Hebu

Muita napapiikittäjiä?

142 posts in this topic

Se lääkeaine ei kirvele yhtään jos saa tulpan pois piikistä niin, ettei ainetta tule neulan päähän. Joskus siinä onnistuu ja joskus ei :)

Näin juuri.

 

Tässä edelliseltä sivulta ohjeeni, miten ainakin itse onnistun tuossa. :)

 

Mustelmia tulee, jos lääkeainetta pääsee ihan siihen ihon pintaan. Siksi olen oppinut tekemään seuraavasti: käännän ruiskun pystyyn ja naputtelen sormella ilmakuplan neulan päähän ennen tulpan poistamista. Siinä ruiskussahan on vähän painetta ja tulppaa poistaessa helposti tulee pari pisaraa lääkettä ulos, jos ei ole se ilmakupla edessä. Se ruiskun päässä oleva lääkeaine just aiheuttaa mustelman syntymisen. Jos neula on kuiva ja lääkeaine tulee kaikki syvälle ihon alle, ei mustelmaa pitäisi tulla. Tämä muuten vähentää myös kirvelyä! Ruiskua pois vetäessä kannattaa myös olla tarkkana, ettei vedä sitä liian hätäisesti (musta on kätevää pitää mäntä alhaalla kunnes on saanut neulan irti ihosta).

 

Ja mitä tulee pistonopeuteen, niin itse olen kokenut, että hidas tekniikka sattuu vähemmän kuin nopea. Tähän on ihan looginen perustelu, sillä lääkeainehan ärsyttää ihonalaiskudosta ja mitä nopeammin sen ruiskuttaa, sitä suurempi pitoisuus tulee paikallisesti ja siten ärsytyskin on suurempaa. Hitaalla ruiskuttamisella lääkeaine ehtii jo vähän levitä eteenpäin, eikä siten tunnu niin pahalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkeistä! :) Helpottaa kummasti oloa kun tietää että voi tehdä jotain sille kirvelylle. grin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äh, oon nyt muutaman päivän piikitelly enkä vielä kertaakaan oo saanu sitä tulppaa pois niin etteikö tulis heti pisara siihen neulan kärkeen. :( Hemmetin kireällä tuntuu olevan kiinni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taalla viela yksi piikittaja, mulla on ollut parikymppisena keuhkoveritulppa eika geenivirhetta ikina tutkittu, mutta seka aidillani etta mummillani on ollut veritulppia myoskin joten sain klaxane-reseptin heti ekalla neuvolakaynnilla (viikolla 8) ja piikittaa pitaisi aina 6 viikkoa synnytyksen jalkeen.

 

Mulle sanottiin etta kannattaa pistaa aamuisin silla synnytykset kaynnistyvat yleensa illlalla/yolla ja siten olisi todennakoisemmin mahdollisuus vaikkapa epiduraalin niin halutessaan kun piikista on ehtinyt kulunut se 12 tuntia.

 

Eihan tama kivaa ole ja ekalla piikitysviikolla ma itkin, oksensin ja pyorryin (en samaan aikaan vaan eri paivina) kun se oli niin inhottavaa mutta kylla tahan tottuu. Ma olen kans huomannut etta pistaminen suht lahelle napaa ja neula selkarankaa kohden sattuu vahiten, joskus ei kirvele yhtaan ja toisinaan tosi paljon. Mutta nyt mahan alkaessa olla pinkeampi kirvelykin on lisaantynyt joten mietin pitaisiko siirtya reisiin vatsanahan sijaan. girl_prepare_fish.gif

 

Mita muuten Suomessa tulee maksamaan raskausajan klexane-laakitys? Kyselee utelias ulkomailta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fifi, mullakin pääs itkut ekalla piikityskerralla ja tokalla kerralla meinas taju lähteä ja tuli tosi huono olo. Eilen kun pistin, mies kehui että musta on tullu ihan ammattilainen tossa (nyt viikon pistäny) kun ilmekään ei kuulemma värähtäny piikin aikana ja pystyin jopa sanomaan pari lausetta samalla. :P

Mulle ei sanottu mitään pistämisajankohdasta, muuta kuin että yleensä kuulemma ihmiset pistää iltaisin, kun silloin yleensä ollaan kotona rauhassa niin ei tarvitse raahata piikkejä mukana minnekään. Mutta toki tuo aamulla pistäminen on ihan fiksua. :)

Reiteen pistäessä pitää varmaan varoa (niinkuin muutenkin) ettei pistä lihakseen. Mulle kätilö neuvoi että jos mahasta loppuu nahka kesken niin tuohon kainalon ja tissin väliin kannattaa pistää, siinä on yleensä ns. ylimääräistä ihoa.

 

muoks. Ja ite oon laskeskellu että mulle tulee maksamaan nuo piikitykset jonkun 300-500e yhteensä, jos siis lasketaan mukaan se että synnyttämisen jälkeen joutuu melko varmasti pistämään vielä jonkin aikaa.

