Cadeaux

Vauvojen purkkiruoat eri maissa

81 posts in this topic

Madeiralta löytyi muutamia purkkiruokia, paria lihasosetta ja isompi valikoima hedelmissä. Meillä oli puurot ja muutama purkki kotoa mukana ja lisäksi 10kk poika söi reissussa paljon sormiruokaa. Hyvin pärjäsi, vaikka monena päivänä söikin sitten samaa paikallista lihasosetta. Korvike oli jauhetta, mutta siitä ei kokemusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kroatiasta joku jotain mainitsikin, mutta lisää sieltä suunnalta kokemuksia? Tosin tytsy on reissun koittaessa 1 vee 1 kk, mutta todennäköisesti jotain purkkiruokaakin vielä menee tai olisi hyvä olla ainakin varalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin 1,5 vuotta sitten Kroatiassa (Zagreb ja Pulan seutu) ja tarjolla oli hedelmä- ja kasvissoseita ja niitäkin niukka valikoima. Puhuin aiheesta kroatialaisen kaverini kanssa ja siellä ihmiset tekevät vauvojen soseet hyvin pitkälle itse. Puurojauheita oli, mutta nekin oli kamalan sokerisia kaikki. Toisin kuin Suomessa, pienillekin on tarjolla mehuja ja yrttiteetä. Tavallista maitoa ei ole tapana juoda, vaan lastenruokahyllystä löytyy maitoa ikäluokalle 1 - 3 vuotta. (Josta tuli mieleeni ihan OT: kun jouduttiin kuopuksen kanssa sairaalaan Puolassa, aamiaisen, lounaan ja päivällisen kyytipoikana oli reilu 2-vuotiaalle ihan tavallista teetä...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joku täällä jo sanoikin, että Espanjasta löytää ihan hyvin, mutta mitenkäs tuo hintataso on sielläpäin ja minkälaisia ruokia on tarjolla? Meillä matkan aikana poitsu on noin 10 kk, mietin vain pitäisikö kuitenkin ottaa omia ruokia mukaan. Vai onko siellä samoja merkkejä kuin Suomessa? Mehän ollaan juuri vasta aloitettu kiinteät ja purkkiruokaa tuo ei ole vielä maistanut ollenkaan, täytyy kai niitäkin sitten ennen reissua maistatella (varsinkin jos tietäisi että saman merkkistä saa Espanjasta). Hedelmät nyt varmaan menevät jo silloin sormiruokana, mutta liharuokavalikoima kiinnostaisi. Tosin meillä kyllä on huoneistohotelli, että pystyyhän sielläkin jotain vaikka itse tekemään jos ei paikalliset purkkiruuat kelpaa. Korvikejauhon voisi kai varmuuden vuoksi ottaa mukaan jo täältä, ainakin vielä tuo on vähän huono muutenkin pullosta juomaan kun on täysimetyksellä ollut, joten ehkei siihen viitsi lähteä jotain eri korvikemerkkiä sotkemaan... Ja toivottvasti tissit kelpaavat yhä reissun aikaankin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joku täällä jo sanoikin, että Espanjasta löytää ihan hyvin, mutta mitenkäs tuo hintataso on sielläpäin ja minkälaisia ruokia on tarjolla? Meillä matkan aikana poitsu on noin 10 kk, mietin vain pitäisikö kuitenkin ottaa omia ruokia mukaan. Vai onko siellä samoja merkkejä kuin Suomessa?

 

En usko että Suomessa myynnissä olevia merkkejä löytyy. Hipp-purkkeja ehkä, mutta varmasti sekin on kovasti kaupasta riippuvaista onko vai ei. Joten sitä stressiä en itselleni ainakaan ottaisi, että koittaisin tiettyä merkkiä löytää lomakohteen kaupoista.

