelpaan yörauhottajaksi ja mieskin saa nukkua heräämättä useamman yön putkeen.

 

Mä olen myös suunnitellut, että jos/kun saamme joskus lisätilaa, lapsille tulee erikseen yhteinen nukkumishuone ja yhteinen leikkihuone. Ja tosiaan sitten omat huoneet kun itse haluavat.

Edited by libra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesh, aika kivuttomasti meillä meni tuo siirtyminen omaan kammariin pojilla; 3s yö ja poitsut veti unta kello 20.00-5.45 putkeen, sen jälkeen vielä melkein tunnin torkut päälle. Mies oli jo herännyt meillä kello 5.00 ihmettelemään, että miksei kukaan herätä :girl_haha: Esikoinen oppi nukkumaan täydet yöt noin 1v 8kk iässä, joten tässä vielä ei juhlita vaan henkisesti on varauduttu hyppäämään seuraavat yöt taas... Tosin esikoisen kanssa on tullut tehtyä kaikki mahdolliset unikoulutukset ja muut sembalot, tuplien kanssa on ollut tiukempi linja alusta alkaen ja meillähän on Bee nukkunut täydet yöt sieltä jostain 4kk iästä alkaen (jos ei Aa ihan kauheasti huutele ja herätä - yleensä saa kyllä Aa vetää ihan täysillä keuhkoilla protestia ja Bee kuorsaa viereisessä pedissä peppu pystyssä)... Meillä poitsut nukkui ekat 3-4kk samassa pedissä (kapaloissa) ja kun eivät enää mahtuneet nätisti samaan petiin, niin isirtyivät nukkumaan vierekkäisiin sänkyihin. Tähän asti pinnikset ovat olleet meidän huoneessa. Isojen poitsujen pedit on jo autotallissa odottamassa, vielä odotellaan varmaan kesään ennen käyttöönottoa. Meillä on lasten leikkitilana yläkerran aula + lasten huoneet, jotka ovat vierekkäin. Jos joku päivä pojat haluavat omat huoneet, niin esikoinen saa muuttaa alakertaan tuohon nykyiseen työhuoneeseen ja poitsut saa omat huoneet yläkerrasta, jos nyt tässä talossa vielä tuolloin asutaan. Tuskin tuo omien huoneiden tarve iskee ihan heti tässä seuraavien vuosien aikana...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesh, aika kivuttomasti meillä meni tuo siirtyminen omaan kammariin pojilla; 3s yö ja poitsut veti unta kello 20.00-5.45 putkeen, sen jälkeen vielä melkein tunnin torkut päälle.

 

Tosi hienoa girl_dance.gif! Kyllä se yksikin täysi yö keskeytyksetöntä unta tekee ihmeitä!

 

Meillä herättiin tänään neljältä, ja kävin itse kokeilemassa saisinko pojan nukahtamaan. Virhe! Alkoi ihan järkyttävä huuto, kun poika tajusi ettei sitä tissiä tulekaan vaikka äiti tuli paikalle. Kuinkahan kauan tässä menee, että yöimetystä ei enää kaivata?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä vastailin tohon gallupiin jo aiemmin, nyt sanoin selvennän lisää vastaustani :girl_crazy:

 

Eli me yritettiin koitutumisen jälkeen pitää poikia samassa pinniksessä meidän makkarissa-> virhe, kukaan ei nukkunut hyvin

Seuraava yritys, oli poitsut eri sänkyihin meidän makkariin-> virhe, kukaan ei nukkunut hyvin

Sit mies jäi toisen kanssa makkariin, toinen poika omaan huoneeseen ja minä sohvalle olkkariin-> toimi jotenkuten, mut ei täydellisesti

Sit toinen jäi makkariin, toinen poika omaan huoneeseen ja me miehen kanssa olkkariin-> toimi jotenkuten, mut ei täydellisesti

Molemmat pojat samaan huoneeseen ja minä ja mies takas makkariin (sama järjestely edelleen)-> alkuun meni hyvin, enää ei

 

Meillä pojat nukkuis parhaiten omissa huoneissaan. Häiriintyvät ihan hirveesti toisistaan. Pienikin älähdys ja kumpikin huutaa hysteerisenä. Tilaa ei ole laittaa poikia eri huoneisiin. Pakko siis tyytyä tähän ratkaisuun ja valvoa öisin niin kauan, että noi unet rauhottuu. En tiedä mikä kausi pojilla on, mut ihan hirveetä huutoo pitkin yötä. Hampaista ei voi johtua, kun molemmilla on jo 16 hammasta täysin puhjenneina. Ja terveitäkin ovat (ihme kyllä).

 

Näin meillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voisin kanssa vähän selittää meidän nukkumiskuvioita.

 

 

Aluksi nukkuivat samassa pinnasängyssä meidän makkarissa,

kunnes siirtyivät omiin sänkyihin meidän makkarissa.

Vauvoina (ja varmaan vieläkin) meidän pojat olivat äänekkäitä ja levottomia nukkujia, joten häiritsivät pöhkimisellään sekä minun että miehen unta.

