pubu

Unikoulukokemuksia

732 posts in this topic

Tassuttelun vaikutus sen kun vähenee. Nyt on menty siihen pisteeseen että tytsyä sais tassutella (siis pidellä kiinni ja/ tai silitellä) hitsi vie sen kaksi tuntia minkä se ennen tätä roikkui tissillä. Eli nukuttaminen kestää yhtä kauan kuin ennen unikoulua :angry:

Täällä siis nyt siis yöunille nukahdettaessa siirrytty malliin "huudatus" vaikka tuntuu niiiiiiiin pahalta.

Toivottelen hyvät yöt yms. ja poistun huoneesta -->heti alkaa huuto ja kun huuto alkaa olla "ei enää kiukkuhuutoa vaan pahempaa" niin sit menen huoneeseen, otan syliin kunnes rauhoittuu ja eikun sama uusiksi.

Tätä tarvitsi toistaa tänään n.15min ajan. Sylissä rauhoiteltiin neljä kertaa, sit nukahti. Ja ei onneksi nukahtanut yksin huutaessa vaan simahti heti viimeisen sylittelyn jälkeen kun vielä peittelin.

 

Tissiä saa neiti tänään tasan 04 eikä yhtään aikaisemmin, siihen asti vesitarjoilu.... saas nähdä kuinka käy, mutta eipä tuo oikeastaan mun unia voi huonontaa kun neiti on vaatinut jo monta yötä tassutteluakin parin tunnin välein. Tissiäkin oon sortunut antamaan vähän liian aikaisin. Siitäpä ne varmaan nää yöheräilyt johtuu taas...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitenkähän pitäis toimia ku vauva ei kertakaikkiaan rauhotu muuta ku tissiin? Eli ensin tassutellaan mutta jos alkaa kovasti itkeä nostetaan syliin mutta ei rauhotu siltikään, ei minun eikä isänsä sylissä... Ja ei voi olla nälkä 5-10 kertaa yössä :huh: En jotenkin millään raaskis toista huudattaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh huh. Meillä herättiin varttia vaille kolme (!), eli aika myöhään ekan kerran, mutta neljältä vasta tissiaika. Hyssyttelin ja tassuttelin sitten sen puolituntia + vettä nokkamukista, mutta ei mihinkään. Huutakoon sitten jos huutaa päätin. No eipä tuo jaksanut kauaa kiukuta. 3min huutoväleillä ja meni ehkä sen 7min niin tytsy oli unessa taas kun viimeisen kerran peittelin. Ja heräsi seuraavan kerran 07.10!!! Siis silloin yön eka syöttö. Että tosi nälkäinen tää mun lapsi öisin kun mitään muuta ei teksi kun tissiä söisi. :lol:

Nyt sit syöty taas aamupuurot kun noustiin vähän kasin jälkeen. Tissiä en edes tarjonnut kun ei näyttänyt neidillä nälkä olevan.

 

Teillä taitaa olla Jet ihan yhtä itsepäinen tapaus kun meillä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miks nää lapset meitä tahallaan kiusaa? :P Hienosti iivellä mennyt yö! Esikoisen kanssa kans jouduttiin huudattamaan ku ei tassuttelu auttanu. Tää tytön itku vaan on jotenkin niin sydäntäsärkevää :( ihan kun ois jotain kipuitkua. Mut ei oo kyllä kipee (en sit tiedä voisko olla korvissa) tai tekisköhän hampaita... Pitää ehkä koklaa vielä särkylääkettä et auttaako mitään... Sit kun ei jaksais sitä et vauva huutaa ja vielä toinenkin herää siihen meteliin :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on yöt unikoulun jälkeen menneet ihan kamaliksi. Ennen oli se 2krt maidonjuonti, eli n. 2krt 10min, nyt huudetaan yöllä tuntitolkulla, vaikka mitä tekisi. Maito ei auta, syli ei auta, särkylääke ei auta, mikään ei auta. Viime öiden huutovalvomiset:

 

