Vilma

Wc-pöntön pienentäjät

25 posts in this topic

En tällaista keskustelua löytänyt, saapi siis siirtää jos sellainen kuitenkin on girl_smile.gif

 

Meillä reilu 2v poikaa ei pottailu oikein kiinnosta niin josko apu löytyisi wc-pöntöstä. Ja asiointia helpottamaan tarvitaan tietenkin supistaja ettei toinen putoa pönttöön girl_wink.gif

 

Minkälaisia teillä siis on, mistä, minkähintaisia? Hyviä ja huonoja puolia, jos olette kokeilleet useampaa merkkiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on sellainen Ok Babyn pöntönpienennin, edestä ja takaa vähän muotoiltu korkeammaksi. Maksoi jotain 10-15 e, en muista tarkkaa hintaa.

 

On jäänyt käyttämättömänä lojumaan, poika (nyt 3 vuotta) ei missään vaiheessa tykännyt siitä. Käy joko potalla tai pöntöllä, pöntöllä pitää käsillä kiinni reunoista ettei putoa :lol:. Yritin markkinoida pienentäjää ja selittää, että siinä voisi olla mukavampi istua, mutta poika vaan mieluummin nakottaa pöntöllä itse ilman mitää apuvälineitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on sellainen Cittarista ostettu sininen NUK-pienennin, jossa on edessä nallentassut, maksoi päälle n. 10 e.

Valitettavasti naperot eivät suostu edes kokeilemaan kyseistä vekotinta. Syynä saattaa olla se, että pienennintä kokeiltiin heti ostopäivänä pojan kanssa ja häneltä jäi reidestä "pala nahkaa" reunan väliin (älkää edes kysykö miten tuokin pääsi onnistumaan... :rolleyes:). Tuo tietysti sattui ja jätti punaisen jäljen reiteen, eikä poika sen koommin ole halunnut kokeilla pienennintä. Tyttö näki koko episodin, eikä suostu hänkään pienennintä kokeilemaan, vaikka sitä kiinnostuneena muuten hiplaakin ja kyselee kapistuksesta.

 

Saattaa siis olla, että tuli tehtyä turha ostos ja meillä siirrytään jossakin vaiheessa suoraan potalta pytyn isolle reiälle. Päiväkodissa lapsilla on sellainen miniatyyripönttö, jossa tyttö mielellään käy, joten luulisi siirron 20-30 cm korkeammalle käyvän helposti.

 

Ai niin... Ulkoreunoissa on semmoinen pehmeämpi muovi, ettei pienennin liu pois paikaltaan. Reikä tuntuu olevan aavistuksen liian pieni ja lasta on vaikea saada oikeaan kohtaan istumaan, niin ettei pissi valu potan sijasta pienentimen reunoja pitkin lattialle. (Tosin meillä ei ole kuin tuo yksi kokeilukerta takana.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä käytössä baby björnin malli, ja voin suositella :). Meillä ainakin toimii hyvin (4vee poika tykkää vieläkin istahtaa siihen, kun on pidempi hätä). Pienennin ei ole profiililtaan kovin korkea, ja se on muutenkin mielestäni hyvän mallinen. Mummolassa käytössä joku "halpis" malli (ikea tms) ja se ajaa myös asiansa, muttei ole niin tukevan oloinen kuin meidän oma malli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös tuo Baby Björnin malli ja se on kyllä tosi tukeva. Isompi neiti haluaa vieläkin välillä siinä istua, ainakin öisin kun menee kesken unien niin silloin tuo on käytössä.

 

Se oli aika kallis noihin halvempiin verrattuna (olisko ollut n. 25€), mutta ainakin toiminut ihan hyvin. Täältä kun ei silloin saanut muuta mallia kuin tuota,niin se oli pakko silloin ostaa. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Orthexin supistaja, se ei ole ollut kovin suosittu. Ehkä siinä ei sitten ole mukava istua. Asento näyttääkin aika hataralta. Lisäksi se ei oikein asetu posliinin ja muovirenkaan väliin nätisti vaan jää "lenksottamaan" vähän. Ostettiin se vähän hätäisesti, kun potalle meno oli "EI!" mutta eipä tuosta siihen hätään paljon apua ollut. Joskus kysytään vieläkin, haluaisiko poika sitten pöntölle, jos potalle ei halua, mutta yleensä EI on ei ja se pätee kumpaankin vekottimeen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä suosittelen myös Baby Björniä, vaikka se onkin kalliimpi. Mummolassa on joku halpismalli ja se on ihan susi BB:iin verrattuna... BB on tukeva ja helppo lapsen itsekin laittaa paikalleen kun se laitetaan istuinrenkaan päälle. Tuo halpismalli laitetaan istuinrenkaan ja pytyn väliin, eikä setti asetu kunnolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Lidlistä ostettu supistin, joka laitetaan myös istuinrenkaan päälle. Ei tosin kuulu vakiovalikoimaan tietenkään, mutta jospa noita aina joskus siellä olisi. Sellainen hassun tai jopa vähän pelottavan näköinen, mikä näyttää siltä kuin pöntöstä kurkistaisi joku vesihiisi :lol:

 

Hirveän pitkää käyttökokemusta ei supistimista ole, pari kertaa vasta, mutta eipä Enska ilmankaan ole suostunut pöntölle istumaan. En siis vielä tiedä, onko hyödyllinen tai pitkäikäinen ostos.

