Hyppää sisältöön


Kuva

Ottaako mukaan kotoa ruuat?


 • Kirjaudu vastataksesi
72 vastausta aiheeseen

#1 Marsula

Marsula

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 106 Viestit
 • Location:Helsinki

Lähetetty 24 toukokuu 2008 - 14:55

Olemme lähdässä kesäkuussa perheen kanssa Gardajärvelle Italiaan. Lapsemme on 10kk ja syö pääasiassa purkkiruokia. Kysymys kuuluukin, että kannattaako otta piltit ja bonat mukaan, vai saako Italiasta vastaavia ruokia tavan kaupoista? Hotelliimme kuuluu keittö, joten saamme tehtyä itsekin ruokaa, mutta entä ravintoloissa ja retkillä? Onko kellään kokemusta?
Lähetetty kuva

Lähetetty kuva

#2 AnneJ.

AnneJ.

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 624 Viestit

Lähetetty 24 toukokuu 2008 - 22:23

Mä ottaisin mukaan, koska purkkiruoat ovat ulkomailla erilaisia eikä niitä välttämättä saa monta erilaista. Välttyy ainakin ikäviltä yllätyksiltä, kun ottaa ruoat mukaan. Siinä on se hyvä puoli, että mahtuu tuliaisia kotimatkalla laukkuun, kun purkit on syöty (ja vaipat käytetty) :)

 


#3 Marsula

Marsula

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 106 Viestit
 • Location:Helsinki

Lähetetty 25 toukokuu 2008 - 11:09

Juu, kiitos. niinpä taidetaan tehdä. Eipähän tule yllätyksiä ainakaan ruokaislun osalta. Olemme matkalla viikon, niin eipä ne viikon ruuat niin paljoa tilaa vie.

Voikun pääsisi jo reissuun!
Lähetetty kuva

Lähetetty kuva

#4 -Elle-

-Elle-

  Tavis

 • Jäsen
 • PistePiste
 • 27 Viestit

Lähetetty 25 toukokuu 2008 - 12:40

^joo, itse pääsee paljon helpommalla, kun on tutut ruoat mukana eikä tartte etsiä sopivia paikanpäältä!
Lähetetty kuva Lähetetty kuva

#5 Mabeline

Mabeline

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 652 Viestit

Lähetetty 25 toukokuu 2008 - 21:24

Olen ollut Gardalla vauvan kanssa, joka tosin oli vielä täysimetyksellä ja muualla Italiassa 11kk vauvan kanssa. Jälkimmäisellä reissulla meillä oli osa purkeista mukana ja osa ostettiin. Valikoima oli aika eksoottinen, mutta ihan hyviäkin ruokia löytyi etsimällä, lähinnä apteekista. Olivat kyllä selvästi kalliimpia kuin Suomessa ja valikoima oli aika suppea. Hedelmäsoseita taisi löytyä paremmin. Suolaa taisi olla useimmissa purkkiruoissa ellen väärin muista.

Riippuu mun mielestä aika paljon lapsen ruokatottumuksista ottaisinko ruoat täältä mukaan. Jos lapsi on yhtään valikoiva tai allerginen niin ottaisin varmasti. Puurojauhetta meillä oli mukana reilusti, ajattelimme että jos ei paikallisia purkkiruokia syö niin parempi on syödä vaikka viikko puuroa kuin olla nälässä.
Lähetetty kuva
Lähetetty kuva
Lähetetty kuva

#6 Magdalena

Magdalena

  Tavis

 • Jäsen
 • PistePiste
 • 34 Viestit

Lähetetty 29 toukokuu 2008 - 13:56

Mäkin ottaisin mukaan, ainakin lämpimät ruoat ja puurotarpeet. Hedelmäsoseita tms. välipaloja en välttämättä ottaisi, vaan sitten vauva saisi nautiskella esim. banaanista ja muista tuoreista hedelmistä. Muutenkin tosin suomalaiseen makuun sopivia hedelmäsoseita löytää usein helpommin ulkomailta kuin näitä lämpimiä ruokia.

