Guest miau

Hitaasti kuivaksi oppivat taaperot

189 posts in this topic

Tuolla toisessa pottakeskustelussa kaikki taaperot tuntuvat oppineen täysin kuiviksi viimeistään kaksivuotiaana... Joten ajattelin aloittaa oman topicin näille vähän hitaammille tapauksille, kuten meidän poika. Ikää nyt 2 v 4 kk ja mitään ei tehdä pottaan sad.gif Tahtoo välillä potalle, mutta se potalla istuminen menee aina leikkimiseksi, siitä hypitään koko ajan pois eikä keskitytä ollenkaan, vaikka kuinka antaisin kirjoja ym. viihdykettä. Yhdet pottakakat on tehnyt joskus puoli vuotta sitten ja parit pissat sen jälkeen.

 

Mulla on semmoinen olo, että ehkä minä en vaan osaa tätä hommaa. En osaa opettaa tuota lasta kuivaksi unsure.gif

 

Onko kenelläkään muulla ollut näin hidasta? Mikä oli se "läpimurto" millä homma saatiin lopulta sujumaan? Kaikki vinkit olisivat tervetulleita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hidasta on ollut... Esikoinen varsinkin on ollut hiiiiiiidas tapaus ja siihen verrattuna kakkonen oli nopea. Esikoinen oli päiväkuiva noin 3-vuotiaana ja yövaipan poistamista ruvettiin opettelemaan kesällä, kun poika oli 3 v 3 kk. Vahinkoja tuli 1-2 kertaa viikossa, mutta sitten syntyi pienin ja poika alkoi samana päivänä kastella petiänsä joka yö yli vuoden ajan. Ei meinaa myöskään malttaa käydä vessassa kesken leikkien ja usein on pikkuhousuissa liru. Nyt tässä kuukauden aikana öiset vahingot on taas vähentyneet kertaan/viikko ja päivälirutkin on harvinaisia. Esikoisella oli kans malttamisongelma, johon ei auttanut muu kuin aika.

 

Kakkonen hoksasi 2-vuotissyntymäpäivänä pottaan kakkaamisen eikä sen jälkeen ole kakannu housuun. Pissaaminen sujui hienosti ja osasi käydä kotona ollessa vessassa. Sitten tuli muutto, kun poika oli 2 v 2 kk ja homma otti takapakkia pissaamisen osalta. Meni puolisen vuotta ja sitten poika oli päiväkuiva lokakuussa 2 v 8 kk. Yövaippa jätettiin pois joulun jälkeen ja vahinkoja tulee harvemmin kuin esikoisella.

 

Kolmosen kanssa ei vielä edes yritetä mitään pottahommia. Jos itse hakee potan, niin laitetaan siihen istumaan ja pari kertaa on kakan sinne tehnyt. Kakkosta ei opetettu pottailemaan vaan otti esikoisesta mallia...

Edited by Tatsku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoinen oppi päiväkuivaksi ollessaan himpun vajaa 2v 10kk. Sitä ennen pottaan ei tullut yhtään mitään. Kotona opeteltiin potalla käymistä ajoittain, päiväkodissa joka päivä. Poika kyllä istui potalla, mutta ei vissiin tajunnut kuinka sinne tehdään pissat. Sitten pojan ollessa 2v 9kk päätettiin ottaa teho-opettelu käyttöön. Tehtiin seinälle taulukko, johon sai autotarran pissasta ja isomman tarran kakasta. Poika yritti kovasti, mutta ei tulosta ja tuntui että hän alkoi jo lannistua. Pikkuveli kävi potalla siinä samalla ja hänellä oli oma taulukkonsa, vaikka ei oikeasti yrittänyt päiväkuivaksi vielä opetellakaan. Kerrottiin tästä myös päiväkodissa ja sieltäkin olisi saanut tarran onnistuneesta suorituksesta. Kahden viikon jälkeen pikkuveli sai vahingossa pissan pottaan päiväkodissa ja siitä tarran (pojat olivat samassa ryhmässä ja siksi kannustekin oli molemmilla). Isoveli suovaantui pikkuveljen "voitosta" ja aivan kuin päätti, että nyt hänkin onnistuu. Kotona sitten illalla istui potalla pitkään. Kasteli kahdet housut, mutta kolmannella kerralla sai kuin saikin pikkuisen pissan pottaan. Sen jälkeen kaikki pissat ovat tulleet pottaan. Tuntuu siltä, että kyse oli jostain oivalluksesta. Päiväkuivuus tuli siis ihan hetkessä, kun aika oli oikea.

