veevi

Uusperheet pinoon!

130 posts in this topic

Mekin ollaan kohta uusperhe  :) Kesän lopulla muutetaan yhteiseen kotiin ja saa nähä tuleeko sieltä jossain vaiheessa se oma, eka yhteinen lapsonen  :wub: Ja minulla siis entuudestaan 2 tyttöä 4v ja 2v. Miehellä ei oo lapsia.

Edited by wertyh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan myös uusperhe. Miehellä kaksi lasta 7v ja 10v. Nyt olisi haaveissa saada vielä se yhteinenkin lapsi.:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua vähän jännittää, miten miehen ex ottaa mein raskauden. Tämä on niin alussa, että kerrotaan vasta kesäkuun lopulla kun muksut on meillä. Saa eksänsä vaikka ryypätä vitutukseensa. Hän on sanonut miehelleni, että hän on katkera kun ei voi lisää lapsia hommata kun ei ole varaa. Ja että kun mies voi vaan hommata uuden perheen. Silloin se sattui pahasti, koska meillä oli lapsettomuushoidot aluillaan. Nyt toivotaan, että pieni Viggen pysyy kyydissä ja saadaan joulukuussa hänet kotiin. Muksuille kerrotaan samana päivänä kun miehen eksälle ilmoitetaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusperhe täälläkin, minä ja mies, mun oma -05, exään todella hyvät ja mutkattomat välit, yhteinen -10 ja kolmonen toivottavasti tulossa -15.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kanssa elellään uusperheessä, meitä minä, mies ja miehen kaksi alakouluikäistä lasta vuoroviikoin. Ja toiveissa yhteinen vaavi lähitulevaisuudessa!  :girl_pinkglassesf: Melko seesteistä elämää vietetään, takana jo monta yhteistä vuotta joten pahimmat särmät jokaiselta tainneet hioutua jo pois. Katsotaan sitten miten käy jos ollaan niin onnekkaita että meidän perhe vielä tästä kasvaa....

 

Itselläkään ei lähipiirissä muita samassa tilanteessa olevia, joten tällainen virtuaalinen vertaistuki on aina välillä tarpeen!

Ja tämä oli mun eka kommentti tälle palstalle, tästä se lähtee! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän uusperhe on ollut kasassa saman katon alla reilu 2vuotta. Mun 6 ja 7v pojat asuvat meidän kanssa, joka toinen vkl isänsä luona. Miehellä ei lapsia. Nyt on annettu mahdollisuus, josko saataisi yksi pieni vielä meidän joukkoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miehellä 7 lasta ennestään (3 aikuisia, neljä alle 10v) ja nyt tulee yhteinen.. alkaahan tuossa pesuetta olla. :D Tosin lapset on meillä vain joka toinen viikonloppu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on uusperhe. Miehellä on 5-vuotias tytär, joka asuu meillä joka toisen viikon. Yhteinen lapsemme syntyy kesällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viisilapsinen perhe, joista kaksi on omaa ja kolme miehen. Onhan siinä touhua joka toinen viikonloppu  :)

Omat lapseni asuvat kanssani, kun taas miehen lapset on parin tunnin ajomatkan päässä.

 

Ikäjakauma on neljästä neljääntoista. Kolme poikaa ja kaksi tyttöä, tytöt ovat mukavasti vuoden ikäerolla, joten yhteinen

sävel leikkeihin ja touhuihin löytyi heti, mutta sitten pojilla taas ikäero tuntuu hiertävän.. murkkuikäinen, varhaismurkku ja kakkosluokan vilpertti.  :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusperhe täälläkin :) Minulla on edellisestä liitosta kolme lasta 7v, 6v ja 4v. Lapset tapaavat isäänsä joka toinen viikonloppu. Välit lasten isään on ihan ok. Pystytään hyvin sopimaan lasten asioista ilman suurempia ongelmia.

 

Miehellä on edellisestä liitosta kaksi lasta 9v ja 3v. Lapset asuvat joka toinen viikko äidillään ja joka toinen meillä. Miehen ja lasten äidin välillä kommunikaatio on olematonta. Lapsiin liittyvät asiat hoidetaan pääasiassa sähköpostitse. Kiireelliset asiat tekstareilla. Lapset vaihtavat paikkaa joka maanantai koulun ja päiväkodin kautta.