 

Niin hankalia nämä potta- ja pönttöjutut meillä ovat, että melkein jo harkitsen sellaisen lasten pöntön asentamista vessaan. Kun ei nimittäin päiväkodissa mitään ongelmia ole, ja Prismassakin pissa tulee joka kerta :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Biltemasta ostetut pöntönpienentimet ja kaikki muksut niillä tukevasti istuu, jopa nuo 10/09 syntyneet tuplat. Meillähän esikoinen aikoinaan pottaili noin 9kk iästä aina 14kk ikään asti tosi hienosti, sitten tuli pottalakko ja totaaliraivarit potan nähdessään. Meni noin 6kk, jonka jälkeen pottailu taas onnistui hienosti (eli oltiin päiväkuivia) ja tätä jatkui aina siihen asti, kunnes pikkuveljet syntyi. Tuli uusi pottalakko, josta päästiin 2kk jälkeen ihan sillä, että hän alkoi käymään pöntöllä, kuten ISOT tekee. Sitten se olikin ylpeydenaihe, kun osasi käydä vessassa, pöntöllä ja pottailusta tuli "vauvojen juttu". Esikoinen hiihtääkin usein vessaan Aku Ankka-lehti matkassaan, varsinkin jos on pidemmälle toimitukselle tarvetta :girl_haha: Potat meillä onkin vielä tuolla muuttolaatikossa purkamatta... Päiväkodissakin on normipöntöt ja niihin sitten pienentäjät ja taitaa meidän esikoinen olla ainoa, joka sielläkin pönttöilee pienentäjän kera pienten ryhmästä, muut pottailee. Mitäs sitä potalle pakottamaan, jos mielummin on jo iso :girl_wink: Saas nähdä alkaako tuplatkaan potalle ollenkaan enää, kun kaikessa otetaan tuosta esikoisesta mallia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä toisessa veskissä on myös tuo tuommoinen NUKin pienennin missä tassut edessä, isompi tyttö on tykännyt käyttää sitä jo melkeimpä heti pottailun alottaessaan, pienemmälle neidille se pienentäjä taas ei kelpaa. Ennemmin käyttää orthexin pienennintä mikä tulee sinne wc renkaan alle. Molemmilla siis oma maku :) Hyvin on siis molemmat meillä toiminut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kokemusta useammasta pienentäjästä.

 

Kotona on sellainen Lidlistä ostettu ja on kätevä kun laitetaan renkaan päälle ja ihan tukevalta tuntuu. Poika vaan joutuu hiukan sitä vehjettään suuntaamaan, ettei tule yli. Sama homma kaikilla potilla ja pienentimillä. Tytölle taas sopii hyvin.

 

Mummulassa on sellainen 30-vuotias tapaus, joka laitetaan posliinin päälle eikä rengasta lasketa. Toimii tuokin, tytöllä paremmin kuin pojalla.

 

