Cadeaux

Vauvojen purkkiruoat eri maissa

81 posts in this topic

Hei!

 

Olisiko tällaiselle aiheelle tarvetta? Jossain maissa ja kaupungeissa voi olla työn ja tuskan takana löytää kaupoista vauvoille purkkiruokaa tai tarjonta on suomalaisittain epätavallista. Jossain taas niitä löytyy hienosti, joten omien purkkien raahaaminen koko lomaa varten on turhaa.

 

Aloitan kysymällä, tietääkö kukaan Sveitsin tilannetta? Myydäänkö siellä suomalaistyyppisiä vauvan purkkiruokia (muutakin kuin hedelmäsoseita) ja onko niitä helppo löytää? Ilmeisesti Italiassa myydään erikseen kasvissoseet ja jauhettu liha tai kala, ja niistä pitää sitten itse sekoitella mieleiset sörsselit? Tietääkö joku tarkemmin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä kiinnostaa muakin! Onko kellään tietoa miten tuolla Tsekeissä on vauvojen purkkiruokia tarjolla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minuakin kiinnostaa purkkiruokatilanne Kiinan osalta. Olemme lähdössä kesällä 7kk ikäisen kanssa reissuun ja olisin kiinnostunut maan purkkiruokavalikoimasta. Kahden viikon purkkituokia ei kuitenkaan viitsisi raahata mukaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Italiasta tosiaan loytyy erikseen lihat ja kalat ( mm. strusia, hevosen lihaa jne meikalaisittain eksoottista), kasviksia taisi olla pari eri purkkia mixed. Ja ihan sileena soseena ovat kaikki. Italiasta loytyy myos pastoja vauvoillle, ja jos jonkin nakoista keksia jne.

 

Korvikkeita Italiassa myydaan minimissaan 0,5l pakkauksissa, eli ei katevaa matkalla kun se loppu pitaisi saada sitten johonkin kylmaan, joten pienia tetroja kannattaa raahata jonkin verran ellei halua jauheita kayttaa.

 

( kysykaa jos muu kiinnostaa, Italiassa on oltu parisen kertaa alle 2v kanssa joten koitan muistella)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä kiinnostaa muakin! Onko kellään tietoa miten tuolla Tsekeissä on vauvojen purkkiruokia tarjolla?

 

Ainakin Nutrician Muksua vastaavaa myydään Tsekissä merkillä Hami. Meillä ei ollut tarvetta purkkiruuilla siellä, mutta Puolassa Nutrician Muksu on Bobovita ja osa ruuista on tehty Tsekissä. Valikoima on hyvä ja ruuat maistui meidän tytölle paremmin kuin Suomessa myytävät. Lisäksi monessa maassa on myös Hipp:iä ja Gerberiä (joka ei kelvannut meillä).

 

Vähän OT: Sloveniassa ja Kroatiassa liharuokavalikoima oli onneton eikä kaikista isoistakaan kaupoista löytynyt muuta kuin hedelmäsoseita, jogurttivälipaloja ja jotain puuroja. Moni puuro oli vielä jotain suklaamössöä.

Edited by Tatsku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä Belgiassa purkkiruokia on tarjolla hyvin. Ihan samanlaisia sekoituksia sekä vihannes- että hedelmäpuolelta löytyy kuin Suomestakin. Vastike täällä on pitkälti jauhemuodossa ja se sekoitetaan pulloveteen. Alle 6 kuukauden ikäisten vastiketta saa ainoastaan apteekista, mutta niissä valikoimat ovat yleensä hyvät. Puuroja tai vellejä on tarjolla aika vähän, täällä kun aletaan syöttämään lapsille leipää jo aika aikaisessa vaiheessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sveitsissä purkkiruokia löytyi tavallisista ruokakaupoista hyvin ja valtaosa niistä oli luomua, jee! Lisäksi erilaisia vauvojen kasvisruokia oli hyvin tarjolla Suomeen verrattuna.

 

Italiassa huomasin, että lastenruokia oli myynnissä myös apteekissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreetalla löytyi purkkiruokaa kaupasta todella nihkeästi, vain paria laatua kunnon ruokaa. Makeita soseita sitten riitti ja tosiaan sokeroituja olivat mielestäni kaikki. Samoin puurojauhe oli tosi makeaa, meidän silloin 7kk ikäiselle tytölle ei kelvannut :P.