 

Pikkuveljen kanssa harjoiteltiin sitten enemmän ja oppimisessa menikin melkein kolme kuukautta ennen kuin jatkuvat vahingot loppuivat. Oli silloin 2v 4kk. Kumpikin opetteli kuivaksi kesäaikaan ja se oli kyllä sinänsä helpompaa, kun pystyi olla ilman housuja tai vähissä vaatteissa.

 

Mun mielestä teidän poika ei ole mitenkään myöhäinen oppimaan päiväkuivaksi. Päinvastoin, musta meidän pikkuveli oli yllättävän pieni. Mun kaveripiirissä on pojilla ollut tavallisempaa oppia kuivaksi kolmen vuoden kieppeillä kuin vähän päälle kaksivuotiailla. Mä itse uskon, että lapsen on oltava itse valmis kuivaksiopetteluun. Täytyy oivaltaa ensinnäkin potalla käyminen ja toiseksi pissahädän tunne. Tuo jälkimmäinen vei meillä pikkuveljellä sen kolme kuukautta, vaikka hän kävi potalla mielellään ja sinne tuli aina saalista. Lapsella pitää myös itsellä olla joku kiinnostus asiaan, jotta hän oikeasti yrittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on pikkaisen vanhemmalla pojalla ihan sama tilanne. Pottailu ei kiinnosta juuri lainkaan.. Potalla vaan ei malteta istua kovinkaan kauaa, eikä pottaan tule mitään saalista. En kyllä ole yhtään huolissanikaan. Juuri 3-vuotias kummipoikammekaan ei tee pottaan mitään. Tyttö oppi potalle kaksivuotiaana, ihan ilman mitään sen kummempaa opettelua ja palkkioksi sai ksylitolipastillin. Siinä vaiheessa aloin laittaa potalle kun alkoi itse ilmoittamaan että pissa/kakka tulee eli osasi vaipan kanssa tunnistaa hädän. Yökuiva ei ole vielä, siihenkään ei ole mitään viitteitä...

 

Uskon että potalle ei opita pakottamalla vaan vasta sitten kun on siihen valmis. SIihen saakka tutustutaan pottaa rauhassa ja aletaan sitten käyttää kun siltä tuntuu! Älä suotta murehdi, joihinkin polleihin tuntuu tulevan vastauksia vain niiltä jotka ovat oppineet jonkun taidon poikkeuksellisen aikaisin.. Jos katsoo esim. karkinsyöntipollia niin sen mukaan KUKAAN ei anna lapsille karkkia... En usko sen kuitenkaan pitävän paikkaansa... :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen oppi kuivaksi viikkoa ennen 3v synttäreitään. Kävi kyllä potalla sitäkin ennen, mutta pikkusiskon syntymän jälkeen ei suostunut pottaan oikein mitään tekemään, vaan halusi tehdä vaippaan. Potasta puhuminenkin aiheutti raivarit.

Pottailuun poika sit saatiin innostumaan lahjomalla tarroilla jokaisesta onnistuneesta vessareissusta. Lisäks kesäaikaan toi vaipatta olo sujui ulkona aika helposti. Luvattiin myös pojalle, että jos ennen 3v synttäreitä oppii käymään potalla, saa polkutraktorin synttärilahjaksi. Ja tosiaan, viikkoa aikaisemmin oppi ja traktorin sitten sai. Oikeastaan siihen potalla käymisen oppimiseen meni pari päivää ja sit homma sujui jo tosi hienosti.