Edited by Kiraru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostan aina 30 piikkiä kerrallaan ja kela-korvauksen jälkeen ne maksaa inan alle 100 €, jonku 97 tms.

 

Mähän piikitin esikoisesta aamulla yheksältä ja nyt tästä kakkosesta olen piikittänyt illalla yheksältä.

 

Esikoisen synnytyksessä en saanut epiduraalia, koska piikityksestä oli "vasta" 11,5 tuntia, kun 12 tuntia on se raja.

Nyt päätin piikittää iltaisin, niin ei tarvitse esikoiselle selittää mitä äiti tekee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fifi, mullakin pääs itkut ekalla piikityskerralla ja tokalla kerralla meinas taju lähteä ja tuli tosi huono olo. Eilen kun pistin, mies kehui että musta on tullu ihan ammattilainen tossa (nyt viikon pistäny) kun ilmekään ei kuulemma värähtäny piikin aikana ja pystyin jopa sanomaan pari lausetta samalla.

Janna miten kaikkeen tottuu vaikka aluksi tuntui ettei tahan totu ikina! Makin pistan nykyaan heti aamusuihkun jalkeen seisaaltaan kun alussa piti olla puolimakaavassa asennossa heikotuksen takia.

 

Kiitti Kiraru ja Kaino-Aino piikkien hintatiedoista, taalla Briteissa on vahan erilainen systeemi ja raskausaikana seka vuoden sen jalkeen kaikki reseptilaakkeet on ilmaisia, muuten kaikki reseptilaakkeet maksavat aina saman summan joka on talla hetkella siina 10 euron kieppeilla oli laake mika tahansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ostin 50 ruiskua kerralla, ne maksoi 147 € kelakorvauksen jälkeen. Kaikkinensa hintaa koko raskauden ajalta (+ ne 6 viikkoa synnytyksen jälkeen) tuli vähän alle 700 €. Onneksi sain lopulta rahat kokonaisuudessaan takaisin Lääkevahinkovakuutuspoolista, koska mullahan keuhkoembolia todettiin aikoinaan e-pillereiden aiheuttamaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla meni viime raskaudessa Klexanen ja insuliinin takia lääkekatto yli ja hain sitten reseptin loput aineet (sen 6 - 10 vkn piipit mitä piti ottaa synnytyksen jälkeen ja joista jäi käyttämättä n. 1 kk satsi) pari päivää ennen vuodenvaihdetta (poika syntyi joulukuun puolessavälissä) niin että mulla on tuolla pieni kassillinen Klexanea joka tuli maksamaan vaan sen 1,50 e :D

Lääkärini suositteli tuota kun sanoi että on tosi kallista ja että saatan tarvita sitä muutenkin jos tulee leikkaus tms. jonka yhteydessä lääkitys täytyy aloittaa uudelleen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pistoksia takana seitsemänneltä viikolta alkaen ja luvassa jatkoa vielä imetysajallekin. Maha tosiaan muistuttaa maailmankarttaa ja pistopaikat alkaa olla vähissä noiden kipeiden pattien vuoksi. Kainalopoimuun pistokset sattuvat liikaa, koska rasvaa on siellä niin vähän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitäsikö noista pistoksista tulla jotain kipeitä patteja tai rumia jälkiä? Kun mulla on vaan hieman punertava navan seutu pistämisestä ja pari pientä jälkeä, mutta ei yhtäkään kipeää pattia tai muutakaan. Ja pistämään pystyy samoihin kohtiin melkein just joka toinen päivä. :huh: Mietin että pistänkö mä jotenkin väärin tms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullakaan ei ole mitaan kipeita patteja mutta mustelmia on jonkin verran ja makin pistelen about samoihin kohtiin joka toinen paiva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fifi ja Kiraru: Ilmeisesti pistelette sitten aivan oikein. Itselle tuli välillä patteja ja mustelmia, mutta pääosin pistoksesta jäi vain pieni jälki.

Kiraru: Oletko yrittänyt kiertämällä avata korkkia? Ainakin minulla korkki aukesi helpommin (ja piikki ilman pisaraa) kun varovasti kiersi.