5h

3h

1h

3h (viime yö)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Olisko teillä mahdollisuutta mennä sinne Tammisaareen unikouluun? Saisitte itse muutama yö nukkua kunnolla kun lapsi on unikoulussa, ja sitä kautta saada neuvoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kai sitä pitää jossain välissä miettiä. Mä vaan en raaskis laittaa poikaa sinne, kun onhan ne yöt sillekin vaikeita, ja sitten on ihan vieraat ihmiset luona...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olin jo pistämässä, sain järkättyä meille mahdollisen yösijan ja muut. Mutta sit ton sermin takia meillä hiukan helpotti yöt ja nyt jaksaa taas jonkin aikaa. Mutta jospas me joskus saatais se isompi asunto ja pojalle oma huone, niin jospa sit loppus kokonaan valvomiset

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ joo, toi ois toivottavaa. Viime yö oli taas kamala, päätä särkee ja pinna on lyhyt. Onneksi mies on lomalla, niin saa kerättyä voimia.

 

Oltiin eilen neuvolassa ja siellä se täti sanoi, että 10% lapsista unikoulu ei toimi. Jonkunhan siihen 10% on kuuluttava, ehkäpä me ollaan sitten siinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tiedän ton tunteen, kun pää meinaa räjähtää väsymyspäänsäryn takia ja pinna senkin takia kireenä. Tulee liian helposti pojallekkin äyskittyä ja mieskään ei selviä ilman.

Mutta luovuttaa ei saa ennenkö kaikkea mahdollista on kokeillut. Mä olen jo valmis jättämään päikkärit pois, kun niillekkin on niin vaikeeta saada toinen nukkumaan. Toistaseksi vielä nukkuu sen tunnin tappelun jälkeen, mutta kuinkahan kauan tuotakin kestää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä näkyykin yksi poskihammas pilkottavan ylhäällä. Oisko oisko oisko se syynä tähän viimeaikaiseen...

 

muoks. typo

Edited by sorellina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ku on itse tarpeeksi väsynyt noihin yöhulinoihin, niin kyllä minä ainakin suosittelen lämpimästi unikoulua. Meillä yöheräilytahti on läpi yön 15min-1½tuntia, joten alkaa itellä olla voimat melko kortilla jo. Ihan oman jaksamisenkin takia me jonotetaan ensi- ja turvakodin unikouluun. Yksi unikouluhan me jo käytiinkiin ilman mitään tuloksia, mutta haluan tuonkin vielä kokeilla. Tytön kanssa siellä 4 yötä oltiin (minä nukuin yläkerrassa ja tyttö oli alakerrassa yökön valvonnassa). Tää toimi meillä silloin ja mikä pääasia sai ite levättyä. Meillä on tuo edellämainittu heräilytahti ollu päällä joulusta, joten mulla on pää niin kipee päivittäin,ettei mitään järkeä. Pinnaa kiristää päivittäin. Ja pienikin asia tuntuu suurelta, esim. jos poikaa pukiessa jalka ei mene kerralla oikeaan housun lahkeeseen, tulee helposti ärähdettyä siitäkin ja kelleppä muulle kuin pojalle. Meillä on poika päivisinkin niin kiukkunen, johtunee varmaan senkin yöunivajeesta joten pitää ajatella, et se unikoulu on koko perheen hyöty. Tokihan itelläkin oli ekaan unikouluun vaikia poika jättää kun oudon ihmiset, mutta lapsi on sopeutuvainen. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mää nyt lainaan itseäni suoraan huhtikuisista.. En ole jaksanut näistä asioista kirjoitella hetkeen, kun jotenkin vaan on niiiin loppu.

Uniasioihin munkin täytyy kommentoida..

