Sign in to follow this  
Followers 0
Adelita

(Harjoitus)luistimet

7 posts in this topic

Olen ostamassa lapsilleni (ehkä) harjoitusluistimia...

Ovatko markettien harkkarit hyviä?

Entä päteekö luistimiin sama sääntö kuin kenkiinkin, että kasvu- ja käyntivaraa olisi oltava se 1-1,5 cm? Vai olisiko luistinten hyvä olla vähän napakammat (ts. käyntivaraa max. 1 cm), etteivät "heilu" jalassa?

 

Kertokaa kokemuksianne ensiluistimista!

 

 

 

 

 

270510d08sxeyrnh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on kokemusta luistimista lähinnä ohjattavieni kautta reilun 10 v kokemuksella:

 

Markettien harjoitusluistimilla pääsee luistelussa alkuun, kunhan ne teroituttaa hyvin (suosittelen kunnon urateroitusta (myös uusiin luistimiin), jos vai teriin sellaisen saa, kun ovat yleensä kovempaa metallia kun kaunoluistimissa tai hokkareissa). Harjoitusluistimilla tai hokkareilla oppii helpommin oikeanlaisen perusluistelun kuin kaunoluistimilla. Kasvunvaraa voi niihin jonkun verran jättää, mutta koska ovat materiaaliltaan yleensä aika kovia, ei sitä liikaa saa olla; muuten pienen luistelijan nilkat ovat kovilla. Kasvavalle jalalle on tietysti tärkeää, että luistin olisi jalkaan sopiva samoin kuin että nilkka olisi hyvin tuettu ja siksi muoviset ensiluistimet eivät välttämättä ole parhain luisteluväline, mutta jos niitä joku satunnainen kerta käytetään, toimii pienen lapsen kanssa luistelun alkuvaiheessa. Jos luistelusta ollaan kovasti innostuneita, kannattaa alun jälkeen satsata hyviin luistimiin, jolloin luistelu on mukavampaa je helpompaa, kuin halpismalleilla. Hyviä pieniä luistimia löytyy melko hyvin käytettynä netin kautta!

 

Hyviä vinkkejä luistinten hankintaan löytyy mm. Suomen taitoluisteluliiton liiton sivujen kautta esim. eri seurojen sivuilta, joista monilta löytyy jonkunlainen opas aloittaville luistelukoululaisille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ehdimme vain pari kertaa kolmevuotiaan kanssa kokeilla luistelua ennen kuin tuli suojasää mutta sen verran voin vinkata että luistimen pitää olla riittävän iso jotta se solahtaa paksun villasukan kanssa helposti jalkaan. Muuten on aika tuskaa niiden pukeminen kirpakassa pakkasessa luistinradan reunalla... Meillä on Jofan harjoitusluistimet jotka ainakin tuntuivat hyviltä, niissä on pikalukitus joka on tosi näppärä tuollaisen kärsimättömän pikkumuksun kanssa, luistimet saa jalkaan ja pois ihan vilauksessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edelliseen täsmennyksenä se, että meidän muksu on siis luistellut vaan ulkojäillä eli jos luistelee hallissa niin ei tietysti tarvitse niitä villasukkia niin miettiä. Jos lapsi käy päiväkotiryhmän kanssa luistelemassa niin sanoisin kyllä että harjoitusluistimet ovat paremmat juuri sen pikalukituksen takia, päiväkodin tädit tuskin jaksavat viidentoista lapsen luikkareita kovin huolella nyörittää...

Edited by Angervo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on 4-vuotiaalla Jofan (muistaakseni, ainakin samannäköiset kun googlaamalla löysin kuvan) harjoitusluistimet, joissa siis sellanen "solki"kiinnitys. Ne on muuten olleet oikein hyvät, paitsi aluksi, kun lapsi kaatuili kokoajan ja luistimen ulkosyrjä onnistui välillä jotenkin osumaan jäähän -> lukko aukesi. :/ Päiväkodin tädit vähän valitti siitä, kun joutuivat "kokoajan" kiinnittämään niitä uudestaan. Mutta itse en ole joutunut kyllä kun muutaman kerran eli tais olla turhaa sekin nitinä.. On kyllä ihanaa, kun ei tartte niitä naruja kiristellä vaan luistimet saa napsautettua hetkessä jalkaan. Ja meillä poika oppi siis oikein hienosti noilla luistelemaan ja nyt viuhtoo ja hurjaa vauhtia ja tekee liukuja jne.

 

En vuonna ehkä joutuu ostamaan "oikeat" luistimet, kun noi nykyiset tais olla suurimmat mitä löytyi harkkareista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0