 

Omaa yhteistä haaveillaan, mutta yritystä ei olla vielä aloitettu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kans. Miehellä lapset 4v ja kohta 3v. Asuvat virallisesti äidillään, mutta ovat meilläkin yleensä viikottain. Mulla ei omia ole, eikä yhteisiäkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipsan :)

 

Nyt vasta tutkiskelin tarkemmin foorumia ja löysin tällaisen paikan. Me ollaan uusperhe, ja yhteisen vauvan la on viiden viikon kuluttua. Perheeseen kuuluu tällähetkellä meidän aikuisten lisäksi minun lapseni 9 ja 11v, sekä mieheni poika 7v. Kaikki muksut asuvat vuoroviikoin meidän kanssa ja vuoroviikoin toisten vanhempien luona. Käytäntö ollut jo vuosia ja toimii meillä erityisen hyvin. Olemme miehen kanssa olleet yhdessä jo kuutisen vuotta, ja onhan niitä ongelmiakin ollut, sääntöjen, kasvatusperiaatteiden ym kanssa aiemmin, mutta niistä on selvitty ja nyt asiat toimii oikein hyvin :)

 

Välit exiin molemmilla oikein hyvät, vauvauutisen molemmat toiset kodit otti hymyillen ja onnitellen vastaan. Isosisaret odottavat vauvaa kuin kuuta nousevaa, nuorin tietysti kaikista vähiten osoittanut sillälailla kiinnostusta. Isompia huolettaa että onko tuleva vauva sitten oikea veli heille, kun oli kaverit sanoneet et on vain velipuoli.. Pöh. vakuutin että ihan oikea veli on.

 

Jännä nähä kuinka minun tyttö ja miehen poika suhtautuvat sitten vauvan synnyttyä siihen, että vaaveli onki meillä täällä koko ajan. He kun molemmat selkeästi viihtyisivät meillä täällä enemmänki kuin sen viikko/viikon. (nyt lomalla on saaneet ollakin vähän vapaammin) Mut kylläpä isot lapset jo ymmärtää :) vanhin poitsu on niin isänsä poika, et hää ei kyl mustiskohtauksia "äitin ajasta" saa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusioperhe täälläkin. Mulla kolme tyttöä ja yhteinen aarre nyt tulossa. Lapset asuavt meillä ja tapaavat isäänsä 2vkl/kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä uusperhe, Itsellä edellisestä parisuhteesta lapsia kolme, 10v 9v ja 7v. Miehellä edellisestä parisuhteesta 6v.

Omat lapseni näkevät isäänsä epäsäännöllisesti silloin tällöin, isällä ei asuntoa eikä mitään tasapainoa elämässä tällä hetkellä, mutta pyritään kerran kuukaudessa siihen että näkee isäänsä mummilassa muutaman tunnin. Miehen lapsen äiti ei ole kuvioissa mukana ollenkaan.

ja nyt odotetaan ensimmäistä yhteistä vauvaa rv6+1 kauhunsekaisin tuntemuksin. itse en ollut valmis enään saamaan yhtään lasta tän elämän aikana, mutta toisin kävi ja kierukasta huolimatta ollaan raskaana. Eli totutellaan tähän nyt pikkuhiljaa..

 

Yhdessä ollaan oltu vasta vuosi ja hiljattain muutettu saman katon alle, eli nopeasti kaikki tapahtuu mikä vähän pelottaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin yksi uusioperhe. Eli minun tyttö 8v ja miehen pojat 13v ja 12v. Tyttö asustaa meidän kanssa ja pojat viettävät viikonloppuja ja lomia meillä. Ja loppukesästä toivottavasti perhe kasvaa yhteisellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi uusperhe täälläkin. Yhdessä oltu reilun vuoden verran, viime vapusta asuttu yhdessä. Mulla on edellisestä liitosta 8v. poika ja 6v. tyttö. Tapaavat isäänsä joka toinen vkl. Miehellä on 7v. tytär joka myös asuu meillä ja tapaa äitiään, noh, joskus... Melkoisia haasteita on ollut lähinnä miehen tytön kanssa, joka meille yllättäen muuttikin, kun äitinsä jättikin heitteille. On ollut paljon sulateltavaa pienelle tytölle :( Mutta hiljalleen ollaan saatu asioita raiteilleen ja meillä on ihanat tukijoukot. Ystävänpäivänä päädyttiin siihen, että ei haittais vaikka yhteinenkin lapsi vielä tulis <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa! Täällä kanssa ilmoittautuu pinoon yksi uusperheellinen, joka ei unta saa, kun synnyttämään jo mieli tekisi, mutta vauva antaa odottaa itseään ihan rauhassa (40+5 viikkoja jo). Minulla on kahdeksan vanha ihana tyttönen, joka meillä asuu ja miehelle nyt ensimmäinen tämä yhteinen, joka syntymässä. Viisi vuotta ollaan miehen kanssa pidetty yhtä ja neljä vuotta saman katon alla asuttu. Minä ja tyttö muutettiin vuoden seurustelun jälkeen hänen kotiinsa sadan kilometrin päähän silloisesta asuinpaikastamme, joka oli minun synnyinseutua. Nyt sitten rakennetaan yhteistä taloa ja odotetaan tätä yhteistä ihanuutta syntyväksi.

