Emlilja

Yrittämistä odotellessa..

618 posts in this topic

meillä yritys aloitettiin ja yhden kierron jälkeen se taas laitettiinkin jäihin rakennushaaveiden vuoksi...no nyt on rakennushaaveista siirrytty ihan oikeisiin tekoihin ja tarkoitus olisi että ensi vuoden loppuun mennessä talo oisi pystyssä! itse olen ihan malttamaton, lähipiirissä paljon raskaana tai vauvan juuri saaneita, kova hinku olisi omakin saada. tällä hetkellä sovittuna että yritys jatkuisi taas alkukeväästä, kesästä -15, mutta en tiiä vaan miten jaksan/pystyn/maltan siihen asti tämän kuumeilun kanssa :D

 

doris82: noitten miesten mieli on niin ihmeellinen, ehkä miehesi vaikka kohta kertoisikin että voisitte aloittaa yrityksen jo aikaisemmin, se ei varmaan kovin harmillista olisi? ;)

Edited by nnipsu

Share this post


Link to post
Share on other sites

nnipsu: ei todellakaan olis yhtään harmillista! Oma pieni ihanuus olis enemmän kun tervetullut :) Pitkältä vaan tuntuu aika, niinkus taidat tietää... Pitää koittaa keskittyä muihin mukaviin asioihin sitä ennen ja käydä täällä purkamassa suurimmat ikävät! Ehtiipähän sitten itsekin valmistautua :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

juu onneks on tälläset foorumit missä voi purkaa tunteitaa/ajatuksiaa ja saada vertaistukea ja kannustusta :) itsellä kun ei oo lähipiirissä samassa tilanteessa olevia eikä kyllä taida vähän aikaa tullakkaa...oisha se kiva kyllä jos joku kaveri tai tuttava oisi samoihin aikoihin raskaana!

Edited by nnipsu

Share this post


Link to post
Share on other sites

nnipsu, näin mäkin toivoisin, eikä sitä vielä tietysti voi tietää ettei olisi! Pikkusisko on aikalailla samassa tilanteessa kun minä ja muutama ystäväkin, mutta eihän tällaisia kauheesti tietty tuu juteltua. Ehkä suurin syy on se epäonnistumisen pelko, että yrittäminen venyy ja sitten alkaa ne "jokojoko"-kyselyt...

Positiivisella mielellä kuitenki, Paras ystävä ainakin löysi raskausaikana sitten niitä samassa elämäntilanteessa olevia kavereita :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin yksi malttamaton odottaa että pääsis edes yrittämään. Vauvakuumetta on ollut parin vuoden aikana aina silloin tällöin, mutta nyt on alkanut tuntuun, että hetki olis hyvä, eikä jaksais enää odottaa.

Miehelle olen asiasta puhunut. Hän on kovin lapsirakas, ja haluaa tulevaisuudessa paljon lapsia. On kuitenkin sitä mieltä, että yrittäminen kannattaa aloittaa vasta kun parin vuoden sisään suunniteltu oman talon osto on toteutettu. Samalla hän on kuitenkin sanonut, että jos vauva kuitenkin tulis, olisi se tervetullut. Meillä on "ehkäisynä" keskeytetty yhdyntä ja mieskin kyllä tietää, että siinä on riskinsä. Itse salaa toivon, että "vahinko" sattuis ja olen yrittänyt olla ovulaation aikoihin aktiivisempi makkarin puolella. Taitaa kuitenkin olla aika epätoivoista toivoa että keskeytetyllä raskautuisin...  :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teillä on sit nanis vähä samankaltainen tilanne ko meillä, me vaan ollaan alkamassa okt rakentamaan ja kondomilla mennää,mies ei suostu keskeytyksellä mennä, ei haluaisi vahinkoa...ja jostain kumman syystä miehellä halut vähentyneet ovulaationi aikoihin, tuntee mut ja mun kierron meinaas aika hyvin :D haluaa odottaa virallisee yrityksee asti...

 

Välillä on hieman kiusallista kun sukulaiset kyselevät koska meille tulee vauva,varsinkin kun nyt ollaan naimisissa niin monet kuvittelevat että alamme yrittämään lasta heti.

Edited by nnipsu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ilmoittautuu myös yksi kuumeilija ensimmäisen yrityksen aloitusta odotellessa! Yhtäkkisen vauvakuumeen kourissa onkin yllättävän vaikea odottaa marraskuun alkua jolloin viimeinenkin rinkula lentää roskakoriin. Sitä odotellessa oon ahminu kirjaston raskaus/vauvakirjat ja lukenut koko internetin läpi :)

 

