mea4

Yli 3-vuotiaan harrastukset

61 posts in this topic

Meillä 4,5 vuotias harrastaa muskaria, perheuintia, luistelua ja tanssia. Kaikkia kerran viikossa. Puolustuksena suureen harrastusmäärään, että lapsi on vain osa-aikaisesti hoidossa ja kaksi harrastuksista on arkiaamupäivisin, joten arki-illat eivät ole sen kiireisempiä harrastusten vuoksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoinen käy kerran viikossa uimakoulussa. Pienemmän kanssa kokeiltiin kuperkeikkakerhoa mutta tyttö ei vaan lämmennyt. Ehkä sitten vuoden päästä uudelleen. Molemmat ovat päivähoidossa, joten kovin montaa harrastusta ei tarvikkaan olla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä nelivuotias käy 2 kertaa viikossa kerhossa, kerran viikossa tanssitunnilla ja yhdessä mun ja pikkuveljen kanssa muskarissa perheryhmässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä nostelisin tätä ketjua siinä toivossa, että saisin vinkkiä ja suosituksia kerhoista / harrastuksista pääkaupunkiseudulla. Poika on about 4,5v, kun jää päivähoidosta kotihoitoon pikkusisasruksen syntymän takia ja meille paras ratkaisu ois varmaan nyt sit aloittaa poitsun kanssa joku harrastus.

 

Millä perusteella te ootte valinneet lapsenne harrastuksen vai onko lapsi saanut päättää niistä itse? Ootteko valinneet harrastukset sen mukaan, mitä tarjontaa on kodin läheisyydessä vai kuskaatteko muksuja pidemmänkin matkan päähän harrastamaan?

 

Meille ongelmaksi on muodostunut lähinnä se, että suurimpaan osaan ainakin kunnan ja seurakunnan tarjonnasta on ilmottauduttava about just nyt ja me ollaan etsimässä vähän isompaa asuntoa nyt perheenlisäyksen myötä. En siis oikein uskalla tässä saumassa varata harrastusta kodin lähettyviltä, kun toiminnan alkaessa saatetaan asua tyyliin tunninkin ajomatkan päässä. Kuinka aikaisin yksityisten tarjoamiin kerhoihin yms. pitää ilmoittautua? Pääseekö niihin mukaan vielä syksymmällä?

 

Ja tosiaan ne suositukset ois nyt tosi tervetulleita. :)

Edited by hoobi

Share this post


Link to post
Share on other sites

En osaa sua hoobi auttaa, mutta itsekin päädyin tähän ketjuun kun etsin kokemuksia leikki-ikäisten kesäleireistä. Siis semmosista missä lapsi osallistuu kesällä viikon tai kahden ajan joka päivä johonkin liikuntaharrastukseen leirimäisesti. Ainakin futista ja minitennistä on tällä periaatteella, varmaan muitakin kesäleirejä. Onko jollain näistä kokemusta? Oliko lapsi minkäikäinen ja oliko joku kaveri tai aikuinen mukana, vai menikö ihan tuntemattomaan sakkiin mukaan?

Meidän neiti täyttää kesällä viisi ja on kyllä tosi reipas ja sosiaalinen, mutta kamalan itsekriittinen ja lannistuu helpolla jos ei heti osaa. Siksi arastelen ja vähän mietin näitä harrastuksia, ettei tule turhaan epäonnistumisen tunteita, jos osallistuukin liian nuorena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika aloitti viulutunnit 3-vuotispäivänsä tienoilla ja haluaa jatkaa niitä. Vertailin juuri nykyistä ja mahdollista uutta opettajaa, jotka molemmat vaativat vanhemman läsnäoloa pienten soittajien kohdalla.

Muiden lasten kanssa odotan varmaankin siihen kolmen vuoden ikään ennen harrastuksen aloittamista, vaikka nuo viulutunnitkin ovat kuin lyhyt muskarihetki, koska esikoisella ei ainakaan ollut nuorempana kärsivällisyyttä/motorisia taitoja/ sosiaalisia taitoja yms, jaksamaan missään harrastuksessa.

