Sign in to follow this  
Followers 0
Marsula

Ottaako mukaan kotoa ruuat?

73 posts in this topic

Olemme lähdässä kesäkuussa perheen kanssa Gardajärvelle Italiaan. Lapsemme on 10kk ja syö pääasiassa purkkiruokia. Kysymys kuuluukin, että kannattaako otta piltit ja bonat mukaan, vai saako Italiasta vastaavia ruokia tavan kaupoista? Hotelliimme kuuluu keittö, joten saamme tehtyä itsekin ruokaa, mutta entä ravintoloissa ja retkillä? Onko kellään kokemusta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ottaisin mukaan, koska purkkiruoat ovat ulkomailla erilaisia eikä niitä välttämättä saa monta erilaista. Välttyy ainakin ikäviltä yllätyksiltä, kun ottaa ruoat mukaan. Siinä on se hyvä puoli, että mahtuu tuliaisia kotimatkalla laukkuun, kun purkit on syöty (ja vaipat käytetty) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, kiitos. niinpä taidetaan tehdä. Eipähän tule yllätyksiä ainakaan ruokaislun osalta. Olemme matkalla viikon, niin eipä ne viikon ruuat niin paljoa tilaa vie.

 

Voikun pääsisi jo reissuun!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^joo, itse pääsee paljon helpommalla, kun on tutut ruoat mukana eikä tartte etsiä sopivia paikanpäältä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut Gardalla vauvan kanssa, joka tosin oli vielä täysimetyksellä ja muualla Italiassa 11kk vauvan kanssa. Jälkimmäisellä reissulla meillä oli osa purkeista mukana ja osa ostettiin. Valikoima oli aika eksoottinen, mutta ihan hyviäkin ruokia löytyi etsimällä, lähinnä apteekista. Olivat kyllä selvästi kalliimpia kuin Suomessa ja valikoima oli aika suppea. Hedelmäsoseita taisi löytyä paremmin. Suolaa taisi olla useimmissa purkkiruoissa ellen väärin muista.

 

Riippuu mun mielestä aika paljon lapsen ruokatottumuksista ottaisinko ruoat täältä mukaan. Jos lapsi on yhtään valikoiva tai allerginen niin ottaisin varmasti. Puurojauhetta meillä oli mukana reilusti, ajattelimme että jos ei paikallisia purkkiruokia syö niin parempi on syödä vaikka viikko puuroa kuin olla nälässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin ottaisin mukaan, ainakin lämpimät ruoat ja puurotarpeet. Hedelmäsoseita tms. välipaloja en välttämättä ottaisi, vaan sitten vauva saisi nautiskella esim. banaanista ja muista tuoreista hedelmistä. Muutenkin tosin suomalaiseen makuun sopivia hedelmäsoseita löytää usein helpommin ulkomailta kuin näitä lämpimiä ruokia.

 

Jos 10 kuukautisenne käyttää jo hapanmaitotuotteita, niin varmaan maustamatonta jogurttiakin tai rahkaa löytäisi kaupoista välipalaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reissusta on palattu ja hienosti meni!!! Ruoat otin mukaan (pääruokasoseet, valmispuurot, vähän hiutaleita ja muutamia hedelmäsoseita). Ruokakaupoissa(Riva del Garda), joissa kävimme, ei näkynyt lainkaan lapsille tarkoitettuja soseruokia, eikä myöskään apteekissa (Verona). Oli siis onni, että pakkasimme ruuat mukaan. Toki olisihan lapsi voinut maistella lasagnea ja muita paikallisia herkkuja, mutta kun en muutenkaan ole vielä maustettua ruokaa antanut, niin varman päälle mentiin.

 

Tein matkalle, kaikelle varalle mukaan kankaasta 'matkasyöttötuolin' ja se oli tosi hyvä juttu. Nimittäin useimmissa ravintoloissa ei ollut syöttötuoleja ollenkaan (aika erikoista!) Kahviloissa ruoka usein lämmitettiin kiehuvassa vedessä, mutta ravintoloissa nähtävästi löytyi mikroja, kun tarjoilija kävi nopeasti keittiössä lämmittämässä purkin.

 

Nyt voisi alkaa seuraavaa reissua jo suunnittelemaan. Italia oli ainakin hyvin lapsimyönteinen matkakohde! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun kaveri on kanssa lähdössä samalle alueelle ens kuussa, lapsikin on samanikäinen. Soitin heti noi sun hyvät vinkit sille mun kaverille :lol: että kiitos!