Jos 10 kuukautisenne käyttää jo hapanmaitotuotteita, niin varmaan maustamatonta jogurttiakin tai rahkaa löytäisi kaupoista välipalaksi.

#7 Marsula

Marsula

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 106 Viestit
 • Location:Helsinki

Lähetetty 24 kesäkuu 2008 - 21:08

Reissusta on palattu ja hienosti meni!!! Ruoat otin mukaan (pääruokasoseet, valmispuurot, vähän hiutaleita ja muutamia hedelmäsoseita). Ruokakaupoissa(Riva del Garda), joissa kävimme, ei näkynyt lainkaan lapsille tarkoitettuja soseruokia, eikä myöskään apteekissa (Verona). Oli siis onni, että pakkasimme ruuat mukaan. Toki olisihan lapsi voinut maistella lasagnea ja muita paikallisia herkkuja, mutta kun en muutenkaan ole vielä maustettua ruokaa antanut, niin varman päälle mentiin.

Tein matkalle, kaikelle varalle mukaan kankaasta 'matkasyöttötuolin' ja se oli tosi hyvä juttu. Nimittäin useimmissa ravintoloissa ei ollut syöttötuoleja ollenkaan (aika erikoista!) Kahviloissa ruoka usein lämmitettiin kiehuvassa vedessä, mutta ravintoloissa nähtävästi löytyi mikroja, kun tarjoilija kävi nopeasti keittiössä lämmittämässä purkin.

Nyt voisi alkaa seuraavaa reissua jo suunnittelemaan. Italia oli ainakin hyvin lapsimyönteinen matkakohde! :)
Lähetetty kuva

Lähetetty kuva

#8 Monalisa

Monalisa

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 2 932 Viestit

Lähetetty 25 kesäkuu 2008 - 12:21

Mun kaveri on kanssa lähdössä samalle alueelle ens kuussa, lapsikin on samanikäinen. Soitin heti noi sun hyvät vinkit sille mun kaverille :lol: että kiitos!

Me alettiin miettimään sellasta juttua, että millassia vaippoja siellä myydään? Onko kaikki niitä lotion vaippoja joissa on hajusteita? Kannattaako viedä omat mukana jos on herkkäihoinen?

Lähetetty kuva Lähetetty kuva


#9 Marsula

Marsula

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 106 Viestit
 • Location:Helsinki

Lähetetty 25 kesäkuu 2008 - 21:37

Meillä oli omat vaipat mukana (käytetään liberoa), mutta kesken matkan loppuivat. Lähikaupassa oli pamperseja, siis ihan samoja mitä täällä koto-Suomessakin. Eli eipä tullut hätä käteen! :)
Lähetetty kuva

Lähetetty kuva

#10 Emppu78

Emppu78

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 3 154 Viestit
 • Location:Pori

Lähetetty 30 kesäkuu 2008 - 13:13

Piltin sivuilla lukee seuraavaa:


Maassa maan tavalla


Vauvanruokasoseet poikkeavat usein Suomessa myytävistä hedelmä- ja marjasoseista. Etelä- Euroopassa ja myös Saksassa valmissoseisiin lisätään usein myös hunajaa.

Sama koskee viljaa sisältäviä ruokia. Viljaa pidetään vaikeasti sulavana, joten se ei kuulu vauvan ensimmäisiin ruokiin, vaan siihen totuttelu aletaan vasta 5-6 kuukauden iässä. Monissa Euroopan maissa lapset alkavat saada kuitenkin gluteenia sisältävää vehnää jo 2-3 kuukauden ikäisinä.

Monet eteläeurooppalaiset lastenruuat sisältävät myös muita suomalaislapsille "sopimattomia" raaka-aineita, kuten suklaata ja kaakaota. Lisäksi alle vuodenkin ikäisten valmisruuissa on suolaa. Puuro ja vellivalmisteet saattavat sisältää myös jogurttia.


Pakkaa matkaan vain välttämättömin


Pikkulapset tarvitsevat reissussa paljon hoitotarvikkeita. Kun matkustaa tavallisiin turistikohteisiin, tavaramäärän voi pitää kohtuullisena. Ravinnosta tai puhtaudesta ei tarvitse tinkiä, vaikka mukana ei raahattaisi tusinaa matkalaukkua.