Määhän vastustin tuota "huudatus"unikoulua ihan henkeen ja vereen vielä hetki sitten..mutta kun meillä on nyt oikeasti kokeiltu ihan kaikki mahdolliset kikat ja taiat, että poika nukkuis yönsä, niin kummasti sitä on mieli muuttunut. Meillä kun tosiaan huudetaan keskellä yötä usein sellaset 1,5h-3h. Ja siihen ei auta, syli,silittely, maito eikä mikään. Ja itku on sellasta minkä poika pystyy katkaiseen ihan koska vaan, eli ns. tekoitkua. Kai se vaan pännii niin pahasti tuota lasta kun yöllä ei noustakkaan leikkiin ja jutusteleen hänen tahtonsa mukaan ja vielä pahempi tuntuu olevan se, että äiti ja iskä ei ole valmiita häntä silitteleen yöt läpeensä :mellow: Itkut on alkanut tuolla 5kk iässä ja jatkuneet vaihtelevasti koko ajan, hyviäkin öitä on ollut jo pidemmissäkin jaksoissa, mutta huomattavasti enemmän huonoja. Noh, toissayönä sitten 3h konsertin jälkeen tultiin siihen lopputulokseen että nyt se alkoi. Ja onhan tuo rankkaa, mää oon nyt itkenyt omassa sängyssä saman ajan kuin poika omassaan aina öisin. Meillä on sellainen kameravauvavahti ja sillä näen että pinniksessä on kaikki kunnossa, mutta eipä tuo mua yhtään auta, päässä kuitenkin kolkuttaa ajatus että äidin tulee olla itkevän lapsen vierellä.. Viime yönä poitsu rauhottui 1h huudon jälkeen, että ei tuo nyt varsinaisesti ole meillä vielä ihmeitä saanut aikaan, mutta jos jotain, niin poitsu nukahti huudon jälkeen sitten itsekseen, eli mun ei tarvinnut olla vieressä. Josko tuo sitten joskus pystyisi siihen ilman itkua :rolleyes:

Ja tosiaan ainakaan meillä ei tähän ihan heppoisin perustein lähdetty, tokkopa kukaan lähtisikään "huvikseen" lastaan huudattaan!! Jokaisella vaan on oma määrä jaksamista ja mulla se alkaa oleen melko lopussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillakin kokeillaan parhaillaan minuuttiunikoulua, ja meilla ainakin tuntuu toimivan paremmin kuin monia viikkoja kestanyt tassuttelu... mutta palaan myohemmin kertomaan kuinka kavi.

 

Poika on siis melkein 9kk ja heraili pahimmillaan tunnin valein ja valvoi 1-2 tuntia yoaikaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorellina, meillä on ihan sama tilanne :( Eli mehän aloitettiin sillon syyskuussa jo eka unikoulu ja meidän yöt on edelleen ihan kamalia. Ehkä just vielä kauheampia kuin ennen koko shown alkua. Julius ei nuku esim mitään useamman tunnin pätkiä yöllä, vaan ne on melkeinpä max 2 tuntia. Useamman tunnin itkemiset on kanssa tuttua täällä. Välillä täällä sit itkee sekä äiti että poika. Tällä hetkellä meillä ei siis ole unikoulua menossa vaan poika nukkuu minun vieressä ja saa yöllä maitoa. Välillä aina harkitsen ulkopuolista unikoulua, mut en mä taida loppupeleissä raaskia kuitenkaan. Ehkä mekin kuulutaan niihin 10 %.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisinpa mäkin tulla kertomaan, että ei meilläkään vielä nukuta täysiäöitä. Nyt mennään niin, että poika nukahtaa omaan sänkyyn ja herää itkien joskus klo.2-4 ja otetaan se meidän viereen nukkumaan. Siinä sitten nukutaan aamuun asti. Tämä on helpottanut meidän yövalvomista ja väsymystä, mutta ei kai tämä vieressä nukkuminenkaan voi olla pysyvä ratkaisu. Toisaalta elämä alkoi olla vaan yhtä unikoulua viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen, eikä me ikinä saatu sellaista tulosta, että olisi nukkunut edes yhden kokonaisen yön.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi meitä väsyneitä vanhempia. Halaukset teille kaikille. Meilläkin on tällä hetkellä unikoulut tauolla ja se on tehnyt tosi hyvää minun mielelleni. Tuntui että elämä alkoi olla yhtä unikoulun ja nukkumisen ympärillä pyörimistä ja siitä tuli kauhea ahdistus. Meillä siis poika nukkuu omassa sängyssä yleensä kiltisti puoleenyöhön, toisinaan herää mutta yleensä nukahtaa kiltisti heti uusiksi kun mies käy häntä katsomassa. Siinä kello 01 - 03 välillä herää eikä suostu rauhoittumaan millään muulla kuin maidoilla, joten omasta olosta riippuen joko imetän hänet ja yritän laittaa omaan sänkyyn nukkumaan, tai sitten otan viereen nukkumaan. Nyt muutamana yönä poika on vetänyt kauheat raivot kun hänet on laitettu omaan sänkyyn, joten on sitten nukkunut meidän vieressä jo kahdestatoista asti. Vieressä ollessa hän heräilee ja syö, mutta se ei tunnu niin pahalta kun en itse siihen kunnolla herää.