 

Käymme porukalla ohjattujen leikkipuistojen ilmaisissa muskarihetkissä, kesällä uimassa, museoissa jne., mutta niitä en laske harrastukseksi vaan tavalliseksi arjeksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elaine: Poika osallistui juuri viikon (viiden päivän) viulukurssille. Siinä piti olla vanhempi mukana.

Edited by Kisu3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä harrastukset on valittu lapsen kiinnostuksen, mutta myös hinnan mukaan :rolleyes: Ja sijainti vaikuttaa myös, vaikkei ihan kodin vieressä tarvikaan olla, mutta jollain tavalla näppärän matkan päässä :)

Tällä hetkellä poika (syyskuussa 5v) on Liikuntaleikin Nappulafutiksessa, ja siihen on ilmottautumisia vielä syksylläkin :) Ja syksyllä pääsee vaavin kanssa sisarusuintiin :) Uimakoulua halusi ja sitä suunniteltiinkin, mutta toivotaan että tuolla opettavat sitten myös jollain tavoin isompaa, ois tyhmää maksaa kahesta uimahommasta :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 4v esikoinen käy jumpassa 2x viikossa ja lisäksi mukana vauva-uinnissa. 3v käy muskarissa ja mukana vauva-uinnissa. Lisäksi molemmat käyvät 2x viikossa 2,5-3h srk:n päiväkerhossa. Muuten ovat kotihoidossa.  (ja vauvamme käy vain vauva-uinnissa) Vaikuttaisi siltä, että jatkossakin 2 harrastuskertaa voidaan kullekin lapsella tarjota viikossa. Todennäköisesti ensi syksynä toinen esikoisen jumppakerta muuttuu tanssiksi. Harrastukset on valittu lasten taipumusten (jumppa), helpon saatavuuden (muskari) ja vanhempien toiveiden (vauva-uinti) perusteella. Tanssiharrastustoive on sekä 4v:n ja 3v:n oma toive, mutta nyt kevätkaudelle ryhmät olivat täynnä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 4-vuotias esikoinen on käynyt viime kesästä lähtien jossain harrastuksessa. Kesällä se oli muutaman viikon pituinen urheilukoulu (leikkimielistä tutustumista yleisurheilulajeihin), jossa vanhempi oli mukana kentän laidalla, syksyllä taas kävimme yhdessä naisvoimistelijoiden perheliikuntatunnilla. Nyt kevääksi ilmoitin hänet naisvoimistelijoiden liikuntaleikkikouluun (lapset käyvät siellä ilman vanhempia) ja työvuorojeni salliessa käymme edelleen myös yhdessä perheliikunnassa. Lapset ovat päivähoidossa kolmena päivänä viikossa, joten kovin montaa harrastusta ei viitsi hoitopäivien oheen aikatauluttaa, tuo liikuntaleikkikoulukin on kotipäivänä lähikoulullamme. Liikunnallisiin harrastuksiin on päädytty siksi, että esikoisella riittää energiaa purettavaksi, ja koska niihin pääsee helposti kodin lähellä osallistumaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3v käy luistelukoulussa ja muskarissa. Molemmat kestävät tunnin kerrallaan ja ovat kerran viikossa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molemmat (3,5 v ja 5,5 v) aloittivat ekan oman harrastuksen eli liikkarin juuri. Tuntuvat tykkäävän :) Muskarissa käytiin porukalla viime talveen saakka ja edelleen kerhoillaan yhdessä yhtenä tai kahtena iltana. Päiväkodissa ovat kolmena päivänä viikossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kolmevuotias aloitti vuodenvaihteen jälkeen taekwondon. Ryhmä on oikeasti 4-6-vuotiaille mutta kyllä tuo siellä mukana hyvin menee joskin rauhallisemmissa osuuksissa helposti lähtee haahuilemaan vähän omiaan. On liikunnallinen ja ketterä joten tykkää kun tulee vähän haastavampia juttuja. Vanhemmat seuraavat periaatteessa sivusta mutta kun itse olen saman lajin harrastaja niin välillä olen ollut ohjaajien apuna, jatkossa voisin ehkä jopa itse ruveta ohjaajaksi samaan ryhmään.

