Sign in to follow this  
Followers 0
Hassu

Legoland - kokemuksia matkasta

18 posts in this topic

Kesän kesälomamatka on pohdinnassa ja Tanskanmaa kiinnostaisi kovasti. Ykköskohteena tietenkin olisi Legoland Billund:ssa ja kentis Kööpenhamina.

 

Löytyisiköhän täältä kokemuksia ja vinkkejä Legolandin matkaa varten? Oletteko menneet sinne lentäen, junalla vai autolla? Lisäksi kaipaisin vinkkejä yöpymispaikoista?

 

Kaikki muutkin kokemukset ja vinkit otetaan vastaan lämmöllä :)

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka,

 

Me teimme kyseisen matka juuri perheemme kanssa. Kirjoitin siitä matkakertomuksen ja se löytyy useammassa osassa täältä. Toivottavasti siitä on hyötyä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mies alkoi puhua että lähdettäis ens kesänä Legolandiin Billundiin, autolla menisimme. Kiinnostaisi edulliset majoitukset, löytyykö mistään hotellista 6 henkiselle perheelle huonetta? Vai mikä olisi hyvä vaihtoehto?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieman OT, mutta olen ollut Windsorin Legolandissa Englannissa, kun kuopus oli reilun vuoden ikäinen. Kerään itse kaupunkilegoja ikuisuusprojektiani varten. Lapsena oon käynyt Billundin Legolandissa ja erityisesti ne autot, joilla sai ajaa itse, oli mieleisiä :lipsrsealed: Oon ajatellut, että jossain vaiheessa voisi lasten kanssa lähteä Legolandiin, mutta kyllä se taitaa silloin olla toi Windsorin Legoland :)

Edited by AnneJ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä Legolandista sen tarkemmin kuin että eräs tuttuni kävi siellä viime kesänä silloin 5-vuotiaan poikansa kanssa ja olivat pitäneet kovasti ja suosittelivat paikkaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulin just, että junalla olisi halvinta mennä. Itse en ole selvittänyt sitä vaihtoehtoa. Bussilla mennään Riemulomalle... =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matkapoikien kyydissä tehtiin 6 päivän reissu, josta 1pvä Legossa. Mukavaa ja kätevää oli, vaikka ei ihan halvimmasta päästä. Muksut katteli tyytyväisenä piirrettyjä bussin töllöstä matkojen ajan. Kauniita reittejä mentiin. Vähemmällä köröttelyajalla selvisivät tutut, jotka lensivät Köpikseen ja vuokrasivat sieltä auton. Hinnasta ei ollut puhetta, oliko kuinka tyyristä se...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan ajettu Legolandiin. Ensin oltiin Kööpenhaminassa, josta viimeisenä aamuna ajoimme Billundiin. Päivä Legolandissa oli tosi kiva ja meidän silloin 3-vuotias poikamme jaksoi hirveän tarkkaavaisesti katsella kaikkea, vähemmän hän oli innostunut mistään laitteista. Poistuimme Legolandista sulkemisaikaan (joka oli muistaakseni yllättävän aikaisin) ja ajoimme Århusiin, jossa meillä oli hotelli varattuna seuraavaksi yöksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko Legolandissa näkemistä ja puuhaa kahdeksi päiväksi asti?

 

Varasimme matkan tulevaksi pääsiäiseksi Tanskaan ja Legolandissa olisi tarkoitus käydä myös.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan käynyt Saksan Legolandissa? En ole koskaan kuullut sieltä kenenkään kokemuksia ja se kiinnostaisi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

maasa: kerrothan kokemuksia matkanne jälkeen :). Mihin olette majoittumassa?