Tekis kyllä mieli myös avittaa luontoa "unohtamalla" nuvaring mut en kyllä pystyisi valehtelee miehelle saatika kertoa totuutta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari päivää sitten kirjoitin että meillä mennään keskeytetyllä kun mies haluaa vielä odotella. Oon sitten koittanu ottaa siitä viime päivinä kaiken irti kun otolliset päivät raskautumiselle taitaa olla käsillä (toivoen että edes vähän pääsis lipsahtamaan). Eilen mies sitten yllättäen menikin loppuun asti. Limoista päätellen ovis saattoi olla eilen tai ehkä tänään. Toiveet on korkeella vaikka tiedän että on aikamoinen tuuri jos nyt tulen raskaaksi. Yritän koko ajan toppuutella itseäni ettei pettymys olis niin suuri kun menkat alkaa.. mutta ehkä tästä päästään pikkuhiljaa edes tjottailun puolelle. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^siitä se pikkuhiljaa lähtee:) etteköhä kohta ala sitten jo tjoittailemaan, kun mies huomaa että onha se mukavampi mennä aina loppuun saakka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odottavan aika on pitkä. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että olen alkanut laskea viikkoja yrityksen alkamiseen. En sentään vielä päiviä. Kävin myös ostamassa jonkin paikallisen raskausaiheisen aikakauslehden. En kylläkään ostanut sitä läheltä kotoa, koska en kehdannut. Hirveää, jos joku naapuruston juoruakoista olisi saanut minut kiinni itse teossa, lehti kainalossa.  <_< Lehdenmyyjämieskin kyllä virnuile sen näköisenä, että kuvitteli pullan olevan jo uunissa.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jospa sitä itekkin hyppäis pitkästä aikaa keskusteluun mukaan, kun alkaa aihe olla ajankohtainen :) Mulla on vauvakuumetta ollut nyt parin vuoden ajan, jolloin siis olen tänne foorumillekin liittynyt ja siitä asti enempi vähempi käynyt lueskelemassa ja kirjoittelemassa. Viime syksynä jo piti yrityksen alkaa, mutta jotenkin se ei sitten vaan tuntunut oikealta ajankohdalta opintojen kannalta (viimeinen opiskeluvuosi alkamassa). Nyt on opinnot gradua vaille suoritettuna ja ensi kesänä ois häät tiedossa, joten sen jälkeen (ja jo ehkä hieman ennen sitä jos multa kysytään.. ;)) vois yritys alkaa. Häiden suunnittelussa toivon mukaan saa ajan kulumaan niin tehokkaasti, että sais tätä välillä hyvinkin voimakasta vauvakuumetta vähän taka-alalle.. :girl_sigh:

 

Mukava lukea muiden yritystä odottelevien fiiliksistä :)

Tuo nnipsun talonrakennusprojekti kuulostaa ihanalle, jos saa kysellä niin millaista taloa ootte rakentamassa? Itekin olis unelmana päästä rakentamaan oma talo jollekin ihanalle tontille, mutta tontit pk-seudulla on vähän liian kalliita meille niin jäänyt nyt vähän tulevaisuuden haaveeksi se oman talon rakentaminen. Tsemppiä rakennusurakkaan!

Nanis saakin nyt sitten jännitellä loppukuusta, sun kannalta kyllä melko onnekas "vahinko" :lol: Toivotaan parasta eli tärppiä heti kertalaakista !

Tsemppiä myös muille yritystä odotteleville, vielä mekin kaikki päästään ihan "tositoimiin" ! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

On tämä vaan niin turhauttavaa kun lapsiasia pyörii koko ajan mielessä, mutta yrittää olla intoilematta liikaa, kun ei pääse kunnolla vielä edes yrittämään. :girl_mad:

 

Taisin arvioida väärin sen oviksen ajankohdan, kun eilen perjantaina tuli kunnon oviskivut (mulla yleensä joka kierrossa tosi selkeet). Mies meni loppuun asti myös tiistaina, mutta taitaa silti olla turha elätellä liikaa toivoa että "vahinko"tärppi tulis. Yhdynnän ja todennäköisen ovulaation välillä on kuitenkin 3 vuorokautta.

 

Mitenhän sitä sais hillittyä itsensä ja omat toiveensa... Koko ajan sitä vaan haluaa pitää toivoa yllä, mutta toisaalta samalla tuntee itsensä tyhmäks kun todennäköisyys raskautumiseen näin toivoiden mukaan on kuitenkin aika pieni, eikä mies ole edes yrityksessä mukana.  :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös yksi odottamisen odottaja. Taustaa sen verran, että uuden puolison ja opintojen päättymisen myötä vauvakuume iski aivan yllättäen ja kovalla volyymillä. (Tai no, lapsiperhe-elämästä lähinnä haaveilen.) Nyt onkin käynnissä projekti haaveista todeksi eli ollaan muuttamassa maalle, vanhalle maatilalle. Mun tekisi lopullisesti mieli jäädä tänne päin, mutta täytyy tämä ensimmäinen vuosi katsella miten onnistun löytämään koulutusta vastaavaa ja pysyvämpää kuin keikkatyötä. Mikäli palaset loksahtelevat paikalleen ja saadaan muut projektit valmiiksi, olisi sitten tämän seuraavan aika. Vaikken enää mikään nuori äiti tulekaan olemaan, musta tuntuu, että vielä maltetaan hyvin olla kahdestaan ja fiksailemaan elämäntilannetta otollisemmaksi. Mulla toi pätkästä pätkään hyppiminen töiden puolesta veti jaksamisen aika vähille, etten tahtoisi samaan tilanteeseen enää lapsellisena.

