Miinanen

Äitiyspakkaus 2011

365 posts in this topic

Myös mulle kelpais imetysopas, jos on jollakulla tarpeettomana.

 

Itse äp-keskusteluun ei ole paljoa lisättävää. Olin yllättynyt että värit ovat noin vaaleita ja pääasiassa pliisuja, kun värikkyyttä kovasti hehkutettiin etukäteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä tuo pakkauksen väri- ja kuviomaailma on yritetty vain tehdä vastaamaan mahdollisimman monen makua...Tosi neutraali.

 

Mä ajattelin vielä eilen, että toki otan pakkauksen ja ei ne värit ole niin sukupuolisidonnaisia jnejne, mutta kappas kun sain pari tuntia sitten odottavani tyttöä, niin ryhdyinkin jo uudelleen harkitsemaan:grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olis kiva jos ja kun sitten jollekin ensimmäisenä pärähtää postissa tämä uusi pakkaus, niin kävis infoamassa täällä... Että koska ne näitä OIKEASTI alkavat jakamaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin vasta nyt katsomassa kuvat tarkemmin - ehkä vähän enemmän tykkäsin kuoseista siinä meidän saamassa 2010 pakkauksessa. Mutta plussaa uudessa oli nuo pienemmät koot, meidän tytölle (syntyi 50cm, 3,4kg) oli kaksi ekaa kuukautta kaikki muut paitsi se 50-senttinen body isoja. 50-senttiset potkarit (pikkuset-merkkiä) meni tytölle jalkaan vielä puolivuotiaana, kun mittaa oli 66cm.. eli ei ehkä ollut ihan kohdillaan koko niissä.

 

2010 kestot jäi meillä käyttämättä, sen sijaan käytin jostain saamiani 2009-vuoden imse vimseja sen aikaa kun ne mahtui, mutta sitten en jaksanut alkaa isompia sopiva kestoja etsimään kun pari kokeilua ei ollut tuloksellista.

 

Tarkastakaa muuten niiden vaatteiden koot muutenkin kuin kokolapun perusteella. Ainakin 2010 pakkauksessa Pippin 70cm vastasi n. 60cm kokoa, joten ehti olla vain pari kertaa päällä ennenkuin oli liian pienet, esim. ihana sienibody ja tikku-ukkobody.

 

Meillä se 2010 ruma villahaalari (Tutan 70cm) on käytössä nyt 8kk iässä (koko on 70cm, mutta reilu, vieläkin vähän pitkät hihat ja lahkeet). Äp-toppapukua käytettiin tosi vähän, tammi-maaliskuu, ja tuskin ensi syksynä mahtuu. Oloasu jää varmaan kokonaan käyttämättä, makaavalla/ryömivällä vauvalla ei musta toimi tollanen kombo kun paita on koko ajan niskassa ainakin meidän typykällä, joten ajattelin että paitoihin siirrytään vasta kun liikkuu enemmän pystyasennossa.

 

Valkoiset vaatteet musta toimii ihan pienellä, kun puklaa vaan maitoa. Valkaisuun ei mulla riitä motivaatiota, joka ruokailussa jotain porkkanaa/bataattia sotkeentuu päälle, eikä irtoa sappisaippualla. Meillä jäi tästä syystä valkoiset puolipotkarit 2010 pakkauksesta käyttämättä, koko 60cm menee niistä edelleen tytölle ja 70cm ei ole ollut kertaakaan jalassa, neitillä on vissiin lyhyet jalat, kun mittaa on kuitenkin 70cm.

 

Meilläkin muuten hajosi sen ruokalapun laminointi, olikohan ne ihan susia?

 

Mahdolliselle kakkoselle ottaisin silti pakkauksen, vaikkei välttämättä oisi tarvetta, sen verran noita vaatteita ja tarvikkeita löytyy...