Meillä on ollut exän kanssa todella vaikea suhde siitä asti, kun erottiin vajaa seitsemän vuotta sitten. Kaikki oikeusasteet käytiin hänen tahdostaan läpi, kun tytön huoltajuutta ja asumista setvittiin alkuun. Minusta ja sittemmin nykyisestä miehestäni on tehtailtu kymmennittäin lastensuojeluilmoituksia, kun oikeuden päätökset ja sittemmin minun päätös muuttaa mieheni luo yhdessä lapsen kanssa ei miellyttänyt ex- puolisoa. Kaikki harmitus eron jälkeen on kaatunut meidän perheen niskaan ja täytyy kyllä kehua nykyistä puolisoa, tulevaa aviopuolisoa ja tulevaa yhteisen lapsen isää, että hän on ihanalla tavalla jaksanut jakaa elämäänsä meidän kanssa tämän kaiken harmin ja vaikeuden keskellä ja on ollut esimerkillinen ja rakastava vanhempi myös minun tyttärelleni, vaikka biologista suhdetta heillä ei olekkaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusperhe täälläkin. Miehellä entisestä liitosta kaksi lasta, tyttö ja poika, jotka ovat meillä joka viikonloppu ja lomat. Yhteinen lapsi haaveissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös miehellä kaksi lasta, jotka on meillä satunnaisesti viikonloppuja ja lomaaikoja. Itselläni ei ole lapsia, mutta nyt on ehkäisy jätetty pois ja yhteinen napero saa tulla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuore uusperheellinen tässä hei. Talouteen kuuluupi minun kaks tyttöä ja miehen kaks lasta. Saattaapi olla että talous kasvanee tässä jossain vaiheessa vielä kun sinne asti päästään :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kanssa uusperhe :) Meitä on kolme, meidän lisäksemme miehen 11-vuotias. Toive olisi että lukumäärä kasvaisi neljään ja siitä ylöspäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko tämän hetken palstailijoissa uusperheellisiä? Olisi kiva saada tällekin puolelle keskustelua aikaan, vertaistuki kun näissä hommissa ei koskaan ole pahitteeksi.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kerttunen Meillä on uusperhe... ^_^ Mulla on 6,5v. eskarityttö, joka asuu meillä ja isällään 50/50, ja miehellä 9,5v. kolmosluokkalainen poika, joka asuu naapurikunnassa äidillään ja kyläilee meillä n. joka toinen viikonloppu. Ollaan oltu reilut 2v. yhdessä, keväällä mentiin naimisiin ja yhteistä lasta yritetään ennen kun ikä tulee vastaan... 

Edited by Valrian

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Valrian kiva, että löytyy muitakin! :) Me ollaan oltu kimpassa kolmisen vuotta, kesällä mentiin naimisiin. Yhteinen tyttö nyt kaksivuotias, toista yhteistä odotellaan saapuvaksi kesäkuussa 2019. Miehellä lisäksi nelivuotias poika, joka on meillä yhden yön joka toinen viikonloppu ja lisäksi satunnaisia arki-iltoja. Aiemmin poika oli meillä enemmänkin, mutta nyt mennään tällä rytmillä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kerttunen Miten teillä on perheytyminen sujunut, onko ollut isompia ongelmia? Meillä on mennyt kaikki tosi hyvin, ei lainkaan sellaisia kauhuskenaarioita kun on uusperheistä kuullut ja lukenut. Lapset ovat kuin paita ja peppu, eivät edes tappele kun näkevät riittävän harvoin. :lol: Itse tunnen välillä roolini haastavaksi, sillä en ole luonut bonukseen mitenkään erityisen läheistä suhdetta, pikemminkin pyrkinyt vain tukemaan isän ja pojan välisen suhteen rakentumista, samoin lasten välistä suhdetta... :unsure:

Teidän bonus on vielä sen verran pieni, että teillä on varmasti hyvin erilainen lähtökohta kun meillä, esim. oma tyttö vielä muistaa ajan, jolloin ei oltu miehen kanssa yhdessä ja jolloin oltiin hänen isänsä kanssa yhdessä. Ei kyllä yhtään haikaile menneeseen, koska rakastaa kovasti myös miestäni ja tykkää myös isänsä uudesta puolisosta. Bonukseen suhteellamme on ollut vain positiivinen vaikutus, mies erosi hänen äidistään pojan ollessa alle 2v. ja välit olivat vuosia huonot ja tapaamiset harvoja, minun mukaantuloni myötä kommunikaatio lähikotiin on parantunut ja tapaamisia on nyt enemmän. ^_^

Entä miten yhteinen lapsi vaikutti teidän perhedynamiikkaan? Se mua vähän mietityttää, että miten lapset suhtautuisi jos meille tulisi vauva... oma tyttö varmasti hyvin, on muutenkin luonteeltaan tosi reipas, avulias ja hellä. :wub: Toisaalta bonuksellakin on äitinsä luona 3v. pikkusisko, mutta häneen pojalla on hyvin erilaiset välit kun tulisi meidän vauvaan olemaan, kun on meillä niin vähän... yhteisen arjen puute aiheuttaa siis meillä ehkä eniten haasteita ihmissuhteisiin. :unsure: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now