 

Huomasin ite, että mitä enemmän siitä pottajutusta stressasin, sitä enemmän poikakin tuntui pottaa karttavan. Kyllästyin sitten miettimään koko pottailua, kun tuntui että se aiheutti vaan pahaa mieltä. Muutaman kuukauden tauko pidettiin pottaharjotuksissa (toki potalla sai käydä jos halusi, mutta ei houkuteltu jos poikaa ei yhtään innostanut) ja kun tauon jälkeen ruvettiin treenaamaan kunnolla, homma toimikin hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No meillähän ei vielä olla edes 2v. ikäisiä (1v9kk) mutta potalla ei kyllä suostuta istumaan saati sitten pissaamaan/kakkaamaan. En edes joka päivä koeta. Kai se jossain vaiheessa sitten tulee aika lunnostaankin. Tasaisesti kuitenkin koitetaan potalla istumista tai vaihtoehtoisesti pöntöllä käymistä. Ehkäpä kesällä, kun ikää on yli 2v, aletaan kunnolla opettelemaan. Tuolla pihalla on helppo pitää vaan pikkuhousut päällä ja opetella huomaaman, että housut kastuu, jos ei käy potalla ja samalla vois opetella puskapisismiset jne. Saa nähdä. Mutta en mä ainakaan edes usko meidän olevan kokonaan kuivia ainakaan ennen 3v. synttäreitä. Pojilla tuntuu muutoinkin olevan hitaampaa tämä opettelu kuin tytöillä. Itse olen ollut täysin kuiva 1v10kk ja pikkuveljeni kasteli sänkyä välillä vielä 5v ikäisenäkin :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enskahan olisi täysin päivä- ja melkein yökuivakin, jos olisi päivähoidossa 24/7 :lol: Päiväkodissa siis on vaipaton, kotona käy yleensä päiväkotiaamuina potalla ja samoin ennen iltapesua. Muuten on kyllä hyvin harvinainen näky...

 

2,5 vuoden paremmalla puolella oli ensimmäisen kerran sitten vauvaiän selvä "herkkyyskausi" pottailuun/vaipattomuuteen. Viime elokuussa oli mökillä isän ja isovanhempien kanssa, ja siellä oli käynyt pissalla pusikossa ja kakannutkin pottaan. Sitten tuli syyskuu ja pikkuveli :rolleyes:

 

Tällä hetkellä me kokeillaan palkintosysteemiä: tarroja vihkoon, ja kun sivu on täynnä (12 tarraa) niin pääsee toivomaansa paikkaan. Teho laski, kun kaveri keksikin että haluaa "kaivuripuistoon" eikä "junapuistoon" - pitäisi siis ilmeisesti lähteä Kiteelle. Tarroja alettiin kerätä viime tiistaina, ja nyt maanantaina on peräti neljä tarraa kasassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ei suostuta potalle kun pakolla ja huutaen :rolleyes: Aamulla ja illalla pottaan tulee pissa, kakka tulee pottaan jos kuulee että ähistään ja juoksien vie pojan vessaan ja potalle. Meillä palkitaan tällä hetkellä keksillä jonka saa pisusta ja kakasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa, hyvä aihe! girl_smile.gif

 

Tahtoo välillä potalle, mutta se potalla istuminen menee aina leikkimiseksi, siitä hypitään koko ajan pois eikä keskitytä ollenkaan, vaikka kuinka antaisin kirjoja ym. viihdykettä.

Meillä homma menee just näin, poika on n 2v 2kk. Ollaan kohta 1,5 vuotta istutettu potalla, mutta kahden käden sormilla on laskettavissa ne kerrat kun sinne vahingossa on jotain tullut. Ja nimenomaan vahingossa. Poika ei vain tunnu tajuavan potan ideaa millään. Ja huomaan myös että omakin tsemppaaminen asian suhteen laantuu kun sitä turhautuu kun ei siitä ahkerasta harjoittelusta tunnu olevan mitään hyötyä. Päiväkodissa pottailu sujuu yhtä heikosti kuin kotonakin. Vaippoja kuluu edelleen ihan tajuttomia määriä..

