Miinanen

Äitiyspakkaus 2011

365 posts in this topic

^ Ihan ot:nä. Esikoinen oli kans sokruvauva, mutta pikkunen syntyessään. Tämä mahassa oleva arvioitiin kolmekiloiseksi jo raskausviikolla 33+jotain :girl_to_take_umbrage2: Tietenkin toivon, että olisi suht järkevän kokoinen syntyessään. Kuivuri kyllä kutistaa, mutta on se ihana kun tekee vaatteista pehmeitä ja kerää pölyt :tender: Onpahan ainakin ekoille päiville useampi eri vaatekerta, jos noita saa vaan sen kerran-pari käytettyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ot jatkuu... Meidän kakkosen painoarvio rv 36 oli 3,5kg ja syntyessään oli 4,1kg (syntyi laskettuna päivänä), ja kyllä ne 56cm vaatteet silti menivät kuukauden-pari. Pituuttakin oli 52cm ja kasvoi hurjaa vauhtia kyllä alussa, mutta silti tykkäsin ihan niistä pienistä vaatteista, kun eivät pussittaneet mistään eikä tarvinut kääntää hihoja. Meillä on pari bodyn jatkopalaa (Babyidean Many Months-merkkiset), millä saa muuten sopivan bodyn kivasti jatkettua pidemmäksi, suosittelen. :girl_smile:

 

 

Ja jottei menisi ihan ot:ksi, niin aika hurjaa, että tuo vanupuku voi noin paljon kutistua, mitä jeen kertoi!! Hmm..pitäisköhän käyttöönottopestä oma vain 40 asteessa jos pysyisi vähän isompana sitten. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko jossain verkkokaupassa myytävänä uutena noita samoja 2011 kestovaippoja? Vai onko ne teetetty varta vasten Kelaa varten... Suora linkki olisi kiva, jos löytyy :)

 

  • Imse Vimse all-in-one-kestovaippasetti, 1 kpl, 5-8kg, valkoinen

  • Myllymuksut taskuvaippa, 1 kpl, 5-10kg, vihreä, lisäksi taiteltava imuosa

Sitten vielä sarjassamme tyhmä? kysymys. Eli kun pesette kestovaippoja imukuntoon, niin kuivaatteko välillä vai annatteko vaan koneen pyöriä pesuohjelman kahteen kertaan ottamatta niitä välillä ulos koneesta? Entä käytättekö enää toisella kertaa edes pesuainetta? grin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amanta Linkki Myllymuksujen verkkokauppaan. Imse Vimsejä myy ainakin Perhepuoti Nestori ja Sinikello mutta myös moni muu.

Muksujen taskuvaipasta sen verran, että se ei ihan vastasyntyneellä vielä toimi (no eipä ne vielä 5kg painoisia yleensä olekaan syntyessään) mutta kuukauden-parin päästä alkaa olla hyviä ja menee pitkään sama koko! Imse Vimsen AIO:sta joku sanoi, että sekin on aika reilun kokoinen. Eli jos mielii kokeilla kestoilua jo alussa, kannattaa hankkia jotain pienempiä vaippoja myös :girl_smile: . Mä voisin suositella yhtenä loistavana vaihtoehtona Nalle Nöttösiä etenkin S-kokoisena, koska ne menee oikeasti vastasyntyneestä lähtien ja meillä meni kuopuksella 7-8kg asti (5-6kk) vaikka kokosuositus onkin 6kg asti. Lisäksi perusharsot on ihan pienellä hyviä. Siihen päälle vaan pul-kuori tai villahousut, Nalle-kaupassa on Hilivinksis-kuoria jotka on hyviä, samoin Imse Vimse soft-kuori on tosi hyvä vastasyntyneellä koossa NB ja S. :girl_smile: (tälläiset vinkit näin "kaiken" kokeilleelta, taskuvaipat ja aio:t ihan pikkuisella vauvalla ei toimi ihan parhaiten ennen kuin reisimakkaroita alkaa tulla enemmän).

