Sign in to follow this  
Followers 0
Omana

Terveiden lasten vanhemmat, kuinka teette sen?

59 posts in this topic

Meidän 9,5kk ikäinen neiti on sairastanut yhden nuhan. Edes kuumetta ei noussut.

 

Ja miten meillä on sitten eletty:

- korvikevauva (sai luovutettua äidinmaitoa pari kertaa synnärillä, sen jälkeen täyskorvikkeella)

- ei ulkoilla päivittäin

- syö vain kaupan ruokia

- nukkuu pitkään mutta ei nuku päikkäreitäkään ulkona/parvekkeella

- jakaa koiran kanssa yhteiset lelut ja puruluut

- ja taloudesta löytyy koiran lisäksi kaksi kissaa

- meillä siivotaan vähän laiskasti joten eläinpölyä/karvoja on lattioilla

 

Eli ihan tuurista taitaa olla kiinni. Sen sijaan mä olin syksyllä kolme kertaa flunssassa kun olin neidin kanssa kotona. Ja nyt vuoden alusta kun aloitin töissä niin oon ollut yhdessä mahataudissa ja parhaillaan flunssassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä toinen lapsi on sairastanut enemmän kuin esikoinen. Esikoisella ei ole ollut yhtään korvatulehdusta, pojalla yksi. Syy miksi kuopuksella on enemmän flunssia on se, etten ehdi seurakunnan kerhossa niin paljon vahtimaan kuopusta. Laittaa vielä leluja suuhun ja niillä on edellispäivänä leikkinyt paljon lapsia. Esikoisen kanssa ehdin paljon tarkemmin seurata, mitä suuhunsa laittoi. Esikoinen käy kolmivuotiaiden kerhoa, niin kuopus ei pysty niin tarkasti toteuttamaan omaa rytmiään; jos on vähän väsynyt flunssan takia, niin haetaan kuopuksen kanssa silti esikoinen kerhosta eikä saa huilata välttämättä niin paljon kuin yksin huilaisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on koira, se selittänee ainakin osan pojan hyvästä vastutuskyvystä. Lisäksi lapsen isä ei ole käytännössä ikinä sairaana, ehkä pikkiriikkinen flunssa kerran 5 vuodessa. Poika on kait perinyt ne geenit isältään.

Itse en ole mikään siivousintoilija... Ja ollaan lapsen annettu rauhassa tutustua ympäristöön ja eri asioihin. Eikä hössötetä jos se ny vähän jotain hiekkaa maistaa. Ei käytetä mitään superhyperbakteereja tappavia myrkkyjä jne.

Tiedä sitten vaikuttaako mihinkään mutta ollaan lähes aina käytetty vain ekologisia ja biohajoavia pesuaineita tms. sekä syödään mahd. paljon luomua.

Meillä ollaan myös savuttomia, se ehkä vaikuttaa eniten. Omat vanhempani tupakoivat sisällä kun olin lapsi ja mulla itsellä oli allergioita (on edelleen) ja korvatulehduskierteitä, poskionteloiden tulehduksia ja sitä rataa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tyttö 1v ja 1kk, eikä ole yhden lievän oksennustaudin lisäksi ole ollut ollenkaan kipeänä. Meillä tyttö on saanut pienestä pitäen konttailla kaikkialla, imeä kengännauhoja ja maistella kavereiden tuttipulloista... Söin myös koko raskausajan maitohappobakteereja ja tyttökin on saanut niitä vauvasta lähtien, täysimetin myös 6kk ikään asti. En tiedä onko millään näistä ollut asian kanssa tekemistä vai onko sairastamattomuus ollut vain onnellista sattumaa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö meni 1 v 2 kk ikäisenä päiväkotiin. Siihen mennessä sairastamissaldona oli yksi nuha. Päiväkodin aloittamisen jälkeisinä kuutena kuukautena ( tyttö nyt siis 1 v 8 kk) saldo oli neljä flunssaa joista seurauksena korvatulehdus, yksi tavallinen flunssa ja norovirus. Uskon siis siihen, että hoitoonviemispäätös on se ratkaisevin juttu sairasteluissa, ei imetys, kotieläimet tai muukaan sellainen. Toki näillä on merkitystä, mutta eniten vaikuttaa se onko lapsi kotihoidossa vai isossa päiväkotiyksikössä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kääk, mä luin ihan kauhulla tätä ketjua! Lähinnä kun monet sanoo että laps on ollut tosi terve, ja perässä lukee kuinka kolmevuotiaana on ollut vaan pari vatsatautia, muutama korvatulehdus ja flunssaa sillon tällön. Kuinka paljon ne ei-terveet sitten sairastaa, mun mielessä tossa on jo vaikka kuinka paljon kipeänä :o itse oon perheestä jossa ei pahemmin oo sairasteltu, itse (kuten sisaruksetkin) söin elämäni ensimmäisen antibioottikuurin joskus teini-ikäsenä ja vähiin on jäänyt senkin jälkeen, samaten mahataudit ja muut krempat on melkeinpä yhden käden sormilla laskettavissa. Pikkuveli tosin oli 6-vuotiaaks mennessä käynyt kahdesti korvalääkärillä, saanut 2-3 lääkekuuria hengitystieinfektioihin ja muutaman kerran oksentanut mahatautisena, ja hänen kohdalla ihmeteltiin miten hän niin paljon sairastaa... Itse odotan nyt siis esikoista ja toivon että hän jatkaa mun jäljillä sairastamisen suhteen :D toki minkä kukakin laskee sairastamiseks, joku lähtee lääkäriin kun nenä vuotaa, toisella pyyhitään pahimmat räät pois ja todetaan että raitis ilma virkistää.