 

On meillä harrastettu jo aiemminkin, kun olin nuoremman sisaruksen kanssa kotona niin käytiin koko porukka seurakunnan perhekerhossa ja viikonloppuisin sisarusuinnissa ja tuo esikoinen kävi vielä lisäksi muskarissa. Nykyään päiväkodin yhteydessä toimii oma muskari joten sinne ei tarvitse viedä erikseen ja uinti jäi kun ryhmän ohjaaja vaihtui ja meininki ei enää ollut niin mielekästä. Silloin tällöin käydään uimassa koko perheen voimin muuten vaan ja aika usein myös kaupungin tarjoamissa avoimissa lasten liikuntatapahtumissa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ole harrastuksia ja ikää neljä vee. Päiväkodissa on ihan tarpeeksi ohjelmaa viikolle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän junnu 3,5v käy hoidossa ainoastaan kahtena päivänä viikosta ja 3h kerralla, olen siis mammiksella.

 

Oli ehdottoman tärkeää löytää kunnon energianpurkuharrastus kun mä jäin töistä pois, junnu luokitellaan ylivilkkaaksi ja voitte kuvitella kuinka seinät käy vastaan aina välillä. :D

 

Noh, tämän kylän harrastuksia käytiin läpi, ja meille sopivia (sekä ajallisesti että iällisesti) harrastuksia onkin käyty kokeilemassa. Lopulta viikottaiseksi (la klo 12-12:45) jäi nassikkapaini, isin ja pojan yhteisenä (sielä siis lapsi tekee vanhemman kanssa) touhuna.

Lisäksi mä tulen todennäköisesti käymään junnun kanssa uimassa kerran viikossa, viim. vauvan synnyttyä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän nyt 3,5-vuotias esikoistyttö aloitti tammikuussa 3-4-vuotiaiden satujumpan. Tyttö on liikunnallisesti etevä ja lahjakaskin ja tykkää jumpasta tosi paljon. Muita harrastuksia ei vielä ole eikä varmasti muutamaan vuoteen jumpan lisäksi tulekaan, kun päiväkodissa on niin paljon ohjattua toimintaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän ensi viikolla neljä täyttävä esikoinen on kotihoidossa, mutta on kahdesti viikossa liikuntapainotteisessa kerhossa ja lisäksi kerran viikossa leikkifutiksessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käydään liikuntakerhossa jossa on siis koulun jumppasali käytössä ja vanhemmat järjestää temppuratoja ja leikkejä. Kyseessä 4-vuotias ja 1,5-vuotias. Tuntuu ihan riittävältä juuri tähän saumaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 6v eskarilainen harrastaa 4krt/vko rytmistä voimistelua valmennusryhmässä. Ennen muuttoa harrasti akrobatiavoimistelua, sitäkin valmennusryhmässä neljästi viikossa. 

Pikkuveli (parin viikon päästä 5v) harrastaa jalkapalloa ja harkkoja on näin talviaikaan 2-3 krt/vko. 

1, 5v ei harrasta mitään,eikä kiitos hetkeen tarvitse harrastaakaan :D

Edited by Lacrimosa

Share this post


Link to post
Share on other sites

5-vuotias soittaa selloa, oma soittotunti ja välillä ryhmätunti / viikko. Lisäksi liikkuu ja harrastaa partiota meidän vanhempien siivellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viisivuotiaalla jalkapallotreenit kesäkaudella 2-3 kertaa viikossa. Talvella ollaan pidetty taukoa säännöllisistä harrastuksista koska joka päivä päivähoidossa, käydään sitten kirjastossa ja uimassa ja muissa jutuissa epäsäännöllisesti että jää tarpeeksi vapaata leikkiaikaa muutenkin lyhyisiin iltoihin. Nyt on pyytänyt päästä tanssitunnille, kartoitan löytyisikö sopivaa kerran viikossa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now