Käyttöönottopesua itse en ole yleensä tehnty kuin kerran, mutta odotusaikanahan ehtii pestä useamminkin. Ei tarvitse kuivattaa välillä. Taskuvaippoja ei tarvi pestä kuin kerran, pelkästään imuosisssa se peseminen lisää imukykyä. Kunhan muistaa käyttää pesuainetta, jossa on alle 5% saippuaa (eikä mielelläään zeoliittiä), huuhteluainetta ei saa käyttää (paitsi halutesssaan etikkaa tai sonettin huuhteluainetta, mikä sisältää vain sitruunahappoa). Mun mielestä vikan pesukerran voi hyvin pestä ilman pesuainetta, silloin ainakin huuhtoutuu pois loputkin jämät. Ja suosittelen juuri tuollaiset bambua/hamppua sisältävät imut venyteltäväksi muotoonsa narulle ripustettaessa. :girl_smile:

Edited by Lilly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myllymuksujen verkkokaupassa olinkin jo käynyt ihmettelemässä, mutta siellä on asiaa tuntemattomalle käsittämätön buffet -valikoima erilaisia ominaisuuksia taskuvaipoille... Eli jos yrittäisi tilata just samanlaisen, niin mitkä ominaisuudet pitää valita?

 

Eli tämä http://www.myllymuksut.com/taskuvaippa-p-179.html sivu.. neppi vai tarra, mikä sisäpinta? Mikä väri?

 

Ja täältä: http://www.myllymuksut.com/kestovaipat-imut-kuivaliinat-c-8_28.html mikä imu? grin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amanta Mä en nyt mistään löydä tietoa, mitä se ÄP:n vaipan sisäpinta on (oma pakkaus on Suomessa, tulee kotiin vasta reilun viikon päästä :girl_smile: ), mutta tarrallinen versio se on, ja koko S-M, väri on mun mielestä "ruohonvihreä".

 

Mä ihan muistelen lukeneeni, että se sisäpinta olisi bambujoustofroteeta, mutta en nyt tosiaan löydä tietoa... Mutta voit kokeilla sitä kädellä, eli jos laitat siihen vettä ja se imeytyy ja pinta jää märän tuntuiseksi, niin se on bambujoustofroteeta. Fleecen varmaan tunnistaisitkin, kuivaliinaneulos ja coolmax taas ovat bambujoustofroteeta liukkaampia ja ne jäävät kuivan tuntuisiksi. On ihan makuasia mistä tykkää, kaikki toimivat hyvin. Itse tykkään juuri bambusta sen antibakteerisuuden takia ja koska se on luonnonmateriaali, mutta kaikkia noita muitakin meillä on käytetty ja käytetään. :girl_smile:

 

Ja imu on luultavasti bambuhamppufleeceä, eli se "bambuhampputaitto". Se on kyllä tosi hyvä imu (meillä on tuosta samasta materiaalista iso kasa itse tehtyjä vastaavia, tulee silleen halvemmaksi), mutta tarvii niitä pesukertoja, ja usein lisäksi jotain pientä nopeasti imevää (ainakin enemmän kerralla pissivälle ja isommalle vauvalle), esim. ihan joku froteepyyhelärpäke päällimmäiseksi/taittoimun väliin, jos ei erikseen osta lisäimuja.

 

Jos haluat varmistua äp:n vaipan materiaaleista, laita Myllymuksuille viestiä, siellä on aina ollut tosi nopea ja ystävällinen palvelu! :girl_smile: Mä muistan millainen vaippaviidakko oli silloin esikoista odottaessa ja alkuaikoina, mutta äkkiä siihen pääsee lopulta sisälle...