 

2v-neuvolassa tämä tuli puheeksi, mutta terkka oli onneksi lohduttava ja sanoi että ei tarvitse stressata lainkaan, että luultavasti 3v neuvolaan tullessa meillä on jo jotain toisenlaista kerrottavaa. Toivotaan näin. Itse odotan tulevaa kesää, jos silloin ehkä tapahtuisi joku läpimurto tässä hommassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika 1v9kk eikä merkkiäkään kuivaksi oppimisesta, koko pottatouhu tuntuu olevan ihan pannassa tällä hetkellä. Toisinaan suostuu ihan vssanpytylle istuskelemaan, mutta potalle ei suostu taipumaan.

 

Tälläinenkin on jo meille hankittu, mutta poitsun mielestä tuo tarra pitää kastella hanavedellä, eikä tajua että pissa olisi avainsana :girl_haha:

black%20disc%20fadeing%20star.gif

 

Mutta mää olen ottanut koko pottajutun melko rennosti (ennen vauvan syntymää en edes vaivautunut koko asiaa miettimään kun vauvat tuovat usein takapakkia).. Jotenkin vain luotan siihen ettei tuo enää armeijassa housujaan kastele :girl_wink: Varmasti tämä taito kehittyy sitten kun poitsu on siihen kypsä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin 2v2kk vaippahousu.

 

Ekaks innostu viime syksynä pottailusta, mutta nyt ei sit enää millään. On kokeiltu palkkiojärjestelmääkin kun jotain on pottaan joskus saatu, mutta turhaan... Kun ei niin ei.

 

Nykysin on vaan tullu mieleen et montakos euroo säästyis rahaa jos vaikka päivävaipasta pääsis eroon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä laiska äiti, hei! Esikoisen kohdalla olin aktiivisempi opettamaan potalle, mutta koska se ei useista yrityksistä huolimatta tuottanut tulosta, niin sitten 2,5-vuotiaana pienellä pakolla opeteltiin kesän aikana pottahommat ja samalla päiväkuivuus. Sen jälkeen taisteltiin jonkun aikaa kakanteon kanssa, että se olisi tullut muualle kuin housuun ja yökuivaksi tyttö oppi vasta puolisen vuotta sitten eli 3,5-vuotiaana. Tosin edelleen tyttö käy yöllä pissalla, mutta herää hätäänsä ja osaa mennä vessaan. Rakko ei siis edelleenkään ole niin suuri, että jaksaisi pidätellä virtsaa yön yli.

 

Tästä kokemuksesta oppineena en ole edes viitsinyt vielä aktiivisesti opettaa kuopusta pottahommiin. Pari kertaa on siinä yritetty istua, mutta reaktio on jokseenkin sama kuin esikoisella: huudetaan kaarella. Nyt olisi tarkoitus tässä kevään aikana ottaa potta kuvioihin aktiivisemmin ja kesän aikana yritetään sitten päästä päivävaipoista pois, kun päivähoitokin alkaa syksyn kynnyksellä. Ja pojallahan on ikää nyt reilu 2 vuotta. Minusta tämä on ihan normaali aika opetella pottajuttuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai niin, meillä oli kannusteena myös se, että kun tarrataulukko on täynnä, niin mennään pojan kanssa lelukauppaan ja hän saa valita itselleen lelun. Sitten kun mentiin kauppaan ostamaan tuota lelua, niin poika kertoi kassalla myyjälle, että hän on oppinut tekemään pissat ja kakat pottaan ja sai siksi lelun. Oli selvästi itsekin todella ylpeä saavutuksestaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pojan kanssa ollut potta-/ pönttöharjoittelu ollut käynnissä enemmän ja vähemmän aktiivisina jaksoina jo 5-kuisesta....sattumankaupalla jotain sinne joskus saatu :girl_sigh: Malttaa useimmiten joo istua, mutta ei vaan ollut keksinyt sitä syvintä ideaa, kunnes... Tuossa oisko reilu viikko takaperin otin vaan vaipan päiväkodin jälkeen pois ja kas kun toinen sen kahden tunnin hereilläolon aikana osasi tehdä kaiken pottaan, kakkaa myöten, muistuttamatta! :girl_impossible: Juuri tullut tuolloin täyteen 2v 4kk.