 

Meillä on useimmiten ollut omat purkit mukana kun neidin masu on ollut todella herkkä ruokien muutoksille ja matkoille ei olla haluttu ottaa sitä riskiä, että uudet ruoat aiheuttaisivat ongelmia. Onhan siinä lähtiessä mukana purkki poikineen, mutta minusta on ollut parasta niin ja menomatkallahan ne vaan laukussa painavat.Hyvä konsti on teipata useampi purkki kunnon teipillä yhteen niin eivät yksittäisinä kolise laukussa ja ovat helpompia niin pakatakin. Huoneistohotellissa ehkä voisi jotain kokkaillakin jos vaan viitsii, välineistö saattaa olla aika alkeellinen mutta peruna/porkkanaa/bataattia ja vihanneksia voisi varmaan ihan hyvin keitellä ja niitä haarukalla tai jollain muussailla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hernyolle kiitti tiedoista, Kanarialle maanantaina matka ja meidän ruokavalio on sen verran suppea, et omat ruuat lähtee kyllä mukaan... onpahan palatessa kassissa sitten tilaa ostoksille :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, meillä matkan alkuun viikko ja ruokailutottumuksetkin ovat nyt selvillä... Ruokaa siis mukaan ei lähde yhtään, korvikkeet jauhona ja puurojauhetta myös (ehkä pari valmispuuroa ja pari valmiskorviketetraa). Jätkä ei purkkiruokaan koskekaan, joten sitä on turha raahata mukaan (eikä 2 viikon tarpeita jaksaisikaan). Elättelemme toiveita, että sormiruokailu sujuu yhtä hyvin siellä kuin täälläkin (miksei sujuisi?) ja että hedelmiä on saatavilla runsaasti (Espanja on siis kohde).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä taas oli Australiasta sellainen kokemus, että valikoimaa purkkiruoissa oli yllättävän vähän, vaikka käytiin katsastamassa isoimpia supermarketteja (Woolworths, Coles etc). Varsinkin hedelmäsoseita oli melkein ainoastaan omena - tai päärynäpohjaisia. Purkkiruoat taisi olla kaikki Heinzin. Puristettavia foliopusseja oli enemmän tarjolla, ja niissä hiukan enemmän makuvaihtoehtoja ja eri valmistajia. Pieni Heinzin hedelmäsosepurkki maksoi n. 1.30-1.40 AUD.

 

Singaporen ja Adelaiden lentokentillä ei tarvinnut edes näyttää käsimatkatavaroiden vauvanruokapurkkeja turvatarkastuksessa, ilmoitimme vaan missä kassissa ne olivat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään tietoa Thaimaan ja erityisesti Koh Samuin lastenpurkkiruokatilanteesta? Ilmeisesti Tesco myy Heinz-merkkiä, mutta onkohan ne maidottomia?! Ei millään pysty raahaamaan 9-kuiselle kuukauden purkkivuorta mukana :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

APUA! Olemme lähdössä matkalle Kanadaan ensi viikolla, vajaa yksivuotiaamme juo vielä NAN2:sta (tosin suurin osa on jo tavallista maitoa). Löytyykö Kanadasta juomavalmista korviketta? Vai mitä ihmettä me tuolle lapselle juotetaan? Jauheiden kanssa ei viitsisi alkaa pelaamaan. Myös New Yorkin tilanne saman asian suhteen olisi tarpeellinen tieto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en muista nähneeni koskaan Kanadassa korviketta valmiina. Ainoastaan jauheena. Mutta satavarmaksi en päätäni pistä, koska poika oli täysimetyksellä. Jonkin verran kuitenkin tuli pyörittyä siellä asuessani lapsen ekat 11kk eri vauvantarvikehyllyillä :) Eli ehkä pitää kuitenkin tyytyä jauheisiin.

Lisäksi taisi olla kaikenlaisia soija- ja kauramaitovalmisteita valmiina tetroissa ja pulloissa.

Tämä siis Ontariossa, muusta Kanadasta ei mitään hajua.

 

Tarkoittaako New York osavaltiota vai kaupunkia? Jälkimmäisestä on kokemusta kun poika oli 10kk ja sieltä tuntui olevan lähes mahdoton löytää ylipäänsä mitään vauvanruokia. Siis missään kaupoissa tai ns. drug storeissa, joissa yleensä on, ei tuolla Manhattanilla ollut yhtään ainoaa ruokapurkkia. Viimein Times Squarelta löytyi yksi, jossa myytiin porkkanaa, bataattia ja omenasosetta. That's it. Korvikkeista ei valitettavasti mitään hajua, mutta veikkaisin, että valikoima on aika rajoitettu.