 

Unikoulutauko jatkuu nyt ainakin toistaiseksi. Meillä alkoi unikoulun myötä tulla mystisiä yövalvomisia ja nyt niitä ei ole enää ollut ollenkaan. Jotain positiivista siis. :) Ehkä pitäisi mennä ulkopuoliseen unikouluun, mutta ainakaan tällä hetkellä se ei tunnu minusta hyvälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerronpa välillä meidän unikuulumiset kun tässä ketjussa on tullut vierailtua aikaisemminkin.

 

Eli lyhykäisesti meidän unikouluhistoria: Eka unikoulu oli pojan ollessa 6kk ja silloin siirrettiin pinnis meidän sängystä erilleen ja yritettiin jättää yötissi pois. Tissiä oli kuitenkin pakko antaa vielä 4-5 aikaan koska ei jaksettu aloittaa päivää niin aikaisin. Pikkuhiljaa yösyöttöjä alkoi sitten taas olla enemmän. Toinen unikoulu ja yösyötön lopetusyritys oli 8kk iässä ja tulos oli ihan sama kuin aikaisemmin. Kun poika oli 9kk niin hän pääsi takaisin sivuvaunuun ja luovutin kaikenlaisissa unikouluyrityksissä (ja kärsin kauheista tunnontuskista sen takia että yövierotusta oli edes yritetty niin aikaisin...). 10 kk iässä aloin pikkuhiljaa vierottaa päivätissistä, yösyöttöjä oli 1-3. Nyt viikko sitten eli pojan ollessa 11kk vieroitin sitten tissistä kokonaan. Yhtenä yönä poika itki vähän aikaa vaativampaan sävyyn mutta muuten yöt on parantuneet hurjasti jo näin lyhyessä ajassa. Edelleen poika herää useita kertoja yössä, mutta nyt kun ei enää vaadi maitoa niin nukahtaa nopsasti tutilla tai sillä että otan hänet kainaloon. Yhtenä yönä annoin vettä kun poika oli levoton ja otti pitkät kulaukset sitä ja nukahti sitten eli taisi olla jano.

 

En tosiaankaan halua kannustaa tällä ketään siihen, että lopettaisi imetyksen parempien yöunien toivossa, mutta haluan vaan luoda vähän toivoa niille, joiden vauvat on öisin tissitakiaisia. Että sitten joskus kun lopetatte imetyksen, niin se saattaa auttaa yöuniin. Mutta ei tietenkään kaikilla. Mutta meillä auttoi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toisaalta kuulostaa huojentavalta, toisaalta kauhistuttavalta, ettei kaikilla muillakaan ole helpottanut.

 

Meillä tuli muuten läpi toinenkin hammas, alakulmahammas, kun ylhäällä pilkottaa poskihammas. Ehkä ne jotain vaikuttivat...