Edited by Lilly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänne saapui pakkaus eilen, ompas vain isoja ja paljon vaatteita :girl_in_love:Osa vaatteista oli ehkä hieman poikamaisia minusta, mutta onneksi tuota valinnanvaraa on :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noh, paketti lähti nyt tilaukseen kuitenkin. Näytti paremmalta livenä, kun kävin Kelan konttorissa vilkaisemassa, ja onhan tuossa käteviä vaatteita ja tarvikkeita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu äp:n Myllymuksujen taskuvaipan sisäpinta on bambujoustofroteeta. Ihana pikkuvaippa, en malta odottaa, että se pääsee käyttöön :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuleeko postin mukana lappu, jolla pakkauksen sitten voi lunastaa? Mulle on myönnetty avustus kaks viikkoa sitte eikä pakkaus oo vieläkään tullut :girl_impossible: Vai oonko vaan liian hätäänen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Juu kyllä kotiin tulee ihan normaalisti pakettilappu, millä voit pakkauksen noutaa. Tuntuu välillä olevan hidasta toimintaa lähetyksenkin osalta, mutta luulisi paketin sulle pian tulevan, jos kerran pari viikkoa on jo mennyt.

Edited by ~Liinu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä kyllä huomenna soittelen tulikivenkatkuisen puhelun Kelaan, kun tulee neljä viikkoa täyteen hakemuksen jättämisestä, eikä päätöstä ole vieläkään kuulunut. :skilletgirl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ No onpa tosiaan hidasta!! :girl_impossible: Mitä kautta laitoit hakemuksen menemään ja onko siitä neuvolan todistuksen jättämisestäkin yhtä pitkä aika? Näkyykö sulla nettipalvelussa että "käsittelyssä"? Mä täytin hakemuksen netin kautta ja mulla luki "hakemus vastaanotettu" niin kauan kunnes toimitin lääkärintodistuksen.

 

kirsmo Kela tilaa pakkaukset Reimalta avustuksen myöntämistä seuraavana perjantaina, ja seuraavalla viikolla Reimalla sitten pakkailevat sen (näin kertoi Kela-Kerttu palstallaan). Jos sillä viikolla on ollut ruuhkaa niin että ovat vaikka vasta perjantaina lähettäneet, niin voi mennä sitten vähän yli sen pari viikkoa, mutta pitäisi kyllä sulle tän viikon aikana tulla, toivottavasti! :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lilly, netissä tein hakemuksen torstaina 9.6. ja seuraavana päivänä postitin raskaustodistuksen, eli maanantaina sen olisi pitänyt olla perillä. "Käsiteltävänä" se on, eli kai se todistuskin on sitten mennyt perille. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä tein hakemuksen samana päivänä (9.6.), ja todistuksen lähetin seuraavana maanantaina. Mullakin se on edelleen "käsiteltävänä". Tuntuu kyllä kestävän...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joillain paikkakunnilla tuntuu kyllä kestävän ihan luvattoman kauan! :skilletgirl: Soitelkaa ihmeessä perään! Nyt mulla meni tasan kaksi päivää raskaustodistuksen jättämisestä siihen, kun avustus oli myönnetty, mutta se meni Kelan ulkomaan yksikön kautta ja nillä taitaa olla niin vähän tekemistä että kaikki tapahtuu tosi nopeasti. En oikein enää kunnolla muista miten Tre:lla -07 pakkauksen kanssa meni, mutta päiväkirjaan olen kirjoittanut että pakkaus on haettu postista rv 28+

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soitin just Kelaan, ja ei kuulemma oo mitään ongelmaa hakemuksessa, ei vaan oo ehditty käsitellä sitä vielä. Mikä prkl siinä on, että toiset saa odotella käsittelyä viikko tolkulla ja myöhemmin hakemuksen jättäneet on saaneet pakkauksen jo kotiin. :skilletgirl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

einju, pannua kelalle!! :skilletgirl:

 

