Annick

Kestovaipat vol. 3

1008 posts in this topic

Olisiko noita koran_in kuvan pöksyjä käyttänyt alunperin paksureitisempi vauva, jolloin sisävaipat eivät niin tursua lahkeensuista? Jos sinulla vain puikot pysyvät kädessä, niin noihinhan voi kyllä jälkikäteenkin lisätä lahkeet.

 

Mistä Annick olet ostanut tuota Rockin Green Hard Rock Bare Naked Babies -pesuainetta? Toistaiseksi ollaan käytetty Ecoverin hienopesuainetta (ainoa kestovaipoille sopiva aine, mitä ollaan peruskaupoista löydetty), mutta vinkkejä muistakin aineista otettaisiin mielellään vastaan.

 

Kiitos JoJo - tilasin kuitenkin jo talta saarelta (asun Englannissa) RG Hard Rock Rage against the raspberry kun tosiaan pesuaine loppuu. Kysaisin nettikaupoista ja toisesta sanottiin etta bare naked babies tulee ehka muutaman viikon kuluttua. En ehtinyt jaada odottelemaan joten toivotaan, etta toi toimisi yhta hyvin.

 

Ursa olen nyt tilannut molemmista:

http://www.cheeksand...ckin_Green.html

http://www.cleangree.../rockin%20green

 

Cheeks and Cherriesta viime kevaana ja nyt tilasin Clean Green Nappysta kun siella on -20% ale ja vastasivat heti mun mailiin. Kuvittelisin etta toimittavat myos Suomeen (paketit tosin on aika painavia).

 

Muoks. Vain Cheeks and Cherries toimittaa muualle Eurooppaan.

Edited by Annick

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Me asutaan Berkshiressä, joten toimituksessa ei pitäisi olla ongelmaa jos tuotetta vain varastosta löytyy. Kiitokset linkeistä!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sanoisin, että kaksi ja puolikiloiselle nuo IVt käy jo ihan kohtuullisesti, ehkä ihan kaksikiloisena kotiutuvalle joutuu virittelemään enemmän.

 

Palaan kotiutuvan/kotiutuneen keskosen kestovaipattamiseen rönsyilevästi ja omanapaisesti parisen kuukauden kestoilukokemuksella. :) Meillä meni reilu kaksijapuolikiloisesta lähtien tosi hyvin NB-Imset. Ensimmäinen ohivuoto tuli vasta noin neljän kilon kohdalla. Tällöin vaipatettavan reidet alkoivat olla niin paksut, että täytyi jo alkaa olla tarkkana, etteivät siivekkeet jää vahingossa liian lähelle reisiaukkojen reunaa. Alusta asti pidettiin kiinteää lisäimulärpäkettä taitettuna eteen - silti tarvittiin lisäimu. Paketista tuli alussa lisäimusta huolimatta pienempi kuin harsosta ja villiksistä. Nyt noin viiden ja puolen kilon painoiselle NB-koko on meillä jo selkeästi liian pieni, mutta menee vielä hetken. Onneksi ei ostettu mitään keskoskoossa, kun meidänkään keskonen ei ole sieltä höyhensarjapäästä.

 

Lisäimuista mieluisimmiksi ovat meillä osoittautuneet Iksun pikkupyyhkeet. Ne saa helposti taiteltua tarpeeksi lyhyiksi sopimaan flanelleten ja kuoren sisään. Ne myös kuivuvat nopeasti, imevät kivasti, ovat pehmeä lisä vaippapakettiin ja hinnaltaan törkyhalpoja. Harmi vaan, ettei tajuttu ottaa näitä käyttöön heti aluksi, vaan käytettiin lisäimuna vaippapaketista melko lankkumaisen tekeviä, paksua flanellia olevia taittoimuja.

 

Ollaan niin tykästyneitä Imseihin, että seuraavaksi varmaan sijoitetaan One size -flanelletteihin ja M-koon kuoriin. (Paria tämän koon kuorta on jo kokeiltukin - tekokuituiset ovat varsinkin ohivuototilanteissa kätevämmät kuin puuvillapäällysteiset.) Yhdenkoon flanelletet eivät varmaankaan tule olemaan toimiva ratkaisu vaippaiän loppuun asti, mutta meillä menee kuitenkin vielä pitkään ennenkuin lapsonen lähtee kunnolla liikkeelle. Kaapeista löytyy myös mm. pikkurahalla ostettuja M-koon fuzzeja, mutta ne falskaavat tässä vaiheessa vielä kuninkaallisesti. Disanan naruvaippojenkaan päälle en vielä oikein ymmärrä, villahousujen lanoliinittamiseen ei ole vielä jaksanut perehtyä. Nopea kuivuvuus on meille aivan välttämättömyys, koska kuivausrumpua ei (ainakaan vielä) ole. Mietin muutenkin, että vaikkapa yhdenkoon Fuzzien ja Bummareiden välillä valitseminen voisi olla kätevämpää silloin, kun lapsonen jo liikkuu...