Uimahallissa on Orthexin versio ja siihen en ole poikaa koittanut, mutta tytölle mainio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK Babyn "ankka" on meillä ja aivan loistava! Sopii pönttöön kuin nakutettu eli on tosi tukeva, ja se ankka on söpö sekä minun että lapsen mielestä. Päällisin puolin näyttää rakenteeltaan olevan samankaltainen babybjörnin kanssa, ja ankka on paljon halvempi eli sitä olen aina suositellut kaikille :) Tosiaan jos supistaja yhtään lenksottaa tai se pitää tarkasti asetella, että pysyy paikoillaan=hutera, niin en ihmettele, jos lapsi vierastaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli käytössä Lildin malli (miomare) ja toimi hyvin. Tosin kauan ei käytetty kun poika oppi menemään itse hienosti pöntölle (mitä siinä edessä turhia härpäkkeitä käyttämään kun ilmankin onnistuu). Nykyään osaa kavuta pöntölle ilman mitään korokkeita tai muuta. Pitää pöntöstä kiinni, niin ei tipu sinne, tosin tykkää välillä leikkiä siinä kakatessaan, et sitä ootellessa kun kuuluu molks ja poika on yltäpäältä kakassa :girl_crazy:.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suositteluni myös Baby Björnille, vaikka se onkin kalliimpi. Tukeva, toimiva ja lapsen itsekin helppo käyttää. Ja ajatuksena hieman hygienisempi, kun tulee renkaan päälle eikä sen väliin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli OK babyn ankka. Ostettiin Prismasta esikoisen ollessa noin 6kk. Hinnasta ei enää mitään mielikuvaa. Lapsi tykkäsi ja pöntöllä käynti sujui hyvin. Myös kuopus käytti samaa ankkaa, myös noin 6kk eteenpäin. Olisivatkohan joskus n. 3-vuotiaana tuosta luopuneet molemmat, ehkä. Pottaa meillä ei koskaan ole ollutkaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä on joku ikean malli, 2 v poika ei ole koskaan huolinut mennä potalle vaan aina käy pöntöllä tuon supistajan kera. Toimii hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Baby Björnin malli, ostettu kirpparilta vitosella. Toimii hyvin, ja tyttö osaa laittaa sen itsekin paikoilleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut käytössä tuo NUK, ostettu kirpparilta parilla eurolla. Välillä kelpaa välillä ei meidän kohta 1v4kk tytölle. Tuntuu hieman pelkäävän tipahtamista korkealta pytyltä kun potalle kuitenkin istahtaa ihan omatoimisesti. Itse pienentimen tukevuus vaikuttaa mielestäni hyvältä (tosin ei muista ole kokemusta). Nyt ostettiin toiseen vessaan tuo renkaan alle laitettava Orthex ja samaa ihmettelin kuin Coordinator tuolla ylempänä eli jää hassusti "lenksottamaan". Ollaan kokeiltu molempiin vessoihin ja yhdelle tutullekin oltiin sitä tarjoamassa, mutta kaikkien kolmen pytyn kanssa oli sama juttu. Eikä kyllä tuntunut kovin tukevalta muutenkaan. Alle kympin maksoi (ellei jopa alle vitosen) eli ei mikään suuri investointi, mutta en kyllä ole tyytyväinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musta pöntönpienentäjä on ollut hankala, koska lapsi ei pääse itse istumaan vessaan ottamatta kaikkia housujaan pois. Meillä kelpaa tosin potta, joten on ollut helppo heittaa pienentäjä nurkkaaan lojumaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baby Björnin on paras nähdyistä, on tukeva ja lapsen helppo itse laittaa. Sellainen pytyn renkaan alle tuleva on musta vihoviimeinen, inhaa puljata sen kanssa ja lapsi ei itse saa sitä oikein paikalleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös OK Babyn ankka-piennenin. Otettiin käyttöön kun tuli pottastoppi 1,5 vuoden iässä. Ankka oli ensiesiintymisestään lähtien hitti, nyt parin kuukauden jälkeen käytössä on sekä potta että pienennin. Pienennin on helppo roudata mukaan vaikka matkalaukussa ulkomaille, se on säädettävissä sopimaan minkä kokoiseen istuimeen tahansa ja pysyy tukevasti paikoillaan. Alunperin ajattelin että yläkerrassa olisi potta ja alhaalla ankka, mutta pitihän meidän hankkia ankka yläkertaankin kun välillä potta vaan ei kelpaa. Huuto.netistä hankkimalla ei tullut edes maksamaan paljoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ensin käytössä tuo orthexin malli, mutta siinä se reikä on jotenkin tosi pieni ja hankala päästä hyvään asentoon istumaan. Löydettiin prismasta sitten tuollainen salama mc queen kuvioitu versio ja sitä poika on käyttänyt mielellään. Pysyy tukevasti paikoillaan ja siinä on hyvä istua. Sitä on helppo kuljettaa myös matkoilla mukana, kun ei vie kovin paljoa tilaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä minkä merkkinen tuo meidän supistaja on, ostin kirpparilta parilla eurolla. On kyllä helppokäyttöinen, laitetaan pytyn renkaan päälle ja pysyy tukevasti. Käyttöä sillä ei ihan hirveästi ole ollut kuitenkaan... Esikoinen oli vähän vajaa vuoden kun teki pottalakon ja silloin suostui välillä käymään pöntöllä supistajan kanssa. Kuopus on nyt vähän yli vuoden ja ei oikein tykkää istua pottalla mutta ei kyllä pöntölläkään. Joten meillä harrastetaan miehisesti pystypissoja kylppärin lattiakaivoon. Huoh...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli Ortex perus supistaja. Jäi ihan käyttämättä. Poika ei suostunut sitä käyttämään. Baby Björnin pottatuoissa tykkäsi olla ja välillä halusi isolle pöntölle eli nostin, nyt mennyt pidemmän aikaan sinne itse en muista tarkasti mutta noin 3-v:stä lähtien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now