Vaippojen suosituimpia merkkejä saa lähes kaikista maailman kolkista. Myös tunnettujen valmistajien purkkiruokia ja vellijauheita saa kaikkialta, joten ruuan suhteen ei ole syytä huoleen. Monista asioista kannattaa silti ottaa selvää jo ennen matkalle lähtöä.


Suomalaisten suositukset


Jos matkalle lähtiessä haluaa olla varma, että ruoka vastaa suomalaissuosituksia, matkakohteesta ostetun ruuan tuoteseloste kannattaa tutkia tarkkaan. Vauvanhoitotuotteiden valikoima on laajin hyvinvarustetuissa kaupoissa ja apteekeissa ja niiden tuotteet myös yleensä noudattavat meilläkin käytössä olevia suosituksia.

Kaikkia erikoisvalmisteita ei kuitenkaan ole myynnissä, joten esimerkiksi maitoallergisen kannattaa ottaa omat juomajauheet mukaan. Myös herkkävatsaisen kannattaa pysytellä omissa eväissä, ettei uusi tuote pane vatsaa sekaisin ja pilaa lomaa.

8Otmp2.png   0sAAp2.png

LKfCp3.png

 

 

 

 

 


#11 Emppu78

Emppu78

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 3 154 Viestit
 • Location:Pori

Lähetetty 30 kesäkuu 2008 - 13:15

Piltin sivulla luke seuraavaa:


Espanja


Purkkiruoka:

Espanjalaiset soseet ovat makeutettuja, mutta niitä saa myös makeuttamattomina. Hinnat samoja kuin Suomessa. Myytävänä apteekeissa.

Velli- ja puurojauheet:

Vellijauheet ovat yleisempiä. Puurojauheista riisi, maissi ja kaura ovat tavallisimpia. Myytävänä apteekeissa. Hinnat samoja kuin Suomessa.

Puurojen ja soseiden raaka-aineet:

Monissa supermarketeissa myydään kauraryynejä ja maissijauhoja. Muita ruoka-aineita saa ainakin luontaistuotekaupoista.

Vaipat:

Pampers ja muita merkkejä. Hinnat samat kuin Suomessa.

Tutit:

Myytävänä monia eri malleja.

Liivinsuojukset:

Myydään yleisesti.

Sinkkivoide/puuteri:

Kumpaakin myydään apteekeissa. Tavallisin merkki on Natusan.

Minisanasto:

vauva: bébé
vaippa: banjales
tutti: chupete
vauvanruoka: comida de bebe

Muuta:

Jos matkustat turistikohteiden ulkopuolelle, ota kaikki tarvittava aina mukaan ja muista ottaa myös runsaasti vettä. Älä anna lapselle vesijohtovettä ja keitä pullotettukin vesi.


Italia


Purkkiruoka:

Erilaisia hedelmä- ja vihannessoseita. Yleensä eivät sisällä lisäaineita tai sokeria. Hieman kalliimpia kuin Suomessa. Myytävänä myös kalasosetta.

Velli- ja puurojauheet:

Useita erilaisia, osa sisältää myös hedelmää. Paras valkikoima apteekeissa.

Puurojen ja soseiden raaka-aineet:

Maissijauhoja saa kaikkialta. Riisijauhoja ja kauraryynejä saa luontaistuotekaupoista. Hirssihiutaleita ei ole myynnissä.

Vaipat:

Apteekeissa paras valikoima. Pampers, Chicco ja Line ovat tavallisia merkkejä.

Tutit:

Saatavilla kaikenlaisia, mutta kalliita.

Liivinsuojukset:

Apteekeista.

Sinkkivoide/puuteri:

Apteekeissa. Tavallinen merkki Johnsons.

Minisanasto:

vauva: bébé
vaippa: pannolino
tutti: ciuccio, succihiotto
vauvanruoka: prodotti alimentari per bébé e bambini piccoli

Muuta:

Pikkukaupungeissa turistialueiden ulkopuolella kannattaa tarvikkeet ostaa apteekista, jossa vaippa- ja ruokavalikoima on hyvä. Useimmissa paikoissa juomavesi on kelvollista, mutta keitä se siitä huolimatta - niin italialaisäiditkin tekevät. Apteekeista saa pullojen desinfioimisnestettä (Liquido disinfettante per bambini).