 

Kertiksiä ollaan käytetty sairaala-ajan jälkeen yhteensä ehkä reilu parikymmentä. Hajuhaitat ovat olleet niissä huomattavasti järkyttävämmät kuin kestoissa. The horror, the horror! :o Kuivaliinojen putsaaminen rautalääkettä syövän tyypin maitokakasta on kyllä aika jännää, ja vessassa haisee välillä aika pahalle. Ollaan tästä syystä viime viikot aika pitkälti riisipapereiltu, mutta aina silloin tällöin on kuuriluonteisesti kestokuivaliinat käytössä, koska pikkupatun peppu tuntuu aina pidemmän päälle protestoivan riisipaperia.

 

Sen verran iso paketti vaipasta tulee, että bodyn jatkopala on ollut ahkerassa käytössä ja 68-koon bodyjen pesu alkaa pikku hiljaa olla ajankohtaista. Osa kokopuvuista on mitoitukseltaan haastavia siinä mielessä, että torson kohdalla pituus tulee vastaan jo silloin, kun lahkeet saa vielä kääntää kaksin kerroin.

 

Tällaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käytetymmät vaipat meni pesussa aika koppuraisiksi (pesuaineena nestemäinen erisan). Millä vaippoja vois pehmittää?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rummuttamalla, paiskomalla pöydän reunaan tai oven karmiin. No okei se ei paljoa pehmetä kun hakkaa vaippoja mutta rummutus kylläkin toimii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä vaan murjon käsin ja ihan hyvin ne siitä pehmiää. Kuivausrumpua kun ei ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Virallinen mitta: LORAUS :D Siis ihan mitä vaan pienestä lusikallisesta varmaan puoleen desiin. Itse lorautan sellaisen parin-kolmen ruokalusikallisen verran suoraan pullosta huuhteluainelokeroon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ eikä kannata pelätä pesukoneesta tai edes ripustettaessa lehahtavaa etikanlöyhkää, se haihtuu pian :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä vannon ecover-pesuaineen nimeen, pysyy tosi pehmoisena vaipat ja muutkin vaatteet. Meiltä loppui huuhteluaineen käyttö tämän löydettyämme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan käytetty etikkaa mm. kissanpissaisiin pyykkeihin (kiitos vaan kissa ja sen pissatulehdus) eikä meidän mielestä kyllä pyykki ees löyhkää etikalle vaikka me ollaan laitettu sitä esipesuun sekä huuhteluun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyselykausi jatkuu, eli millä poistatte kakkatahrat kestovaipoista? Saako käyttää tahranpoistoainetta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ En poista, jos eivät 60 asteen pesussa lähde, saavat jäädä. Se on kuitenkin kosmeettinen haitta vaan, jos on pesty tossa lämpötilassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En minäkään poista, liikaa hommaa, kuitenkin tulee heti uudestaan (ainakin pikkuvauvalla), ja kyllä ne haalistuu useampien pesujen myötä. Ei meillä kyllä nykyään pahemmin tahroja tulekaan, kun vaan huuhdellaan kakat heti pois vaipasta. Ehkä se pikkuvauvan kakka oli värjäävämpää tai sitten ne vaipat oli sellaisia että tarttui helpommin...

 

Kyllä ainakin puuvillavaippoihin (pikkuvauvana käytössä olleet harsot, flanelletet yms.) voi tahranpoistoainetta käyttää, kunhan se tulee huuhdeltua pois kunnolla, mutta PUL voi vahingoittua tahranpoistoaineista, joten täytyy huolehtia ettei joudu sen kanssa tekemisiin. Coolmaxin, polyestermokan tms. suhtautumisesta tahranpoistoaineisiin en osaa sanoa. Riippuu ehkä aineestakin...

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Juu, sappisaippua ja uv-säteily ovat tehokkaat ja turvalliset tahranpoistajat vaipoille. Itse en ole poistanut tahroja kuin myyntiin menevistä vaipoista eli hieronut tahraan reilusti sappisaippuaa, antanut vaikuttaa yön yli, pessyt ja kuivattanut sitten auringonpaisteessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo sappisaippua on ihan ehdoton tahranpoistaja! Ja käy kaikille kestovaippamatskuille, paitsi fleecelle.. Ja on sitä kai jotkut fleecellekin käyttäneet, mutta fleece VOI mennä tukkoon siitä ja siinä sen availussa on taas oma hommansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis ihan tavallista etikkaa? Kuinkas paljon sitä pitää uskaltaa laittaa?

 

Melkein jo seison pesukoneen vierssä etikkapullo kädessä. Lupaatteko ettei vaatteet ja pyykkikone haise seuraavaa kymmentä vuotta etikalle? :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.