Annick

Kestovaipat vol. 3

1008 posts in this topic

^Jos siis tarkoitat niitä flanelletteja, jotka oli joskus aiemmassa ä-pakkauksessa, niin ne on kaiketi 3-6kg eli sanoisin, että ei kyllä mahdu 8kg vauvalle.

 

Uusimmassa ä-pakkauksessahan oli Imse Vimsen AIO, jonka kokosuositus oli 5-8kg.

 

NeNNNi, se vähän riippuu ja roikkuu. Kasvuvauhtihan harvemmin pysyy samana enää ensimmäisten kuukausien jälkeen, joten sikäli M-koko saattaa olla paikallaan. Tosin jos teidän vauva ehtii pyrähtää sinne L-kokoonkin, niin sitten se M-koko on vähän turha... Hankala sanoa. Meidän jässikkä oli 3kk iässä vähän päälle 6,5kg ja nyt 5kk iässä painoa oli 7,5kg, joten meille se M-koko olisi varmaan jees. Harmillista, kun löytyy niin huonosti käytettynä noita isompia, minäkin nimittäin tuosta AIOsta tykkäsin ja nyt se on jo liian pieni :(. Uutena en ole raaskinut ostaa, vaikka Kestovaippakaupassa muistaakseni neljästä saa jotain paljousalennusta jo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Joo, ilmeisen tykätty vaippa kun huutiksessakin on myynnissä vaan noita äp:sta saatuja käyttämättöminä. Kestovaippakaupassa tosiaan on alennus useamman ostajalle; yks vaippa 19,50€, neljä vaippaa 74€.

 

Täytyy nyt vielä jättää muhimaan tää asia ja käyttää noita kaapista löytyviä bumgeniuksia, jotka ei huonoja ole nekään. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli 6kk ja 9kg, eli käytössä taisi olla noin vuoden siitä eteenpäin L kokoiset. Sitten se pyöreys alkoi tasoittua, ja niille M kokoisille tuli taas käyttöä kunnes oppi kuivaksi (noin 2v+). Itse melkein suosittelisin ettei hävitä M kokoisia pois, ennenkuin vaipoista on kokonaan luovuttu.

 

Mutta kertokaapa miksi meidän taskut falskaa jalasuista kokoaika, riippumatta onko coolmax/fleece sisus. Imut on siis ihan liian riittämättöämät, se on mun veikkaus.

Joten kertopaaka, että mitä teillä on imuina taskuvaipoissa jos haaveena on noin 3h vaihtoväli tän 1-1½h sijan.

Ja käyttäjä on 1v4kk taapero, jolle kaikki meidän L on liian isot reisistä =) Esim jos on fuzzin insertti+3 tai 4 krs bambupuuvilla (eurokankaa, vuonna öö. 2008 tai 2009 ostettu) taittoja siinä päällä, ei riitä 3h.

En edes jaksa minkään pyyhkeistä ommeltujen froteeimujen kanssa enää pelata, koska pissaa niin paljon että vaipasta tulisi sikapaksu --> V hakee takkahuoneesta mulle kertiksen ja viskoo sillä mua kunnes vaippa vaihdetaan :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut imuina 35 x 35 cm bambutaitto ihan sellaisenaan (taiteltu kolmeen osaan = 6 krs bambua), joskus lätkästy päälle TSI-mikrokuituimu (2 krs). Tällä on pärjätty, mutta en muista kyllä vaihtoväliä. Tosin meidän "herkkähipiäinen" esikoisemme kyllä halusi vaipan vaihdettavan aina HETI pisun jälkeen, eli taisi olla vaihtoväli "pissasta pissaan", mutta ei lorotellut kyllä mitään pikkuliruja vähän kerrassaan, vaan kaikki heti pois... Eli meillä vaihdettiin vaippa heti pois kun oli tullut pisu, mutta pisuja ei tullut minusta niin usein, että olisi 1 h välein vaippaa vaihdettu.

 