 

Kaino-Aino: En saanut myöskään epiduraalia (pistin illalla ja tyttö syntyi yöllä), mutta kohdunkaulanpuudute ajoi varmasti saman asian (epiduraalia kokemattomana). Ainakin tehosi tosi nopeasti ja kipu laski kasista kakkoseen. Muistanpa sen sitten pyytää ensi kerrallakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hebu: Juu olen yrittänyt, mutta olen kai sen verran tohelo noiden piikkien kanssa etten vaan saa sitä auki ilman sen tipan ilmestymistä ruiskun päähän. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ilmestyy pisara aina mutta noita muhkuroita mulla ei tuu usein, ainakaan vielä. Se on huonosta tuuristakin kiinni, välillä vaan menee pieleen ja tulee sellainen patti. Pistän itse mahdollisimman lähelle napaa, kuitenkin siihen rasvakudokseen ja tosiaan mahdollisimman rauhallisesti. Oon saattanut sen pisaran imeyttää hipaisemalla sillä pisaralla wc-paperin palaa niin ettei se neula itse oikeastaan edes koske paperiin. Mulla on vielä se isompi ruisku kun paino on yli sen 70 kg mikä on rajana sen pienemmän keltaisen ruiskun ja isomman punaisen Klexane-ruiskun välillä... :D

 

Enempi tavaraa mitä ruiskuttaa... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muhkurat ja verenpurkaumat eivät johdu siitä, että olisi pistänyt jotenkin väärin. Isoilla annoksilla kaksi kertaa päivässä pistävänä niiden tulemiselle ei vaan mahda mitään. Ja työkseni noita olen pistellyt ihmisille vuosikausia, joten väittäisin että tekniikka olisi ihan kohtalaisesti hanskassa. =) Onnekkaita siis he, jotka pistävät vaan kerran päivässä 40 mg tai alle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^No meikäläisellä se annos on just tuo 40mg kerran päivässä, että siksi kai maha ei ole niin kovilla kuin isommilla ja useimmin pistävillä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

:D Tuon 60 mg piikin (vaikka onkin vaan kerran päivässä) jälkeen ei kyllä insuliinin pistelyt tunnu missään...! Olo on raskauksissa loppuvaiheessa aina ihan neulatyyny kun pistellää sitä ja pistellään tätä ja pistellään tota... :D

 

Mullakin väistämättä noita patteja tulee mut mustelmia tulee mulle enemmän jos piikitän kauemmas navasta, ainakin raskaana ollessa.

 

 

Muoks. niin siis, voiko rasvakudoksen määrä vatsan alueella vaikuttaa asiaan?

Edited by Sleeping Sun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt taas kohta viikon piikittänyt ilman raskausmasua.

En tiedä miten muilla, mutta mulla ainakin sattuu tähän löysään mahaan piikittäminen paljon enemmän, mitä raskausmasuun.

Onneksi enää 5 viikkoa, ja sit saa taas jättää hyvästit Klexanelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oletteko pystyneet pistämään koko raskausajan mahaan vai onko pitänyt pistää ns. kainalopoimuun? Klexaneahan ei saa pistää muihin kuin noihin kahteen paikkaan. Itse kokeilin pistää kainalopoimun olemattomaan rasvaan ja kipu oli jotain jäätävää. =(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma kysyin tiistaina neuvolalaakarilta etta mihin ma alan pistamaan nyt kun vatsa alkaa olla jo pinkea (viela menee navan viereen mutta ei enaa kovin montaa viikkoa) ja laakari sainoi etta joko reiteen tai peppuun, kainalopoimua tuo ei edes ehdottanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reiden mäkin olen kuullut ennenkin mut kainalopoimu oli vieraampi

 

Muoks. hoitajien sivuilta (useemmalta eri) tiedot oli että mihin vaan missä on riittävästi ihonalaiskudosta, vatsa, reisi, pakara, alli. Arabimaissa kuulema ei vatsaan edes piikitetä vaan pääsääntöisesti reiteen, kertoi joku... :D

Edited by Sleeping Sun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä pistetään jälleen toista kierrosta eli toinen lapsi tulossa. Klexane siis tuttua tavaraa. Mustelmia on välillä yksi tai kaksi, mutta mitään muita jälkiä mulla ei oo koskaan ollut. Muistan myös viime raskaudesta että mitä isompi maha, sitä vähemmän pistäminen tuntui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkistin asian Pharmaca fennicasta ja siinä sanotaan pistospaikan olevan vatsan alue. Sairaalassa pistoksia annetaan myös tuonne kainalopoimuun, mikäli vatsanalueelle ei voida pistää esim. vatsan alueen leikkauksen vuoksi. Muita pistopaikkoja ei siis virallisesti suositella kuin vatsaa. Missään tapauksessa pistosta ei saa laittaa lihakseen, joten pistoalueella tulee olla riittävästi ihonalaista kudosta eli toisin sanoen rasvaa. Mikäli pistoksesta tulee komplikaatio, vetäytyy lääkefirma todennäköisesti vastuustaan, mikäli pistos on annettu muualle kuin vatsaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites te jotka olette jo aiemmin synnyttäneet ja joutuneet pistämään, halusitteko/saitteko epiduraalia vai kävikö niin ettei annettu kun pistämisestä ei ollut kulunut tarpeeksi aikaa/jokin muu este? Ja tietääkös joku onko synnytyksessä jotain kamalaa vaaraa vuotaa verta "liikaa" tyyliin että hengenlähtö itsellä lähellä synnytyksessä jos verenohennuspiikkejä joutunut pistelemään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now