Annick

Kestovaipat vol. 3

1008 posts in this topic

Suljin vanhan ketjun ja tuon sieltä kysymykseni jos joku osaisi vastata. Eli:

 

Voisko joku valasta mulle mikä se piimäliotus on mistä aina välillä lukee muilla foorumeilla, mutta missä kukaan ei kerro mikä se on. Eli mikä se on, miten se tehään, onko väliä mitä piimää, kuinka kauan liottaa ja kestääkö pul-vaipat sen vaikka ei ilmeisesti etikkaliotusta kestä kuitenkaan vai onko kaikki liotus NOUNOU?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, taalla taas. Tuohon piimaliotukseen en osaa sanoa mitaan...

 

Sita piti aiemmin sanoa, etta taallakin alkoi vaipat haista vasta kiinteiden aloituksen jalkeen, tosin taalla myos vaikutti varmaan myos se etten kayttanyt tarpeeksi pesuainetta. Vaipat ei ole missaan vaiheessa haisseet kuivina, mutta aika pian pissan jalkeen alkaa haiskahtamaan, ja tosiaan pissa ei ole itsessaan niin voimakasta. Alun perinhan mentiin jopa laakariin, kun luulin etta pissa sinallaan aiheutti sen hajun, mutta ei siis ole pissassa vika, vaan etta miten saan sen hajun pysyvasti pois imuista. Nyt siis tuntuu etta vain osa vaipoista haiskahtaa pissan jalkeen, ja osa on ok.

 

Sitten piti tulla hehkuttamaan etta meidan smartipantseissa on se hyva puoli, etta imua ei tarvitse erikseen ottaa pois vaan tulee aina itsekseen ulos taskusta pesukoneessa. Siis mies-ystavallisia :girl_haha: Toisaalta taas mies ei saa kuin vaipan pois, ja jattaa sen hoitoalustalle sellaisenaan, josta ma sitten kayn keraamassa.

 

Vaipat on meilla kannellisessa muoviamparissa bumgeniuksen pussissa, josta sitten nostelen pesukoneeseen (ja yritan olla hengittamatta). Nyt kun ostin lajan uusia flipeja niin ei ehka enaa tarvitse pesta joka toinen paiva - saas nahda miten kay hajuille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selvennystä piimäliotukseen hiukan. Eli imut ja kuoret samaan astiaan, piimää päälle ja kunnon sekoitus niin että kaikki on kunnolla piimässä eikä ole ilmataskuja ja sitten lisää piimää päälle. Yön yli huoneenlämmössä ja seuraavana päivänä pesukoneeseen huuhtasun jälkeen.

Marttojen sivuilta luin että piimäliotuksella poistetaan hometta eli tää vois oikeesti vaikka toimiikkin. Ostin siis kolme litraa piimää kun oli -30% tarroilla varustettuna. Paha vaan että meidän pyykinpesukone on kai hajoomassa (kohta selviää oliko äskeinen ongelma vaan sen hetken juttu vai lopullinen) joten saa nähä pääsenkö sittenkään piimäliotusta kokeilemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen verran jäi multa huomaamatta että mitä tuon piimäliotuksen sitten pitäisi tehdä? Ei kai teidän vaipat homeessa ole?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ne kyl homeessa pitäs olla mutta tuo kuulemma auttais myös pahaan hajuun joka ei lähde esim keittopesussa tai etikalla yms.