Kaupungin ulkopuolella, jossain Targetissa tai Wal-Martissa on sitten ihan varmasti ihan hyvät ja laajat valikoimat lastenruokia, mm. Heinzia. Korvikkeesta en tosiaan tiedä, mutta en kyllä muista nähneeni yhdessäkään isossakaan liikkeessä juomavalmiita korvikkeita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jauheiden kanssa ei viitsisi alkaa pelaamaan. Myös New Yorkin tilanne saman asian suhteen olisi tarpeellinen tieto.

 

Äkkiä siihen jauheeseen tottuu, vaikka se aluksi tuntuu hankalammalta kuin valmiit tetrat :) Me jouduttiin lomamatkalle ottamaan myös mukaan jauhetta ja pärjättiin hyvin niin, että oli aina pari pientä avaamatonta vesipulloa huoneenlämmössä. Sitten vaan kaataa vedet tuttipulloon (tai nokkamukiin), mittalusikalla oikea määrä jauhetta (mittalusikka/ohje tulee jauheen mukana), hetken raivokasta ravistamista ja valmista tuli! Isommille vauvoille kun yleensä maistuu huoneenlämpöinen tai joillekin jopa jääkaappikylmä korvike niin ei tarvitse miettiä mitään veden lämmittämistä. Pullovettä ei tarvitse keittää. Itseasiassa sen loman jälkeen me lopetettiin kokonaan korviketetrojen ostaminen, koska jauheen kanssa sai paremmin tehtyä just oikean määrän korviketta kerralla eikä ollut sidottu siihen 2dl purkin kokoon :)

 

Niin ja jos haluaa välttää pullonpesemistä niin voi ostaa Ainun kertakäyttöpullopusseja.

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suurkiitos! Enpähän turhaan juokse kaupoissa etsien valmista korviketta, pitänee kokeilla jauhetta, kai se hyvin sujuu kun suhtautuu ennakkoluulottomasti ;). New Yorkia kaupunkina tarkoitin, pitää laittaa ylös tuo paikka, mistä löytyy ruokaa. Näiden tietojen perusteella luulen, että meidän lapsi oppii reissulla syömään "tavallista" ruokaa :)

(mä sitten tykkään tästä palstasta kun aina saa apua :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Muistaakseni kyseessä oli iso CVS-pharmacy aivan Times Squarella. Sellainen kolmikerroksinen, josta vauvantavarat löytyivät ihan ylimmästä kerroksesta. Tosiaan muualta Manhattanilta ei kertaakaan onnistuttu löytämään ruokapurkkeja.

 

Mutta tosiaan teidän lapsi on jo sen ikänen, että voi närppiä aikuisten lautaselta ja jos tuota maitoakin menee pääasiassa ihan tavallisena maitona, niin eiköhän teidän reissu hyvin mene.

 

Kuulemma tänään on sekä Torontoon että NY:iin luvattu +36 astetta B)

Edited by Lainie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulemma tänään on sekä Torontoon että NY:iin luvattu +36 astetta B)

 

Ihanaa, lämpöä on tässä jo odoteltukin :)

Kiitos vielä kerran tiedoista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään tietoa Thaimaan ja erityisesti Koh Samuin lastenpurkkiruokatilanteesta? Ilmeisesti Tesco myy Heinz-merkkiä, mutta onkohan ne maidottomia?! Ei millään pysty raahaamaan 9-kuiselle kuukauden purkkivuorta mukana :)

 