 

Olimme alkuviikosta Ruotsinristeilyllä ja mennessä poika nukkui parhaat yöunet ikinä - heräsi vain kerran. Sai siellä tosin maitoa, kun ei haluttu, että koko laiva herää. Takaisintullessakin oli ihan ok yö, herätyksiä oli kaksi ja maitokertoja kaksi. Viime yönä nukkui koko yön omassa sängyssä ekaa kertaa varmaan kuukauteen (tai viideltä otettiin viereen, että saatiin vielä vähän unta). Herätyksiä oli viisi, joista kahdella kerralla sai maitoa (tai 50% maitoa, 50% vettä, tarkoitus siirtyä pelkkään veteen pikkuhiljaa), loput menivät silittelyllä. Siis hurjasti on tapahtunut edistystä viikossa. Tänään sai tosin 1-vuotisrokotteen ja hepatiittirokotteen, joten saa nähdä, miten ne vaikuttavat. Kiukkuinen hän on päivällä ainakin ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 8kk Jäppinen joutuu nyt yrittämään ihan oikeasti nukkua ilman tissiä, ei pojantahtisesta menosta tule kuin itkua ja hammasten kiristelyä. Puoli vuottahan tuo on jo heräillyt jatkuvasti vähintään parin tunnin välein, mutta viimeisen viikon 40 minuutin välein huutelu ja hyvä yritys lopettaa kiinteiden syöminen kokonaan katkaisivat kamelin selän. Tissiä annan nyt aamulla ekaksi ateriaksi, päivällä muutaman kerran mutta ei nukkumisen yhteydessä ja illallakin viimeiseksi, ja kiinteitä saisi niin paljon kuin vain söisi. Yöllä sitten ollaan syömättä.

 

Eilen oli aika kiukkuinen poika sitten nukahtamassa päiväunille, mutta lopulta tuo kuukahti pinnasängyn heilutteluun edestakaisin. Olisiko peräti täältä bongattu vinkki?) Ekoille unille simahti kymmenessä minuutissa, toisille mennessä huusi puoli tuntia, mutta nukkui sen jälkeen melkein kaksi pienillä väliparahteluilla. Yö oli yllättäen paras pitkään aikaan. Yhdeksän kieppeillä käänsin toisen takaisin kyljelleen, yhden jälkeen mahalleen ja tutti suuhun, samoin neljän jälkeen. Puoli kuudelta sitten ei enää auttanut mikään, pakko oli saada ruokaa joten aloitettiin päivä. Huomenna venytetään kyllä sinne kuuteen asti, mutta eilinen meni niin vähällä syömisellä, että ihan oikeasti taisi olla tosi nälkäinen pikkumies. Tänään on jo kiinteitä uponnut melkein yhtä paljon kuin eilen koko päivässä. 

 

Minulle alkoi tulla ihan järkyttävä stressi tuosta nukkumisesta. Toivottavasti tämä nyt alkaisi laueta tällä! Nyt meillä on vielä pojan isä saman katon alla back uppina pari viikkoa, mutta sen jälkeen tiet erkanevat ja muutetaan eri kattojen alle. Toisaalta olen ajatellut, että kerralla uudessa paikassa unikouluttaminen voisi olla tapa välttää turhaa stressiä, toisaalta ajatus kammoöistä yksin muksun kanssa, kun itsellekin paikka on uusi eikä todellakaan ole enää ketään, kenet voisi siihen hätään herättää jatkamaan nukutushommia... Voi myös hyvin olla, että kireä tilanne vanhempien välillä on saanut pikkumiehen heräilemään useammin kuin mitä muuten tekisi. Enää tuo ei sentään parahda itkuun joka kerta kun minä mainitsen eron, alkuun tuo kai haistoi minun äänensävystäni niin kamalan ahdistuksen, että se pakotti reagoimaan heti.