 

Itävallassa mielestäni paremmat valikoimat ruokia mitä Suomessa, joten sinne ei todella kannata raahata ruokia.

 

Slovakiassa, Bratislavassa erittäin hyvät valikoimat ruokia myös.

 

Sloveniassa valikoimat liha/kasvisruokien osalta yllättävän pienet, marjasoseita taas paljon.

 

Joka paikassa maito on myyty jauheena, en ainakaan ole huomannut valmiita tetroja. Vellitilannetta en ole tullut edes katsoneeksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vellitilannetta en ole tullut edes katsoneeksi.

 

Kaveri oli käymässä vauvan kanssa ja tsekkasin, että Puolassa ei ainakaan myydä vellejä. Meillä kun ei ole vellejä annettu, niin en ole siihen kiinnittänyt erityisemmin huomiota, mutta eipä ole silmiin osunut lastenruokia tiiraillessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreikassa ei myöskään ole vellejä näkynyt. Ja suurin osa maidoista on jauheena. Tosin Nan:nia on saanut myös purkeissa suurimmista kaupoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taalla Briteissa on hyvat valikoimat purkkiruokia, pussiruokia, maissinaksuja jne. valikoimissa on myos paljon luomua! Ruoissa on aika paljon pastaa, joka uppooa meilla hyvin.

 

Itse suosittelen hippia (purkkiruoat, korvike), plum (rahkat, pussiruoat), ella's kitchen (pussiruoat), rachel's (jugurtit) ja organix (erityisesti naksut ja puurot). Valikoimat ovat hyvia luonnollisesti suurissa supermarketeissa, mutta kaupungeissa esim. bootsit myyvat myos.

 

Jugurttia ja rahkoja voi taalla antaa 4-6 kk eteenpain.

 

Korviketta on tetroissa ja jauheena (esim hipp organic, sma myoskin suosittu).

 

Sitten kysyisin Suomen tilannetta - mita purkkiruoat maksaa? Olen koittanut katsoa hippin valikoimaa, mutta ei taida olla kovin laaja? Onko hippin korviketta? Erityisesti jauhokorviketta? Mita muita luomuruokia on tarjolla? Onko vauvojen rahkoja ja jugurtteja?

Edited by Annick

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Hinnat riippuu paljolti kaupasta missä asioi, mutta sanoisin että ovat n. 1-1.50e. Meillä Citymarketissa taitaa nuo 8kk:n ruoat maksaa 1.09e (ainakin spaghetti bolognese) ja samaa luokkaa muistaakseni on 6kk:n purkitkin. Korviketta en ole nähnyt, mutta puurojauhetta kylläkin.

 

Ja valikoimaa löytynee muutamaa laatua aina yhdessä ikäryhmässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maltalta löytyy ainakin Heinzin purkkiruokia ja vain maitojauheita. Hollannissa valikoima oli runsaampi ja korvikkeena Nutrilon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annick tossa yllä kertoikin jo Briteistä, mutta mä vielä muutamalla sanalla kommentoin tällain "ulkopuolisen" silmin. Kokemusta karttui siis yhdestä isosta automarketista (Morrison's), parista Bootsista ja yhdestä Tesco Expressistä. Valikoima oli kyllä kattava ja mielenkiintoinen :D (lukuunottamatta tuota Tescoa, jossa ei ollut pal mitään).

 

Joitain huomioita:

*aika moni juttu tuntui sisältävän lehmänmaitoa (esim. muuten olis ehdottomasti lähtenyt mukaan välipalaksi purkkiriisipuuroa), ja kun en tarkemmin tiennyt olivatko samanhenkisiä kuin nuo suomalaiset "rahkaherkut", niin jätin väliin. (Tiedän, että suosituksetkin on siellä aika erilaiset, esim. miehen siskon poika on vedellyt juustoa jo 8 kk ->)

*hedelmäsoseista monet olisi olleet sellaisissa muovisissa neljän pakkauksissa, jotka reissun päällä oli vähän hankalia. Mutta toki löytyi myös ihan purkkiversioita. Monissa näistä oli esim. riisiä mukana, mikä ei sinällää mua mitenkään haittaa...

*kasviksia ja lihasosevaihtoehtoja oli tosi kivasti ja monipuolisia!

*paljon tosiaan luomua, mikä oli mieleen!

*tykkäsin tosi paljon Organixin pienistä sormiruoka-naksu-pusseista (maissi, porkkana jne), sellaisia saisi tulla Suomeenkin!