 

Mutta hei, meidän pesukone tais hajota. Kokeillaan juuri viimesiä kikkoja jolla saatais luukku auki. Tossa koneellisessa on muutama fuzzi ja etikkaa. Kone ei linkoa eli kaikki pyykki ja vaipat on siellä lillumassa. Kuinka kauan pul-vaippojen pitäs likoo että ne menee piloille? Jos ei saada ite luukkua auki niin menee huomisiltaan kun saadaan apua korjaukseen eli silloin vaipat ois lionnut 18h suunilleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Eikös se ole niin, että jos pesukoneen poistoletkun laittaa lattialle makaamaan niin vedet tulee ulos omalla painollaan? Miten mä muistelisin, että oisin opiskeluaikoina tehnyt noin ikivanhan romukoneen kanssa, joka jämähteli alvariinsa... Jos toi toimii niin kaada lisää vettä pesuainelokeron kautta sisään ja sit päästät taas ulos niin ne vähän huuhtoutuu :D

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko jollain kokemusta Kushiesien AIOjen ja FuzziBunzien keittopesusta girl_sigh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saatiin koneesta pyykit ulos, ei käynneet linkousta mutta olivat huuhtoutuneet onneksi sentäs. Kerkes olla 12h koneessa märkinä.

 

Wanda. Mä keittopesin just meijän Fuzzit, tai siis eka heitin pelkät vaipat 90asteen pesuun ilman pesuainetta ja sitten perään 60astetta pesuaineen kanssa. Tein näinpäin eräästä toisesta ohjeesta jonka sain toisella foorumilla hajun karkoittamiseen.

 

*OÄ* joka ei jaksa nyt kirjautua :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aloittelijan kysymys: mulla on läjä taskuvaippoja joissa on pul-kuori ja sisällä fleecepinta. Imuina on bambu-puuvillaa. Tuo fleece ei tunnu päästävän pissaa lävitseen tarpeeksi nopeasti jolloin tulee ohivuotoja reisistä ja selästä, välillä on ihan pisaroita siinä fleecen päällä. Vaipat on uusia ja oon pessyt niitä vaan Ecover delicatella joten tukossa ei pitäis vielä olla. Auttaako ahkera peseminen ja aika tuohon? Onko mitään muuta mitä kannattaisi tehdä?

 

Noi taskut toimii tosi hyvin silloin kun vauva makailee mahallaan tai on pystyasennossa sylissä tai liinassa mutta kyljellään ja selällään vuotaa ohi ja siksi oon käyttänyt päiväunillakin vielä kertistä. Siitä ois niin kiva päästä eroon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisää aloittelijoiden kysymyksiä... Olen ostellut uusina muutamia kauniin kirjavia taskuvaippoja ja nyt mietin, uskallanko heittää ne samaan koneelliseen vaaleampien kanssa. Lähteekö siis kirjavista Pul- ja coolmax kankaista kovasti väriä ensipesussa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ayashe: Bambupuuvilla on aika hidasta imemään, eli sen päällä olisi hyvä olla jotain nopeampaa imua. Esim. harso tai mikrokuitu imaisee pissan nopeasti ja levittää sitten tasaisesti eteenpäin bambuun. Bambupuuvilla todennäköisesti imee niin hitaasti, että pissa ei ehdi imeytyä siihen ja valuu reisistä tms ulos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

maiqu, laita vaan samaan koneeseen. Meillä ei ainakaan ole ikinä irronnut väriä PULista tai coolmaxista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemusta hahtuvasta neulotuista imuista? Imeekö ne hyvin? Tai millä ne saisi imemään hyvin? Tarviiko päälle jotain imevää niinkuin bambun kanssa? :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lähti parista kirkkaasta coolmaxista väriä muihin vaippoihin ja harsoihin samassa koneellisessa. Haalistui onneksi pois auringossa, ja tämä tapahtui vain eka pesussa.