 

Lopettivat onneksi itse yösyötöt noin 4 kuukauden iässä, joten siirsimme heidät omaan, yhteiseen huoneeseen,

kun täyttivät 5 kuukautta. Huone on ihan meidän makuuhuoneen vieressä, joten kuulee kyllä, jos joku on hereillä.

Pidetään öisin usein ovia vielä auki niin varmemmin herätään.

 

Jos ovat terveitä, nukkuvat pääsääntöisesti koko yön. Joskus joutuu käymään tuttia laittamasssa - yleensä aamulla klo 5-7.

Meillä menevät sänkyihinsä noin kello 20, ja yleensä ovat unessa viimeistään 20.30.

Aamulla heräilevät noin 7.30-8. joskus myöhemminkin.

 

Kipeänä onkin sitten tosta - huh huh!!! Joululomalla just oltiin 3 viikkoa enemmän tai vähemmän kipeitä, ja kyllä jäi yöunet vähiin kaikilla. Aamuisin joskus sitten herättiinkin vasta 9.30, kun esim. tukkoisuuden takia oltiin hereillä klo 2-4 tms.

Meillä täytetäänkin kohta 1,5 vuotta lipsrsealed.giflipsrsealed.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tytöt nukkuivat ensimmäiset kaksi kuukautta samassa pinniksessä meidän huoneessa. Sitten alkoivat häiritsemään toisiaan niin siirrettiin omiin pinniksiin meidän huoneessa. Omaan yhteiseen huoneeseen siirrettiin 9kk:n iässä. A lopetti yösyömisen noin 4 kk iässä. B vierotettiin 10 kk iässä.

 

A on nukkunut tuosta 4 kk:n iästä täydet yöt muutamaa sairaana oloa lukuunottamatta. B:llä kesti vierotuksen jälkeen kuukausi, että alkoi nukkumaan suurimman osan öistä heräämättä. Tosin reilun vuoden iässä alkoi itkeskelemään iltaisin äidin perään ja herämään öisin jopa 10 kertaa. Tai vaihtoehtoisesti valvomaan 1-1,5 tuntia. No onneksi näyttäisi hieman helpottavan parin kuukauden jälkeen.

 

Onneksi A ei juuri häiriinny näistä B:n yöhuuteluista vaan jatkaa uniaan.A selvästi parempi unisempi ja nukkunut vauvasta asti enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastasin

- yhteinen huone

- tyttö ja poika

- nukkuvat paremmin yhdessä (en oikeasti tiedä, kumpi olisi pitänyt valita)

- vauvat (alle 1v)

 

 

Lapset nukkuvat yhteisessä sängyssä meidän makuuhuoneessa ja tulevat nukkumaan näin luultavasti ainakin parivuotiaiksi. Meillä ei käytännön syistä ole mahdollista laittaa heitä edes omiin sänkyihinsä. Enkä edes usko, että nykyistä enempää toisiaan häiritsisivät. Heräisivät toisen huutoon joka tapauksessa, jos ovat herätäkseen. Riittävän sikeässä unessa eivät reagoi toisen ääniin.

 

Tällaiseen järjestelyyn päädyttiin, koska joudumme asumaan toistaiseksi vuokralla kaksiossa. Meillä on okt rakenteilla, mutta se tehdään hitaana projektina. Ollaan iloisia, jos 2012 syksyllä päästäisiin muuttamaan sinne. Lapsilla on sänkynä 80cm x 150cm pinnis, jota on tarkoitus käyttää tuohon muuttoon asti. En tiedä, millaisen muun järjestelyn saisimme aikaan, kun kahta sänkyä ei makkariimme tällä hetkellä mahdu, enkä lapsia halua olkkariinkaan nukkumaan.

 

Tällä hetkellä meillä hulinoidaan yöllä ihan riittävästi, mutta se ei mielestäni johdu millään lailla siitä, että lapset nukkuvat samassa sängyssä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pojat nukkuneet alusta saakka omissa sängyissään. Ensimmäisen vuoden suunilleen meidän vanhempien kanssa ja sen jälkeen yhdessä yhteisessä huoneessa. Nukkuvat hyvin yhdessä, koska ovat vauvasta asti tottuneet toistensa ääniin. En tiedä miten nukkuisivat jos nukkuisivat erillään, koska mulla ei ole kokemusta siitä että miten nukkuisivat erillään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä nukuttu omissa sängyissä alusta asti ja nyt nukkuneet yhteisessä huoneessa noin puolivuotta. meillä ei edes herää toinen vaikka toinen yöllä heräisikin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä nukkuvat omissa sängyissä samassa huoneessa. Näin ollut alusta asti.

 

Joskus kaverin mekastus herättää toisenkin, joskus ei. Riippuu varmaan unen vaiheista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä nukkuivat ensimmäiset 6kk samassa sängyssä, sen jälkeen omissa sängyissään mutta samassa huoneessa. Tykkäävät ainakin vielä jakaa huoneen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0