Rozie

Kasvukivut

6 posts in this topic

Sällillä on ikää vähän reilu 2,5 vuotta ja viime yönä huusi ja parkui jalkojen kipua niin että äidin sydän oli särkyä. :girl_sad: Oletettavasti kyse on kasvukivuista. Itse en muista koskaan kärsineeni kasvukivuista, mutta Isänsä kertoi muistavansa hyvinkin. Nettilähteen mukaan (KLIK) kasvukivut voivat periytyä.

 

Nyt ottaisinkin mielelläni vinkkejä vastaan, kuinka kipukohtauksia voisi helpottaa? Milloin kasvukivut ovat alkaneet? Entä kuinka kauan kohtaukset kestävät ja kuinka pitkään ne ovat jatkuneet?

 

Pari muuta linkkiä aiheeseen: KLIK ja KLIK

Edited by Rozie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi tuo onkin kamalaa :girl_sad: Meillä toinen lapsista kärsi aina silloin tällöin kasvukivuista rajusti. Yöt meni itkien kunnes särkylääkkeet helpottivat.

 

Alkoivat varmaan juuri tuon ikäisenä ja niitä jatkui pari vuotta. Olivat aina muutaman yön kerrallaan ja sitten jäivät taas pois joksikin aikaa.

 

Pahoina aikoina annettiin särkylääkettä kun itku alkoi, muuten käytettiin kylmägeeliä ja relaxant geeliä. Joskus joku neuvoi nukkumaan pitkät villasukat jalassa niin että pysyy polvet lämpimänä. Meillä käytettiin tuolloin myös säärystimiä polvien kohdalla. Hyvin auttoi myös hieronta niin kauan kunnes kylmägeeli tai särkylääke alkoi vaikuttaa.

 

On aika sydäntäsärkevää hieroa pieniä särkeviä polvia keskellä yötä kun ei tiedä miten auttaisi....Onneksi nuo säryt ovat tosiaan jo kokonaan jääneet pois :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälä parhaat estokeinot ovat pörrösukat/villasukat jalassa ja villaiset säärystimet. Nämä pitkähihaisen ja-lahkeisen yökkärin kanssa. Fleesepeitto on vielä lisänä niinä öinä kun jalkoja särkee. Huoneen sisälämpötila ei tunnu vaikuttavan. Välillä on joka yö, välillä on pidempiä aikoja välissä. Mulla eikä miehellä kummallakaan ole ollut pienenä. Hierontaa ja särkylääkettä sitten keskellä yötä jos muu ei auta.

Lämmin suihku/sauna ja sen jälkeen heti lämpimästi päälle on ollut myös hyvä pahimpina kipuaikoina.

 

Yhtään en muista koska ne alkoivat, vuoden verran ainakin on ollut, ellei enemmän. Jos heti kun särky alkaa ja tyttö herää, saa annettua lääkettä, niin kipu menee nopsaa ohi. Jos ei anna heti lääkettä (kerran ei ollut kotona panadolia), niin kestää reilun 30min, toinen itkee ihan sydäntä särkevästi eikä hierontakaan meinaa auttaagirl_to_take_umbrage2.gif

 

Nykyään neiti nukkuukin joka yö ainakin pörröt jalassa, välillä sääkkäritkin, kesälläkin oli pörröt jaloissa.

 

Neiti kasvaa kohisten, vaatteet jää pieneksi hurjaa tahtia. Onneksi tuo kasvutahti tasaantuu iän myötä. Nyt ikää 4v 4kk ja ekan 3kk(4v-4v3kk) aikana tuli mittaa n.1cm/kk, mutta tän vuoden puolella on tullut 2cm/kk, ja sen huomasi heti jalkasärkyinä, oli tuossa ennen jouluakin jokunen kerta, mutta selvästi vähemmän kuin tän vuoden puolella. Onneksi lapsilla kasvu tapahtuu sykleittäin, niin koko aikaa ei tartte kärsiä kivuista smile.gif

Edited by -Heidi-

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä on varmaan suunnilleen 1,5 vuotta mennyt ajoittaisten kasvukipujen kanssa. särkylääkkeen ja hieronnan lisäksi ollan huomattu, että jalkojen painaminen ja lämpö auttaa. meillä joko jompikumpi vanhempi makaa jalkojen päällä tai sitten koira käpristyy pojan jalkoihin nukkumaan.

 

meillä on molemmilla miehen kanssa ollut voimakkaitakin kasvukipuja lapsena. mulla auttoi villasukat, pojalla ei ainakaan ole tuntunut auttavan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now