Sign in to follow this  
Followers 0
Adelita

Turvavyöistuin turvaistuimen tilalle - milloin?

36 posts in this topic

Me tässä pohditaan uuden tuolin ostoa entisen kolaroidun tilalle. Poitsulla on nyt ikää 2v 9kk kohta ja painoa n. 15kg ja pituutta 95cm...nää mitat nyt on ihan heitetty hatusta, kun ei ole hetkeen punnittu/mitattu (pitää ainakin paino vielä tarkistaa). Ollaan katseltu istuimeksi Kiddy Cruiserfix Pro:ta...mä vaan olen iiiihan pihalla näistä tuoliasioista, niin en osaa järjellä ajatella onko turvavyöistuin jotenkin huono tämän ikäiselle. Mä vaan ajattelen, ettei niitä Suomessa myytäis, jos ois jotenkin huonoja :blush: Joten auttakee :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

2v 9kk on liian nuori matkustamaan suositusten mukaan kasvot menosuuntaan päin. Turvavyöistuimet eivät anna retkahdusvammaan sitäkään tukea, minkä viisipistevyöistuimet. Lisäksi kolmipistevyöt ovat turvattomammat kuin viisipistevyöt.

 

Me mentiin Izi Kombilla nelivuotiaaksi. Nyt talvivaatteissa alkoi turvavyöt olla sen verran lyhyet, että alkoi mennä hermot niiden kanssa pakkasessa säätämiseen ja kävin ostamassa Concord Transformer T:n. Painon suhteen olisi vielä ollut tilaa. Jäbä painaa 15.3 kg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2v 9kk on liian nuori matkustamaan suositusten mukaan kasvot menosuuntaan päin.

 

Paitsi palkki-istuimessa, joka tosin ei ole kotimaisten suositusten mukainen, mutta huomattavasti turvallisempi kuin viisipistevyöistuin kasvot menosuuntaan.

 

Tästä syystä suosittelisin Buttercatin perheelle Cruiserfixin sijasta Guardianfixiä, jota voisi käyttää palkki-istuimena 4-vuotiaaksi asti ja sen jälkeen turvavyöistuimena 12-vuotiaaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen tätä aihetta kun on erittäin ajankohtainen meillä.

 

Lapsi on nyt 2 v 10 kk ja talvitamineissaan alkaa nykyisissä istuimissa olemaan ahdasta. Käytössä on Be Safe Izi Combi isofix kasvot menosuuntaan päin. Kasvot menosuuntaan on meillä matkustettu jo toista vuotta, joten samaan tapaan tietty jatketaan.

 

Ykkösautossa on Britaxin Trifix, se menee vielä jonkin aikaa, mutta tuo Be Safe on tosi tukala ja niskatukikin jo korkeimillaan, kaikki lisäpehmusteet on otettu pois, joten mitään ei enää voi tehdä. Meillä on aina ollut Britaxin istuimia ja samalla linjalla mielellään jatkaisimme. Mutta voikohan jo turvavyöistuimeen siirtyä vai pitääkö ostaa joku välimalli esim. Britax Evolva. Uusi Xtensafix (tms) olisi ollut kiinnostava, mutta saanut surkeat arvostelut testeissä, joten on poissuljettu. Isofix on ehdoton edellytys, Evolvassa sitä ei ole, joten siksikään se ei kauheasti innosta.

 

Tyttö on nyt himpun yli 15 kg painava ja n. 95 cm pitkä. Britaxin Kidfix xp sict kiinnostaisi, se on saanut hyvät arvostelut ja omaisi kaikki haluamamme ominaisuudet, mutta onko tuon ikäinen vielä liian pieni ja kehittymätön siirtymään tuollaiseen penkkiin? 4-vuotiaasta eteenpäinhän tuota vasta suositellaan, mutta toisaalta myös 15 kg:sta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohtimassa minäkin. Jossain vaiheessa kevättä pitää siirtää vauva pois kaukalosta ja mietin ostaako uusi palkki-istuin vai siirtääkö isosisko jo pois omastaan. Tyttö täytti juuri kolme ja kokoa on arviolta 16 kg ja vajaa metri. Ilmeisesti voisi jo siirtyä turvavyöistuimeen, mutta kannattaako jos vielä mahtuu ongelmitta palkin alle?

 

Minkä ikäisenä/kokoisena olette ottaneet/aiotte ottaa lapselta palkin pois? Tytön istuin on 9-36 kiloiselle eli kokonaisen istuimen hintaa ei hävittäisi ostamalla uusi pienemmälle, vain turvaistuimen ja turvavyöistuimen erotus, mutta onhan se rahaa sekin. Varsinkin, kun käyttö melko vähäistä, ollaan autottomia. Mä en osaa päättää. :girl_sigh:

 

Käytetäänkö nykyään ollenkaan pelkkiä korokkeita?