 

Me alettiin miettimään sellasta juttua, että millassia vaippoja siellä myydään? Onko kaikki niitä lotion vaippoja joissa on hajusteita? Kannattaako viedä omat mukana jos on herkkäihoinen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli omat vaipat mukana (käytetään liberoa), mutta kesken matkan loppuivat. Lähikaupassa oli pamperseja, siis ihan samoja mitä täällä koto-Suomessakin. Eli eipä tullut hätä käteen! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piltin sivuilla lukee seuraavaa:

 

 

Maassa maan tavalla

 

 

Vauvanruokasoseet poikkeavat usein Suomessa myytävistä hedelmä- ja marjasoseista. Etelä- Euroopassa ja myös Saksassa valmissoseisiin lisätään usein myös hunajaa.

 

Sama koskee viljaa sisältäviä ruokia. Viljaa pidetään vaikeasti sulavana, joten se ei kuulu vauvan ensimmäisiin ruokiin, vaan siihen totuttelu aletaan vasta 5-6 kuukauden iässä. Monissa Euroopan maissa lapset alkavat saada kuitenkin gluteenia sisältävää vehnää jo 2-3 kuukauden ikäisinä.

 

Monet eteläeurooppalaiset lastenruuat sisältävät myös muita suomalaislapsille "sopimattomia" raaka-aineita, kuten suklaata ja kaakaota. Lisäksi alle vuodenkin ikäisten valmisruuissa on suolaa. Puuro ja vellivalmisteet saattavat sisältää myös jogurttia.

 

 

Pakkaa matkaan vain välttämättömin

 

 

Pikkulapset tarvitsevat reissussa paljon hoitotarvikkeita. Kun matkustaa tavallisiin turistikohteisiin, tavaramäärän voi pitää kohtuullisena. Ravinnosta tai puhtaudesta ei tarvitse tinkiä, vaikka mukana ei raahattaisi tusinaa matkalaukkua.

 

Vaippojen suosituimpia merkkejä saa lähes kaikista maailman kolkista. Myös tunnettujen valmistajien purkkiruokia ja vellijauheita saa kaikkialta, joten ruuan suhteen ei ole syytä huoleen. Monista asioista kannattaa silti ottaa selvää jo ennen matkalle lähtöä.

 

 

Suomalaisten suositukset

 

 

Jos matkalle lähtiessä haluaa olla varma, että ruoka vastaa suomalaissuosituksia, matkakohteesta ostetun ruuan tuoteseloste kannattaa tutkia tarkkaan. Vauvanhoitotuotteiden valikoima on laajin hyvinvarustetuissa kaupoissa ja apteekeissa ja niiden tuotteet myös yleensä noudattavat meilläkin käytössä olevia suosituksia.

 

Kaikkia erikoisvalmisteita ei kuitenkaan ole myynnissä, joten esimerkiksi maitoallergisen kannattaa ottaa omat juomajauheet mukaan. Myös herkkävatsaisen kannattaa pysytellä omissa eväissä, ettei uusi tuote pane vatsaa sekaisin ja pilaa lomaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piltin sivulla luke seuraavaa:

 

 

Espanja

 

 

Purkkiruoka:

 

Espanjalaiset soseet ovat makeutettuja, mutta niitä saa myös makeuttamattomina. Hinnat samoja kuin Suomessa. Myytävänä apteekeissa.

 

Velli- ja puurojauheet:

 

Vellijauheet ovat yleisempiä. Puurojauheista riisi, maissi ja kaura ovat tavallisimpia. Myytävänä apteekeissa. Hinnat samoja kuin Suomessa.

 

Puurojen ja soseiden raaka-aineet:

 

Monissa supermarketeissa myydään kauraryynejä ja maissijauhoja. Muita ruoka-aineita saa ainakin luontaistuotekaupoista.

 

Vaipat:

 

Pampers ja muita merkkejä. Hinnat samat kuin Suomessa.

 

Tutit:

 

Myytävänä monia eri malleja.

 

Liivinsuojukset:

 

Myydään yleisesti.

 

Sinkkivoide/puuteri:

 

Kumpaakin myydään apteekeissa. Tavallisin merkki on Natusan.

