Guest miau

Hitaasti kuivaksi oppivat taaperot

189 posts in this topic

Mä en nyt tiedä sopiiko tää ihan tänne, kun eipä meidän tytöllä nyt vielä ihan mitään kiirettäkään oo. Mutta josko täällä silti osattais vastata.

 

Onko muiden lapset vastustaneet potalla istumista ilman housuja ja vaippaa? Meidän 1v9kk tyttö ei vaan suostu istumaan paljaalla pyllyllä potalle. Meillä on sekä BB:n pottatuoli, että sellainen Orthexin (?) peruspotta ilman selkänojaa. On mielestäni kyllä ihan hyvin tutustunut pottaan, joka päivä sen kanssa jotain touhaa ja istuukin siinä, mutta pelkästään housut jalassa. Tyttö ei oo vielä ikinä istunut potalla ilman housuja... Me saatiin tuo selkänojaton potta ehkä jo joskus vuosi sitten, kun tyttö oli alle 1v. Silloin se oli kauhistus ja mä sitten unohdin asian pitkäksi aikaa, kun ajattelin, että ei oo kiirettä. Tuossa syksyllä (n. 1v5kk) rupesin yrittämään välillä tyttöä potalle ja aluksi se ei suostunut edes housut jalassa. Kun saatiin tuo BB:n pottatuoli, niin se selvästi auttoi asiaa - vähän. Eli siinä kyllä tykkää istua housut jalassa, puhuukin pissasta siinä istuessa ja tietää kyllä, että sinne pitäis pissata. Aina menee istumaan siihen housut jalassa, kun mä itse oon pöntöllä.

Eli selvästi ongelma on täysin siinä, että se potta on ehkä kylmä, kova tai muuten epämukava istua ilman housuja. Mä oon nyt vasta ottanut tästä pottailusta jokapäiväisen asian, että yritän pitää tyttöä jonkin aikaa ilman housuja ja vaippaa ja kehottaa sitä iloisesti potalle. Baby born istuu vieressä alastomana omalla potallaan, jopa mä oon istunut (tosin housut jalassa :girl_haha: ) toisella potalla. Oon yrittänyt sanoa, että saat lukea kirjaa, kun istut jne, mutta tyttö vaan kaihtaa sitä pottaa ilman housuja. Tänään oli paras suoritus; kolme melkein istumista eli paljas pylly jo hipoi pottaa, mutta ei sitten halunnutkaan :rolleyes:

Tiistaina tyttö aloittaa ryhmiksen ja ovat siellä luvanneet tyttöäkin potalle yrittää eli josko se rupeais sujumaan muiden esimerkistä. Ja nyt mä oon toki vasta ihan muutamana päivänä yrittänyt ihan jokapäiväisesti sitä potalle. Että ennen tätä on ollut vaan satunnaisia kertoja. Eli voi olla, että se ratkaisu on jo tässä, kun rupeaa vaan aktiivisemmin yrittämään. Nyt otin potan tuohon olohuoneeseenkin, että saa olla siinä aina. Tosin on tähänkin mennessä kyllä monta kertaa päivässä potan kanssa tekemisissä ollut. Halusin silti kysyä jo, että onko kohtalontovereita. Tuntuu niin kurjalta, kun selvästi tyttökin ymmärtää, että sinne pitäis pissata, mutta ei vaan halua siihen istua ilman housuja - housut jalassa sitäkin enemmän.

