Sign in to follow this  
Followers 0
Mannu

Ulkoleikit

10 posts in this topic

Eli millaisia ulkoleikkejä teillä on taaperoiden kans (1v eteenpäin) varsinkin näin kurakeleillä. Pitäis keksiä neidille jotain muuta kiinnostuksen kohdetta kuin kuralätäköt :grin: Ja pitääkö teidän taaperot kävelylenkillä rattaista kiinni vieressä kävellessään ja miten oppi tämän.. Ei tunnu millään oma sitä oppivan tai sitten ei vaan halua, jääräpää kun on wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miksei kuralätäköt kelpaa? biggrin.gif Meidän melkein ainoa ulkoleikki näillä keleillä on lätäköissä läiskyttely. Muita on sitten lumikakkujen tekeminen (mutta lapsi ei oikein osaa sitä itse, joten äiti joutuu tekemään) ja leikkipuistossa liukumäki ja kiikut. Pallolla ja kuorma-autolla/traktorilla voisi myös leikkiä. Ja lumen ja jääpaakkujen työntäminen viemärin rei'istä!

 

Tuota kävelyjuttua ei meillä ainakaan osata, ja tahdosta on kiinni, haluaa siis mennä itsekseen minne huvittaa eikä äidin määräiltävänä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa mietin kun Chimelli, ne kuralätäköthän on ihan parasta huvia! Itsekin pomppisin niissä, jos ei ohikulkijat kattois vähän kieroon. :lol: Ja rattaiden vieressä vois yrittää kävellä reippaasti sillä houkuttimella, että mennään katsomaan, jos löytyisi lisää lätäköitä. :D Toimii ainakin meillä jos vauhti hiipuu ja alkaa joku männynkäpy jossain ojan pohjalla kiinnostamaan turhan paljon. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Minäkin yritän aina tuota houkutinta, mutta ei toimi (paitsi ehkä alle puoli minuuttia), kun lapsen pitkäjänteisyys ei riitä, jos se lätäkkö ei näy samantien, sen sijaan se muistaa oikein hyvin ne kaikki lätäköt, jotka oli siellä suunnassa mistä tultiin girl_cry2.gif Olisikin edes niin, että vain vauhti hiipuu kun jäädään tutkimaan jotain kiinnostavaa, mutta kun lapsi haluaa aina kävellä päinvastaiseen suuntaan kuin äiti, vissiinkin ihan tahallaan.

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pihaviihdykeongelmaa täälläkin, pihassa ei nyt ole edes lätäköitä ja vähäisistä ulkoleluistakin vaan pitää tapella. Suoraan sanoen on tosi tylsää ulkoilla noiden kanssa, kun pikkutiellä on turhan vaarallista kävellä ja piha on pelkkää soraa tai lumihankea. Pienempi kävelee vasta käsistä tukien ja se on ulkovaatteissa tosi kömpelöä ja mun selälle raskasta. Tulis jo kunnon kevät!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös lätäköt kiinnostaa ja lätäköissä pomppiessaan tytöltä häviää korvat ihan täysin. :D Nyt kun lumet on sulanu niin ollaan päästy tohon meidän leikkipihalle keinumaan, josta tyttö tykkää myös.

 

En vois kuvitellakaan, että tyttö viihtyis kävellen vaunujen vierellä - tai viihtyis kyllä, mutta käveltäis eri suuntiin. :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä on nyt käytössä kolmirattainen pyörä sitä pukkaan ja tyttö kyydissä... ja sit tavallaan böö leikki pihalla ite juoksen nurkan taakse ja sieltä kurkin niin johan tytöllä on hauskaa. mä en edes päästä käveleen jos ollaan vaunuilla lenkillä koska tiedän et sit ois liikut seis ja kamalaa tappelua kävellään pihalla...ja ootellaan et pääsee leikkikentälle keinumaan ja hiekkakakkuja tekemään

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lätäköt on kans pop, niitä vaan valitettavan harvassa on. Liukumäet on myös kivoja hetken aikaa, keinuja lähinnä vältetään. :)

 

Meillä tyttö tykkää kyllä kävellä pitkiäkin matkoja, kunhan välillä pääsee aina pienen matkan sylikyydillä. Että siinä on äidinkin pohdittava omaa vaatetustaan kun pitää sitä kurakasaa sylitellä vähän väliä :)

 

Rattaiden vieressä ei meilläkään kyllä kävellä, joskus työntää itse omia rattaitaan ja äiti kulkee vierellä pitäen rattaista kiinni :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talvella oli nuo lumikakut kivoja tytöstä. Lisäksi pulkkamäen lasku oli kivaa. Nyt keväällä lätäköissä pomppiminen oli mitä ihaninta puuhaa. Samoin veden otto ämpäriin ja sitten kuskattiin vesi muualle ja kaadettiin haluttuun paikkaan.

Nyt kun on alkanut kurasää vaihtua lämpimään säähän on leikkipuistot hitti sana. Liukumäen laskeminen ja keinuminen on meidän tytön lemppari puuhaa.

 

Meillä tyttö tykkää myös kävelylenkeistä. Itsekkin nautin pitkistä kävely lenkeistä. Ollaankin nyt tehty niin että kävellään leikkipuistoon. Matka sinne noin pari kilsaa. Sen jälkeen leikitään puistossa se hetki ja sitten tyttö istuu rattaissa pois tulo matkan. Varsinkin nyt kun on ollut melko lämmintäkin ilmaa niin tuo kävely on ollut mitä mukavinta puuhaa :)!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kans tyttö tykkää kävellä, mutta yleensä jää ihailemaan maisemia ja jos matkaa pitäisi jatkaa niin alkaa mököttään ja rupeaa istumaan keskelle jalkakäytävää grin.gif Eikä muutenkaan pitkät matkat huvita häntä.

 

Nyt käytiin leikkipuistossa ekaa kertaa, ei harmi kyllä ollut muita lapsia neiti niin kaipais toisten pienten seuraa, kadulla jos tulee vastaan toinen vähänkin saman kokoinen niin heti olisi lähdössä kaveriksi, samoin kaupassa äidille vilkutetaan hei hei ja lähdetään jälestään toista taaperoa grin.gif

 

Niin tosiaan, siellä leikkipuistossa sai neiti kiikkua eka kertaa elämässään ja kyllä nauru raikui. Ja pienessä liukumäessä annoin laskea kun olin itse ottamassa kiinni. Paljon oli kaikkea mielenkiintoista ja ei neiti ois millään halunnut lähteä, toivottavasti pian päästään uudestaan ja niin että olisi niitä muitakin lapsia siellä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0