Kreikka


Purkkiruoka:

Néstle ja Milupa. Soseita myydään supermarketeissa ja apteekeissa. Usein lisätty hunajaa tai suklaata. Hinnat samoja kuin Suomessa.

Velli- ja puurojauheet:

Ne sisältävät riisiä, vehnää, maissia ja hedelmiä. Lisäksi niissä on hunajaa, suklaata, kaakaota tai jogurttia. Hinnat samaa luokkaa kuin Suomessa. Myydään ainakin apteekeissa, joista saa myös makeuttamattomia tuotteita.

Puurojen ja soseiden raaka-aineet:

Monissa supermarketeissa hyvät valikoimat.

Vaipat:

Apteekeissa ja super- ja minimarketeissa. Laaja valikoima, mutta hinnat vaihtelevat suuresti.

Tutit:

Tuttimateriaalit silikoni, luonnonkumi ja pvc:tön muovi. Myytävänä myös anatomisesti muotoiltuja tutteja.

Liivinsuojukset:

Apteekeissa.

Sinkkivoide/puuteri:

Apteekeissa.

Minisanasto:

vauva: moro
vaippa: pana
tutti: pipila
vauvanruoka: trofi ja mora

Muuta:

Jos matkustat turistikohteiden puolelle, ota kaikki tarvittava mukaan. Anna lapselle vain keitettyä, pullotettua vettä. Lastenvaunut kannattaa jättää kotiin, sillä kadut ovat kapeita ja jyrkkiä. Ota sen sijaan mukaan kuomulliset tai aurinkovarjolliset kokoontaitettavat rattaat.


Ranska


Purkkiruoka:

Eivät ole Ranskassa kovin suosittuja. Yleensä sokerilla makeutettuja. Makeuttamattomat ovat kalliimpia.

Velli- ja puurojauheet:

Löytyvät supermarketeista ja apteekeista. Maissi-, riisi- ja hirssipohjaiset jauheet ovat tavallisia.

Puurojen ja soseiden raaka-aineet:

Kaikkia tavallisia raaka-aineita on saatavilla.

Vaipat:

Apteekeissa ja supermarketeissa myydään esim. Pamperseja ja Liberoa. Suunnilleen samanhintaisia kuin Suomessa.

Tutit:

Kaikenlaisia malleja löytyy.

Liivinsuojukset:

Apteekeissa.

Sinkkivoide/puuteri:

Apteekeissa.

Minisanasto:

vauva: bébé
vaippa: couche
tutti: suzette
vauvanruoka: nourriture de bébé

Muuta:

Apteekeissa on hyvä valikoima vauvanhoitotarvikkeita. Jos olet lähdössä maalle, ota kaikki tarvikkeet mukaan.

8Otmp2.png   0sAAp2.png

LKfCp3.png

 

 

 

 

 


#12 Neven

Neven

  Ei muuta elämää

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePistePiste
 • 8 110 Viestit

Lähetetty 30 kesäkuu 2008 - 20:34

Me ei oltu Italiassa vaan Bulgariassa, otettiin kotoa ruuat mukaan ja hyvä oli että otettiin. Lähimpään vauvanruokakauppaan oli kolmen vartin matka ja sinne pääsi oikeastaan vaan taksilla. Käytiin siinä kaupungissa muuten vaan, silloin huomasin että täältä saa soseita. Ihan vahingossa se löydettiin, sieltä ostin myös uimavaippoja, joita en löytänyt lisää ennen lähtöä lähikaupasta.

Eli jos nyt lähtisin uudelleen matkalle, ottaisin kaikki soseet ja vaipat jo kotoa, onpahan sitten tuliaisia varten iso tila takaisin tullessa B)

Lähetetty kuvaLähetetty kuvaLähetetty kuva


#13 safpro

safpro

  Aloittelija

 • Jäsen
 • Piste
 • 10 Viestit

Lähetetty 11 heinäkuu 2008 - 20:03

Suosittelen ottamaan mukaan ainakin ns. selviytymis eväät. Meillä oli osa eväistä ja vaipoista mukana, paljon riippuu kohteesta mitä kannattaa raahata ja mitä ei. Onpahan paluumatkalla sitten tilaa tuliaisille yms. :lol:

#14 AnneJ.