Edited by pinkdream

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nadda - sen verran mita olen lukenut "pottakirjallisuutta" niin olisi tosi tarkeaa antaa lapsen tehda kakkansa vaippaan jos han niin haluaa. Muuten syntyy mahdollisesti juuri viela vaikeampi ongelma eli panttaaminen ja paha ummetus kierre. Vaippaan kakkaaminen taas yleensa kestaa vaan aikansa jaa itsestaan pois. Ja tama on kai aika yleista juuri pojilla. Tassa ihan mun lahipiirissa on kaksi lahes 4-vuotiasta poikaa jotka ovat ihan normaalisti kuivaksi oppineita mutta edelleen tekevat kakan vaippaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiiä kuinka suositeltava on perinteinen lahjonta, mutta työkaveri kertoi, että sai suklaalla lahjomalla lapsenlapsensa reilussa viikossa pois kakkavaipoista (ja siinä sivussa pääosin pissavaipoista). Poika oli reilut 2 v., eikä malttanut istua potalla. Mummi lupasi alussa suklaapalan, kun istuu potalla ja sinne tulee jotain. Aina tuotoksen jälkeen kehui kovasti, antoi suklaapalan ja noin viikon jälkeen pelkkä kehuminen riitti ja poika halusi oma-alotteisesti käydä potalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nadda - sen verran mita olen lukenut "pottakirjallisuutta" niin olisi tosi tarkeaa antaa lapsen tehda kakkansa vaippaan jos han niin haluaa. Muuten syntyy mahdollisesti juuri viela vaikeampi ongelma eli panttaaminen ja paha ummetus kierre. Vaippaan kakkaaminen taas yleensa kestaa vaan aikansa jaa itsestaan pois. Ja tama on kai aika yleista juuri pojilla. Tassa ihan mun lahipiirissa on kaksi lahes 4-vuotiasta poikaa jotka ovat ihan normaalisti kuivaksi oppineita mutta edelleen tekevat kakan vaippaan.

 

Niin, voi se olla näinkin. Musta on vaan puoli voittoa, että saadaan edes se pissa pottaan. Jos poika on vaipoissa, niin tekee pissankin sinne, koska tietää, että pissan voi sinne tehdä. Tympeää pitää toista sitten märissä vaipoissa tai jatkuvasti vaihtaa vaippaa. Ensimmäinen askel tuossa kakkahommassa on kuitenkin saada uloste pehmeäksi, joten kun se ollaan saavutettu, pitää miettiä ja katsoa, rupeaisiko kakka tulemaan helpommin pottaankin.

 

Olisi mukava tietää, missä vaiheessa tämä vaippaan kakkaaminen menee sitten ohi. Ei jaksaisi kovin ison lapsen kakkoja vaipasta enää siivota...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli aivan samanlaista kakkaongelmaa kuin Naddalla, mutta meillä ei onneksi alettu panttaamaan vaan tehtiin vaan sujuvasti housuun tai vaippaa. Sitten aivan yllättäen poika vaan hoksasi jutun, joskus 3,5 vuotiaana ja sen jälkeen ongelmaa ei ole ollut. Yökastelu jäi pois aika tarkkaan 4v. vanhana ja nyt ei enää ole ongelmia vanhemman kanssa.

 

Nuorempi taas täyttää keväällä 3v. ja edelleenkään ei ilmoita itse hädästä. Sisällä onnistuu kyllä vaipatta olo, mutta ulkona aika mahdotonta kaikkien talvitamineiden kanssa. Päätimme antaa aikaa, kyllä se taas siitä. Pottaan ja pönttöön tekee pissat kuitenkin mielellään aina, joten eiköhän se hätään reagoiminenkin sieltä tule. Ja kakan kanssa on kuten veljensä, ihan sama onko housut vai vaippa, sinne tehdään, ei pöntölle tai potalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me yritettiin saada poikaa kuivaks viime kesänä, kun poika oli n. 2v8kk-2v10kk, mutta siitä ei oikein tullut mitään. Yritettiin viedä usein potalle, sit yritettiin jättää vaippa pois, mutta mikään ei auttanut. Pissat ja kakat tuli vaippaan tai minne sattui, jos vaippaa ei ollut.

No, syksyllä sujui vähän paremmin, mutta lopulta se onnistui siinä vaiheessa, kun poika aloitti päiväkodissa. Parissa viikossa poika oli päiväkuiva. Kotonakin oli sitä ennen ollut joinain päivinä päiväkuiva, mutta joinain päivinä ei suostunut potalle. Päiväkodin myötä pottailu rupesi kiinnostamaan enemmän. Vahinkojakaan ei oo oikein tullut. 2 pissavahinkoa muistan.