*spotattu hyllystä myös 4-6-kk ikäryhmälle tarkoitettu suklaajälkkäri ja "custard". MUMS MUMS!

 

Purkkiruokiin liittyen myös sellainen kokemus, että Manchesterin lentokentällä piti avata yksi mukana käsimatkatavarassa olleista purkeista ja maistaa sitä, samoin piti kaataa yksi tetra korviketta tuttipulloon ja maistaa sitä! En ollut koskaan kuullut, että avaamattomiin pakkauksiin tehdään tollaisia pistokokeita, miehen sisko kyllä etukäteen kertoi että olivat itse joutuneet avaamaan kaikki (useita) sosepurkkeja, kun olivat olleet lähdössä vähän kauemmas (ja vielä vaihdollisella lennolla)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täältä Kreetalta ei tosiaan juuri vauvanruokaa saa. Hedelmäsoseita nyt vielä löytyy kiskurihintaan (pahimmillaan 3,55e iso purkki), mutta varsinaista ruokaa on ihan paria laatua (ylihinnoiteltua Semperiä 3,55e per purkki ja Nestlen jotain ihan kamalaa mössöä, jota ainakaan meidän neiti ei suostu syömään). Tämä siis Plataniaksen ympäristössä. En tiedä, onko muualla paremmin. Vaippoja löytyy kyllä joka lähtöön (kalliimpia kuin Suomessa, mutta vielä ihan kohtuuhinnoissa kuitenkin).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin muuten yhteydessa Hippiin, kun jain ihmettelemaan, etta Suomessa ei ole 10kk purkkiruokia niin kuin taalla. Mun mielesta nayttaa silta etta "meidan" 10kk purkit on Suomen 12 kk.

UK Suomi

Kyselin mikahan mahtaa olla syyna ja sanoivat vaan etta markkinat/kysynta pienempaa ?? Hah?

 

Lahinna vaan mietin etta kait noita 12 kk purkkeja voi sitten antaa 10-kuukautisille kun ollaan niita nyt taalla totuttu syomaan ja ei haluttaisi menna taaksepain 7 kk soosseihin. Vai onko niissa jotain mita 10-11-kuinen ei voi syoda?

 

Tuosta maitotuotteiden kayttamisesta, taalla voi maitoa kayttaa 6 kk eteenpain ruoan valmistuksessa ja rahkoja, jugurtteja yms voi hyvin syottaa. En ole ihan varma miksi nain, tai miksi Suomessa eri, osaako kukaan selittaa? Joku muistaakseni sanoi joskus talla foorumilla etta Suomessa maito kasitellaan muista Euroopain maista poikkeavalla tavalla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ No aika outoa tosiaan, kun näyttää olevan ihan samat tuotteet :o Kyllä mä varmaan antaisin, en tosiaan usko että noissa on mitään "uutta".

 

Tosta lehmänmaitosuosituksesta en tosiaan tiedä.. Suomessa kyllä maito käsitellään niin moneen kertaan, etten ihmettelisi vaikka johtuisi siitäkin. Tai sitten suositukset on täällä vaan "ylivarovaisia" tuossa(kin) asiassa ;) . Onhan täälläkin tosiaan noita purkki"herkkuja", joissa on rahkaa ja jugurttia ja suositus 5 kk->, niistä neuvolan th sanoi, että maito on jotenkin käsitelty niin, että sopii paremmin. Mene ja tiedä... Tällasia asioita vaan pistää merkille, kun reissussa syynää tavallista tarkemmin noita purkkeja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Noi rahkat ja jogurtit mitä on esim Piltillä, niiden maitotuote on mun mielestä käsitelty samalla tavalla kuin korvikkeenkin. 8kk ruoassa alkaa purkkeissa olemaan jo pieniä määriä juustoja yms, ne on kanssa hiukan enemmän käsitelty ja niitä on tosi vähän muuhun verrattuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin muuten yhteydessa Hippiin, kun jain ihmettelemaan, etta Suomessa ei ole 10kk purkkiruokia niin kuin taalla. Mun mielesta nayttaa silta etta "meidan" 10kk purkit on Suomen 12 kk.

UK Suomi

Kyselin mikahan mahtaa olla syyna ja sanoivat vaan etta markkinat/kysynta pienempaa ?? Hah?

