Sign in to follow this  
Followers 0
Qtamo

Finnin näköisiä näppylöitä peräaukon ympärillä?

6 posts in this topic

Eli pojallamme 10,5kk ilmaantui eilen näppylöitä ja punoitusta peräaukon ympärille. Laitoin iltapäivällä sinkkivoidetta ja yöksi kortisonivoidetta. Tänään näpyt ovat muuttuneet pahasti ärtyneiden finnien näköisiksi, eli punaisissa näpyissä on valkoinen pää. Pojalla on ollut nyt kuukauden ajan virusperäistä flunssaa, ja erilaisia näppyjä on ollut ympäri kroppaa. Ei kuitenkaan noin pahan näköisiä... Tänään ei enää terveyskeskukseen saa lääkäriaikaa, huomenna toki näytille jos eivät kotikonstein katoa. Näpyt eivät näytä mitenkään vaivaavan poikaa, mutta näyttävät ärtsyiltä ja peräaukon ympärystä punoittaa muutenkin. Pakaroissa ei näppyjä ole.

 

Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa, ja selvisikö mitä näpyt ovat?

 

Pojalla ei ole mitään allergioita tiedossa, emmekä ole aloittaneet uusia ruoka-aineita lähiaikoina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulle on annettu ohjeeksi, että jos virusperäistä oiretta, niin kortisonivoidetta ei pitäisi siihen laittaa. en siis osaa ottaa lainkaan kantaa siihen, mitä voisi olla, mutta ehdotan, ettet käyttäisi kortisonivoidetta (ellet ole lääkäriltä tai terkalta erikseen siihen kehoitusta saanut).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tytöllä tuli genitaalialueille todella ärtyneen näköistä paiseista ihottumaa erään virusinfektion yhteydessä. Viljelyt tehtiin mutta mitään oikeaa syytä ei löytynyt. Hoidettiin metyleenisinellä joka kuivasi näppulät aika tehokkaasti. Johtui siis todennäköisimmin samasta viruksesta, joka aiheutti nuhakuumeenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta, tiitiäinen!

 

Pojalla oli aamulla näpyt jo aika hyvin pienentyneet, ja lisäksi se valkoinen osuus oli kadonnut ja jäljellä oli enää punaisia näppyjä. Hoidan niitä nyt sinkkivoiteella, ja seuraan tilannetta... Jos eivät ota parantuakseen, mennään lääkäriin. Pojalla on tosiaan ollut virusperäistä flunssaa jo kuukauden ajan, ja jos minkälaista näppyä on ollut ympäri kroppaa. Ehkä nämä ovat edelleen jotain viruksen aiheuttamaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tyttö sai muutaman vuoden ikäisenä vaippa-alueelle ilkeän näköisen märkärallukan. Ilmeisesti iho oli rikkoutunut sen verran, että vaipasta pääsi joku bakteeri iholle muhimaan. Kun kotikonstit eivät tepsineet, näytin rallukkaa lääkärille, joka määräsi antibioottikuurin. Sillä hävisi eikä tullut takaisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0