Meillä on edelleen ongelmana pienet kakkavahingot, eli sellaiset, jossa kakkaa tulee pieni pökäle vaippaan. Ongelmana on se, että pojalla on vatsa vähän kovalla. Isommat kakat tulee yleensä pottaan, mutta tuollaiset pienet housuun. Onko kenelläkään antaa asiaan vinkkiä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsemppiä vaan kaikille pottailujen kanssa. Meidän pojalle potta oli aika ehdoton nounou vielä muutama kuukausi sitten ja kaikki tehtiin vaippaan. Saattoi kyllä potalla istua vaikka kuinka kauan mutta mitään sinne ei tullut. Kakkaa meni yleensä tekemään johonkin piiloon ja ilmoitti siitä sitten kyllä reippaasti kun vaippa olisi pitänyt vaihtaa. 2v10kk ikäisenä sitten taisi joku kypsyminen tapahtua ja poika alkoi käydä oma-aloitteisesti potalla. Muutaman viikon sisään pystyttiin jättämään vaipat pois ulkona ollessa ja päikkäreiltä. Öisin vaippa on vielä mutta muutaman kerran sekin on ollut aamulla kuiva. Vahinkojakin on sattunut yllättävän vähän. Olen todella ihmeissäni, että tämä sujui niin helposti ja itsestään, kesällä kun tuntui vielä että jos nyt kouluun mennessä ollaan päästy vaipoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on taas ollut pitkään sellainen vaihe, ettei potalle suostuta ollenkaan. Poika on siis nyt 2v9kk. Nyt on yht'äkkiä taas parin päivän aikana halunnut alkaa potalla istuskelemaan. Mitään ei olla sinne kyllä tehty, mutta istuupahan edes. Edistystä taas tämäkin. Toivon hartaasti, että saatais se pissa sinne saalistettua, niin jospa vaikka alkais tulemaan sitten useemminkin. Saa nähdä. Heti nousee äidillä toivo, kun sälli suostuu edes potalle istumaan :)

 

Ostettiin Salam McQueen boxereitakin ja muumi boxereita, mutta poitsu ei niitä päälleen silloin halunnut, vaan halusi vaipan. Nyt jopa pari päivää sitten oli aamupäivästä useemman tunnin boxereilla ilman vaippaa eikä pissaa tullut housuun. Ei sen puoleen pottaankaan. Päiksyille sitten laitettiin vaippa eikä herättyään enää halunnut olla ilman vaippaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä jätettiin vaippa kokonaan pois vasta 2v 11kk. Vielä 2½-vuotiaanakaan ei oikein pottailu tyttöä innostanut, eikä halunnut lähteä ilman vaippaa ulos vaikka oli kesä. Mulla ei ollut aikaa eikä energiaa puoliväkisin neitiä opettaa, joten kaikki tapahtui oikeastaan sitten, kun tyttö itse oli siihen valmis. Kyselin kyllä joka ilta, että ei kai me tarvita vaippaa.. yhtenä iltana vastaus oli, että ei tarvita. :) Yhtään vahinkoa ei ole tullut. Alkuun laitettiin vaippa, jos lähdettiin kyläreissulle. Mutta parissa viikossa sekin jäi pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika täytti juuri 2v, ja ei hän tee pottaan muutakuin aamupissat ja päiväunien jälkeen sekä joskus iltapissat. Päiväkodissa istuu potalla, muttei tee sinne mitään.

Aamuisin poika kävelee suoraan khh:n ovelle (jossa potta on), ja jos ovi on auki istuu potalle housut päällä ja pissa tulee sitten vaippaan, jossei kerkiä hätiin.

Mutta ei hän kyllä ilmoita koskaan hädästä, edes kakkahädästä, ja kakkaa ei olekaan pottaan tehnyt miesmuistiin. Yleensä jopa kieltää olevan hädän, vaikka näkisi, että parhaillaan vääntää kakkaa. Samallalailla kieltää, että kakka olisi vaipassa, vaikka tuotos siellä olisikin. Mä olin jotenkin ajatellut, ettei tässä ole vielä kiire, neuvolassakin sanottiin, ettei vielä hätä, kunhan jotain tekee pottaan..