 

Lahinna vaan mietin etta kait noita 12 kk purkkeja voi sitten antaa 10-kuukautisille kun ollaan niita nyt taalla totuttu syomaan ja ei haluttaisi menna taaksepain 7 kk soosseihin. Vai onko niissa jotain mita 10-11-kuinen ei voi syoda?

 

Tuosta maitotuotteiden kayttamisesta, taalla voi maitoa kayttaa 6 kk eteenpain ruoan valmistuksessa ja rahkoja, jugurtteja yms voi hyvin syottaa. En ole ihan varma miksi nain, tai miksi Suomessa eri, osaako kukaan selittaa? Joku muistaakseni sanoi joskus talla foorumilla etta Suomessa maito kasitellaan muista Euroopain maista poikkeavalla tavalla?

 

Mä ostaisin sinuna noita 12kk ruokia, et vain osta esim sellaista jossa on pinaattia. Jos Hippillä sellasta ruokaa edes on, koska muutenhan noissa ei varmaan mitään muuta eroa kun että palat saattaa olla hiukan isompaa jos edes sellaista eroa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me asutaan Pohjois-Italiassa. Täällä purkkiruokavalikoima riippuu paljolti kaupasta. Yleisesti tosiaan lihaa saa purkissa hyvin, tosin mä olen käyttänyt tarvittaessa lyofilisoitua, eli kylmäkuivattua lihaa, kun mua yököttää se purkkilihan haju ja tuota lyofilisoitua lihaa saa täältä hyvin sekä se on vauvan vatsalle ystävällisempää. Ne ovat siis nimellä liofilizzato ja löytyy ainakin kanaa, kalkkunaa, karitsaa, kaniinia, vasikkaa ja varmaan muutakin, näitä me on tässä vaiheessa käytetty kun neiti on 7kk (eli parhaiten sulavat lihat).

 

Vihanneksia saa myös purkissa, mutta heikommin. Meidän pienestä lähimarketista esim. löytyy yhdistelmät peruna-porkkana, peruna-kesäkurpitsa ja verdura mista, jossa taitaa olla porkkana, peruna, kesäkurpitsa ja vihreät pavut. Jos en itse jaksa tehdä soseita, eikä pakastimessa ole valmiita niin sekoitan pikkupurkin vihannessosetta, puolikkaan lihajauhepurkin, lusikallisen parmesaaniraastetta ja tipan neitsytoliiviöljyä.

 

Valmiitakin sosepurkkeja (yleensä joku pasta) on kaupoissa muutamaa laatua, mutta niitä en ole kokeillut. Velliä on saatavilla jauheena (riisi, maissi & tapioca, vehnä, monivilja, tattari ainakin). Se pitää siis sekoittaa lämpimään korvikkeeseen.

 

Hedelmäsoseista useimmat on sokeroituja. Hippiä saa täältäkin, joten se on ainakin sokeriton tai vaihtoehtoisesti kannattaa ostaa frutta grattuggiata / frutta pura tölkkejä, joissa on siis pelkkää hedelmää. Nekin on nimestään huolimatta ihan sileää sosetta.

 

Maissinaksuja täällä ei ole. Keksejä sitten löytyy senkin edestä.

 

Niin joo, lastenruokia, vaippoja, korviketta jne saa myös apteekeista mutta hinnat on korkeammat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitten kysyisin Suomen tilannetta - mita purkkiruoat maksaa? Olen koittanut katsoa hippin valikoimaa, mutta ei taida olla kovin laaja? Onko hippin korviketta? Erityisesti jauhokorviketta? Mita muita luomuruokia on tarjolla? Onko vauvojen rahkoja ja jugurtteja?

 

Prismoissa ja Citymarketeissa on luomuna Hippiä ja Semperin luomulinjaa. Hippin ja Semperin luomumössöjen erona on se, että Hipp on paljon sileämpää. 8-kuisten Hipp-purkeissa on ehkä jopa sileämpää sosetta kuin Semperin 6-kuisten purkeissa. 8-kuisten Semper onkin sitten jo ihan purtavaa. Kauppojen hyllyillä ei välttämättä ole kaikkea mitä valmistajalta löytyisi, esim. Hippin 8-kk soseita ei meidän Prismassa ole kuin kahta laatua (kasvislasagne ja ratatouille :rolleyes:). 190 g purkit näköjään maksoivat 1,05 € (siis 6-kuisten soseet, en ole varma onko 8-kuisten samanhintaisia vai kalliimpia).