Ehkä vaipat ei istu teille hyvin ja siksi falskaavat? Ootko kokeillut pienempää kokoa tai eri mallista vaippaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika on vasta 5kk, mutta se on kyllä tosi kova pissailemaan. Yleensä taskussa on bambuhampputaitto (tai joku vastaava muu hyvä taittoimu taiteltuna 3 tai 4 osaan) ja sen päällä mikrokuituimu, ja tuolla pärjätään 2-3 tuntia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Antsa imut on siis litimärkiä, ihan edesät taakse saakka-jossai ne istuisi, sittenhän ne olisi kuivat jostain? Mulla on erilaisia vaippoja, leveitä/kapeita, TSI ja ostettuja. Joten uskon kyllä että lähden ratkomaan tätä imun riittämättömyys ongelmaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on yleensä jotain harsoja imuina, minusta ne imee paljon ja tarpeeksi nopeasti. Niiden lisänä on sitten mikrokuitua, bambua ym. Ehkä paras yhdistelmä on bumgeniuksen isompi imu, pieni harso ja 4 krs bambuimu. Mutta meilläkin kyllä vaippa vaihdetaan yhden pissan jälkeen, joten kun yksi pissa pitää imeä, niin oleellisinta on, että imu on riittävän nopea. Meidän lapset on tuossa iässä kyllä pissanneet niin harvoin ja paljon, että yhden pissan jälkeen vaihtamisessa on järkeä. Ja lisäksi opetelleet kuivaksi, joten ei siksikään olisi tullut mieleen odottaa useampia pissoja vaippaan. No, ei tästä siis ehkä ollut apua... Ei minusta vaippoihin mahdu paljon enempää imua kuin meillä on, mutta silti pitää vaihtaa yhden pissan jälkeen (joka tosin voi helposti olla sen kolmen tunnin välein).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä muuten laittaisi niin päin, että ensin se fuzzin insertti (mikrokuitua) ja sen alle ne bambukerrokset.

Ihan loputonta määrää imua ei vaippaan kuitenkaan mahdu, joten ihan mitä tahansa ei sinne sitten kannata tunkea. Mun mielestä froteiset pyyheimut ei todellakaan ole parhaasta päästä imuja, mutta kerroksia kun on useita, niin tuli niitäkin joskus sujautettua pötköinä väliin. Eli esim. mikrokuitua 2 krs (vai mitä ne valmiit insertit nyt on, voipi olla enempikin), froteinen pötkö 2 krs, bambutaitto 6 krs vielä mahtuu ihan näppärästi eikä tule liian paksu paketti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo meillä on ehdottomasti aina taskuvaipassa päällimmäisenä Fuzzin mikrokuituimu, koska se imaisee pissat nopeasti (muuten tulee paineella lahkeesta ulos) ja sen alla esim. Neppulan tuplaläpätin bambufleecestä. En tiedä montako kerrosta siinä on mitäkin, mutta aika monta kerrosta (tiima + 2 läppää) ja silti on mukavan litteä. S-kokoinenkin on aika iso ja sopii hyvin meidän M-koon taskuvaippoihin. Tuo yhdistelmä kestää useimmiten sen 3h, joskus jopa 4h jos on vähäpissainen kohta päivästä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kaksivuotiaalla taskussa imuna Myllymuksujen (bambu)taitto + TSI bambuimu (2 krs) + TSI mikrokuituimu (2 krs). Vaihtoväli vaihtelee kahdesta neljään tuntiin, riippuen vuorokaudenajasta, juodusta juomasta, ja varmaan kuun asennostakin. Mun mielestä tuo on ihan järjetön määrä imua, enempää ei oikein vaippoihin sovi. Meillä on myös Hahtuvahullun -AIOja ihan päiväkäytössä: vaihtoväli n. 3 h. :rolleyes: En malta odottaa että lapsi suostuu potalle.

 

Ja öisinhän on pakko pitää kertsiä. Siinä päällä on sitten varmistuksena sisätäyttövaippa, jossa mikrokuituimu, sekä villahousut. Silti joskus falskaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vanhemmalla lapsella Fuzzeissa se fuzzien oma insertti + 6 krs bambuhamppua (taittoimu), se pitää 2-4h riippuen ruokailuista jne. Ja tosiaan se Fuzzien insertti päällä, bambuhamppu alla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valaiskaapa tyhmää, mistä tietää että lapsi on pissannut vaippaansa? Siis nimenomaan kestovaippaan? Olettaen ettei lapsi itse ala kitistä märkää vaippaa tms.? Olen ihmetellyt tätä, kun jotkut kertovat vaihtavansa vaipan aina heti pissan tultua. Ei mulla ainakaan ole mitään tietoa onko pissa tullut vai ei, ellen riisu vaippaa ja tutki!

 

Meillä imuina on yleensä esim. Bumgeniouksessa vain se BG:n isompi imu, muissa taskuissa esim. Myllymuksujen bambuhampputaitto yksistään tai mikrokuituimu jossa on 4 (?) kerrosta. Meillä nämä on tiheällä vaihtovälillä (max. 2 h) riittäneet hyvin. Joskus imu on jo aika läpimärkä vaippaa vaihtaessa, toisinaan siihen on tullut ehkä just yhdet pikkuiset pissat.