Osittain tää on kyllä omaakin laiskuutta, iltaisin en ruuan jälkeen muista istuttaa potalla..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meneekö kenelläkään muulla hermo tähän pottahommaan, vai olenko minä ainoa kärsimätön? (ja ennenkun kukaan älähtää, hermoja en menetä lapselle, enkä tätä potta-asioissa painosta...) Pojalla ei sinällään vielä iän puolesta olisi vielä niin kiirettä, ikää on nyt 2 v 7 kk, mutta meillä on ilmeisestikin sujuvasti missattu ainakin kaksi herkkyyskautta. Kesällä, kun poika oli kaksi, oltiin jo hyvällä mallilla, mutta ilmeisestikin hoidon aloittaminen kesäloman jälkeen sekoitti pakan. Syksyllä tulikin pikkusisko ja homma taas katosi.

 

Meillä siis poika on käynyt tosi hyvin potalla jo kauan, joka päivä saadaan muutamia pissoja ja yleensä kaikki kakat pottaan. Mutta siis ilman vaipaa oleminen ei vaan onnistu. Aina tulee pissa housuun, kun pikkuhousut vedetään jalkaan. Aina. Ei siis osaa yhtään ilmoittaa hädästään. Osaa kyllä itse käydä potalla ja pöntölläkin (laittaa itse supistajan paikalleen ja kiipeää pöntölle) kun muistuttaa ja muistuttaa, mutta oma-aloitteisesti ei yhtään. Siis tuolloin aiemmin, kesällä ja sitten myöhemmin syksyllä saattoi ilmoittaa joskus itsekin, että nyt tulee pissa, mutta nyt se on hävinnyt kokonaan.Tarrat, muumikeksit ja muu lahjonta on käytetty, ei tehoa, vaikka tarroista tykkää kovasti ja muistaa kyllä aina potalla houkuttelun jälkeen käytyään, että nyt saa tarran. On vedottu muutaman vuoden vanhempiin serkkuihin, jotka on pojan suuria idoleita, on luettu pottakirjoja, on pidetty märkiä pikkuhousuja jalassa, on ostettu Salama McQueen-, paloauto-, mitäkaikkea-pikkuhousuja, mutta ei. Mikä olis seuraava keino?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika nyt vähän yli viikon ajan on tehnyt pönttöön kakkoja melkein joka päivä. On tullut jonain päivänä housuunkin mutta tosi monena päivänä on ollut innoissaan tekemässä pönttöön koska saa palkkioksi suklaakeksin (lasten Rainbow-merkkisiä herkkukeksejä,joku avaruusaiheinen pakkaus)tai suklaamunan. Pissahätää ei ilmoita, joskus tekee pissat pönttöön mutta ei aina. Vaippa pitää olla. Ehkä ens kesänä vois jättää päivävaipan pois? ollaan kokeiltu kans pikkuhousuja,mutta pissat tulee housuun samantien melkein.

 

Ehkä tää tästä, pikku hiljaa. Nyt samaan aikaan neitikin 2v. on tehnyt reilun viikon ajan kakkoja pottaan. Samaan aikaan ovat innostuneet asiasta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun lapset on kaikki olleet vähän hitaita tässä suhteessa - vai olisko äidissä vika, kun ei jaksa tarpeeksi panostaa asiaan? Just eilen katsoin vanhoista merkinnöistä, että esikoinen (tyttö) oppi päiväkuivaksi 2,5v ja poika vasta 3v4kk Yökuiva poika oli vasta yli 4-vuotiaana, tytöstä en enää muista. Mut oppivat kuitenkin aikanaan ja enää ei tokikaan mitään ongelmia asian suhteen heillä ole. :D

 

Mutta syy miksi tätä asiaa taas aloin tutkimaan, on tietenkin toi meidän taapero, 2,5-vuotias pikkuneiti. Ei mitään merkkiäkään kuivaksioppimisesta vielä. :( Päiväkodissa käy potalla muiden mukana, mut koskaan ei mitään pottaan tee. Kotona käy joskus potalla, jos ehdotan, mitään ei tule. Usein ei tahdo potalle mennäkään, enkä tietenkään pakota.

