veevi

Uusperheet pinoon!

130 posts in this topic

Kiva että ainakin yksi ilmoittautuu :)

 

Meillä on siis minun poika sekä yhteinen tyttö. Poika asuu meidän kanssa ja on isällään 2vrk joka viikko. Hyvin on toiminut, exän kanssa ollaan hyvissä väleissä ja molemmat joustavat aina tarvittaessa :) Myös nykyinen mies tulee exän kanssa toimeen, ja itse tulen toimeen exän nykyisen kanssa.

 

Ensi viikolla ollaankin menossa exän kanssa lv:lle uusimaan elarisopparia, en ollut tajunnut etukäteen että kela katkaisee elarit vuoden vaihteessa. Kummasti se minimisummakin taloudessa tuntuu kun on äitiyslomallagirl_impossible.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ööö.. miten Kela katkaisee elarit?

 

Meillä oli 0-soppari viime vuodelle jota en tajunnut käydä uusimassa ajoissa :) Pitää käydä lv:lle todistamassa että exä on edelleen tuloton, ja saadaan soppari taas tälle vuodelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä yksi uusperheellinen! Lapsia on molemmilla edellisestä liitosta ja yhteinen syntyi viime kesänä lipsrsealed.gif . Minulla on tyttö 17v ja poika 16v ja isännällä tytär, joka täyttää 11v. Yhdessä ollaan oltu vähän yli 7 vuotta, ens kesänä tulee 6v hääpäivä.

Mun lapsista poika asustelee meillä ja isällään 50/50, tyttö kokeilee siipiään ja asustelee mummolla. Tavataan tyttären kanssa kuitenkin joka arkipäivä, kun käy koulua ihan tässä meidän lähellä. Miehen tytär käy joka viikko yhtenä päivänä ja joka toinen viikonloppu.

Harvemmin enää ollaan nykyään koko porukka yhtä aikaa kasassa, mutta keväällä mennään koko joukko pariksi viikoksi etelään dancegirl.gif

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tälläinen pieni, mutta toivon mukaan kasvava uusperhe :) Poika edellisestä liitosta 2v4kk, mun ja uuden miehen luona asuu, mutta isään tosi hyvät välit eikä mitään sopimuksia olla tehy eikä toivon mukaan tarvikaan :) Luokseen ottaa yleensä n. kerran viikossa yöksi ja hoidosta hakee toisinaan luokseen muutamaksi tunniksi :) Täytyy toivoa että tää jatkuu näin leppoisana, tietty vähä jännittää että miten pakkaa sotkee esim. jos pojalle pikkusisarus joskus siunaantuu tms. mutta yritys alkaa varmaan vasta ens jouluna aikaisintaan...

 

Muoks. Sanotaan vielä se, että äitipuolta pojalle ei ole isän sanojen mukaan tulossa :rolleyes:

Edited by Suvi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kai mäkin voin tähän ilmoittautua. Meillä vaan ei vielä ole yhteisiä eikä mulla omia mutta miehellä poika joka täyttää pian 8 ja vierailee täällä meillä viikottain.

Oma olis toiveissa ainakin mulla eikä mieskään ole punaista valoa ajtukselle näyttänyt mutta hissukseen silti tän jutun kanssa edetään :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin haluun vielä sen verran kertoa että meillä miehellä ja exällänsä toimii kans äärettömän hyvin kaikki eikä heillä ole tehty mitään tiukkoja tapaamissopimuksia.

Ja mulla tää on toinen uusperhekuvio jossa oon mukana ja kun edellisessä kuviossa oli tilanne lasten vanhempien kanssa ihan eri eli he väänsivät tiukat sopparit tapaamisista yms. eivätkä sitten olleet valmiita joustaamaan suuntaan tai toiseen niin pahaa mieltähän siitä vaan tuli kaikille.

Eli tästä' oon vetänyt sen johtopäätöksen että kun aikuiset osaavat lapsen suhteen unohtaa ne omat mahdolliset negatunteensa niin homma sujuu paljon paremmin.

