Guest *OA*

Tyhmät kysymykset imetyksestä

455 posts in this topic

Onko täällä kellään ollut Raynaudin syndroomaa rinnoissa ja miten ootte siitä päässy eroon/hoitanut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä on varmaan yksilöllistä ja en tiedä kuuluuko tänne, mutta kuinka kauan teillä on mennyt imetyksen lopettamisesta siihen että maidontulo on loppunut? Itse imetin kahta päivää vajaa vuoden ikään asti. Imetyksen lopettamisesta on nyt kulunut neljä viikkoa ja edelleen tulee...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Muutama kuukausi mulla mennyt. Imetystukiryhmässä taisi olla puhetta, että maidontulon ehtymiseen menee keskimäärin 4kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse lopetin imettämisen kokonaan loka-marraskuussa, kun maidontulo väheni niin paljon pojan hylkiessä rintaa. Poika oli silloin vajaa 5 kuukautta ja täysimetystä ei ole ollut kuin enintään kaksi viikkoa koko pojan elämän aikana. Silti minulta tuli maitoa vielä helmikuussa, vaikka imetys lopetettiin maidon vähyyden takia. Maitoa ei siis ole tullut paljoa, mutta tullut kuitenkin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmistelen nyt vielä täältä, itse jo tohtori Googlen avulla tein diagnoosin. Vauva syntyi vajaat kaksi viikkoa sitten ja imetys on sattunut alusta asti. Ok, ei siinä mitään, mulle sanottiin osastolla, että kipu voi kestää jopa kaksi viikkoa. Tänään kuitenkin havahduin siihen, että imetys sattuu oikeassa rinnassa käytännössä koko ajan, vasemmassa helpottaa alkukirvelyn jälkeen. Kipu saattaa jatkua myös imetysten välillä ja oikeassa rinnanpäässä on pieni valkoinen läntti, iho ei ole enää rikki. Lienee sammasta? Aloitin jo itsehoidon puolukalla, kuinkahan useasti tuota pitää päivässä levittää vauvan kielelle ja mun rinnanpäihin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now