Sign in to follow this  
Followers 0
Vilma

Kesälomareissulle asuntoautolla/-vaunulla

7 posts in this topic

Meillä mies väläytti idean että lähdettäisiin kesälomalla kiertelemään asuntoautolla Suomea. Ensin kauhistuin mutta nyt asia on alkanut kiinnostamaan. Onko jollakulla siis kokemusta pienten lasten kanssa reissaamisesta ahtaassa kopissa? Saako asuntoautoon edes turvaistuimia kiinni?

 

Tarkoituksena olisi kiertää lastenkohteita Puuhamaa, Visulahti, PowerPark ym... ja yöpyä aina leirintäalueilla.

Edited by Vilma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vaunu, joten kokemuksia on sillä matkailusta. Suosittelisinkin miettimään vaihtoehtona myös vaunun vuokrausta. Silloin ainakaan istuimista ei tule mitään ongelmaa ja toisaalta vaunussa on yleensä sitä oleskelutilaa paremmin kuin autossa, jollei sitten vuokraa tosi isoa autoa ;).

 

Suosittelisin myös valitsemaan kohtuudella käyntipaikkoja ja olemaan muutaman yön samassa paikassa. Visulahdessa on muuten ainakin tosi kiva leirintäalue. Suosittelisin myös Heinolan leirintäaluetta, joka erittäin viihtyisä ja upealla paikalla. Ja Heinolan lintutarha on varmasti lasten kanssa mieluisa käyntikohde :).

 

Mun mielestä karavaanimatkailu on lasten kanssa ehdottomasti mukavin matkustusmuoto. Voi mennä ihan omaan tahtiin ja vessa / ruoka on aina saatavilla kun tarve yllättää. Leirintäalueisiin kannattaa tutustua etukäteen, koska erot voivat olla melkoisia. Alueilla yleensä kyllä leikkipaikat lapsille ja ainakin omassa lapsuudessani sieltä leikkipaikalta löytyi myös aina kavereita ;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

mua kiinnostais matkailuauton vuokraus yhdeksi viikoksi. omaa autoa ei oo, joten siksi semmoinen. ja tämä siksi että pitäis etelä-suomeen matkustaa ja enää ei yöpymispaikka oo varma...

 

-onko matkailuauto hankala ajaa? miehellä on henkilöautokortti ja on ajanut myös pakuja

-4 hengen ilmeisesti riittäis, 1 kaukalo mahtunee minne vain?

-pystyykö pientä matkasänkyä (samsonite bubble) sijoittamaan autoon?

-minkähintaisia ovat matkailuautoalueet yleensä?

 

siinäpä alkuun :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä (siis vanhemmillani) on neljän hengen matkailuauto, jolla ollaan matkattu useamman kerran. Isomman lapsen (reilu 2v) istuin on etupenkillä kasvot menosuuntaan ja pienemmän (11 kk) kaukalo on oleskelutilan turvavyöpenkillä.

 

Autoa on helppo ajaa, etenkin tuollaista pientä neljän hengen matkailuautoa. Isompi auto kun vaatii jo sitten hieman muuta kuin henkilöauton ajokortin. Massastahan se on kiinni. Mutta normi hlöautoajokortilla saa ajaa ainakin tuota 4 hengen autoa. Ja tosiaan, jos minä osaan sellaista ajaa, niin osaa kuka tahansa muukin! :grin:

 

Matkasängyn sijoittaminen on ihan matkailuauton mallista kiinni. Meillä omassa autossa on kaksi makuutilaa, kahdelle siinä oleskelutilassa ja kahdelle parvella. Käytävää jää sen verran että matkasänky varmaan mahtuisi (vaikkei koskaan sellaista ole meillä matkassa ollut), koska mahtuu siihen iso koiran häkkikin. Kannattaa siis ottaa tuo huomioon etsiessä sopivaa autoa.

 

Matkailuautolla matkustamisessa on tosiaan se etu, että kaikki tykötarpeet on aina mukana (vessa, jääkaappi, liesi, ruoka, päiväunipaikka) ja pysähtyä voi mihin tahansa aina tarpeentullen. Leirintäalueiden hinnat voittavat hotellihinnat mennen tullen, vaikka osa saattaa olla suhteessa melko kalliitakin. Sähköstä kannattaa maksaa, helpottaa asustamista ekakertalaisilla. Leirintäaluella on sitten ne mukavuudet vielä (suihku, sauna, keittiö, nuotiopaikat).

 

Tämän kesän ensimmäinen matka on kohta edessä ja toinen sitten kuun lopussa. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

kuulostaapa kivalta :)

 

ei sattumoisin olis kiesi vuokrattavana ens kuun lopulla :rolleyes:;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

En usko, kun isä on jo eläkkeellä ja taitaa ajella loppukesästä aika paljon :grin: Mutta toki voitte käydä katselemassa mielenkiinnosta autoa, jos haluatte. Tietääpähän sitten ainakin mitä hakeaa vuokra-autolta.

Edited by Taateli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän OT, mutta jos ei normaali matkasänky mahdu pituutensa / leveytensä takia vaunuun / autoon, niin ainakin Emmalla on olemassa myös pienempää matkasänkyä. Näitä on myös paljon käytössä laivalla, ainakin Siljalla. On tosin hieman tyyriimpi kuin normisänky, muistaakseni 89e maksoi. Mutta tosiaan, vie huomattavasti vähemmän tilaa :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0