Tuosta lähtien aina kotosalla oltu ilman vaippaa ja sinne ne kaikki vaan menee, mutta potan pitää olla olkkarissa koska asia täytyy saada hoitaa itsenäisesti ja vessan ovea ei meillä voi pitää auki.... Myös housut jalassa saata vahinko harvoin sattua, paljaspeppuisena ei ollenkaan. Päiväkodissa ja muutenkin kodin ulkopuolella täysin vaipoissa kuitenkin vielä, kun ei hän varmastikaan hoitotädeille tuollaista privaattiasiaa kertoisi vaikka muuten ei mitenkään ujo ole :grin: Tosi iloinen olen kuitenkin jo tästäkin yhtäkkisestä kehitysaskeleesta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Olkkari meilläki nyt tänä iltana kelpas potalle. Kahtena edellisenä iltana se tehtiin lattialle kun puin tyttöä, potalle ei voinnu mennä eikä ees kerrottu et on kakkahätä. Tänään kattelin merkkejä tarkemmin ja loppujen lopuksi hain potan olkkariin, istuin sen takana, halasin koko ajan ja luettiin kirjaa ja sieltä se sit tuli oikeeseen osoitteeseen. Toivottavasti tää ois meilläki se läpimurtokerta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoinen oppi päiväkuivaksi 2 v 8 kk iässä. Potalla typy alkoi varsinaisesti käydä (muistaakseni) kaksivuotiaana mutta oma-aloitteisesti vain paljaspeppuisena. Tarrasysteemi otettiin käyttöön 2,5 v. iässä, mutta ei auttanut - jos jalassa oli jotain vaatetta, pissa tuli aina housuun.

 

Kesän lähetessä loppuaan otettiin kovat aseet käyttöön ja annettiin pieni lahja jokaisesta onnistuneesta spontaanista potta-asioinnista (vaatteet päällä, paljaspyllyisenähän homma oli toiminut jo kuukausia). Likka tajusi humpan juonen heti. Lahjat oli pikkuisia muumi- ja nalle puh -hahmoja, uusia alushousuja ja muumipyyhkeitä. Parin päivän päästä vähennettiin lahjoja eli lahjan sai kolmesta pissasta/kakasta ja siitä parin päivän kuluttua lahjonta jäi pois kokonaan. Yövaipasta typy halusi luopua aika tasan 3-vuotiaana, mutta yövahinkoja sattuu yhä silloin tällöin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei TODELLAKAAN opittu kuivaksi 2-vuotiaana!!

 

Esikoinen aloitti pottailun alle vuosikkaana. Alkuun istuskelikin ihan tyytyväisenä siinä kirjan kanssa ja joskus saattoi pissatkin sinne lurahtaa. Täytettyään vuoden alkoi totaalinen pottalakko. Ei suostunut ollenkaan istumaan potalle ja alkoi joskus itkeä pelkästä potan näkemisestä.. Niinpä se potta laitettiin piiloon. Esikoinen kärsi kovasta vatsasta ja alkoi pantata kakkaa. Teki siis kaiken vaippaan ja kakatkin tosi harvakseltaan minun kaulassa roikkuen ja itkien. Ei auttanut mahanpehmennys"lääkkeet" eikä oikein mikään.

Lopulta maha saatiin toimimaan kunnolla ja pottailukin alkoi taas kiinnostaa. Tässä vaiheessa esikoisella olikin ikää jo 2,5-vuotta.

 

Täytettyään kolme, esikoinen kävi potalla pissalla, jos häntä muistutettin. Viime syksynä, hän aloitti kerhon ja päivävaippa jätettiin pois. Vahinkoja tuli alkuun silloin tällöin.