Me oltiin Samuilla kuukausi viime kevättalvella ja iso kasa purkkiruokaa tuotiin Suomesta. Tämä oli hyvä, sillä valikoima Tescossa oli todella suppea, muistaakseni neljää, viittä sorttia, joista muutama hedelmää. Maissikana Heinzin purkeista taisi olla meillä suosituin omien täydentäjä. Muistaakseni pakkasin mukaan yhden purkin per pv+hedelmä/luumusoseita. En olemitenkään neuroottinen muiden maiden purkki etc. soseiden kanssa, mutta olen iloinen, että tuotiin paljon omaa ruokaa. Olisi ollut aika yksipuolinen ruokavalio tai olisi joutunut soseuttaan ja keittään paljon omia sörsseleitä. Meillä oli mukana myös sauvasekoitin, jos ruokaa ei olisi purkeissa löytynyt sieltä. Oman ongelmansa aiheutti huono "varastotilanne" Tescossa eli monesti oli hyllyt tyhjänä lastenruoista. Maidottomuudesta en valitettavasti osaa sanoa mitään.

 

Toimme mukana myös yhden Nan paketin ja puuroa, mutta niitä löytyy kyllä sieltäkin. Nan oli tuplahinnoissa Suomeen verrattuna.

Hedelmiä syötimme ihan sellaisenaan poitsulle ja hyvin maistui, etenkin mango. Bangkokista sen sijaan löytyi helposti lastenruokaa, joten sinne en välttämättä raahaisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reissusta palattu ja ruokailut meni ihan hyvin. Kanadassa sekä Torontosta että Winnipegistä löytyi hyvin erilaisia vauvanruokia, maitona käytettiin jauhetta ja tavallista maitoa. New Yorkista löydettiin kahta ruokaa, jotain beef-lasagnea ja cheese-macaronia, pusseissa :D Ensimmäisestä poika tykkäsi kovin :) Me oltiin ostettu jonkin verran ruokia jo Kanadasta ja pärjättiin niiden kanssa tosi hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tatsku olikin maininnut aiemmin Kroatista lastenmaidon 1-3 vuotiaille. Olisiko kenelläkään tästä lisäinfoa? Ollaan lähdössä vajaan 2 viikon päästä reissuun ja lähinnä mietityttää maitotuoteet Kroatiassa, onkohan ne pastoroituja...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleensä oon kyllä löytänyt hyvin purkkiruokia vauvalle kaikkialla, missä ollaan matkusteltu (okei, eipä missään kehitysmaissa ole kyllä vauvan kanssa käyty, vaan ihan länsimaissa). Meillä on kyllä lapsi, joka on tosi kiinnostunut uusista mauista, joten siinä mielessä helppo tapaus. Lisäksi meillä on aina purkkiruoka ollut lähinnä piknikevästä tai pitkien matkojen matkaevästä, muuten ollaan tehty paljon itse mössöjä. Jos hotellissa on joku alkeellinenkin keittonurkkaus, simppelit kokkailut vauvalle onnistuvat hyvin. Muuten ollaan mössätty mm. banaania, joka on tosi ravintorikas ja hyvä ruoka vauvalle, sitä löytyy lähes kaikkialta maailmassa, kulkee kätsysti mukana ja on helppo syöttää joko sellaisenaan (jos lapsi osaa haukata) tai muussata vaikka haarukalla ja syöttää mössönä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

VAUVAN KANSSA TURKIN ALANYASSA: 

 

Varattiin matka kesälle ja poika täyttää matkalla 7 kk ja löysin hyvän linkin finnmatkojen sivuilta: 

http://www.finnmatkat.fi/Lomavalikoima/Perhelomat/Lasten-kanssa-lomalla/

 

Toivottavasti on hyötyä muillekin sinne suunnalle matkaaville :)

 

 

Lastenruoat

- Merkit: Milupa, SMA, Bebelac,  ûlker,  Hipp
- Ikäryhmät: 0-12 kk ja 12-36 kk
- Hinnat noin 1,25 - 2,45 Turkin liiraa (TRY)

Ostopaikat: Supermarketit: Tansas, Migros, Kipa ja Carrefour sekä pienemmät kaupat Bim ja A101 ja jotkut apteekit.

Metro-kauppa myy myös gluteenittomia tuotteita.

