Mariangelina

Kuinka paljon lapset on hoidossa?

59 posts in this topic

Tyttö on päivähoidossa 5pv/viikko ja 8h/päivä. Lisäksi satunnaisia kertoja viikossa jommankumman vanhemmilla 1-5h kerrallaan, tarpeen mukaan (esim mies iltatöissä ja mulla treenit tai molemmat myöhempään töissä niin mun isä hakee hoidosta). Yöhoidolle ei ole ollut tarvetta/sopivaa rakoa.

 

Korjaan, onpas tyttö ollut kerran yöhoidossa miehen isän luona viime kesänä... juu ei sitä myötäänsä vietetä kahdenkeskistä aikaa  :girl_crazy:  Jospa tänä keväänä ehdittäis.

Edited by Ida-Mari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyttö on päivähoidossa ihan viisi kertaa viikossa, kahdeksan tunnin päiviä. Lisäksi on kerran tai kaksi kertaa kuukaudessa yökylässä jonkun isovanhempansa luona. (mun isällä, mun äitillä tai isänsä äitillä) Yleisimmin vaan yhden yön kerralla.

Joskus on hoitopäivän jälkeen muutaman tunnin jonkun luona jos mulla on joku meno jonne en voi tyttöä ottaa. (esim. kampaaja)

 

Oon siis yksin tytön kanssa ja isänsä ei tyttöä ota, joten mulle nuo yksi tai kaksi kertaa kuukaudessa isovanhemmillaan on ehdottomia oman mielenterveyden vuoksi. :D Muuten tyttö kulkee mun kanssa sitten kuntosalillakin jne eli en muuten tee itsekseni mitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poka (1v 11kk) on kerran ollut yötä mummilla niin, että tultiin aamulla hakemaan. Päivähoidon (mummilla) hän aloitti 1v 4kk -iässä 4 päivää viikossa 9 tuntia päivässä. Ennen vakituista päivähoitoa poika oli välillä siskollani/veljen puolisolla hoidossa parin tunnin pätkiä muutaman kerran viikossa, kun suoritin hoitovapaalla loppuun keskeneräisiä opintojani. Olemme koittaneet järjestää menomme niin, että jompi kumpi vanhemmista on aina paikalla. Kovasti ollaan suunniteltu kahdenkeskisiä illanviettoja, mutta ei olla saatu aikaseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyttö 2v5kk on hoisossa suunilleen kerran parissa kuukaudessa. Nämä ovat siis päivähoitoja jolloin hoitoaika on suunilleen tunnista kuuteen tuntiin. Hoitajana tytöllä on joku sukulainen tai mun ystävä. Yöhoidossa tyttö on 2-4kertaa vuodessa eli ei kovin usein. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyttö on hoidossa kerran tai kaksi viikossa isovanhemmillaan, yötä noin kerran kuukaudessa. Isovanhemmat itse soittavat ja tyttöä pyytävät joten käy meille  :tender:  päiväkodissa tms. ei ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoidossa päivällä ovat olleet mutta koko yötä eivät. Ei ole oikein paikkaa jonne yöksi laittaa tai ketä pyytää meille yöksi niin että itse oltais pois. Onneksi lapset suht hyväunisia eikä meilläkään menojalka vipata pahemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyttö kohta 3 v on päiväkodissa hoidossa kaksi päivää viikossa ja lisäksi kaksi päivää mummullaan, jos mies ei hommiensa vuoksi ehdi lasta tuolloin hoitaa. Minä pyrin tekemään nelipäiväistä viikkoa, joten olen ainakin useimmiten tytön kanssa kolmena päivänä viikossa.

 

Lisäksi me pidetään miehen kanssa välillä oma pikkuloma, jolloin varataan ihana hotellihuone jostain lähikaupungista, käydään syömässä, teatterissa, elokuvissa, konsertissa, shoppailemassa tms. ja ollaan vaan kahdestaan. Tätä saisi kyllä tehdä useamminkin, nyt on ollut muistaakseni kolme kertaa viimeisen vuoden aikana ja neljättä suunnitellaan vielä ennen vauvan syntymää. Lapsella on niin läheiset välit mummulaan, että hänet uskaltaa hyvin jättää sinne yöksi tai pariksi, mutta silti tätä ei tule tehtyä tuon useammin. Kaikki baarireissut onkin jääneet lapsen syntymän jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on aika varautunut, tarkkaavainen ja helposti hermostuva lapsi. En varsinaisesti kuvailisi ujoksi tai hiljaiseksi, mutta ei siis mikään lungisti uusiin ihmisiin suhtautuva rento tapaus. Äitiriippuvaisuutta on ollut ja voimakasta eroahdistustakin. Tyttö aloitti päiväkodissa hieman alle 2-vuotiaana, ja sopeutuminen kesti vajaat pari kuukautta. Nyt sujuu jo oikein hyvin, tyttö tykkää hirveästi toiminnasta siellä ja muistelee kavereita iltaisin ja viikonloppuisin. Hoitoviikko on 5-päiväinen ja hoitopäivän pituus on n. 8 h. Tyttö on siis nyt hieman yli 2-v.

 

Lisäksi tyttö on silloin tällöin hoidossa mun äidillä - käydään kerran viikossa mun vanhemmilla ja silloin voin itse esim. lähteä käymään ostoksilla tms. Samoin äitini hoitaa tyttöä jos päiväkoti on kiinni tai jos meillä vanhemmilla on jotain työmenoa myöhemmin illalla. Äitini on hoitanut lasta aika usein jo alle vuoden iästä lähtien. Mummin kanssa ei tytöllä mitään ongelmia olekaan ja voin jättää lapsen aivan huoletta äidilleni. Lisäksi pari kaveriani on ollut hoitamassa lasta muutaman kerran viikonloppuillalla kun ollaan oltu syömässä miehen kanssa. Toisen kanssa meni oikein hyvin (jota lapsi oli nähnyt useammin), toisen kanssa taas oli ollut itkua.

 

Yön yli hoidossa poissa kotoa ei lapsi ole vielä ollut. Sen aika voi olla ehkä ensi kesänä, ja silloin ehdottomasti tutussa paikassa eli mummolassa. Nyt olisi harkinnassa yksi ilta, jolloin oltaisiin ehkä miehen kanssa jäämässä pidemmäksikin aikaa viettämään iltaa. Jos päätetään lähteä, pyydetään mun äitiä tulemaan meille yöksi ja laittamaan tyttö nukkumaan. Tähän asti siis jompikumpi meistä vanhemmista on ollut kotona nukuttamassa lapsen tai ollaan tultu kotiin ennen uniaikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Meillä 2 vanhempaa on aloittanut perhepäivähoidossa täytettyään 3v. Kuopus Kalle, oli ensimmäisen kerran hoidossa kummitädillään lokakuussa vuosi sitten, noin 4 tuntia, kun kävimme kylpylässä vanhempien lasten kanssa. Heinäkuussa 2014 oli ensimmäisen yön hoidossa ystäväni luona.

 

En jätä lapsia kovin usein hoitoon. Mieheni kanssa lapset välillä ovat jääneet, mutta mielestäni se ei ole hoitoon jättämistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now