 

Eniten meillä käytettiin vanuhaalaria, makuupussia, kypärämyssyä ja hattua, toppahaalaria ja sitä ihan pientä bodya. Ja tietysti sitten mm. kynsisaksia, kylpymittariaym. käyttötavaraa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen laitoin avustushakemuksen menemään, joten saapi nähdä kumpi sieltä nyt sitten tulee, uusi vai viime vuoden pakkaus. :girl_smile: Alkujaan tykkäsin enemmän viime vuoden pakkauksesta, mutta kyllä tämä uusikin on alkanut näyttämään useamman tarkastelun jälkeen hyvältä. Joten ihan sama oikeastaan kumpi tulee, ihanaa kun ylipäätään tuollainen on olemassa! :girl_dance:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, mä voisinki laittaa tähän et mulla on se viime vuoden pakkauksen imetysopas turhana nytten ja hyvä kuntosena vielä. Voin sen lähettää postikuluilla jollekkin joka tahtoo omaksi

 

Yv:llä vaan yhteydenottoa

Mun imetysopas on edelleen vailla uutta äitiä.

 

Kunhan *OÄ*:n opas on löytänyt omistajan niin muut voi tarvittaessa tilata Kätilöliiton imetysoppaan täältä: http://members.suome...fi/index12.html

Maksaa näköjään 3 e + postikulut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä askartelin lapun ja muovitaskun, jotka vien neuvolan ilmoitustaululle kunhan joudan. Siis noitten oppaiden kierrätystä varten. Lapun voisi laittaa myös pahvilaatikon yhteyteen tms. mutta meidän neuvolassa sellainen ei mahdu minnekään. Jos joku haluaa, niin tästä saa kopioida vapaasti:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikkuprinsessa: kelan fb sivuilla se kela kerttu ainakin kertoi että siellä ilmoitetaan koska uutta pakkausta aletaan jakamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä noi kuosit ja värit ym on uudessa pakkauksessa ihan hyvännäköiset (mutta mä en ymmärtääkseni olekaan kovin kranttu, vaikka mielestäni tarkka olenkin :D ). Sen sijaan mä en ihan ymmärrä, miksi pakkauksessa on noin monet potkuhousut.. Ja kaikki ilmeisesti taas sellaiset ihan ohkaiset? Mun mielestä yhdet potkuhousut voisi korvata esim. collegehousujen kanssa yhteensopivalla collegetakilla tai -hupparilla. Tai edes paksumpaa materiaalia olevilla potkareilla.

 

Ja joo, tiedän, että monet tykkää potkareista. Toiset ei :D . Mä en esim. ole pitänyt noita äp:n potkareita kovinkaan käytännöllisinä, ja niitä on käytetty lähinnä siksi, etteivät jäisi kokonaan käyttämättä (puhumattakaan sitten siitä, että ne keltaiset leijonapotkarit pitää pestä joka käytön jälkeen, kun ohkanen trikoo venyy muodottamaksi...). Ehkä potkaritkin on sitten kätevämmät, kun vauva lähtee liikkumaan, mutta noi on vielä kooltaankin niin pieniä, että harvempi niiden käyttäjä varmaan ryömii...

 

Samaa sanon myös kuin joku edellä, että ne kokomerkinnät kannattaa tosiaan tarkastaa. Mun mielestä on ihan hyvä, että noita 50 cm vaatteita oli reilummin tässä uudessa pakkauksessa - ainakin, jos ne on yhtä reiluja kuin 2010 pakkauksen 50 cm vaatteet... :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa sanon myös kuin joku edellä, että ne kokomerkinnät kannattaa tosiaan tarkastaa. Mun mielestä on ihan hyvä, että noita 50 cm vaatteita oli reilummin tässä uudessa pakkauksessa - ainakin, jos ne on yhtä reiluja kuin 2010 pakkauksen 50 cm vaatteet... :girl_sigh:

 