Yhden neuvolan opuksen mukaan leikki-ikäinen sairastaa keskimäärin 15 infektiota (eli ihan mitä vaan flunssasta mahatautiin jne) vuodessa. Ja toisaalla sanotaan että päiväkoti-ikäinen keskimäärin 4-8 nuhakuumetta vuodessa. Joten kyllä todellakin on vähän jos esim. 3v on sairastanut 4 kertaa elämässään jotakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyttö täyttää syyskuussa 6 ja on tähän menneessä sairastanut:

 

-vauvarokon

-yhden vatsataudin

-pari flunssaa (nuhaa ja yskää, kuumetta on ollut tasan 2 kertaa: vauvarokon aikana ja kerran rokotuksen jälkeen)

 

Joskus olin sitä mieltä, että vuoden imetys oli syynä tähän, mutta enpä oikein usko siihen. Luulen, että johtuu ihan geeniperimästä tms. Rokotuksia otettiin vauva-aikana ne normaalit + rota ja influenssarokotus.

 

Sen muistan, että raskausaikana sairastin ihan hirveästi. Oli norovirukset ja kuumeet ja flunssat. Oisko sikiö sitten altistunut vatsassa jo ties sun mille ja on tämän takia niin terve?! :D

 

Tyttö on ollut päiväkodissa 4 vuotta ja tasan kerran se on jouduttu hakemaan pois kesken päivän sairastelun vuoksi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

5-vuotias poikani on sairastanut yhden korvatulehduksen lentomatkan jälkeen ja muutama pieni flunssa on ollut (en laskenut, mutta esim. nyt menneellä syys-kevätkaudella ei ollut yhtään flunssaa) yskän kera, mutta koskaan ei ole tahtia haitannut. Itse olen myös lapsena ollut todella terve, en ole tähän ikään mennessä esimerkiksi kokenut ripulia tai oksennustautia jne. Tämä voi olla geeneissä? Isänsäkin on tervettä sorttia, ihan lapsuudesta en ole kysellyt. Muksu syntyi "likaisessa" maassa ja siellä asuttiin siihen asti kunnes muksu oli n. 1,5 vuotta. Ei siellä voinut stressata puhtaudesta, hulluksi olisi tullut ;) Ehkä sekin vaikuttanee, on kyllä kontatessaan imenyt kaikki bakteerit lattiasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika on kai verrattuna muihin tuttujen lapsiin tosi terve. 

Tämän vuoden puolella on ollut yksi flunssa, jonka sai isältään (ja minä sain pojalta <_<)

Muuten meillä on ollut kuluneen 3 vuoden aikana yksi yhden yön oksennustauti ja 3 flunssaa (4 jos laskee tämän vuoden flunssan mukaan).  

Pojalla on tosin vähän allergia kissoihin, koiriin, hevosiin ja koivuun. Mutta meillä on kotona 2 kissaa ja 1 koira, eikä kukaan aiheuta mitään oireita. Koivu ja joku toinen aiheuttaa sen että keväällä nenä valuu, mutta se on allergia lääkkeillä hoidettavissa oleva juttu. Pari viikkoa joka aamu lääkettä ja that's that. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0