AnneJ.

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 624 Viestit

Lähetetty 12 heinäkuu 2008 - 22:18

Ihmettelen kyllä tota väitettä, että Kreikassa purkkiruoat samoissa hinnoissa kuin täällä, koska ainakin kaikissa paikoissa, joissa olen niiden hintoja vilkaissut, on hinnat kyllä paljon korkeampia kuin täällä. Ei myöskään kannata luottaa, että ihan joka kaupasta saa just sitä sopivaa vaippakokoa, koska osassa kaupoista (pienissä varsinkin) voi olla vain yhtä tai kahta kokoa eikä ollenkaan sitä mitä itse lapselleen tarvitsisi. Nyt en enää muista millä saarella se oli, kun meinasi tulla hätä käteen, kun en meinannut löytää sopivaa vaippakokoa. Mun mielestä ne hinnat ovat olleet vaipoissa joka paikassa ihan samaa luokkaa eli en mitään suurta vaihtelua ole huomannut. Kun Suomessa ostaa ison paketin, saa Kreikassa samalla rahalla sellaisen pienemmän.

 


#15 fragolina

fragolina

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 253 Viestit

Lähetetty 13 heinäkuu 2008 - 15:30

Aloittajan reissu tosin on jo takanapäin (ja kiva kuulla että sujui mukavasti :)), mutta jospa tästä olisi muille apua. Me asutaan siis Pohjois-Italiassa, tosin ei ihan Gardalla.

Vauvanruuat ja korvikkeet on täällä tosiaan kalliimpia kuin Suomessa, Pohjois-Italiassa hintataso on muutenkin korkea. Korvikkeet on tutkimusten mukaan Euroopan kalleimpia. Täältä ei saa Suomessa myytäviä korvikemerkkejä. Itse olen Suomeen lomailemaan tullessa tuonut mukanani muutaman 0,5l pullon korviketta ja tehnyt sitten vaihdon meidän pojan juoman ja suomalaisen korvikemerkin välillä asteittain (ensin 1/4 uutta merkkiä, sitten puolet jne.). Tällä tavalla ainakaan meillä ei ole esiintynyt masuongelmia.