 

Toivottavasti tästä ketjusta saisi hyviä vinkkejä asian edistämiseksi, vaikka en nyt enää olekaan huolissani, kun muistutin itselleni noiden isompien aikataulut. Usein tuntuu, että kaikki muut osaa jo, mutta jonkunhan se pitää aina olla se viimeinen oppija. Sitä vaan toivoisin, että oppisi kuivaksi ennen syksyä, kun varmaan siirtyy päiväkodissa isojen puolelle, kun täyttää kolme. Mut vaikeaa on oppiminen, jos ei halua potalle edes mennä. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep jep, ei meilläkään olla edelleenkään edetty tässä asiassa yhtään. Nyt menee taas monia päiviä niin, ettei edes potalle tai pöntölle suostu. Pakko vaan jaksaa uskoa, että se into homaan löytyy jossain vaiheessa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä taitaa olla ratkaisun avaimet käsillä. Viime viikonloppuna sanoin pojalle, että nyt sovitaan niin, että kotona ja sisällä ollessa käytetään pikkuhousuja, vaippa vaan ulkona ja nukkumassa. Siitä lähtien ei yksiäkään pissoja housuun (tai pikkulirahdus tuli eilen, kun ei ehtinyt saada housuja pois tarpeeksi äkkiä, mutta sitä ei lasketa, kun oli kuitenkin itse jo menossa pissalle). Aika usein olen kyllä muistuttanut, että pitää muistaa käydä, ja jos vaippa on päällä, siihen kyllä aina tulee pissaa, eli ihan ei vielä olla maalissa, mutta lähellä. Olen kyllä tosi iloinen! Äkkiä ne tilanteet muuttuu, kun ihan pari viikkoa sitten äksyilin täällä ketjussa, että ei mitään merkkejä oma-aloitteisuudesta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

No meillä tuli pojan suhteen takapakkia asiassa, nyt tekee kakat taas vaippaan eikä suostu pöntölle tekemään. Ollaan taas lähtöruudussa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei toivon murustakaan kuivaksioppimisesta....

 

Tyttö nyt 2,5v ei tee mitään pottaan. Ei edes suostu istumaan potalle. Tarhassa kyllä istuu (ehkä ei siellä uskalla niin kovin pistää hanttiin kun tädit vaan sanovat että nyt mennään potalle, ja muutkin menee) mutta ei sielläkään tulosta tule. Kotona saattaa satunnaisesti istahtaa potalle kun tulee mukana vessaan, mutta AINA housut ja vaipat jalassa. Pari kertaa olen yrittänyt väkisin istuttaa, että kokeilis, mutta siitä tulee hirveä huuto ja itku. Siis jo siitä kun housut ja vaipat riisutaan ja sanotaan että nyt voisit istua potalle.

 

Jokunen viikko sitten tyttö alkoi puhua kotona pikkuhousuista, joten niitä sitten ostettiinkin ja parina iltana parin tunnin ajan oltiin ilman vaippaa. Ja aina ne pissat tuli housuun. Tyttö kyllä tunnistaa hädän, koska alkoi aina puhua että laitetaan vaippa laitetaan vaippa, ja hetken päästä sitten sanoi "nyt tulee pissa" ja sinne housuunhan se tuli. Kakan tekee aina vaippaan. Nyt tuli sitten tauko tuossa pikkuhousuasiassakin kun vesirokko kestänyt jo 2 viikkoa, enkä halua että jalkojen näpyt tulehtuu kun pissaa niihin valuu....

 

Potta ja sen käyttöaiheet sinänsä on tuttuja koska jatkuvasti meillä hoetaan että "Sitten kun R on iso tyttö, sitten pissaa pottaan" Meillä on jo vessan ovessa tarrataulukin, että aina saa tarran kun sinne potalle menee ilman vaippaa, mutta tyhjältä näyttää taulu, ollut käytössä n 2,5kk ja tarroja on ehkä 15kpl. Lahjontaa muutenkin olen yrittänyt sanomalla että sitten saa lahjan kun tekee tuotokset pottaan...