 

Minisanasto:

 

vauva: bébé

vaippa: banjales

tutti: chupete

vauvanruoka: comida de bebe

 

Muuta:

 

Jos matkustat turistikohteiden ulkopuolelle, ota kaikki tarvittava aina mukaan ja muista ottaa myös runsaasti vettä. Älä anna lapselle vesijohtovettä ja keitä pullotettukin vesi.

 

 

Italia

 

 

Purkkiruoka:

 

Erilaisia hedelmä- ja vihannessoseita. Yleensä eivät sisällä lisäaineita tai sokeria. Hieman kalliimpia kuin Suomessa. Myytävänä myös kalasosetta.

 

Velli- ja puurojauheet:

 

Useita erilaisia, osa sisältää myös hedelmää. Paras valkikoima apteekeissa.

 

Puurojen ja soseiden raaka-aineet:

 

Maissijauhoja saa kaikkialta. Riisijauhoja ja kauraryynejä saa luontaistuotekaupoista. Hirssihiutaleita ei ole myynnissä.

 

Vaipat:

 

Apteekeissa paras valikoima. Pampers, Chicco ja Line ovat tavallisia merkkejä.

 

Tutit:

 

Saatavilla kaikenlaisia, mutta kalliita.

 

Liivinsuojukset:

 

Apteekeista.

 

Sinkkivoide/puuteri:

 

Apteekeissa. Tavallinen merkki Johnsons.

 

Minisanasto:

 

vauva: bébé

vaippa: pannolino

tutti: ciuccio, succihiotto

vauvanruoka: prodotti alimentari per bébé e bambini piccoli

 

Muuta:

 

Pikkukaupungeissa turistialueiden ulkopuolella kannattaa tarvikkeet ostaa apteekista, jossa vaippa- ja ruokavalikoima on hyvä. Useimmissa paikoissa juomavesi on kelvollista, mutta keitä se siitä huolimatta - niin italialaisäiditkin tekevät. Apteekeista saa pullojen desinfioimisnestettä (Liquido disinfettante per bambini).

 

 

Kreikka

 

 

Purkkiruoka:

 

Néstle ja Milupa. Soseita myydään supermarketeissa ja apteekeissa. Usein lisätty hunajaa tai suklaata. Hinnat samoja kuin Suomessa.

 

Velli- ja puurojauheet:

 

Ne sisältävät riisiä, vehnää, maissia ja hedelmiä. Lisäksi niissä on hunajaa, suklaata, kaakaota tai jogurttia. Hinnat samaa luokkaa kuin Suomessa. Myydään ainakin apteekeissa, joista saa myös makeuttamattomia tuotteita.

 

Puurojen ja soseiden raaka-aineet:

 

Monissa supermarketeissa hyvät valikoimat.

 

Vaipat:

 

Apteekeissa ja super- ja minimarketeissa. Laaja valikoima, mutta hinnat vaihtelevat suuresti.

 

Tutit:

 

Tuttimateriaalit silikoni, luonnonkumi ja pvc:tön muovi. Myytävänä myös anatomisesti muotoiltuja tutteja.

 

Liivinsuojukset:

 

Apteekeissa.

 

Sinkkivoide/puuteri:

 

Apteekeissa.

 

Minisanasto:

 

vauva: moro

vaippa: pana

tutti: pipila

vauvanruoka: trofi ja mora

 

Muuta:

 

Jos matkustat turistikohteiden puolelle, ota kaikki tarvittava mukaan. Anna lapselle vain keitettyä, pullotettua vettä. Lastenvaunut kannattaa jättää kotiin, sillä kadut ovat kapeita ja jyrkkiä. Ota sen sijaan mukaan kuomulliset tai aurinkovarjolliset kokoontaitettavat rattaat.

 

 

Ranska

 

 

Purkkiruoka:

 

Eivät ole Ranskassa kovin suosittuja. Yleensä sokerilla makeutettuja. Makeuttamattomat ovat kalliimpia.

 

Velli- ja puurojauheet:

 

Löytyvät supermarketeista ja apteekeista. Maissi-, riisi- ja hirssipohjaiset jauheet ovat tavallisia.

 

Puurojen ja soseiden raaka-aineet:

 

Kaikkia tavallisia raaka-aineita on saatavilla.