 

Nyt 3,5 -vuotiaamme on päiväkuiva ja ilman yövaippaa. Hän menee omatoimisesti vessaan silloin kun on tarvis. Vahinkoja sattuu välillä öisin, mutta niistä selvitään pyykkiä pesemällä!

 

Kuopus 1v10kk, joka haluaa tehdä kaiken niinkuin isosiskonsa, käy pottalla pissalla ja joskus sinne tulee muutakin tulosta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä ketju :) Joskaan mä en osaa ajatella taaperoa mitenkään hitaasti kuivaksi oppivana, jos 2-vuotiaana ei vielä ole kuiva... Uskon, että asia on juuri niin kuin Little Elf kirjoitti: kysymykseen "Milloin lapsesi oppi kuivaksi?" vastaa innokkaimmin luonnollisesti ne, joilla on asiasta kehuvaa kerrottavaa. Oma mutu-tuntuma lähipiiristä on mullakin se, että jossain siellä 2-3-vuoden tienoilla vasta yleensä tapahtuu mitään merkittävää edistystä asiassa. Ja ainakin kummilasten perheessä tyttö alko käydä potalla 2,5-vuotiaana, mut vaippaa tarvittiin enemmän tai vähemmän vielä kuukausia, kun taas poika ei suostunut potalle ennen kuin päälle 3-vuotiaana ja sitten oppikin viikossa kuivaksi.

 

Meillä on reilu kuukausi 2-vuotissynttäreihin ja pottailu ei ole missään vaiheessa vielä. Kapinetta on pojalle koitettu silloin tällöin tarjota, mutta ei sille suostu vaipatta istumaan ja piste. En pakota. Kerran sain lempparilastenohjelmalla pojan lahjottua potalle istumaan - ja istu siinä sitten jäykkänä kuin hiilihanko tuskanen ilme naamallaan, mitään ei pottaan luonnollisestikaan tullut. Ootellaan rauhassa, uskon, että jossain vaiheessa poika on itse asiaan valmis. Kesällä varmaan mekin kokeillaan vaipatta oloa mahdollisimman paljon ja iskä voi koittaa opettaa poikaa vaikka puskapissille, mutta en ota siitäkään mitään "kesän aikana kuivaksi" -paineita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika ei oo vielä lähelläkään päästä eroon vaipasta. Jossain vaiheessa sain ehkä yhdet pissat päivässä pottaan, mutta marraskuun jälkeen (eli 4 kuukauteen) ei ole potalle suostunut (tai on kerran suostunut, muttei tehnyt sinne mitään). Pojalla nyt ikää 2v4kk. Mä odotan, että poika suostuis menemään tyytyväisenä potalle. En pakota, kun oon kuullu, että se voi olla haitallista.

 

Muoks. Piti vielä lisätä, että onneks tunnen muitakin samanikäisiä, jotka eivät käy potalla, niin en ole asiasta stressannut. Äitini mielestä pojan pitäisi jo olla kuiva, mutten jaksa välittää.

Edited by höpöli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika on 2v 10kk ja nyt tuntuu, että aika alkaa olla kypsä kuivaksi opetteluun. Kakkaa poika ei ole pitkään aikaan tehnyt vaippaan, jos vaan itse hoksataan, että nyt on hätä. Kotona jätkä on usein ilman vaippaa ja kun muistaa viedä riittävän usein vessaan, pysyy housut kuivana. Ihan viime aikoina on aamuisinkin ollut kuiva vaippa ja aamupissat tulee pönttöön (käytössä pöntönsupistaja, pottaa poika ei huoli ollenkaan). Samoin ulkoilun ajan on vaippa, mutta monesti on ihan kuiva, kun tullaan kotiin ja sitten vaan äkkiä vessaan. Päiväkodissa poika tekee pissat lähestulkoon pelkästään vaippaan. Poika ei kyllä vielä osaa itse sanoa, että nyt on pissahätä, joten sitä askelta vielä odotellaan. Mutta ehkä tää tästä.