 

Nyt alkaa ongelma olla se, että ei mikään vaippa riitä koko yötä... eli meillä vaihdetaan lakana melkein joka aamu!

 

Toistaiseksi olen vielä sitä mieltä että kesällä jää vaippa pois, halusi R sitä tai ei. Ollaan kyllä jo puhuttu että kesällä ei sitten enää vaippoja ole, sitten R on jo niin iso tyttö... saa nyt nähdä miten käy.

 

Tietääkö joku mistä saa niitä Liberon (?) potty training-vaippoja (?) eli niitä jotka jäävät märän tuntuisiksi..? meidän tuppukylän kaupoista niitä ei löydy. onko jollain niistä kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voihan huoh... :girl_sigh: Poika täyttää kuukauden päästä 3v. eikä edelleenkään ole edistystä tässä potta-vaippa asiassa. Ei siis vaan suostu potalle, ei halua olla ilman vaippaa. Hirveät raivarit saa tai hätääntyy tai jotain, jos ehdotetaan. Toki istuu potalla aina silloin tällöin ja ihan oma-aloitteisesti saattaa siihen kivuta esim. kylvystä. Mutta mitään ei sinne tee. Esim. juuri kylvyn aikana saattaa potalle mennä, muttei tee sinne mitään, mutta sitten suihkussa ilmoittaa yht'äkiä, että nyt tulee pissa, tänne voi pissata ja ehtii lirauttaa sitten suihkunlattialle. Selkeesti siis tunnistaa sen, että nyt se pissa tulee. Ja kakasta nyt ei puhettakaan, että tekis muualle kuin vaippaan. Mä en enää jaksa oikeestaan edes yrittää. Puhun kyllä aiheesta, mutta kaipa tuo sitten jossain välissä ilmoittaa olevansa valmis potalle...kai...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietääkö joku mistä saa niitä Liberon (?) potty training-vaippoja (?) eli niitä jotka jäävät märän tuntuisiksi..? meidän tuppukylän kaupoista niitä ei löydy. onko jollain niistä kokemuksia?

 

Me käytämme kotosalla märkäpintaisia harkkahousuja (ovat siis kestoja), mutta valitettavasti eivät ole edistäneet pottailua mitenkään, ei se märkyys hidasta poikaa yhtään... Kaupassa, tavaratalossa, ravintolassa tms. paikassa haluaa lähes aina käydä vessassa potalla ja ilmeisesti hoidossakin käy muiden mukana pottailemassa, mutta kotona potalle meneminen on täysi kauhistus, suihkussa tosin suostuu pissaamaan lattiakaivoon.

 

En ole ihan hirveän innoissani siitä, että loppukesästä meillä saattaa olla samanaikaisesti kaksi vaipatettavaa. :dash2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

En muista olenko kirjoittanut aikaisemmin, mutta poika oppi kuivaksi vasta 3v ja 3kk:n ikäisenä. Sitä ennen oltiin yritetty vaikka mitä: tarroja, piirrettyjen katsomista, pottakirjaa, harjoitteluhousuja ja -vaippoja ym., mutta poika ei vaan tajunnut tai ei ollut vielä valmis. Loppujen lopuksi ihan vaan yhtenä päivänä hän sanoi haluavansa mennä potalle ja sen jälkeen ei enää käytetty vaippoja. Itse ainakin opin sen, että oivallus pitää tulla lapselta itseltään eikä auta, vaikka vanhemmat kuinka patistaisivat menemään potalle. Potta ostettiin meille jo 1-vuotislahjaksi ja ahkerasti poika siinä istui, mutta silti kesti näinkin kauan kuivaksioppiminen.