 

Vaipat:

 

Apteekeissa ja supermarketeissa myydään esim. Pamperseja ja Liberoa. Suunnilleen samanhintaisia kuin Suomessa.

 

Tutit:

 

Kaikenlaisia malleja löytyy.

 

Liivinsuojukset:

 

Apteekeissa.

 

Sinkkivoide/puuteri:

 

Apteekeissa.

 

Minisanasto:

 

vauva: bébé

vaippa: couche

tutti: suzette

vauvanruoka: nourriture de bébé

 

Muuta:

 

Apteekeissa on hyvä valikoima vauvanhoitotarvikkeita. Jos olet lähdössä maalle, ota kaikki tarvikkeet mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei oltu Italiassa vaan Bulgariassa, otettiin kotoa ruuat mukaan ja hyvä oli että otettiin. Lähimpään vauvanruokakauppaan oli kolmen vartin matka ja sinne pääsi oikeastaan vaan taksilla. Käytiin siinä kaupungissa muuten vaan, silloin huomasin että täältä saa soseita. Ihan vahingossa se löydettiin, sieltä ostin myös uimavaippoja, joita en löytänyt lisää ennen lähtöä lähikaupasta.

 

Eli jos nyt lähtisin uudelleen matkalle, ottaisin kaikki soseet ja vaipat jo kotoa, onpahan sitten tuliaisia varten iso tila takaisin tullessa B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelen ottamaan mukaan ainakin ns. selviytymis eväät. Meillä oli osa eväistä ja vaipoista mukana, paljon riippuu kohteesta mitä kannattaa raahata ja mitä ei. Onpahan paluumatkalla sitten tilaa tuliaisille yms. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihmettelen kyllä tota väitettä, että Kreikassa purkkiruoat samoissa hinnoissa kuin täällä, koska ainakin kaikissa paikoissa, joissa olen niiden hintoja vilkaissut, on hinnat kyllä paljon korkeampia kuin täällä. Ei myöskään kannata luottaa, että ihan joka kaupasta saa just sitä sopivaa vaippakokoa, koska osassa kaupoista (pienissä varsinkin) voi olla vain yhtä tai kahta kokoa eikä ollenkaan sitä mitä itse lapselleen tarvitsisi. Nyt en enää muista millä saarella se oli, kun meinasi tulla hätä käteen, kun en meinannut löytää sopivaa vaippakokoa. Mun mielestä ne hinnat ovat olleet vaipoissa joka paikassa ihan samaa luokkaa eli en mitään suurta vaihtelua ole huomannut. Kun Suomessa ostaa ison paketin, saa Kreikassa samalla rahalla sellaisen pienemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aloittajan reissu tosin on jo takanapäin (ja kiva kuulla että sujui mukavasti :)), mutta jospa tästä olisi muille apua. Me asutaan siis Pohjois-Italiassa, tosin ei ihan Gardalla.

 

Vauvanruuat ja korvikkeet on täällä tosiaan kalliimpia kuin Suomessa, Pohjois-Italiassa hintataso on muutenkin korkea. Korvikkeet on tutkimusten mukaan Euroopan kalleimpia. Täältä ei saa Suomessa myytäviä korvikemerkkejä. Itse olen Suomeen lomailemaan tullessa tuonut mukanani muutaman 0,5l pullon korviketta ja tehnyt sitten vaihdon meidän pojan juoman ja suomalaisen korvikemerkin välillä asteittain (ensin 1/4 uutta merkkiä, sitten puolet jne.). Tällä tavalla ainakaan meillä ei ole esiintynyt masuongelmia.

 