Tosiaan. Meidän +2-käyrillä kasvavalla vonkaleella on edelleen käytössä ne 2010 pakkauksen valkoiset "muka-50cm potkarit", vaikka muissa merkeissä ja vaatekappaleissa ollaan jo selvästi 68-70cm kieppeillä... :rolleyes: Äp-vaatteet kannattaa myös pestä ennen käyttöä, koska ainakin minun silmääni koot muuttuivat tosi paljon ekan pesun jälkeen ja ne oli lajiteltava uudestaan pinoihin. Itse jätin täysin huomioimatta ne kokomerkinnät ja mallailin vaatteita esim. tutan tai name it:in vastaaviin, jolloin sain kamppeet pinoihin oikeasti samankokoisten kanssa.

 

Ensinäkemällä 2011 pakkaus ei oikein viehättänyt, mutta mitä enemmän sitä katselee, niin sen kivemmalta se alkaa vaikuttaa. Omppupotkarit on ainakin suloiset! Pakkaus ei kuitenkaan vedä mielestäni vertoja vimevuoden ihanuudelle, jossa esim. toppapuku, makuupussi ja sukat+tumput olivat nätimmät.

 

...Ja OT: minusta potkarit on ihan huippukäteviä ja puolipotkarit jäävät meillä enimmäkseen käytämättä! :lol: Olikos meillä jossain jonkunlainen eri vaatekappaleiden mieleisyys-vertaillu-ketju? Ei osunut silmään kun vähän etsiskelin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen sijaan mä en ihan ymmärrä, miksi pakkauksessa on noin monet potkuhousut.. Ja kaikki ilmeisesti taas sellaiset ihan ohkaiset?

Oho, onpas niitä monet tosiaan! Mä niin tykkäsin niistä 2010 leijonapotkuhousuista, mutta meidän poitsu vihaa kaikkia potkuhousuja ja rimpuilee ihan tolkuttomasti, jos sellaiset koittaa pukea päälle :rolleyes: Mua muuten häiritsee suunnattomasti, että tuolla Kelan sivuilla lukee puolipotkuhousut kaksien housujen kohdalla! :lol: Mun mielestä puolipotkuhousut on sellaiset terälliset housut ja terättömät on sit vaan ihan tavalliset housut (niin kuin aikuisillakin).

 

Ja tosiaan 2010 äp:n vaatteet oli aivan valtavan isoja! Sen koko 60 vastas monen muun merkin 68 ja se ohut pipokin oli niin iso ettei voitu ottaa käyttöön kuin vasta joskus 3-4kk ikäisenä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voin kans lähettää sen imetysoppaan pelkkien postikulujen hinnalla halukkaalle.

 

 

 

Minä myös, jos joku on sitä vielä vailla :)

 

Tosi harmi, että se on jätetty pakkauksesta pois, koska mulle se oli korvaamaton apu, ilman sitä imetys olisi varmasti epäonnistunut. Täällä oli todella surkea neuvonta synnärillä, eikä neuvolassakaan sen kummempaa apua saanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multakin löytyy tuo imetysopas priimakuntoisena, jos joku sen postikulujen hinnalla haluaa! :) Kiinnostunut voi heittää yksärillä niin huomaan!

 

 

meni jo kaupaksi! :)

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

 

Voisiko joku tulla tänne kertomaan, onko saanut jo uuden 2011 äitiyspakkauksen?

Itse nyt olen saanut jonkun päähänpinttymän, että haluan sen uusimman, joten olen panttaillut hakemuksia (ne pitää tosin omalta kohdalta lähettää viim. 20.5.). Asia nyt ei ole maailman tärkeimmästä päästä, mutta kuitenkin... :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^kela-kertun facebooksivulla on luvattu kertoa heti kun uutta pakkausta aletaan jakamaan. laitoin oman hakemukseni perjantaina 29.4., aika jännä odotella, kumpi pakkaus sieltä tulee. käsittelyaikahan on yleensä sen pari viikkoa ja viivytin hakemusta niin pitkään kuin mahdollista. uusi siis olisi toiveissa, mutta vanhakin toki kiva. yritän muistaa tulla kertomaan tänne, kumman sain (ellei joku ole jo saanut uutta ennen sitä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä ottaisin imetysoppaan, jos jollain on sellainen vielä tarjolla!