 

Mitkä muuten ovat parhaat tavat vakuuttaa uniongelmainen lapsi siitä, että uusi koti on koti sekin, ja siellä ihan oikeasti olisi tarkoitus nukkua saman tyyliin kuin vanhassakin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin, eli meillä olisi nyt 7kk ikäiselle jonkilaisen unikoulun aika. Vauva ei enää syö rintaa, mutta on viimeisen parin kk aikana kehitelly itselleen ihan fakkiintuneen rytmin yöhön, maitoa on pullosta saatava klo 23.30-24 ja toisen kerran neljän aikaan. Olen yrittänyt tuosta ekasta syötöstä pois tarjoamalla vettä (juo vaikka desin ja huutaa maitoa päälle), tassuttelemalla (ei tomi, mutta sylissä rauhoittuu ja sitten jatkaa hetken uniaan, heräten kuitenkin kohta uudelleen).

Nukkuu kahdet ihan kivan mittaiset päikkärit. Syö päivällä aamupuuron, lounaan, välipala hedelmän, päivällisen ja iltapuuron. Kaikkia menee pienen pilttipurkin verran. Maitoa juo vaihtelevasti, usein kuitenkin aika huonosti eli ilmeisesti öisin tankkaa janoonsa. Illalla klo 19.30 puuro, klo 20 yöpaita, unipussiin ja maitoa. Nostan omaan sänkyyn, silitän selkää ja usein nukahtaa sitten itsekseen. Välillä käyn laittamassa tuttia pari kertaa ja silittämässä lisää. Toisinaan tyynnytetään syliin, mutta ei nukuteta siihen.

Mistä lähtisin liikkeelle? Kokeilisinko poistaa tuon ekan syötön ja antaa maitoa vasta aamu viiden aikaan/jälkeen? Vai kerralla kaikki pois? Kun tassuttelu johtaa vain hysteeriseen huutoon, voiko syliä käyttää rauhoittamiseen? Pidänkö vauvaa sylissä niin pitkään, että huuto loppuu? Ei meinaan lopu ihan heti vaan vetää itseään kaarelle ja tyyntyy vasta maitoon.

Vinkit otetaan kiitollisena vastaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ No mä jättäisin kaikki pois ellei oikeesti itke yöllä nälkäänsä. Oon kirjotellut meidän unikoulusta tuolla aikasemmin (muoks: sivulla 20). Mutta tassuttelulla mentiin. Syliin otettiin pystyasennossa jos ei muuten rauhottunut. Ja heti kun oli syliin rauhottunut, niin takasin sänkyyn. Alkuun meni pidempään, että sai rauhottuun kunnolla ja syliin sai nostaa montakin kertaa, mutta heti toinen yö oli jo helpompi.

 

tässä vielä tosta meidän unikoulusta:

 

Meillä on nyt viikon verran pidetty unikoulua. Tarkotuksena oli saada tyty rauhottuun itekseen havahduttuaan unesta. Missään vaiheessa tätä puolta vuotta se ei oo nukkunut hyvin ehkä jotain viikkoo lukuunottamatta, nekin on ollut tosiaan lähes yksittäisiä "lipsahduksia". Yösyömisiäkin oli edelleen se pari kertaa yössä. Joinain öinä herättiin tunnin välein, joinain öinä valvottiin puolestayöstä kolmeen, siitä nukuttiin puoltoista tuntia ja herättiin taas ja tuntu, että mikään muu ei loppuviimeks saanut toista rauhottuun kun se tissi. Joten alko oleen oma jaksaminen aika kortilla ja päädyttiin pitään unikoulua. Lähdettiin kokeileen tassuttelua, kun se tuntu itestä parhaimmalta. Otettiin myös unilelu käyttöön, koska likka ei syö tuttia ja musta tuntu, että olis hyvä saada joku turvaa tuova juttu siihen nukkumiseen mukaan.

 

Illalla siis imetän ja samalla Allu saa hypisteltäväks unilelun (sellanen nalle/uniriepuyhdistelmä). Kun on syöty, niin laitan likan sänkyyn ja unipussiin ja toivottelen hyvät yöt. Käännän kyljelleen (mikä tuntuu olevan paras nukkuma-asento) ja pidän kättä hetken pyllyn päällä. Sitten lähden pois ja tyty jää itekseen nukahtaan. Joskus nukahtaa samantien, joskus hyörii siellä ja hypistelee sitä unileluaan. Jos likka nukahtaa tissille, niin herätän sen verran, että tajuaa siirtyvänsä sänkyyn. Unipussiin laitto tosin hoitaa senkin mun puolesta, siihen se herää joka tapauksessa.

