Sign in to follow this  
Followers 0
syksyn tyttö

saarenmaa

6 posts in this topic

Kertokaapa hyviä paikkoja Saarenmaalla yksivuotiaan kanssa. Kiinnostais lähteä sinne ensi kesänä mutta ei olla koskaan käyty siellä niin olisi kiva kuulla kokemuksia muutenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkoitatko hyvillä paikoilla nähtävyyksiä vai mitä?

 

Me oltiin viime kesänä Saarenmaalla vajaa 3kk vauvan ja kavereiden +heidän 1v poikansa kanssa. Ei juurikaan käyty missään nähtävyyksillä mutta yövyttiin Georg Ots Spa hotellissa ja sitä voin ainakin suositella. Siisti, hieno hotelli. Lapsille oli leikkipaikka ja muistaakseni hotellissa oli ulkoallaskin. Lisäksi siellä oli pieni kylpyläosasto joka kuului muistaakseni hintaan. Kaikki nämä muistaakseni johtuvat siitä että meidän poitsu oli silloin niin pieni että on vähän hämärän peitossa nuo ajat :D Ihan pienen kävelymatkan päässä oli tosi hieno hiekkaranta jossa oli iso lasten leikkipaikka.

 

Keskustassa oli mukavia terasseja ja paljon edullisia kauppoja. Kaikinpuolin vaikutti mukavalta paikalta ja aiomme varmasti mennä joskus uudelleenkin. Yli mentiin eckerölinellä ja autolla oli helppo löytää perille navigaattorin avulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kehun myös tuota Georg Ots Spata. Mellä oli sieltä ystäväpariskunnan kanssa huoneisto (viereiset talot) kahdella makkarilla (+ kaksi vessaa, olkkari ja avokeittiö), ja oli mukavaa, kun lapset sai nukkumaan illalla omiin huoneisiinsa ja aikuiset pystyi vielä jatkamaan omia jutusteluitaan siinä olkkarin puolella. Huoneisto oli tosi siisti ja mukava. Hotellin puolella kylpylä oli ihan mukava, lapsille ei ollut omaa lastenallasta, mutta ei niitä meidän lapset kaivanneetkaan. Hotellin ravintola oli myös kohtuullinen, voin suositella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täältä myös suositukset Georg Ots Spalle! Kuressaaressa on myös loistava italialainen ravintola "La Perla", siinä ihan keskusaukion lähellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyviä vinkkejä vaikka tälle kesälle reissu kyllä jää tekemättä. Mutta eiköhän sitä ole kesä ensi vuonnakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämän linkin takaa löytyy Saarenmaan nettisivut joilla infoa myös suomeksi: http://www.saaremaa.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=453&Itemid=348

Itse suosittelisin Vilsandia, Kaalin kraaterijärveä nähtävyydeksi, Karujärveä uimapaikaksi. Tietysti Kuressaaressa Piispanlinnaa josta jo ihan pienetkin lapset innostuvat, on noiden kylpylähotellien läheisyydessä. Nuo kaksi ensimmäistä kohdetta vaativat että on auto käytössä.

Ja jos omalla autolla tulee niin sitten kannattaa muutenkin ajella ympäriinsä ja tutkia saarta. Luonto on aivan uskomaton!

 

Itse olen käynyt Saarenmaalla vuodesta -93 alkaen ja viimeiset 10 vuotta on perheelläni ollut siellä oma kesäkoti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0