Edited by Eva Luna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ollaan edelleen molempien kanssa samassa pisteessä, eli kaksi tyyppiä on täysin vaipoissa. Kesäkuun alussa on deadline, ja molemmille laitetaan päivisin (paitsi päikkärille vaippa ja yölle)pikkuhousut ja ovat sitten pakosti niissä. Matkivat toisiaan, joten saa nähdä jos sitten onnistuis. On tuolla pojalla jo iän puolesta valmius olla päiväkuiva, halua vaan ei vielä ole ollut. Selkeästi kyllä odottaa, että myös pikkusisko aloittaisi samaan aikaa käyttämään pikkuhousuja, ei halua olla se ainoa ilman vaippaa.

 

Toivottavasti sitten onnistuu kuukauden päästä tuo aloitus hyvin ja mulla ei mene hermot...

Share this post


Link to post
Share on other sites

onko täällä ketään komusta yökasteluun käytetystä hälyttimestä tai minirin lääkkeestä? meillä kun kesällä on edessä kastelupoliaika niin olis ennen sitä kiva kuulla kokemuksia niin osais itekkin sit kysellä ja miettiä et kumpi olis parempi tai odotetaanko vaan et hormoonitoiminta lähtee käyntiin ja käytetään siihen saakka yövaippoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muakin kiinnostaisi kokemukset yökastelusta. Meillä melkein 6-vuotias tyttö joka edelleen kastelee öisin ja pääosin käyttää vaippaa mutta nyt haluaa välillä olla ilman vaippaa. Minirin on ollut käytössä 11/2011 lähtien ja siitä on hieman apua mutta tyttö ei todellakaan ole täysin yökuiva lääkkeenkään kanssa. Hälytinlaitetta ei ole vielä kokeiltu koska ei haluttu sitä ottaa nuoremman lapsen herkkäunisuuden takia (siihen kun usein herää kaikki muut paitsi kasteleva lapsi itse). Ehkä jossain vaiheessa kokeillaan yhdessä Minirinin kanssa.

 

Joinain öinä tyttö herää pissalle, ja joinakin öinä saattaa olla kuiva vaikkei kävisikään pissalla koko yönä. Ja välillä sitten taas pissa tulee vaippaan/sänkyyn. En oikein ymmärrä että miksi näin paljon vaihtelua mutta olen päätellyt että tytön oma hormonitaso on varmaan vielä tosi pieni eli ilman lääkettä tuskin kuivia öitä olisi ollenkaan. Jos tabletti jää välillä ottamatta (siihenhän liittyy nesterajoituksia) niin heti tilanne menee huonommaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä elokuussa 6 vuotta täyttävällä pojalla on Minirin käytössä yökasteluun. Aloitimme sen heti kun oli mahdollisuus, eli pojan täyttäessä 5 vuotta.

Ei siitä ole ollut oikeastaan mitään apua. :( Poika kastelee edelleen vaippansa joka yö, eikä koskaan herää öisin pissalle. Pissa tulee yöllä monta kertaa, ja vaippa onkin yleensä tosi märkä aamuisin. Onneksi lapsi suostuu vielä käyttämään vaippaa, sillä ilman vaippaa sänky kastuu eikä lapsi raasu edes herää siihen, että vaatteet ja sänky on märkänä.

Olemme yksityisellä lääkäriasemalla asiakkaina ja sieltä tämä Minirin on saatu. Huhtikuun puolessa välissä oli kokeilun vuoksi tarkoitus jättää Minirin tauolle, tiputimme annostuksen kahdesta tabletista yhteen, mutta ei kun tilanne meni vain pahemmaksi. Soitin lääkärille ja sovittiin, että nostetaan annostus takaisin kahteen tablettiin ja jatketaan näin ainakin touko ja kesäkuu. Sitten voi uudestaan kokeilla tiputtaa yhdelle tabulle, ja taas nosto takaisin jos tilanne vain huononee. Huoh.

Hälytinpatjaa emme halunneet samasta syystä kuin edellä - luultavasti koko muu perhe heräisi ja sikeästi nukkuva poika jatkaisi tyynesti uniaan... Mutta siitäkin keskustellaan uudestaan syksymmällä, ellei lääke ryhdy auttamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now