Hebu

Muita napapiikittäjiä?

142 posts in this topic

Mulla ei ole mitään todettuja tukoksia raskauden aikana, mutta toisesta aloin piikittään flexanea 36 viikolla, viikon ehdin siis piikittään ennen sektioo ja sitten kuukauden sektion jälkeen. Piikitys siksi että esikoisen ollessa viikonvanha sairastuin keuhkokuumeeseen ja sen takia sydänpysähtyi mistä seurasi aivoinfrakti. Tästä en tiedä miten edetään, mut luultavasti joudun alkaan taas pistämään ennen sektioo tota.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoittelut wii tukoksesta.

 

Aniksellakin melkoiset kokemukset takana.

 

Mulla on nyt toista raskautta Klexane käytössä verenohennuslääkkeenä. Olen pistänyt sykkeen toteamisesta lähtien ja jatkan 6 viikkoa synnytyksestä. Äitiyspkl:lla on tiivis seuranta ja viime käynnillä (rv 27) alettiin puhua synnytyksestä. Isoimmat mietittävät asiat liittynevät puudutuksiin. Minun annoksellani lääkkeen pitää olla vähintään ja vähän lääkäristä riippuen tauolla 24 tuntia ennen epiduraalin laittoa. Esikoisen synnytyksessä lääkäri empi epiduraalin laittoa, vaikka edellisestä pistosta oli melkein 72 tuntia aikaa. Mm tästä syystä alettiin puhua käynnistyksestä tälläkin kertaa.

 

Esikoisen raskaudessa tai synnytyksessä lääkkeestä ei ollut suurempia hankaluuksia. Toki pitäminen on välillä ikävää, mutta kaikkeen tottuu :)

Edited by NeferNefer

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ mikä annos sulla on? Ja missä synnytit? Ainakin Helsingissä Kättärillä ja Naikkarilla anestesialääkärit on niin tottuneita Klexanen vaikutuksiin ja aikarajoihin, että eivät empisi tuossa. Tai näin mulle vakuuteltiin. :D

 

Mä sain muuten aikanaan ohjeeksi, että voi jättää pistämättä, jos tuntuu et synnytys käynnistyy. :) Pistin yleensä muutenkin heti aamuisin, kun luin, että synnytykset usein käynnistyy yötä vasten/yöllä. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

40 mg × 2 on mun annos ja oys:ssa synnytin esikoisen. Voipi olla paljon anesta kiinni, miten tilanteessa toimii. Tällä kertaa puhuttiin, että annosta voitaisiin hieman laskea ennen tulevaa käynnistystä tai vaihtoehtoisesti laskettua aikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kans Oys sairaalana ja äitipolilta sanoivat, että anestesialääkärit toivois tosiaan sen 24h ennen puudutteiden laittoa.

Mulla on vielä aika iso tuo annos: 100mg*2/vrk että onkohan siinä sit vielä pidempi jos tuolla määrällä pitää mennä loppuun asti :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tayssissa mun muistaakseni ei lopetettu pistämistä, vaan edellisenä iltana otin normaalin annoksen ja seuraavana aamuna oli sektio ja sektio iltana taas uusi annos. Mulla siis oli kerran vuorokaudessa pistettävä. Voi kyllä olla että se oli kaks kertaa päivässä, mut ite muistelin ettei tarvinnu kun kerran päivässä pistää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiille pahoittelut tukoksesta.

 

Mä piikitän nyt kolmatta raskautta Klexanea geenivirheen vuoksi (suurempi riski saada veritulppa, siskolla ollut veritulppa).

Esikoisesta aloin piikittämään rv 32+0 lähtien. Kuopuksesta n rv29 ja nyt tästä eilen 31+6.

Loppuraskauden ja 6vkoa synnytyksen jälkeen.

 

Wii kyseli synnytyksestä onko ilmennyt ongelmia.

Ei ole ollut mitään. Esikoisesta en saanut epiduraalia kun piikityksestä oli alle 12 tuntia. Mutta synnytys meni silti hyvin.

Kuopuksesta en sitten epiduraalia halunnutkaan, koska pärjäsin viimeksikin ilman.