Soseita (ja korviketta) saa kyllä apteekeista, mutta hinnat on sitten vielä markettejakin korkeammat. Suosittelen isoa hyvin varustettua supermercatoa mieluummin. Suolaa en ole kyllä täkäläisistä soseista löytänyt ja ihmettelen kovasti jos sitä on kun myös täkäläisten suositusten mukaan suolaa vältetään (tai kuten meidän lastenlääkäri sanoi, niin suola ja jälkkärit esitellään ruokavalioon n. 90 vuotiaana ;)) . Tosin mä teen kaikki ruuat muksulle itse, joten en ole asiantuntija purkkiruokien osalta. Täällä muutenkin äidit tekee tosi yleisesti ruuat itse, joten purkkiruokia ei ole yhtä laajaa valikoimaa kuin Suomessa. Usein liha tai kala lisätään sitten purkista valmiiseen vihannesmössöön ja kaupasta löytyykin hyvin liha ja kalasoseita, joissa siis pelkästään sitä tiettyä lajia lihaa tai kalaa (yleisnimeltään soseet on omogenizzati, jauhemaiset "kuivaruuat" on sitten liofilizzati ja nämä ovat vielä soseitakin paremmin sulavaan muotoon käsiteltyjä, joten Italiassa lihojen esittely aloitetaan ensin niillä). Valikoimiin kuuluu mm. karitsa (agnello), kaniini (coniglio), kana (pollo), vasikka (vitello), nauta (manzo), kinkku (prosciutto), hevonen (cavallo), strutsi (struzo), kampela (sogliola), taimen (trota), lohi (salmone), ja paljon muita kaloja. Vihannessoseet on sitten omissa purkeissaan. Hedelmäsoseet on samanlaisia kuin Suomessa ja niitä löytyy useita eri laatuja myös, tosin valkoima taitaa niidenkin suhteen olla Suomessa laajempi, kun täällä useimmat ostaa mieluummin tuoreita hedelmiä. Muitakin välipaloja löytyy, esim. lapsille tarkoitettuja jugurtteja jne. Soseissa on täällä piirretty usein kylkeen kuva siitä mitä se sisältää, joten kieltä osaamattomanakin sosieden valinta onnistuu. Löytyy mylös valmiita vihannes-lihasoseita jonkin verran. Ne ovat nimeltään joko pappa pronta tai pappa completa. Kun Italiassa ollaan, niin ruuat on tietty italialaiseen makuun tehtyjä: usein pastaa tai risottoa. Vellijauheet on nimellä "Crema di ...". Niitä löytyy ainakin riisiä, maissia ja tapiocaa, vehnää, moniviljaa ja tattaria ja ne lisätään korvikkeeseen ja juodaan pullosta, mutta toki sen voi tehdä paksumpana ja syöttää puuron tapaan. Maissijauhoa löytyy joka kaupasta, kun siitä tehdään myös polenta, joten maissipuuroa voi tehdä siitäkin. Maustamatonta jugurttia löytyy myös joka kaupasta. Hedelmiö ja vihanneksia kaupoista (varsinkin pienemmistä) löytyy sesongin mukaan, eli esim. viikunoita on turha etsiä kaupasta, jos ei ole viikuna-aika. Italialaislapset oppii jo pienenä syömään "kauden vihanneksia ja hedelmiä", eli syödään niitä lajeja mitkä on kulloiseenkin aikaan parhaimmillaan.

Italialaismammat muuten valmistavat murujensa ruuat seuraavalla kaavalla: keitetään itse kasvisliemi (alussa vain peruna, porkkana ja kesäkurpitsa, siihen vihanneksia yksi kerrallaan lisäten), kasvikset siivilöidään pois, sekoitetaan liemeen pari lusikallista viljaa (jokin noista aiemmistä vellijauheista), puoli purkkia lihasosetta, lusikallinen neitsytoliiviöljyä ja lusikallinen parmesaaniraastetta. Vähitellen sitten kasviksista aina yksi kerrallaan soseutetaan mukaan mössöön ja tuota viljaa jätetään pois. Päivän toinen ateria on sitten useimmiten pastaa tai risottoa. Tätä italialaista mun tekemään vauvanruokaa söi hyvällä ruokahalulla myös meillä kylässä ollut kaverin poika, joka ei suostunut suomalaisia purkkiruokia tai äitinsä tekemiä kasvisoseita syömään paria lusikallista enempää . Muttta Italiassahan tunnetusti on herkulliset ruuat :rolleyes:

Vaipoista suuret merkit on Pampers ja Huggies sekä useimmilla ketjuilla on oma merkkinsä. Rasvoja, tutteja jne. löytyy kanssa laaja valkoima sekä kaupoista että apteekeista.

Tässä tais tulla tärkeimmät.. Saa kysyä, jos jäi kysyttävää :)

Mua kiinnostais Ranskan vauvanruokatarjonta, kun kesälomareissu saattaa suuntautua sinne päin... Onko täällä Ranskassa asuvia tai matkustelevia?
Lähetetty kuva Lähetetty kuva

#16 Galaxy

Galaxy

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 1 525 Viestit

Lähetetty 15 heinäkuu 2008 - 19:12

Kokemusta Italian matkalta, Toscanan alueelta. Me otimme kolmen päivän eväät mukaan reissuun ja hyvin näin pärjäsimme. Supermercatosta (Coop) löytyi kohtuullisen hyvin purkkiruokia, hedelmäsoseet olivat osin sokeroituja, mutta sokeroimattomiakin löytyi ihan kelvollinen valikoima. Lihat oli purkitettu erikseen. Puurojauheita (tai siis vellijauheita, mutta käytimme niitä puurojauheen tavoin) löytyi hyvin. Ostin noita lihasoseita ja annoin esim. keitetyn perunan kera. Itse en italiaa sen ihmeemmin osaa, mutta kummasti sitä muiden kielien sekä purkkien kyljissä olevien kuvien perusteella ymmärsi.