Soseita (ja korviketta) saa kyllä apteekeista, mutta hinnat on sitten vielä markettejakin korkeammat. Suosittelen isoa hyvin varustettua supermercatoa mieluummin. Suolaa en ole kyllä täkäläisistä soseista löytänyt ja ihmettelen kovasti jos sitä on kun myös täkäläisten suositusten mukaan suolaa vältetään (tai kuten meidän lastenlääkäri sanoi, niin suola ja jälkkärit esitellään ruokavalioon n. 90 vuotiaana ;)) . Tosin mä teen kaikki ruuat muksulle itse, joten en ole asiantuntija purkkiruokien osalta. Täällä muutenkin äidit tekee tosi yleisesti ruuat itse, joten purkkiruokia ei ole yhtä laajaa valikoimaa kuin Suomessa. Usein liha tai kala lisätään sitten purkista valmiiseen vihannesmössöön ja kaupasta löytyykin hyvin liha ja kalasoseita, joissa siis pelkästään sitä tiettyä lajia lihaa tai kalaa (yleisnimeltään soseet on omogenizzati, jauhemaiset "kuivaruuat" on sitten liofilizzati ja nämä ovat vielä soseitakin paremmin sulavaan muotoon käsiteltyjä, joten Italiassa lihojen esittely aloitetaan ensin niillä). Valikoimiin kuuluu mm. karitsa (agnello), kaniini (coniglio), kana (pollo), vasikka (vitello), nauta (manzo), kinkku (prosciutto), hevonen (cavallo), strutsi (struzo), kampela (sogliola), taimen (trota), lohi (salmone), ja paljon muita kaloja. Vihannessoseet on sitten omissa purkeissaan. Hedelmäsoseet on samanlaisia kuin Suomessa ja niitä löytyy useita eri laatuja myös, tosin valkoima taitaa niidenkin suhteen olla Suomessa laajempi, kun täällä useimmat ostaa mieluummin tuoreita hedelmiä. Muitakin välipaloja löytyy, esim. lapsille tarkoitettuja jugurtteja jne. Soseissa on täällä piirretty usein kylkeen kuva siitä mitä se sisältää, joten kieltä osaamattomanakin sosieden valinta onnistuu. Löytyy mylös valmiita vihannes-lihasoseita jonkin verran. Ne ovat nimeltään joko pappa pronta tai pappa completa. Kun Italiassa ollaan, niin ruuat on tietty italialaiseen makuun tehtyjä: usein pastaa tai risottoa. Vellijauheet on nimellä "Crema di ...". Niitä löytyy ainakin riisiä, maissia ja tapiocaa, vehnää, moniviljaa ja tattaria ja ne lisätään korvikkeeseen ja juodaan pullosta, mutta toki sen voi tehdä paksumpana ja syöttää puuron tapaan. Maissijauhoa löytyy joka kaupasta, kun siitä tehdään myös polenta, joten maissipuuroa voi tehdä siitäkin. Maustamatonta jugurttia löytyy myös joka kaupasta. Hedelmiö ja vihanneksia kaupoista (varsinkin pienemmistä) löytyy sesongin mukaan, eli esim. viikunoita on turha etsiä kaupasta, jos ei ole viikuna-aika. Italialaislapset oppii jo pienenä syömään "kauden vihanneksia ja hedelmiä", eli syödään niitä lajeja mitkä on kulloiseenkin aikaan parhaimmillaan.

 

Italialaismammat muuten valmistavat murujensa ruuat seuraavalla kaavalla: keitetään itse kasvisliemi (alussa vain peruna, porkkana ja kesäkurpitsa, siihen vihanneksia yksi kerrallaan lisäten), kasvikset siivilöidään pois, sekoitetaan liemeen pari lusikallista viljaa (jokin noista aiemmistä vellijauheista), puoli purkkia lihasosetta, lusikallinen neitsytoliiviöljyä ja lusikallinen parmesaaniraastetta. Vähitellen sitten kasviksista aina yksi kerrallaan soseutetaan mukaan mössöön ja tuota viljaa jätetään pois. Päivän toinen ateria on sitten useimmiten pastaa tai risottoa. Tätä italialaista mun tekemään vauvanruokaa söi hyvällä ruokahalulla myös meillä kylässä ollut kaverin poika, joka ei suostunut suomalaisia purkkiruokia tai äitinsä tekemiä kasvisoseita syömään paria lusikallista enempää . Muttta Italiassahan tunnetusti on herkulliset ruuat :rolleyes:

 

Vaipoista suuret merkit on Pampers ja Huggies sekä useimmilla ketjuilla on oma merkkinsä. Rasvoja, tutteja jne. löytyy kanssa laaja valkoima sekä kaupoista että apteekeista.