 

Vähän aikaisessa siis ollaan, mutten näiltä vauvapalstoilta oikein voi pysyä poissakaan. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peukut pystyssä Nanis, että pieni "vahinko" tapahtuis teille :)

Itse odottelen täällä kp1, vielä ei oo näkyny. Menossa nyt jo kp37, keskiviikkona alan testailee ihan varmuuden vuoksi, kun torstaina joudun röntgenkuviin :(

Kaverin kanssa asiaa jo puin ja itsekin tiedän että stressi saattaa nyt vaikuttaa. Mutta jos kuitenkin.... :grin: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä heivattiin pillerit mäkeen elokuun alussa, ja sopivan 32 päivän kuluttua tuli ekat luomumenkat muutamaan vuoteen. En kyllä muista koskaan olleeni niin iloinen menkoista, ihanaa kun kroppa palautuu ennalleen vaikka pillereitä tulikin popsittua vajaa 8 vuotta pientä taukoa lukuunottamatta  :tender: Yritystä ei aloiteta ihan vielä, vaan kumeilla mennään kunnes sitten tulee sellainen olo että Nyt on oikea hetki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli mieleen siitä, kun edellä sanottiin, ettei vauvapalstoilta oikein voi pysyä poissa, että mun on taasen pitänyt oikein patistaa itseni tänne saamaan uudenlaisia vaikutteita.  :grin: Olen lapsiasiassa myöhäisherännäinen enkä ole koskaan aiemmissa parisuhteissa vakavissani harkinnut perheen perustamista. Päinvastoin, mielenkiintoni on suuntautunut kaikkeen muuhun. On ollut valaisevaa ja kiehtovaa tutustua tällaiseen itselle täysin vieraaseen ympäristöön, ja täytyy sanoa, että olen ollut todella myönteisesti yllättynyt siitä, ettei vauvapalstameininki ole ollenkaan sitä mitä pelkäsin sen olevan. Tämä ei vaikuta olevan mikään yhden totuuden paikka, vaan erilaisuudelle annetaan sijaa. Se on loistavaa, koska sitä kautta itsekin rohkenee esittää oman mielipiteensä suoraan eikä tarvitse vetää mitään roolia. Samassa elämänvaiheessa olevien juttuja lukiessa tulee mukava yhteenkuuluvuuden tunne ja innostuu siitä, että kohta pääsee itsekin yrittämään raskautumista, mikä vielä viisi vuotta sitten oli minulle täyttä utopiaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin siinä sitten kävi, että vauva taitaa olla tulossa. :girl_in_love:  Tosiaan kerroin pari viikkoa sitten, että ei vielä yritetä, mutta seksiä ilman ehkäisyä oli kaksi kertaa muutaman päivän ennen ovista. Sen jälkeen oon niin toivonut, että "vahinko" olis käyny ja erilaisia oireitakin on ilmestynyt. Pakkohan se oli testata heti kun menkkojen olis pitänyt alkaa ja plussa tuli! Tuntuu niin uskomattomalta  :tender:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^onnea plussasta! tässä se nähdää että ihan parikin kertaa voi riittää raskautumiseen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos! Pakko oli vielä kokeilla toisella testillä ja positiivinenhan sekin oli. Olo on todella hämmentynyt ja onnellinen  :give_heart:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei jaksettukaan oottaa ekoja luomukuukautisia pillereiden jälkeen... Alko tuntua kauheelta teinisähläykseltä. ;) No ainaki YTHS:n sivuilta löytyy tieto, ettei ees tartte olla mitään varoaikaa, vaan yrityksen voi alottaa heti pillereiden lopetuksen jälkeen (http://www.yths.fi/terveystieto_ja_tutkimus/terveystietopankki/88/ehkaisypillerit). No niitä kuukautisia ei oo kuulunu, mikä todennäköisesti johtuu ihan siitä, että kierto oli pitkä ja epäsäännöllinen ennen pillereitä. Varalta kuitenkin huomenna raskaustestin ostoon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko täällä vielä samaa porukkaa odottamassa yrityksen aloittamista kuin yli vuosi sitten? :)

 

Tämä on itselläni eka viesti tänne foorumille, iiks! Yrityksen alkua olen odottanut koko syksyn lokakuisten häiden jälkeen ja vauvakuume vain pahenee pahenemistaan. Joskus marras-joulukuulla varmaan päästiin yhteisymmärrykseen, että maaliskuussa aloitetaan yritys. Joten sitä odotellessa. Toivottavasti miehellä ei mene pupu pöksyyn. Aloitin nyt joitain päiviä sitten jo foolihapon syönnin ja kerroin miksi. Mies suhtautui tähän kyllä ihan tosissaan, joten yrityksen aloitus ei ilmeisesti ole niin kaukana. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now