 

Jos makkarista kuuluu itkua ja se ei laannu itekseen, niin meen (tai mies menee) sinne, sanon rauhallisella äänellä, että "noniin, nyt nukutaan", laitan käden rinnan päälle ja käännän sitten taas kyljelleen. Sitten pidän hetken toista kättä olkapään ja toista pyllyn päällä. Kun tyttö on rauhottunut, niin sitten lähdetään pois. Jos ei heti rauhotu tassuihin, niin silitellään hetki selkää painavin, rauhallisin ja pitkin vedoin. Jos ei sittenkään rauhotu tai jos itku on heti ihan lohdutonta, niin nostetaan syliin pystyasennossa siks aikaa, että rauhottuu ja sitten noi edellämainitut jutut.

 

Tulokset näky meillä tosi nopeesti, heti toisenä yönä oli mennyt oppi perille ja Allu rauhottu tosi nopeesti tassuihin, ainoastaan yks pidempi rauhottelujakso oli aamuyöstä, sekin jäi pois parin yön jälkeen. Ensimmäisenä yönä myös kuulostelin sitä itkua ja se oli kyllä ihan selkeetä protesti-itkua, ei tolla tytöllä nälkä ollut (eikä ihme, kun päivisin menee se 5 kiinteetä ateriaa/pvä+tissittelyt) ja kun rauhottu noilla tassutteluilla, niin yösyötöt on jäänyt kokonaan pois.

Edited by mimosa83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emy, mä luulisin, että kannattaa lopettaa yösyötöt kokonaan. Meillä ainakin poju heräili kokeilemaan, että jokohan sitä saisi, ja helpointa oli, kun päätin, että maitoa saa vasta aamupalapöydässä.

 

Mutta eri asia on sitten se, onko lapsenne vielä valmis jättämään yösyöntejä pois. Seitsenkuinen on kuitenkin (minusta) tosi pieni, vaikka tiedänkin, että kuutta kuukautta pidetään rajana.

 

Meidän muksumme oli yhdeksän kuukautta, kun lopetin ekan kerran yöimetykset, ja pitkään koetin pitää aamulla vielä yhden imetyskerran, että pojan uni olisi jatkunut, mutta vähän kerrallaan se aikaistui ja aikaistui ja lopulta hän huhuili miatoa jo kahdelta. Kokonaan yösyötöistä luovuttiin noin kymmenen kuukauden tienoossa.

 

Toki yöpullosta vierottaminen on eri juttu kuin yöimetyksestä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista! Ainakin tuo pystyasento oli uusi juttu.

Meillä pulloon siirryttiin vähän niinkuin lapsen tahdosta. Ensimmäiset 5,5kk oli täysimetystä (ei helppoa, mutta meni kuitenkin), sitten sai viikon ajan enemmän pulloa kuin tissiä ja tämän jälkeen meni viikko ja lapsi oli vieroittanut itsensä tissistä. Olisin halunnut jatkaa ainakin yöimetyksillä, mutta ei. Lapsen siirryttyä syömään pullosta, määrät kasvoivat huikeasti vaikkei syömiskerrat kasvaneetkaan. Painoa tuli huimasti lisää kuukaudessa ja kasvu on vain jatkunut, entisestä luikusta tuli ihan poskekas vauva :) Epäilen tämän johtuvan siitä, että lapsi alkoi vetää älyttömiä määriä maitoa pullosta yöllä, jopa kahta desiä kerralla. Vastaavasti päivällä maidonjuonti on vähentynyt. Oletan, että joi kasvaakseen maitoa yöllä kasvaakseen. Olen vähentänyt määrää yöllä, koska tyytyy myös ihan muutamaan kymmeneen milliin.

Eli kaikki pois kerralla ja vasta maito aamupuuron jälkeen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now