 

Ja mä en ainakaan koe olevani mikään äitipuoli. Eikä taida onneksi poikakaan niin ajatella :D Me ollaan kavereita :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suvi ja Tulppa tervetuloa :)

 

Tulpan tekstiin kommentoitava että juuri näinhän se on, homma toimii hyvin kun molemmat aikuiset osaavat joustaa tarvittaessa :) Se on meidänkin "salaisuus" kuinka saadaan homma toimimaan eikä ikinä tarvitse riidellä pojan asioistagirl_wink.gif

 

Exä seurustelee myös mutta en ole tullut edes ajatelleeksi nykyistä tyttöystävää pojan äitipuolenagirl_crazy.gif Hullu ajatus, heh. Enkä toisaalta ajattele omaa miestäni pojan isäpuolena, vaikka todellisuudessa aika lähellä taitaa olla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, en mäkään oikein osaa ajatella uutta miestä pojan isäpuolena, johtuisko siitä kun pojan oma isä kuitenkin niin vahvasti kuvioissa mukana :) Voi olla että sitten raja kuitenkin hämärtyy jos meille yhteinen lapsi suodaan ja tämä yhteinen lapsi sitten alkaa puhua isästä niin voi olla että "tarttuu" pojallekin :) Mutta nyt kuitenkin ihan etunimellä puhutellaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä uusperheellinen äiti.

 

Minulla on kolme tytärtä ja odotetaan nyt miehen kanssa yhteistä lasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En vaan saa niitä elareitagirl_mad.gif Soittelin tänään kelaan että mikä kestää, kun olin laskenut sen varaan että ne olisi maksettu tänään.. Mutta eihän sitä oltu ehdittu vielä edes käsitelläskilletgirl.gif Katsotaan sitten ensi kuussa taas tuleeko silloinkaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle sanottiin Kelassa että joku 5vkoo menee... Onkohan tästä nyt 2vkoo kun kävin sinne paperit sisään viemässä, pojan isä siis tähän asti ilman sopimuksia maksellut, mutta kun työtilanne muuttui niin oli pakko käydä tää sopimus tekemässä :)

 

Heh, ja tohon viime kommenttiini liittyen, eilen mies selitti jotain juttua ja siinä ohessa puhui itsestään sitten isäpuolena... :grin: Emmä siihen mitään kommentoinut, eihän tuo nyt huono juttu ollut ollenkaan, jollain tavalla hämmentävää kuitenkin ehkä :) Poika kuitenkin tosi tärkeä hänelle, ja varmasti välillä vaikeaa esim. kun poika on lähössä isälleen, niin sulttaa pojan "asennetta". Viimeksi meinaan tää pikku taaperoinen alkoi heti uhoomaan miehelee kun olin sanonut että papa tulee kohta hakemaan, niin johan rupesi tosi reippaasti ite pukemaan ja sitten käyskenteli pitkin asuntoa ja huuteli miehelle "MINUN papa tulee, älä koske!" :girl_haha: Vakavalla naamalla toki poikaa komensin ettei noin saa rumasti puhua, mutta olihan tuo nyt aika hauskan näköistä :D Miehellä kyllä ei ollut hauskaa, että innolla vaan odotan jatkoa kun poika kunnolla alkaa puhumaan, vertailemaan, pelailemaan yms...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilmiannanpa minäkin itseni.

 

Meidän pesueeseen siis kuuluu mä, mies ja miehen neljä lasta, sekä tää huhti-toukokuun vaihteeksi odotettava vauva. :)

Lapset (9,8,5,3) asuu meillä, tällä erää käyvät 2krt kuussa päivän (8h) olemassa äidillään.

 

Viime kesäkuun alusta on asuttu saman katon alla, ja pääpiirteissään kaikki on mennyt tosi hyvin, mitä nyt lasten äiti yrittää välillä venkoilla milloin mitäkin (vähän aikaa sitten olisi mm.meidän pitänyt hänen mielestään maksaa lasten uinti+bussiliput, kun oli viemässä lapsia uimaan... juu ei maksettu.) Kaikki sopimukset, niin tapaamis- kuin elatusasiatkin, on paperilla kun ei hänen kanssaan normaali neuvottelu aikuisten kesken onnistu laisin vaan muut on aina joustamattomia paskiaisia ja hän jalomielisin päällä maan ;) Näin kärjistetysti.

 

Äidillä on mt-ongelmia ja varovaisin askelin on taas saanut viimeisen vuoden aikana alkaa tavata lapsia, pari vuotta sitten järjesti lapset näkemään oman lääkeyliannostuksensa ja sitä seuranneen tilan.