 

Tässä tais tulla tärkeimmät.. Saa kysyä, jos jäi kysyttävää :)

 

Mua kiinnostais Ranskan vauvanruokatarjonta, kun kesälomareissu saattaa suuntautua sinne päin... Onko täällä Ranskassa asuvia tai matkustelevia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemusta Italian matkalta, Toscanan alueelta. Me otimme kolmen päivän eväät mukaan reissuun ja hyvin näin pärjäsimme. Supermercatosta (Coop) löytyi kohtuullisen hyvin purkkiruokia, hedelmäsoseet olivat osin sokeroituja, mutta sokeroimattomiakin löytyi ihan kelvollinen valikoima. Lihat oli purkitettu erikseen. Puurojauheita (tai siis vellijauheita, mutta käytimme niitä puurojauheen tavoin) löytyi hyvin. Ostin noita lihasoseita ja annoin esim. keitetyn perunan kera. Itse en italiaa sen ihmeemmin osaa, mutta kummasti sitä muiden kielien sekä purkkien kyljissä olevien kuvien perusteella ymmärsi.

 

Yllätyksiä muutama:

 

4 kk ikäiselle tarkoitetussa kasvissoseessa oli suolaa. :o Tätä annoinkin vahingossa tytölle. fragolina, purkkiruoan merkki oli Plasmon ja sisältö verdure miste. Ingredienti: verdure (patate, fagiolini, carote) (55%), acqua di cottura, amido di mais ceroso, amido di mais, farina di riso, sale, vitamina E.

 

6 kk ikäiselle tarkoitetussa hedelmäsoseessa oli hunajaa ja biscottia. Toinen :o.

 

Me asuimme talossa, mutta siellä keittiövälineet olivat valitettavasti hiukan puutteelliset. Tämä olikin oikeastaan ainoita puutteita talossa ja hiukan huono juttu näin varsinkin vauvan kanssa matkustettaessa. Mitään soseuttajaa/soseuttajaksi sopivaa välinettä ei löytynyt, siksi turvauduimme soseruokiin. Haarukalla tietysti vihanneksia pystyi mössäämään, mutta lihaan olisin tarvinnut järeämpiä keinoja.

 

Vaippojakin oli neljän päivän tarpeeseen mukana ja hyvin löysimme sopivia vaippoja. Yllätyksekseni Pampers Baby Dry 3:t, jotka on tarkoitettu Italiassakin samankokoisille vauvoille kuin Suomessa (4-9 kg), olivat hitusen Suomessa myytäviä lyhyempiä. Lisäksi vyötärö(n tarraosuus) ei ollut joustava ja kuviointi oli vähän erilainen (juu, tällä jälkimmäisellä ei sitten mitään merkitystä, kunhan oli vaan havainto :lol:).

Edited by Galaxy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Galaxy: juu, tuota biscottoa (keksiä) on aika yleisesti välipalaksi tarkoitetuissa ruuissa ja sitä on ihan maitoon lisättävässä muodossakin, jota monet antaa aamupalaksi. Kai se sit jotenkin valmistaa perinteiseen italialaiseen aamiaiseen, joka on makea. Meidän lastenlääkäri kyllä ainakin kehotti välttämään. hunajaa kanssa olen kuullut monien antavan, mutta enpä olisi tiennyt että sitä on valmiinakin soseissa <_< Samoin tuosta suolasta olen kyllä ihan :blink: Kakkien suositusten mukaan sitä vältetään, mut sit valmissoseissa kuitenkin on sitä - uskomatonta! Tosin kyllähän täällä lisätään ruokaan muutenkin parmesaania, joka on suolaista, mutta silti...

 

Vaipoista meillä on käytetty perus-Huggieseja, joissa on joustava vyötärö tai sitten Pampersin Premiumseja, noita Baby Dryta en osta juurikin siksi et niissä ei joustavaa vyötäröä ole. Nyt ollaan kyllä siirtymässä housuvaippoihin, joka Pampersin Easy Uppiin tai sit Huggiesin vastaavaan, molemmat on hyviä mut Pampersista löytyy pienempi koko.

 

Kiva kuulla, että teidän matka oli onnistunut! Ja tästa tuli mieleen, että taidan pakata meidän lomareissulle sauvasekoittimen mukaan :lol: Me tosin mennään autolla, joten matkatavarat ei ole samalla tavalla rajoitetut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lomailtiin Italiassa kun poika oli reilu vuoden ikäinen. Muutamia purkkeja otettiin mukaan (lähinnä matkustamisen ajaksi) mutta ensisijaisesti poika söi aikuisten ruokaa, pastaa ja keittoja lähinnä. Kerran käytiin myös syömässä paikallisen kaverini luona hänen itsetekemäänsä vauvanruokaa ja se on varmasti suurin lounasannos mitä poika on eläessään syönyt, niin hyvin maistui aito italialainen!