 

Me varattiin matka kesäkuulle.Lennetään suoraan Billundiin ja majoitus otettiin hotels.comin kautta.varaukset on sujuneet hyvin, paitsi jostain syystä majoitusta eivät ole veloittaneet vieläkään.Viikonloppuna jo soiteltiin ja kysyttiin Legolandista onko kaikki ok.Kovasti vakuuttelivat että on, mutta heillä ollu järjestelmässä vikaa.No toivotaan että asia korjaantuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan heti kesäkuun alussa lähdössä poikien 8 v. ja 5 v. kanssa Tanskan Legolandiin. Mennään laivalla Tukholmaan ja sieltä sitten ajellaan Tanskaan. Ollaan varattu kahdeksi päiväksi liput Legolandiin, toivottavasti siellä saa kulumaan sen pari päivää... Pojat ainakin on otollisessa iässä eli niin laitteet kuin legorakennelmat itsessään kiinnostaa :grin: 

 

Kolmantena päivänä mennään vielä käymään Givskudin eläintarhassa, joka sijaitsee myös Legolandin lähellä. Eläintarha on ilmeisesti vastaavanlainen kuin Kolmården. Omalla autolla, kun ollaan liikenteessä, niin on helppo yhdistää myös tällainen visiitti reissuun.

 

Vähän etukäteen ahdistaa nuo automatkat, sillä aiemmin ei olla näin pitkiä matkoja ajeltu...Mutta toivon yllättyväni positiivisesti ja onneksi kaikenmaailman IPadit ja dvd-soittimet on keksitty. Taukoja vaan sopivin välein ja eiköhän tuostakin selvitä :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lennetään Köpikseen ja sieltä jatketaan matkaa vuokrapelillä. Mies laskeskeli, että tällä tavalla tulee paljon halvemmaksi, kuin mennä omalla autolla. Legoland on yhden päivän kohde. Joka yö ollaan eri paikoissa yötä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen tätä vanhaa ketjua.

 

Meillä olisi suunnitelmissa ensi kesänä lähteä kolmen lapsen kanssa (7v, 5v ja 1 v), mietinnässä vielä Saksaan vai Tanskaan.. (Englannin omasta en tiennytkään, siitäkin kuulisin mielelläni lisää)

 

Olisiko kellään tuoreita kokemuksia/vinkkejä Legolandin reissusta? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin viime kesänä heinäkuun alussa Legolandissa 8 ja 6 v. lasten kanssa. Lennettiin Köpikseen, koska lennot sinne olivat tosi edulliset, ja lentokentältä jatkettiin vuokra-autolla. Etäisyydet Tanskassa on aika lyhyitä, joten ajettiin yhden päivän aikana maan läpi länsirannikolle parin päivän rantalomalle, ja sieltä ajettiin sitten takaisin päin Legolandiin. Yövyttiin Vejlessä, joka sijaitsi vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Legolandista. Oltiin tosi tyytyväisiä valintaan, koska Vejle oli kaupunkina viehättävä (toisin kuin Billund) ja oli ihanaa päästä iltaisin pois Legolandin hälinästä.

 

Oltiin Legolandissa kaksi päivää. Yksi päivä ei olisi riittänyt, koska jonot laitteisiin oli aikamoisia, 45 minuuttia saatettiin seisoa pahimmillaan. Jonottamisen helpottamiseksi lapsille oli tarjolla joissakin laitteissa leikkipisteitä - vanhemmat siis seisoi jonossa ja lapset sai rakentaa dubloilla. Matkaan kannattaa varata mukavat kengät, evästä ja juotavaa ja paljon kärsivällisyyttä.

 

Viimeiseksi oltiin vielä yksi yö Köpiksessä ennen kuin lennettiin kotiin ja lapsetkin tykkäsi kierrellä siellä, käydä kuninkaanlinnan museossa ym. Ilta vietettiin Tivolissa ja oli tosi upea iltavalaistuksessa. Kaiken kaikkiaan oli tosi hieno reissu. Voitaisiin mennä uudestaan. Vinkkinä sellainen, että joissakin Lego-tuote-esitteissä (joita saa esim. marketeista) on alekuponkeja Legolandiin. Me otettiin sellaiset, ja saatiin lapset ilmaiseksi puistoon ekana päivänä. Toka päivä ostettiin sitten paikan päältä (oli edullista pidentää oleskelu yhdestä kahteen päivään).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0