Yllätyksiä muutama:

4 kk ikäiselle tarkoitetussa kasvissoseessa oli suolaa. :o Tätä annoinkin vahingossa tytölle. fragolina, purkkiruoan merkki oli Plasmon ja sisältö verdure miste. Ingredienti: verdure (patate, fagiolini, carote) (55%), acqua di cottura, amido di mais ceroso, amido di mais, farina di riso, sale, vitamina E.

6 kk ikäiselle tarkoitetussa hedelmäsoseessa oli hunajaa ja biscottia. Toinen :o.

Me asuimme talossa, mutta siellä keittiövälineet olivat valitettavasti hiukan puutteelliset. Tämä olikin oikeastaan ainoita puutteita talossa ja hiukan huono juttu näin varsinkin vauvan kanssa matkustettaessa. Mitään soseuttajaa/soseuttajaksi sopivaa välinettä ei löytynyt, siksi turvauduimme soseruokiin. Haarukalla tietysti vihanneksia pystyi mössäämään, mutta lihaan olisin tarvinnut järeämpiä keinoja.

Vaippojakin oli neljän päivän tarpeeseen mukana ja hyvin löysimme sopivia vaippoja. Yllätyksekseni Pampers Baby Dry 3:t, jotka on tarkoitettu Italiassakin samankokoisille vauvoille kuin Suomessa (4-9 kg), olivat hitusen Suomessa myytäviä lyhyempiä. Lisäksi vyötärö(n tarraosuus) ei ollut joustava ja kuviointi oli vähän erilainen (juu, tällä jälkimmäisellä ei sitten mitään merkitystä, kunhan oli vaan havainto :lol:).

Viimeksi muokannut Galaxy, 15 heinäkuu 2008 - 19:21 .


#17 fragolina

fragolina

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 253 Viestit

Lähetetty 16 heinäkuu 2008 - 15:00

Galaxy: juu, tuota biscottoa (keksiä) on aika yleisesti välipalaksi tarkoitetuissa ruuissa ja sitä on ihan maitoon lisättävässä muodossakin, jota monet antaa aamupalaksi. Kai se sit jotenkin valmistaa perinteiseen italialaiseen aamiaiseen, joka on makea. Meidän lastenlääkäri kyllä ainakin kehotti välttämään. hunajaa kanssa olen kuullut monien antavan, mutta enpä olisi tiennyt että sitä on valmiinakin soseissa <_< Samoin tuosta suolasta olen kyllä ihan :blink: Kakkien suositusten mukaan sitä vältetään, mut sit valmissoseissa kuitenkin on sitä - uskomatonta! Tosin kyllähän täällä lisätään ruokaan muutenkin parmesaania, joka on suolaista, mutta silti...

Vaipoista meillä on käytetty perus-Huggieseja, joissa on joustava vyötärö tai sitten Pampersin Premiumseja, noita Baby Dryta en osta juurikin siksi et niissä ei joustavaa vyötäröä ole. Nyt ollaan kyllä siirtymässä housuvaippoihin, joka Pampersin Easy Uppiin tai sit Huggiesin vastaavaan, molemmat on hyviä mut Pampersista löytyy pienempi koko.

Kiva kuulla, että teidän matka oli onnistunut! Ja tästa tuli mieleen, että taidan pakata meidän lomareissulle sauvasekoittimen mukaan :lol: Me tosin mennään autolla, joten matkatavarat ei ole samalla tavalla rajoitetut.
Lähetetty kuva Lähetetty kuva

#18 Anouk

Anouk

  Tavis

 • Jäsen
 • PistePiste
 • 61 Viestit

Lähetetty 18 heinäkuu 2008 - 13:35

Me lomailtiin Italiassa kun poika oli reilu vuoden ikäinen. Muutamia purkkeja otettiin mukaan (lähinnä matkustamisen ajaksi) mutta ensisijaisesti poika söi aikuisten ruokaa, pastaa ja keittoja lähinnä. Kerran käytiin myös syömässä paikallisen kaverini luona hänen itsetekemäänsä vauvanruokaa ja se on varmasti suurin lounasannos mitä poika on eläessään syönyt, niin hyvin maistui aito italialainen!