    Luomutuotteet

- Milupa Organic -lastenruokapurkit: hedelmä ja vihannes (hinta n. 2,15 TRY)
- Milupa-omenamehu

Ostopaikat: Supermarketit: Tansas, Migros, Kipa, Carrefour sekä pienemmät kaupat Bim ja A101 ja jotkut apteekit

Äidinmaidonkorvikkeet

- Jauheet: Milupa, SMA, Bebelac,  ûlker,  Hipp
- Nestemäiset: Milupa, SMA, Bebelac,  ûlker,  Hipp
- Jauheet 6,90-34,45 TRY
- Nestemäiset alkaen 6,99 TRY
Ostopaikat: Supermarketit: Tansas, Migros, Kipa, Carrefour sekä pienemmät kaupat Bim ja A101 ja jotkut apteekit.

Vaipat

- Merkit: Pampers, Huggies, Molfix, Canbebe
- Hinnat 20,95 – 26,75 TRY

Ostopaikat: Supermarketit: Tansas, Migros, Kipa, Carrefour sekä pienemmät kaupat Bim ja A101 ja jotkut apteekit. 

Lapsiperheille sopivia ravintoloita

- Marina, Alanya: leikkialue ja syöttötuoleja
- Villa Okan, Alanya: leikkialue ja syöttötuoleja
- Crazy Horse, Alanya: lastenmenu ja syöttötuoleja

Lapsiperheille sopivaa tekemistä ja nähtävää

- Eläintarha, Antalya
- Dim Çay –vuoristojoki, Alanya
- Damlatas-tippukiviluola, Alanya 
- Pienet leikkipuistot Alanyassa

Hyvä tietää Alanyan rannikolla

Erityisesti lapsiperheille sopivia hotelleja ovat Blue Village Pascha Bay ja Blue Village Seven Seas Side sekä  Blue Star Club Dem & Spa Resort.

Blue Village ja Blue Star -hotelleista voit vuokrata lastenrattaat loman ajaksi. Hinta n. 20 e/vk. Huom! Rattaita on rajoitettu määrä / hotelli, muista Varata rattaat matkavarauksen yhteydessä.

Kaupoissa, markkinoilla ja toreilla on laaja valikoima vaatteita, laukkuja, kenkiä, koruja jne. Liikenteessä kannattaa noudattaa varovaisuutta.


 

Tiedot kerätty toukokuussa 2012. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos matkaatte Turkkiin (alanyaan) lapsen kanssa niin pienemmissä kaupoissa tosi huonosti lastenruokia, löysin ainoastaan hedelmää. Migrosista löytyy ihan hyvä valikoima lasten vaippoja, soseruokia ja maitoja. Kannattaa huomioida se että jostain syystä koko kaupungista en löytänyt lastenruokia jotka sisältävät lihaa missään muodossa. Lastenruuat sisälsivät ainoastaan kasviksia (peruna porkkana, yms.) vaikka ne oli osoitettu 4-36kk ikäisille. Muuten kyllä tuntui olevan ihan hyviä soseita ja hyvin maistui meidän 7 kk pojalle.   :pacifier:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dubaissa löytyy isommista marketeista ainakin Hippiä ja Heroa. Muitakin merkkejä on (en katsonut niin tarkkaan, otin omat Piltit ja Bonat mukaan).

Äidinmaidonkorviketta on vain jauheena, joten omat Tuutit/Nanit/Tuttelit mukaan, jos et halua sekoitella jauheesta!

(itse tiesin tämän jo etukäteen, vein koko viikon maidot Suomesta)

Edited by nonna-marie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reissusta palattu ja ruokailut meni ihan hyvin. Kanadassa sekä Torontosta että Winnipegistä löytyi hyvin erilaisia vauvanruokia, maitona käytettiin jauhetta ja tavallista maitoa. New Yorkista löydettiin kahta ruokaa, jotain beef-lasagnea ja cheese-macaronia, pusseissa :D Ensimmäisestä poika tykkäsi kovin :) Me oltiin ostettu jonkin verran ruokia jo Kanadasta ja pärjättiin niiden kanssa tosi hyvin.

Päivitys New Yorkin lastenruokatilanteeseen. Times Squarella olevassa Toys r us:ssa on ylimmässä kerroksessa aika paljon erilaisia purkkiruokia lapsille. Viimeksi ei siellä käyty ja nytkin ilman lapsia :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now