 

Pottailua on harjoiteltu jo alle vuoden ikäisestä, mutta ei se kauheasti ole silloin tulosta tuottanut. Ja välillä on ollut lakkoilua ja potta kokonaan piilossa. En ole missään vaiheessa ollut huolissani, kyllä nuo oppivat kun ovat siihen valmiita. Kaikki muukin kehitys on jokaisella erilaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika kans 2v4kk ja on täysin vaipoissa. En jaksa stressata asiasta, koska ei tuo vielä ole "valmis" kuivaksi. Kyllä se aikanaan koittaa sillekin se, kun kyllästyy kakat pöksyissä olemaan...ehkä :grin:

 

Poika tekee melkein joka ilta iltapisut pottaan, ei mitään muita pissoja eikä kerro pissahätäänsä. Ihan pikkuruisia kakkanökäreitä on tehnyt pottaan n. 6 krt ehkä yhteensä mutta isot kunnon kakat tekee vaippaan aina. Yleensä kakat tehdään keittiön pöydän alla mahallaan makoillen :grin: Ei suostu tekemään isoja kakkojaan pottaan vaan tulee kamala huuto, jos meinaa potalle viedä.

 

Käytössä on tarrat, kun tekee pissat/kakat niin saa potan kylkeen tarran. Ne lisäsivät ainakin alussa paljon kiinnostusta tehdä pissat pottaan mutta vaan iltapissat.

 

Meillä siis kaksi täysin vaipoissa olevaa lasta ja mikäs siinä, kyllä nuo joskus oppii...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, ihanan huojentava vertaistukiketju!

 

Meillä poika 2v9kk täysin vaipoissa edelleen. Syksyllä luultiin, että pottahomma alkaisi edistyä, kun muutamana päivänä onnistuttiin pieniä pissanlirauksia saamaan pottaan, mutta nekin edellyttivät tunnin istumista :rolleyes: Sittemmin potasta tuli kauhujen kauhu, eikä siihen enää ole suostuttu edes kokeeksi. Tuntuu myös siltä, ettei poika oikeastikaan vielä hiffaa pissahätää ainakaan. Kakkahädän tunnistaa kyllä, koska menee joko keittiön nurkkaan tai komentaa muut ulos huoneesta ja laittaa oven kiinni. Ei enää sitten edes kyllä kerro oma-aloitteisesti, että kakka on tullut, jollei asiasta kysy.

 

Kyllähän tää jonkin verran stressaa, mutta yritän olla liikaa tuputtamatta. Mäkin olen kuullut, ettei siisteyskasvatuksessa saisi turhaa pakkoa käyttää.

 

Tarrat on olleet meillä kokeilussa tuloksetta, samoin on yritetty lahjoa herkuilla, mutta ei tehoa. Kai se joskus sitten. Pikkuveli taitaa oppia aikaisemmin :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika 2 v 8 kk ei vaan halua potalle. Välillä menee pyydettäessä kyllä, ja välillä tulee pissakin sinne. Pottapissasta saa tarran vihkoon. Pottakakasta on annettu keksi, mutta niitä ei ole tullut nyt piiiitkään aikaan. Kyllä se rasittaa, kun iso poika kakkaa vaippaan ja ilmoittaa vaan sitten että "kakka tuli"!

 

Mutta en tiedä, mitä voisi tehdä, kun pakottaa en halua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tyttö 2v 9kk täysin vaipoissa edelleen. Orastava innostus pottailuun loppui tyystin pikkusiskon syntymään 10 kuukautta sitten eikä ole palannut. Kaikkea on kokeiltu, mutta eipä siinä paljon tarrat ja rusinat auta, jos lapselta puuttuu täysin sisäinen halu oppia kuivaksi. Kotona olemme toisinaan kokeilleet olla ilman vaippoja, mutta mä menetän siinä touhussa vain järkeni ja hermoni. Muuten tyttö on oikein osaava ja taitava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now