 

Mihin te Girandola päädyitte?

Edited by Kärpänen

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ostaisin varmaan turvavyöistuimen esikoiselle jos ette kerran paljon autoa käytä. Palkin käytössä taitaa kumminkin olla rajana 18 kg ja se tulee täyteen aika nopeasti... Toisaalta pelkillä turvavöillä oleminen tuntuu kyllä jotenkin turvattomalta, harmittaa pitää neljävuotiastakin niin (ei taida olla palkillisia kuitenkaan yli 18-kiloisille?), että siinä mielessä palkilla pitäminen mahdollisimman pitkään olisi kyllä kiva.

 

Onhan niitä pelkkiä korokkeita vielä mutta en tiedä käyttääkö kukaan, suositeltavampaa on kumminkin istuin jossa on myös sivusuojaa. Satunnaisesti lyhyillä matkoilla varmaan ainakin, ehkä myös vakituisena istuimena jollekin kouluikäiselle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin varmaan tuossa Kärpäsen tilanteessa ostaisin esikoiselle turvavyöistuimen, sillä jos tulee tarve käydä autolla jossain vain hänen kanssaan, voihan hän edelleen matkustaa siinä palkki-istuimessa (tai siis siihen 18 kg:n painorajaan asti). :)

 

Turvavyöistuin on huomattavasti turvallisempi kuin pelkkä koroke, sillä vaikka korokkeessa olisi vyönohjainremmikin, ohjaa turvavyöistuin auton vyöt kuitenkin paljon optimaalisemmin, ja lisäksi turvavyöistuimessa on nuo kunnolliset sivutörmäyssuojat, joista Chimellikin mainitsi. Meillä on kyllä reilut nelivuotiaan esikoisen käytössä myös pelkkä koroke kunnollisen turvavyöistuimen lisäksi, sillä joskus matkoilla ei vain mitenkään saa kuljetettua mukanaan kahta "kunnon" istuinta. Esimerkiksi jouluna otimme yöjunaan mukaamme vain palkki-istuimen kuopukselle ja korokkeen esikoiselle, tosin tuolloin tiedossa oli pelkkää taajama-ajoa hyvin lyhyitä matkoja, ja jos esikoisen olisi pitänyt lähteä käymään jossain kauempana jonkun kyydillä, olisimme tehneet pikkusisaruksen palkki-istuimesta hänelle turvavyöistuimen (on siis Kiddy Comfort Pro).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos mielipiteistä. :) Jospa mä uskallan ostaa turvavyöistuimen kolmeveelle. Pitää vielä neuvolassa varmistaa se koko ja ehkä vähän vilkuilla käyriltä milloin se 18 kg ois tulossa täyteen, mulla ei oo oikein hajuakaan tuosta tulevasta kasvusta. :blush: Lisäksi tajusin, että turvavyöistuimet taitaa usein olla tuota palkki-istuinta (Kiddy Comfort Pro meilläkin) kapeampia, mikä olisi selkeä plussa, kun hyvin usein joku istuu takapenkillä välissä.

 

Samaa mietin, että voihan esikko ilman kuopusta autoillessaan käyttää silti palkkia. Ja hyvä pointti, että jossain vaiheessa voi ostaa satunnaisia "pakko"tilanteita varten lisäksi korokkeen, ne ei taida kauheasti maksaa. En mä vielä siis sellaista ainoaksi istuimeksi harkitsekaan, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa junaillessa voisi olla tarpeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen oli 5v siirtyessään turvavyöistuimeen. Alkoi käydä turvaistuin liian ahtaaksi hänelle. Keskimmäinen oli 4v kun vaihdettiin turvavyöistuimeen. Esikoinen istui turvavyöistuimessa ekaluokalle asti ja sen jälkeen siirtyi pelkkään korokkeeseen. Korokkeella saavat mukulat matkustaa sinne 130cm pituuteen asti.

Edited by shainala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän täytyi siirtää keskimmäinen turvavyöistuimeen 3 v 4 kk iässä, kun kuopus vaihtoi kaukalosta turvaistuimeen. Mitenkään muuten ei saatu istuimia mahtumaan takapenkille. Nyt esikoinen ja keskimmäinen istuvat turvavyöistuimissa reunapaikoilla ja kuopus keskellä selkä menosuuntaan. Esikoisen istuin muutettiin turvavyöistuimeksi joskus 4-vuotissynttäreiden tienoilla muistaakseni, kun istuimen olkahihnat ei pitkällä pojalla enää yltäneet toppahaalarin kanssa kiinni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0