Sign in to follow this  
Followers 0
Coordinator

Lasten peitto

5 posts in this topic

Pitäisi ostaa pojalle lasten peitto (käyttää vieläkin ÄP-peittoa).

 

115 x 150 näyttäisi olevan aika yleinen koko (mm. Finlayson). Onko se myös sellainen koko, että siihen saa helposti pussilakanoita?

 

Vai onko lasten peitto ihan turha ja kannattaisi vaan siirtyä suoraan aikuisten kokoon? Se ei taida tosin kovin hyvin mahtua tohon meidän pinnikseen :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta 115x150-kokoiselle peitteelle on helppo löytää pussilakanoita. Finlaysonilla on 120x160 cm pussilakanat ja esim. S-ryhmällä Ciraf-sarjassa samaa kokoa. Meillä on Univision 120x160 cm peite, ja se on tuollaiseen pussilakanaan vähän suuri, kun pussilakana on kutistunut pesussa. Mutta peitettä ei olla vielä ehditty pestäkään, ehkä se hitusen menee kasaan vielä sekin.

 

Pinnasänkyyn tai pieneen lastensänkyyn minusta on oikein hyvä tuollainen välikoon peitto. Jos aikoo pinniksestä siirtää lapsen suoraan 200-senttiseen sänkyyn, niin sitten se voi olla turha. Enska käytti äp-peittoa kuitenkin melkein 3-vuotiaaksi asti, kun odoteltiin joululahjaksi noita isompia :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sattuipas sopivasti tämä aihe kun juuri tässä olen näitä peittoasioita miettinyt. Meillä on kahdella vanhemmalla lapsella nuo univision 120cmx160cm lastenpeitot ja ne tosiaan ovat vähän liian isot näihin samankokoisiin pussilakanoihin joten nuorimmalle otan kyllä mielummin 115cmx150cm peiton. Tosin jos en olisi tullut ostaneeksi vanhemmille lapsille lastenpeittoja en ostaisi nuorimmallekaan. Oikeastaan tuo lastenpeitto on aika turha, suoraan olisi kannattanut siirtyä aikuisten peittoon niin olisi säästynyt paljon rahaakin kun ei olisi tarvinnut ostaa lapsille erikseen pussilakanoita vaan olisivat voineet käyttää jo olemassa olevia aikuisten lakanoita. Ja tuo lastenkoon tyynykin on kyllä huono, liian pieni. Parempi olisi ollut sekin ostaa aikuisten koossa matalana mallina vaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tuo välikoon peitto vähän aikaa, mutta taapero mönki joka yö meidän sänkyyn ja pihisti itselleen jomman kumman untuvapeiton... Eli ostettiin sitten pikkuherralle oma untuvapeitto, aikuisten kokoinen :) Nyt kelpaa omakin peitto, vaikka onhan se vähän iso tuollaiseen lastensänkyyn! Mutta kun jalkopäästä vähän myttää niin hyvin toimii.

 

En siis pidä välikoon peittoa välttämättömänä hankintana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä Ikean "vauvan" peitot, nyt ei koko ole tässä käsillä, mutta mielestäni pienempi kuin nuo yllä mainitut, kuitenkin suurempi kuin äp:n.

 

Mites muuten OT:na milloin olette siirtyneet isompaan tyynyyn? Meillä on tuon samaisen Ikean vauvojen tyyny, mutta missä iässä voi alkaa käyttä vähän paksumpaa? Neiti ainekin mielellään nukkuu (meidän sängyssä...) paksummalla tyynyllä. Onko tähän jotain suositusta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0