Meidän pakkaus odottaa postissa hakijaa ja ihan pakko nyt samantien ajaa 10km, vaikka just pääsin töistä kotia. Ei malta odottaa, että huomenna hakis työmatkalla :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

einju Todellakin pannua teidän Kelan konttorille! :skilletgirl: Mä en jaksa ymmärtää, mikä tuossa avustuksessa voi kestää, kun tasan kaksi ehtoa tarvii tarkastaa (äiti on oikeutettu Suomen sosiaaliturvaan ja on saanut raskauden kestosta todistuksen) ja se siitä! Tai no...niidenhän pitää kirjoitella ne älyttömät myöntämislaput ja lähettää ne kaikkine valitusohjeineen jne.. (kukakohan muuten valittaa myönteisestä päätöksestä vai miksi ihmeessä tuota paperijätettä pitää suoltaa niin älytön kasa joka etuudesta erikseen?!)

kirsmo En mäkään sinuna odottaisi! :girl_haha:

 

 

Enää viisi päivää kun meidän pakkaus tulee kotiin! :tender: (paitsi toppahaalarin, -töppöset ja -käsineet, jotka käskin miehen jättää anopille varastoon, eli ne näen livenä ehkä ensi talvena jos sinne reissataan)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä luulette, onko tuo pakkauksen toppahaalari tänä vuonna ihan käyttökelvottoman iso, siis meillä joilla la lokakuussa? Koko on kelan mukaan 68-70. Eli perjaatteessa ensi kesäänä/kesänä oikea koko. Mutta voikohan sitä silti käyttää vai hukkuuko lapsi sen sisään? Tylsä jos toppis menee hukkaan, kun ei se sitten ensi talvena enään varmaan menegirl_sigh.gif

 

Kirsimo, miltä pakkaus näyttää livenä?

Edited by Anemone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en ole tuota uuden pakkauksen haalaria livenä nähnyt, mutta 2007 haalari oli ainakin malliltaan hyvin samanlainen (kuten myös tässä välillä muina vuosina olleetkin) ja koko 68. Meidän esikoinen syntyi syyskuun alussa, ja meillä oli 62cm kokoinen haalari käytössä ekan talven, muistaakseni tuo pakkauksen haalari ehti olla maaliskuulla eli n. 6kk iässä jonkun kerran päällä (oli tosi lämmin talvi ja kevät joten käyttö jäi vähiin). Olisi se varmaan ollut ihan hyvä jo aiemminkin, mutta kun oli se pienempi hankittu niin ei tullut isompaa kokeiltua. Äp:n haalari mahtui tytölle sitten kyllä vielä syksyllä 1-vuotiaana loka-marraskuun ekoilla kylmillä keleillä, kun käänteet käänsi suoriksi. Tytöllä oli silloin pituutta n. 80cm.. Pojalla äp:n haalari oli käytössä 4,5kk iästä lähtien jolloin se ei ollut yhtään liian iso, mutta poika olikin tuossa iässä paljon isompi kuin siskonsa oli ollut.

 

Eli tiivistettynä sanoisin, että riippuu lapsen koosta ja miten aikaisin talvi tulee/loppuu, että onko äp:n haalari hyvä syysvauvalle. Vanuhaalarilla/villavaatteilla jne. tarkenee hyvin kyllä aika viileälläkin etenkin, jos on vielä makuupussissa ja peitteiden alla vanuissa, että sikäli pienempää haalaria ei ihan välttämättä tarvi hankkia. :girl_sigh:

Edited by Lilly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, täällä kanssa pakkausta haettu ja raskaustodistus lähetetty Kelalle 6.6. Soitin juhannusviikolla ja kysyin missä vaiheessa käsittely on, näkyi vasta saapuneena ja lupasi laitella eteenpäin. Edelleenkin näkynyt netissä vaan "käsiteltävänä", joten tänään soitin perään ja hakemukselle ei ole tehty yhtään mitään :skilletgirl:. Kiva! Saan odotella pakkausta siis todennäköisesti ainakin sen pari kolme viikkoa eteenpäinkin, vaikka taas luvattiin kiirehtiä. Olishan se mukava saada ennen ku vauva syntyy. *kiukuttaa* :hysteric:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now