 

Meidän perheen kesken on kaikki sujunut loistavasti, lapset tykkää ja minä tykkään ja mies toki meistä kaikista :girl_haha:

 

Kaikkein paras "kunnianosoitus" oli kun yhtenä aamuna 3v kiukkusi (vaihteeksi ;) ) jotain, ja huusi mulle että "minä en kuule kohta enää ole sinun lapsi!!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös yksi uusperheellinen. Mulla 2½v tyttö, joka isällään 2-3yötä viikossa. Mitään tiukkoja sopimuksia ei ole ja menemiset katsotaan aina molempien mukaan. Mun nykyisellä miehellä 5v. tyttö, joka meillä joka toinen viikko. Näin ovat menneet erostaan lähtien. Tulen hyvin toimeen miehen exän kanssa ja usein me naiset sovitaan asioista. Hyvä näin. Ja nyt sitten meille on tulossa yhteinen kesän alussa. Hyvin on tähän asti mennyt ja uskon että tulevaisuudessakin.

Mun exällä myös uusi ja heillekin tulossa tänä vuonna yhteinen. Vähän jännittää muuttuuko tyttöni menemiset jotenkin, mutta en usko. Niin paljon on isällään.

Me puhutaan kanssa lapsille nimillä, mutta ollaan myös kerrottu, että ollaan varaäiti ja varaisä. Ja välillä lapset puhuvatkin äiti ja isä, eikä se meitä haittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elarit tuligirl_dance.gif Mukavasti vielä kolmelta kuulta takautuvasti :)

 

Meillä puhutaan pojalle miehestä nimellä ja omasta isästä isinä, toisaalta taas tytölle puhutaan miehestä isinä joten en ihmettelisi jos poika menisi sekaisin.. Hyvin kuitenkin on tähän asti muistanut, kutsuu aina miestä nimellä ja isää isiksi. Joskus kysyn että missä on siskon isi, jolloin poika osoittaa miestä, ja sitten kysyn missä on pojan oma isi ja poika osoittaa ulko-ovellegirl_haha.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisihan tänne sitten itsensä pinota.. täällä tapaus minä&mies sekä miehen viikonloppulapsi 6v. (jokatoinen vkl meillä) Nyt suunnitteilla yhteinen taapero.. Miehen lapsen oon "tuntenut" 3-vuotiaasta ja meillä on aina mennyt lapsen kanssa tosi hyvin.. äitin kanssa vaihtelevalla menestyksellä. Mies on melkein aina nuo "vaihdot" hoitanut, joten aika vähän lapsen äitiä voin sanoa tuntevani. Nyt kun poika on saanut sisaruksen jokin aika sitten, on kaikki asiat tuntunut helpottuvan ja jopa loksahtavan kohdalleen (esimerkiksi kasvatukselliset näkemykset ja tapaamisaikojen joustava sopiminen). Siellä päässä epäilemättä onnellinen uusperhe, niin ei ole enää kiinnostusta/aikaa vääntää pikkuasioista.. ja hyvä niin! :) Tällä 6 vuotiaalla suurin hämmästely nyt pyörii sen asian ympärillä että kuinka monta pappaa ja mummua hänellä on ja ketkä niistä on oikeita pappoja ja mummoja.. Isäpuolen vanhemmat ovat jo saaneet tuon kunniamaininnan, mutta minun vanhempani ovat kuulemma "täti ja setä, paitsi sitten jos teette isin kanssa vauvan". Aika hellyyttävä logiikka <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilmoittaudun. Täälläkin uusperhekuvio. Miehellä kaksi lasta, 16v ja 18v, yhteinen tulossa elokuulla. Nuorempi miehen jälkeläinen reissaa vielä vuoroviikoin äitinsä luona, vanhempi on missä milloinkin. Yhteiselo ei ole ollut helppoa ja parisuhde alkaa siitä kärsiä. Myös tämä raskaus on näemmä tuonut omat ongelmansa suhteeseen ja kyllähän tuo alkaa mietityttää, voiko tällä suhteella sitten olla sellaista tulevaisuutta, mitä toivon. Aika kai näyttää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin ihana pikkuinen uusperhe. Minä, soon-to-be-aviomieheni sekä hänen 4-vuotias poikansa. Yhteinen oli vielä hetki sitten tulollaan, mutta päättikin vielä toistaiseksi jättää tulematta :girl_to_take_umbrage2:

 

Mieheni poika asuu meillä joka toinen viikko. Reipas pikkumies, joka tosin kärsii siitä, että äiti ei pidä minun olemassaolostani, vaikka pojan kanssa tulemme hyvin toimeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervetuloa uusille :)

 

Meillä on nyt poika alkanut puhumaan isästä oma-aloitteisesti, mitä ei ennen tehnyt. Haluaa mennä "isin kotiin" ja välillä joudun selittämään monesti, miksi ei vielä tänään mennä ja montako päivää isille menoon taas on. Tiedä sitten paljonko tuo ymmärtää siitägirl_to_take_umbrage2.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now