Ja itseasiassa en mielelläni halua tästä kolmannestakaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taas pistellään (toinen raskaus 8+5), nyt sain piikit neuvolalääkäriltä äitipolikonsultoinnin jälkeen. Sinne ei näillä näkymin tarvitse mennä kontrolliin kuin vasta rv 26 tai jotain.

Mulle oli vähän epäselvää miten hoitoketju menee, kun ekat oikeat käynnit neuvolassa on vasta edessäpäin. Lääkärin ohjeen mukaan voin aloittaa piikit heti, kun raskaus on kohdunsisäiseksi todettu. Hän ultrasi (siis julkisella), joten nyt se on varmistettu :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin yksi piikittäjä. Lääkäri käski aloittaa Klexanen välittömästi, kun ikää on kuitenkin 30+ ja hiukan ylipainoakin. Tänään huomasin, että kasvoissa on pieniä verenpurkaumia - onko muilla samanlaisia kokemuksia? En ole tuollaisia ennen huomannut, joten olettaisin asialla olevan jotain tekemistä lääkkeen kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mintaka, onko sulla jotain muuta syytä piikittää? Mua ei ole vielä käsketty piikittämään, vaikka on ylipainoa ja kaikkea muitakin syitä. Kuitenkin jossainvaiheessa tulee piikitys tässäkin raskaudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen alko napapiikitys. En muistanu edellisestä raskaudesta muuta kun sen että lopussa jouduin napapiikittään. Nyt siis lopetettiin toinen lääkitys kun pitää kaksipäivää olla ennen leikkausta syömättä lääkettä ja napapiikissä se 12h riittää. Ennen leikkausta. Viä en tiedä kuin kauvan joudun piikittää sektion jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen taas ketjua. 

Heinäkuussa tuli vähän "pommilla", että pitäisi koko raskausaika piikittää. Tähän en suostunut, koska koin sen niin vaikeaksi. Nyt olen kuitenkin niin paljon joutunut olemaan levossa, että piikittelyt on ollut pakko jo aloittaa. Tätä sitten päivittäin luvassa siihen saakka, että synnytyksestä 6vko.

Mulla ei ole hyytymistekijöissä ongelmaa, mutta taustalla yksi aikaisempi tukos. Ja tätähän tietenkin ehkäistään. 

Onko kaikilla ollut käytössä klexane? Tämä mullakin on ollut tähän saakka, mutta nyt lääkäri vaihtoi Innohep merkkiseen. Saattaisi olla vähän kapeampi neula ja ainetta vähemmän (0.4 vs 0.25 ml). Josko sitä olisi sitten helpompi pistää... 

Edited by pahe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiljainen on ketju... 

Päivittelen sen verran, että ei ole helpompaa tuo innohepin pistäminen, pistos tuntuu samalle ja yhtä lailla kirvelee, ainetta tosin vähemmän. Mulla on jo mahan alue herkistynyt ja välillä se pisto ihan tosissaan sattuu... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen piikittänyt Klexanea ihan alkuraskaudesta asti. Mulla oli alkuraskaudessa valtimoveritulppa, mutta varmuuden vuoksi aloitettiin sitten tämä laskimopuolenkin tulppien ehkäisyhoito. Alavatsa on mustelmilla ja nyt rv 34 lähestyessä alkaa olla jo vaikea pinkeästä vatsasta löytää sopivia pistopaikkoja. Mulle Klexane on aiheuttanut myös selvää hiustenlähtöä ja ihon kutinaa. Odotan aika innolla, että tää piikittäminen ja sivuoireet loppuu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on vielä melkein puoli vuotta Klexanen lopettamisen jälkeenkin niitä kovia kohtia mahassa. Kaipa ne joskus häviävät...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi voi, ei ole riemua tämä piikittäminen. Jonkun verran rutiinia on tullut, mutta aina kun kunnolla kirvelee, niin seuraava pistos on kovin kovin hankala. Mulla on lähinnä sellaisia aivan pieniä mustelmia)(alle 1cm läpimitta), mutta muutama isompikin on tullut ja välillä pistoksen jälkeen vuotaa verta, mutta ei kuitenkaan tule mustelmaa... Hassua... Vielä kuitenkin pistospaikkoja löytyy, rv 25+.

Ostan nyt marraskuun lopussa niin paljon lääkettä kun saan, josko tulisi maksukatto täyteen ja saisi vähän helpotusta tuohon hintaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now