Me ostettiin isosta marketista Up&go vaippoja. Liberon sijasta niillä oli joku eri nimi, mutta sama tuote kuitenkin. Purkkiruokamerkit oli erinäköisiä kuin kotomaassa, Hipp'iä tosin taisi löytyä. Vähän kyllä hirvitti nähdä purkkeja joissa oli iso hevosen pää! Maut on purkeissa tosiaan vähän erilaisia kun täällä, mutta meidän poika ihastui reissussa aivan tosissaan semmoiseen paikalliseen hedelmäsoseeseen jossa oli banaania ja kiwiä.

#19 Haavis

Haavis

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 3 543 Viestit

Lähetetty 18 heinäkuu 2008 - 14:19

Meillä on ollut sekä Kanaria nettä Kreikan matkoilla mukana vaipat ja ruoat kotoa. Menomatkalla ne tietty painaa, mutta ei sitten enää kotimatkalla. Eipä tarvitse lähteä metsästämään mistään.

Viime viikolla olimme Kreikassa Lefkaksella. En kovin monessa kaupassa käynyt, mutta niissä missä olin, niin lihasosetta löytyi yhtä lajia, samoin kuin hedelmäsosetta. Joten aika yksipuoliset sapuskat ois pojalla ollut, jos näitä ois ostettu. Noi purkit maksoi 2,3€ kipale, kun vastaava Suomessa on noin euron. Vaippoja oli aika paljon ainakin jossain kaupassa. E tosin katsonut, olisko meidän kokoa tai mallia ollut (kotona kestoillaan, mutta reissussa kertikset). Omat kuitenkin riitti. Ja tosiaan, 20 vaipan Pampers-paketti maksoi 13,50€. Ostettiin Suomesta matkaa varten 40kappaleen paketti Pamperssin housuvaippoja, niin se oli n. 12€. Pirun kalliita olivat siis vaipatkin tuolla. Eli suosittelen roudaamista lämpimästi.
Lähetetty kuvaLähetetty kuvaKaikki valokuvani ja kirjoittamani tekstit ovat tarkoitettu vain tälle foorumille.
Niitä EI saa lainata, kopioida eikä muutenkaan käyttää ilman lupaani.

#20 Haavis

Haavis

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 3 543 Viestit

Lähetetty 18 heinäkuu 2008 - 14:19

Meillä on ollut sekä Kanaria nettä Kreikan matkoilla mukana vaipat ja ruoat kotoa. Menomatkalla ne tietty painaa, mutta ei sitten enää kotimatkalla. Eipä tarvitse lähteä metsästämään mistään.

Viime viikolla olimme Kreikassa Lefkaksella. En kovin monessa kaupassa käynyt, mutta niissä missä olin, niin lihasosetta löytyi yhtä lajia, samoin kuin hedelmäsosetta. Joten aika yksipuoliset sapuskat ois pojalla ollut, jos näitä ois ostettu. Noi purkit maksoi 2,3€ kipale, kun vastaava Suomessa on noin euron. Vaippoja oli aika paljon ainakin jossain kaupassa. E tosin katsonut, olisko meidän kokoa tai mallia ollut (kotona kestoillaan, mutta reissussa kertikset). Omat kuitenkin riitti. Ja tosiaan, 20 vaipan Pampers-paketti maksoi 13,50€. Ostettiin Suomesta matkaa varten 40kappaleen paketti Pamperssin housuvaippoja, niin se oli n. 12€. Pirun kalliita olivat siis vaipatkin tuolla. Eli suosittelen roudaamista lämpimästi.
Lähetetty kuvaLähetetty kuvaKaikki valokuvani ja kirjoittamani tekstit ovat tarkoitettu vain tälle foorumille.
Niitä EI saa lainata, kopioida eikä muutenkaan käyttää ilman lupaani.