Neven

Korvien putkitus

42 posts in this topic

Meidän poika (8kk) sai eilen putket korviin liimakorvan takia. Putkitus meni kuulemma hyvin. No viime yönä pojalle tuli nuha ja tänään on räkä valunut. Äsken mittasin kuumeen ja oli 38.2. Korva on ollut myös vaikkuinen ja vähän sellainen märkä. Pitääkö mun olla nyt jo huolissaan ja mennä heti näyttämään lääkärille? Vai kuuluuko asiaan? Että siis toimenpiteen jälkeen tulee sitä märkää ulos?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tytöllä todettiin tänään se "viimeinen" tulehdus ennen putkitusta. Eli nyt pitäisi puhelinsoitolla päästä operaatioon, enää ei tarvitse käydä korvalääkärillä näytilläkään. Kunnalliselta puolelta saadaan hoito, ostopalveluna yksityisestä sairaalasta ja olen tähän tosi tyytyväinen. Huomenna soittelen korvalääkärille tulehduksesta ja saa nähdä miten homma etenee, toivottavasti putkista tulee olemaan apua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me puolestaan saatiin hyviä uutisia pitkästä aikaa koskien korvia! Pojalla oli kesällä tulehdus ja kolmannet putket siis taas irronneet.. Nyt jälkitarkastuksessa todettiin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen molemmat korvat terveeksi! Joskin putket oli irti, että nyt nähdään syystautien iskiessä että onko todella niin että kierre olisi meillä ohi! :tender:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on nyt ekat putket korvissa, ollut huhti-toukokuun vaihteesta lähtien. Putkituksen jälkeen pojalla oli vielä kesällä pari märkäistä korvatulehdusta mutta sen jälkeen on rauhoittunut. On ollut jopa pari nuhaakin (parhaillaankin päällä) mutta ei ole mennyt korviin.

Nyt vaan tuli mieleen kun yöt on olleet niin rikkonaisia että kaivertaakohan siellä korvassa ja onko putket paikoillaan. Poika ei kyllä haro korviaan mitä teki ennen putkia aina korvasäryn aikaan.

Ehkä se on siis taas varattava aika lääkärille ja mentävä tarkastuttamaan korvien tilanne...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Riippuu tosi paljon lapsen tilanteesta (uhkaako esim kuulo lähteä liimakorvien vuoksi) ja siitä, voiko ottaa peruutuspaikan vastaan :) Me päästiin 2 viikossa esikoisen kanssa (ei liimakorvia, mutta järkyttävän pitkä ja rankka tulehdusputki. Peruutusaika). Kuopuksen kanssa käytiin yksityisellä, kun hintaero oli 20e vakuutuksen kanssa :grin:

Voi olla 6kk + myös, jos ei peruutusaika passaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Hernyo vastauksestasi. Tarjoaako ne sitten automaattisesti peruutuspaikkoja, vai pitääkö sinne jotenkin ilmoittaa jo etukäteen, että on valmis ottamaan myös peruutuspaikan lyhyellä varotusajalla vastaan? Pitäis kai soittaa sinne korvaklinikalle ja kysellä tarkemmin.. Meidän 6-vuotias on hurjassa korvakierteessä, kesä oli taukoa, mutta muuten on koko vuoden ollut tulehduksia ihan säännöllisesti. Nytkin on jälkitarkastusta jouduttu siirtämään jo kolmesti, kun aina on ehtinyt tulla uusi tulehdus (tai vanha ei ole parantunut) ennen kun on edes ehditty jälkitarkastukseen. :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kannattaa vielä sanoa, että peruutusaikoja saa tarjota! Toivottavasti pääsisi pian putkitukseen, ei kuulosta kivalta ollenkaan :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän likalla piti olla putkitus 2 viikkoa sitten. Siirrettiin kuumeen takia. Nyt on tyttö sitten taas kuumeessa :hysteric: :hysteric: :hysteric: Tällä menoa toi ei koskaan saa niitä putkiaan -eikä parane, kun tohon tulehdukseen ei mikään tunnu tepsivän. Korvat on jo kertaalleen puhkastu eikä sekään auttanut mitään. Syö antibiootteja jatkuvasti.