 

Korvikkeita ei taida olla marketeissa luomuna, Ruohonjuuresta ja vastaavista taitaa saada muistaakseni Hollen luomujauhekorviketta (tai jotain ainakin, ei vaan ole tullut nyt katsottua).

 

Rahkoja ja jugurtteja on. Luomuna ei tosin kovin suurta valikoimaa tällä hetkellä, olikohan muutama marja- tai hedelmäjogurttisose.

Edited by Miinanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitten kysyisin Suomen tilannetta - mita purkkiruoat maksaa? Olen koittanut katsoa hippin valikoimaa, mutta ei taida olla kovin laaja? Onko hippin korviketta? Erityisesti jauhokorviketta? Mita muita luomuruokia on tarjolla? Onko vauvojen rahkoja ja jugurtteja?

Tässä vähän eilistä kauppalistaamme Prismasta :D Semperin 6kk luomusoseissa muuten on jo pientä murua (esim. riisit puolikkaina), mutta Hippin on ihan sileitä.

 

Semper 6kk luomulasagne, 1,10e/190g (Citymarketissa on jo jonkin aikaa olleet Semperin 190g luomut tarjouksessa 0,90e, mutta valikoima on tosi kapea)

 

Hipp 6kk Punaiset marjat - omenaa & jugurttia 6kk, 1,39e/160g

Hipp 6kk Hedelmää & täysjyvää 1,05e/160g

Hipp 6kk Pasta-tomaatti-kesäkurpitsa, 1,05e/190g

Hipp 8kk Spagetti-mozzarella-tomaatti 1,05e/190g

Hipp 8kk Eksoottisia hedelmiä & jugurttia 1,29e/160g

 

Eli aika hyvin noi sijoittuu tuohon 1,05-1,39e välille :) Hippin korvikejauhetta en ole minäkään nähnyt, mutta Citymarketissa peräti oli tuota Miinasen mainitsemaa Hollea, sekä korvike- että puurojauhetta jos en ihan väärin muista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täältä Kreetalta ei tosiaan juuri vauvanruokaa saa. Hedelmäsoseita nyt vielä löytyy kiskurihintaan (pahimmillaan 3,55e iso purkki), mutta varsinaista ruokaa on ihan paria laatua (ylihinnoiteltua Semperiä 3,55e per purkki ja Nestlen jotain ihan kamalaa mössöä, jota ainakaan meidän neiti ei suostu syömään). Tämä siis Plataniaksen ympäristössä. En tiedä, onko muualla paremmin. Vaippoja löytyy kyllä joka lähtöön (kalliimpia kuin Suomessa, mutta vielä ihan kohtuuhinnoissa kuitenkin).

Kiitos tästä, ollaan menossa tuonne viikon päästä! Fiksusti viime vuonna siellä ruokakaupassa vaan vilkaisin, että joo on täällä soseita (tosin panin merkille, että aika vähän erilaisia), mutta en sitten vasta raskaana ollessa yhtään tajunnut katsoa että minkä ikäisille niitä oli tarjolla ja mitä sorttia :rolleyes: Taidetaan raahata kotoa omat mukana, muutenkin vaikea saada ruokia uppoamaan niin parempi olla varmat valinnat mukana! (hinnatkin on aika kääks!)

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Joo, suosittelen ainakin ruokasoseiden raahaamista mukaan, jos matkalaukkuun vaan mahtuu. Hedelmäsoseita tosiaan löytyy kyllä jotenkin (myös hiukan halvempaa Nestlen sosetta) ja tuoreista hedelmistä voi toki myös mössätä. Teillä on hiukan nuorempi lapsi, niin en sitten tiedä menisivätkö ne Nestlen muutaman ruoat alas. Ne olivat kyllä ihan normaalinkuuloisia (tyyliin kanaa ja vihanneksia), mutta sisältö oli ihan sileää mössöä, joka omaan suuhuni maistui ihmeelliseltä. Meidän tyttö (1v. 2kk) ei niitä suostunut syömään.

 

Meidän neiti söi viikon aikana aika paljon hedelmiä, leipää, jugurttia ja puuroa (puuro tuotiin kotoa, joten niitä en niin kaupoissa katsellut) ja sitten noita purkkiruokia, mutta huomattavasti vähemmän kuin kotona. Mutta toisaalta kyllähän sitä viikon voi syödä vähän normaalista poikkeavasti. Pääasia, että siellä kuumuudessa juo paljon! Hyvää matkaa teille! :) Meillä oli tosi onnistunut reissu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now