 

Jokohan tuon uuden pakkauksen saisi, jos paperit laittaisi menemään. Kohta pitäisi nimittäin laittaa ja haluaisin jo saada pakkauksen kotiin ihmeteltäväksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään ei ainakaan kela-kerttu naamakirjassa osannut vielä sanoa aikataulusta mitään. Mäkin käyn siellä säännöllisesti kurkkimassa että joko uusi pakkaus olisi lähtenyt matkaan. Mulla ei tosin enää ole kauaa aikaa venyttää hakemusta, maanantaina se täytyy viimeistään laittaa eteenpäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, odotellaan sitten vielä. Mulla taitaa olla kuitenkin vielä pari viikkoa aikaa odotella. Mutta kun haluaisin jo pakkauksen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä uskalsin viedä Kelapaperit jo tiistaina, vaikka mieluummin sen 2011-pakkauksen haluaisin. Aikaa mulla olisi ollut vielä vaikka kuinka kauan venyttääkin hakemusten viemistä. Nyt alkoi vähän harmittaa, jos ei sitä uutta lootaa tulekaan. :(

Varmaan olen täällä kyselemässä ihmisten vaihtohalukkuutta sitten, jos niin käy...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oman äp:n pitäis olla parin viikon päästä täällä, kun oli tänään menny tilaukseen (paperit jätin tasan kaksi viikkoa sitten). Jännä nähdä kumpi tulee. En osaa vieläkään päättää kumpaa toivoisin mieluummin. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kelan sivuille äitiyspakkauksen kuvien yhteyteen on päivitetty nyt, että uusi pakkaus tulee jakoon arviolta toukokuun loppupuolella. Aiemmin siellä luki "toukokuun alkupuolella". Minä siis ainakin saan todennäköisesti vanhan pakkauksen, koska hakemukseni on jo nettipalvelun mukaan ratkaistu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Arvasin että se menee näin. Itseä oikein ärsyttää kun oon onnistunut kokoomaan itselleni sellaisen "pakkomieteen" saada tuo 2011 pakkaus (paperit piti siis lähettää jo viikko sitten). Vaikka 2010 on myös todella hyvä ja vaatteita meillä on paljon, joten se muutaman vaatteet lisä ei oikeasti vaikuta juuri mihinkään .. Ja kestoilemaan ei näillä näkymin ainakaan aleta, joten niilläkään ei niin ole merkitystä. Silti varmasti hormonipäissäni petyn ja itken kun posti tuo 2010 pakkauksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Vähän sama juttu. Mä kun vähän toivoin ja pihtasin hakemustakin pitkään että saisin uuden pakkauksen. Ei vaan voi mitään mutta harmittaa mua silti. Tosi, voihan olla että sitten kun sen pakkauksen hakee kotiin niin siinä unohtaa samantien että minkä vuoden pakkaus tuli :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^onneksi mun mielestä tuossa 2010 pakkauksessa on paljon kivempi tuo makkari. luulen, että sille voi tulla enemmänkin käyttöä kuin jollekin vaatteille. ja ainakin imetysopas, siteet ja liukuvoide puuttuu uudemmasta pakkauksesta. joten ehkä oon ihan tyytyväinen, vaikken sitten sitä toivomaani 2011 pakkausta saisikaan. (happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista ;) ) ja jos tekee mieli vaikka tota myllymuksujen kestovaippaa, niin moni 2011 pakkauksen saaja laittaa varmaan omansa ihan uutena kirppikselle tai huuto.netiin. se taitaa olla sen verran iso koko, että ei ehdi käydä vauvalle pieneksi ennen kun sellaisia alkaakin jo pyöriä kirppiksellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now