Pieni ei kohta varmaan kuule mitään, saati sitten edes muista millasta on olla jos korviin ei satu :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 4,5 -vuotiaan korvat putkitettiin kitarisan poiston yhteydessä reilu viikko sitten. Lapsella ei ole koskaan ollut korvatulehdusta, mutta molemmissa korvissa liimakorva ja kuulo heikentynyt selkeästi.

 

Leikkauksesta on kyllä ollut hurjan suuri apu. :) Kuulo palautui heti nukutuksesta herättäessä, ja kitarisan poistaminen on tähän mennessä ainakin parantanut ruokahalua, ennen muksu ei syönyt juuri mitään, närppi vähän sieltä täältä. Tähän asti poika on ollut suunnilleen taukoamatta räkätaudissa siitä asti kun aloitti päiväkodissa puolisentoista vuotta sitten, joten tässä ajassa en vielä osaa sanoa miten on siihen vaikuttanut mutta nyt ei ole räkää ollut.

 

Toinen putki on tosin tukossa ja valittaa aina välillä että korva on kipeä, saatiin tippoja ja toivotaan että putki aukeaa niillä ettei tarvitse enää sen kummempiin toimenpiteisiin ryhtyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pojalle laitettiin putket joulukuun puolivälissä ja nyt viikonloppuna oli korvasta valunut eritettä. Tulehdushan se siellä ja antibiootit päälle. Meille ei ole koskaan tarjottu noita ab-tippoja. Pitääkin kysyä niiden perään jälkitarkastuksessa, että olisko niistä hyötyä vastaavassa tilanteessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka kauan putkitettu korva "saa" vuotaa märkäistä eritettä antibiootin aloituksen jälkeen? Zithromaxit on suun kautta jo otettu, tänään viimeinen annos. Korvaan on tiputettu 2krt/pvä tippoja, mutta tuskin kovin paljoa on korvaan asti päässyt, kiitos sisukkaan ja lääkäreidenkin mukaan harvinaisen vahvan ;) yksveen. Eli missä vaiheessa pitäisi viedä uudelleen näytille? Sitä eritettä näyttäisi tulevan vielä yhtä paljon, kuin ihan tulehduksen alussa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko viljely jo vastattu eli onko tiedossa onko aiheuttajabakteeri zithromaxille herkkä?

 

(null)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Eilen käytiin uudestaan lääkärissä (kun aamusta lapsen tukka oli täynnä märkäeritettä :wacko: ) ja saatiin tällä kertaa Ditrim Duploa. Samalla otettiin viljely eli ti toivottavasti tiedetään, miksei ensimmäinen kuuri tehonnut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miksi sitä viljelyä ei otettu heti aluksi? Sehän putkien suurin etu juuri on että viljelynäyte saadaan heti eikä tarvitse syöttää ensin yhtä kuuria ja sitten vaihtaa toiseen kun ei se eka tehonnutkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Sitähän tässä on tullut itsekin mietittyä... :girl_sigh: Oli muuten ensimmäinen kerta ikinä, kun viljely tehtiin. On korvat ennenkin joskus märkää valuneet, mutta ei tietenkään noin suurta määrää, kun nyt putkituksen jälkeen.

 

Olisikos tämä nyt tulehdus nro 9 tai 10 n. puoleen vuoteen...? Olenkin jo miettinyt sitä mahdollista yhteyttä allergioiden ja korvakierteen välillä. Jotain helpotusta (muutakin kuin se kuuluisa aika) olisi mukava saada suht epätoivoiselta tuntuvaan tilanteeseen. Saisipa edes yhden kokonaisen terveen viikon välillä! :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now