 

Hahtuvaimuja olen tehnyt itse ja imevät kyllä tosi hyvin. Käytän yleensä harson tai mikrokuidun kanssa yhdessä. Ainoa ongelma on mies joka nakkelee villaimut vaippaämpäriin. Sieltä ne sitten vahingossa menevät 60c pyykkiin kun kaadetaan ämpäri suoraan koneeseen. Pitäisi taas kutoa muutama lisää. Ovat käteviä kun ei tarvi joka kerta pestä vaan tuuletus riittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Kaakaopapu, täytyykin kokeilla harsojen kanssa heti. Ajattelin leikata harson puoliksi tai jopa neljään osaan kun meillä on tosi lyhyt vaipanvaihtoväli ja tykkään että olis mahdollisimman pieni paketti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko jollain kokemusta Kushiesien AIOjen ja FuzziBunzien keittopesusta :girl_sigh:

Keittopesin meidän Kushies ultra lite AIOista (eli sama kuin äp 2010 kesto) osan ja värit lähti <_< Toimii edelleen ihan mainiosti eli pul ei vuoda tms. mutta entiset siniset vaipat on harmaita, lähes valkoisia ja valkoiset harmahtavia. Ruudullisetkin haalistui tosi pahasti eli en voi suositella, kun hajukaan ei lähtenyt kuin hetkeksi pois :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^^ Joo saman oon huomannut, että tummat/kirkkaat coolmaxit kannattaa pestä ainakin kerran pari samanväristen kanssa.. Ihan valkoisia vaippoja en oo pahemmin ostanut, kun aattelen että ne harmaantuu, kun mä pesen kaikenvärisen vaippapyykin ja pyyhkeet ja värilliset harsot samassa :girl_sigh: (värjäymiä tullut tähän mennessä oikeastaan yksistä pesulapuista, jotka piti kaiken lisäks pistää roskiin aina heti käytön jälkeen -> leikattu vanhoista pitkistä kalsareista :grin: nyt harmittaa, kun pari vaippaa on ottanut mintunvihreää väriä)

Edited by mei

Share this post


Link to post
Share on other sites

pom, haluaisitko jakaa ohjeen hahtuvaimuun? :) mä oon vähän ohjeriippuvainen, jotenkin jos lähden soveltamaan (etenkin tällaisessa aiheessa jossa en pääse vielä ees käytännössä kokeilemaan B) ) niin ois kiva jos sulta löytyis joku hyväksi todettu ohje! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Öhh, mä olen itsekin ihan poropeukalo enkä ollut puikkoihin koskenut sitten 90-luvun puolivälin kun viime talvena kutaisin ihan siistejä imuja. Tein vaan aloitussilmukoita sen verran että oli noin 10-12cm leveä alku ja siitä sitten aina oikeaa niin pitkään että imu on tarpeeksi pitkä. Ei juuri kutistunut pesussakaan ennen kuin tosiaan luiskahtivat vahingossa 60 asteeseen muun vaippapyykin kanssa. Sitten tulikin tiukkaan huovuttuneet imut :girl_haha:

Multa ei siis oikeaa ohjetta löydy, mutta googettamalla tai kestovaippainfosta saattaisi löytyä. Mutta jos on joskus koulussa patalapun osannut kutoa niin osaa tehdä suorakaiteen muotoisen imunkin :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on vaipat liotettu yön yli piimässä, ja sen jälkeen keittopesty. Fiksusti sit vaihdoin samalla pesuaineen eli nyt en ole varma kumpi auttoi, mutta vaipat tuoksuu jänniltä. En oikeen osaa kuvailla sitä tuoksua mutta ei ainakaan tunkkasilta ja pahoilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piti tulla hehkuttamaan, että meille kotiutui tänään onnikkaan yösisävaippoja kolme kappaletta. Huomenna pistän pesuun heti aamusta ja sitten päästään kokeilemaan yökestoilua. Tuun sit raportoimaan :girl_dance:

Share this post


Link to post
Share on other sites

En jaksa selata ed ketjuja läpi, mutta onko joku vaihtanut vanhanmallisiin (terävä kulma) FuzziBunzeihin reisikumppareita? Mä oon aika surkea ompelukoneen kanssa ja mietin, onnistuisinko siinä touhussa itekseni vai tuliko tehtyä hutiostos. (Myynti-ilmossa ei mainittu ollenkaan, että kumpparit on ihan kulahtaneet.. :skilletgirl: )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.