 

Me ostettiin isosta marketista Up&go vaippoja. Liberon sijasta niillä oli joku eri nimi, mutta sama tuote kuitenkin. Purkkiruokamerkit oli erinäköisiä kuin kotomaassa, Hipp'iä tosin taisi löytyä. Vähän kyllä hirvitti nähdä purkkeja joissa oli iso hevosen pää! Maut on purkeissa tosiaan vähän erilaisia kun täällä, mutta meidän poika ihastui reissussa aivan tosissaan semmoiseen paikalliseen hedelmäsoseeseen jossa oli banaania ja kiwiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut sekä Kanaria nettä Kreikan matkoilla mukana vaipat ja ruoat kotoa. Menomatkalla ne tietty painaa, mutta ei sitten enää kotimatkalla. Eipä tarvitse lähteä metsästämään mistään.

 

Viime viikolla olimme Kreikassa Lefkaksella. En kovin monessa kaupassa käynyt, mutta niissä missä olin, niin lihasosetta löytyi yhtä lajia, samoin kuin hedelmäsosetta. Joten aika yksipuoliset sapuskat ois pojalla ollut, jos näitä ois ostettu. Noi purkit maksoi 2,3€ kipale, kun vastaava Suomessa on noin euron. Vaippoja oli aika paljon ainakin jossain kaupassa. E tosin katsonut, olisko meidän kokoa tai mallia ollut (kotona kestoillaan, mutta reissussa kertikset). Omat kuitenkin riitti. Ja tosiaan, 20 vaipan Pampers-paketti maksoi 13,50€. Ostettiin Suomesta matkaa varten 40kappaleen paketti Pamperssin housuvaippoja, niin se oli n. 12€. Pirun kalliita olivat siis vaipatkin tuolla. Eli suosittelen roudaamista lämpimästi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut sekä Kanaria nettä Kreikan matkoilla mukana vaipat ja ruoat kotoa. Menomatkalla ne tietty painaa, mutta ei sitten enää kotimatkalla. Eipä tarvitse lähteä metsästämään mistään.

 

Viime viikolla olimme Kreikassa Lefkaksella. En kovin monessa kaupassa käynyt, mutta niissä missä olin, niin lihasosetta löytyi yhtä lajia, samoin kuin hedelmäsosetta. Joten aika yksipuoliset sapuskat ois pojalla ollut, jos näitä ois ostettu. Noi purkit maksoi 2,3€ kipale, kun vastaava Suomessa on noin euron. Vaippoja oli aika paljon ainakin jossain kaupassa. E tosin katsonut, olisko meidän kokoa tai mallia ollut (kotona kestoillaan, mutta reissussa kertikset). Omat kuitenkin riitti. Ja tosiaan, 20 vaipan Pampers-paketti maksoi 13,50€. Ostettiin Suomesta matkaa varten 40kappaleen paketti Pamperssin housuvaippoja, niin se oli n. 12€. Pirun kalliita olivat siis vaipatkin tuolla. Eli suosittelen roudaamista lämpimästi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olimme viikon Toskanassa ja otimme meidän pojalle n. 1v ja 2kk ruoat mukaan Suomesta.

 

Meillä oli yksi purkki per päivä plus matkapäivien ruoat mukana Suomesta. Talolla söi kotiruokaa eli samaa kuin me. Päivän aikana kävi useimmiten niin, että olimme liikenteessä tai me aikuiset olimme juuri syöneet aamiaisen eikä nälkä ollut vielä klo 11 lounasaikaan, joten poika sai lounaansa vaikka puistossa rattaissa istuskellessa. Illalla sitten syötiin "kotosalla". Vaikka poika kotona syö samaa ruokaa kuin me niin matkan ajaksi oli järkevää tehdä näin. Ei tarvinnut aikuisten aloittaa lounastelua klo 11 ja taas pysähtyä syömään klo 14.30 välipala-ajaksi ja taas klo 17 illalliseksi... Pojan ruokarytmi pysyi tavallisena, ruoka maistui tutulle ja me aikuiset nautimme lomasta ilman turhaa häsellystä. Hedelmäsoseet ostimme paikanpäältä, mutta pääasiallisesti poika söi välipalaksi banaania ja muita hedelmiä. Korvikejauhe otettiin Suomesta mukaan, kun vatsa ei kestä ns. oikeaa maitoa ja korviketta sietää hyvin. Puuroainekset otettiin myös kotoa mukaan. Lentokoneeseen oli varattu tetrapuuroa.

 

Jotta purkit eivät hajonneet matkalaukussa niin toppasimme ne hyvin vaipoilla, joten meillä oli omasta takaa vaippoja koko viikoksi. Kotiinlähtiessä vaippojen ja ruokien tilalle tuli tuliaisia. B)

 

Muita tärkeitä ruokajuttuja olivat maissinaksut, rusinat ja viinirypäleet erityisesti lentokentällä, kun homma alkoi olla hieman liian tylsää... Ruoalla ei tietenkään saisi lahjoa, mutta joskus ei voi muutakaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kokemuksia lastenruuista Kanarialla? pitäisiköhän lämpimät soseet ottaa varalta mukaan? Poika syö kyllä tavallista ruokaakin, mutta eihän siitä ruokalistasta ikinä tiedä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme juuri kuukausi sitten kanarialla, joten jotain voin tuosta ruokapuolesta kertoa.

 

Meillä oli jonkin verran ruokasoseita mukana (olimme 11vrk) eli noin 11purkkia ruokaa. Otimme mukaan myös puurojauhetta. Gran Canarialla oli ainakin tarjolla hyvät valikoimat lastenruokia (mm. nestle ja Hipp), kunhan vain meni isompaan supermarkettiin (hiperdino, carrefour) ostoksille. Jo puolivuotiaiden ruokapurkit olivat kyllä isompia, kuin mitä suomessa. Isossa osassa valmisvellejä ja puuroja oli todella voimakas vanilja-aromi (siskon lapsi näitä maistoi). Turisti alueiden kaupoissakin oli yleensä muutamaa eri sose vaihtoehtoa. Mielestäni nuo soseet olivat tasaisempia koostumukseltaan kuin vastaavan ikäisten soseet suomessa.

 

meilläkin poika siis syö jo normi ruokaa, mutta reisussa söi purkkiruokaa. Tämä siksi, että poika oli nälkäinen eri aikaan kuin me aikuiset ja nukkui usein jo päivällisaikaan. Oli siis helpompi liikkua paikasta toiseen kun pojalle oli aina ruoka mukana. Meillä poika on varsin kaikki ruokainen, joten espanjalaiset lastenruuatkin upposivat hyvin. Poika söi kyllä osittain myös samaa ruokaa kuin me. gran canarialta siis ainakin saa hyvin lastenruokia. Sen verran varaisin varmaan suomesta ruokia, että pärjää lentomatkat ja esim. ekan äivän jos ei ehdikään heti isompaan merkettiin ostoksille.

 

Myös vaippoja ja muita tykötarpeita oli paremmin saatavilla isommissa marketeissa. Turistialueiden kaupoissakin oli yhtä sun toista, mutta esim. nokkamukeja ei. Ja vaipoistakin oli tarjolla rajoitetumpi määrä kokoja ja merkkejä. Myös noissa vaipoissa oli aikamoiset määrät hajusteita, ja hajustetummat tuoksuivat voimakkaasti paketin päällekin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Onko kokemuksia lastenruuista Kanarialla? pitäisiköhän lämpimät soseet ottaa varalta mukaan? Poika syö kyllä tavallista ruokaakin, mutta eihän siitä ruokalistasta ikinä tiedä...

 

Vastaan itse itselleni. Me ei ainakaan löydetty mistään kaupasta soseita vuoden ikäiselle ja yli. Kaikki oli max 8kk. Eli ei otettu turhaan ruokia mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lähtö Thaimaaseen ensi viikolla. Tytölle raahataan mukaan ruoat Suomesta. Mikäli paikallinen ruoka maistuu niin hyvä, mutta ei tytön tarvi olla nälissäänkään. (Sopiipahan tuliaisia enemmän takaisin tullessa..) Tyttö on muuten melko hyvä syömään, mutta riisi pitää heti kielellä ulos työntää. Hedelmäsoseita ei kuitenkaan mukaan muutamaa purkkia enempää oteta..syödään hedelmiä sitten siellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0