 

Vähän kyllä houkuttelisi kokeilla yökestoiluakin. Toistaiseksi se on jäänyt, kun epäilen onko olemassa mitään sellaista kangasvaippaa jonka imukyky riittäisi koko yöksi ilman että kangasta tarvitsee olla 100 kerrosta... Enkä haluaisi että lapsi heräisi aamulla aivan läpimärässä vaipassa joka jo varmasti tuntuisikin inhottavalle. Toisaalta oppisipahan ehkä nopeammin kuivaksi... Eikä se kertiskään varmasti kivalta tunnu päällä, sekin kun painaa aamuisin varmaan kilon... Mutta jos täällä on yökestoilijoita, niin vaihdatteko vaippaa yöllä, vai riittääkö sama vaippa koko yöksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä olen miettinyt samaa :D. Meidän poikaa ei yhtään haittaa märkä vaippa eikä se sitä mitenkään siis viesti. Kakkaakaan ei kitise, sen tulon tosin yleensä kuulee ja sillä osaan vaihtaa vaipan (tai sitten hajun perusteella). Yleensä kokeilen sormella jostain välistä, että tuntuuko vaippa märältä sisältä. Pojan mielestä se on hassua ja se kikattaa kamalasti, kun se kai kutittaa :grin: . Mutta muuten en tosiaankaan tiedä. Kertikset on siitä helpompia, kun ne alkaa pullottaa pissan tullessa.

 

Mä vakavasti harkitsen yökestoilua. Ostin jo KVK Nighty -taskuvaipan, ehkä illalla survon sen täyteen vähän sitä sun tätä ja toivon parasta :D. Mä en millään tahtoisi vaihtaa vaippaa yöllä, kun siihen vauvan kanssa molemmat herättäisiin liikaa ja menisi loppuyö ihan hulinaksi :girl_sigh: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei poika valita märkää vaippaa, joten kokeilen sitten pitkin päivää yleensä jalka-aukon kautta (enempi pyllyn puolelta) tuntuuko kostealta. Vaipat on enimmäkseen coolmax-pintaisia, joten onhan siitä välillä vähän vaikea arvioida kosteutta, mutta jos tuntuu vaan hitusen kostealta tai vaikuttaa vaan hikiseltä niin en vielä vaihda koska se ei kerran poikaakaan häiritse. Joskus on tullut riisuttua vaippa turhaan, kun onkin vaan ollut hikinen iho ja kuiva vaippa. Jos on kunnolla märkä vaippa niin sen tuntee siitä kuivaliinakankaan läpikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä joudun tarkastamaan lahkeensuusta kurkkaamalla onko sinappeja, edes märkäpintaisista bambu vaipoista ei tule kitinää. Siis kakat kyllä kuulee/tuntee jos vauva on sylissä mutta pissat on ihan mysteeri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Jos siis tarkoitat niitä flanelletteja, jotka oli joskus aiemmassa ä-pakkauksessa, niin ne on kaiketi 3-6kg eli sanoisin, että ei kyllä mahdu 8kg vauvalle.

 

Uusimmassa ä-pakkauksessahan oli Imse Vimsen AIO, jonka kokosuositus oli 5-8kg.

 

 

Joo tarkoitin niitä. Oliko se vaippatalo vai kestovaippakauppa missä näin et olis riittäny 8 kg asti. Mutta on siis pienempiä ne mitä ite sain 2009.

 

Meillä on toiminu kushiesin aio(ä-p), imse vimse aio(ä-p), rainbow'n aio saman merkin lisäimulla ja muksut taskuvaippa mm. Rainbow'n vaippa vaan oli kostunut edestä yks päivä, joten laitan niihin nykyään varmuuden vuoksi kuoren päälle. Nää siis ollut nyt myös yöllä käytössä.

Jännä kun innostuin vasta nyt pojan ollessa 2,5 kk. Tarkoitus oli aloittaa ilhan pienestä asti mutta ei se onnistunu, oli babybluesia ja huutava vauva+isoveli. Nyt kun arki rullaa niin tuntuu ihan helpolta :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun inhokkivaippa on se Kushiesin AIO :D. Kyllä se lyhyellä vaihtovälillä ihan toimii kuitenkin, mutta se on meillä semmoinen vaippa, jota käytetään vasta sitten, kun kaikki muut on likaisina tai märkinä :grin: .

 

Meillä oli kanssa tarkoituksena kestoilla ihan alusta asti, mutta oikeastaan vasta siinä pojan ollessa 3kk alettiin ihan täysin kestoilla päivittäin. Sitä ennen käytettiin ehkä yksi kesto silloin ja toinen tällöin ihan muodon vuoksi, kun niitä nyt sattui olemaan. Jotenkin sitä oli vauvan synnyttyä niin paljon muutakin opettelemista ja jatkuvaa imettämistä, ettei sitä oikein jaksanut niihin vaippajuttuihin perehtyä. Mutta ehtiipä sitä vieläkin! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valaiskaapa tyhmää, mistä tietää että lapsi on pissannut vaippaansa? Siis nimenomaan kestovaippaan? Olettaen ettei lapsi itse ala kitistä märkää vaippaa tms.? Olen ihmetellyt tätä, kun jotkut kertovat vaihtavansa vaipan aina heti pissan tultua. Ei mulla ainakaan ole mitään tietoa onko pissa tullut vai ei, ellen riisu vaippaa ja tutki!

No en minä välttämättä vaihda vaippaa heti pissan tultua, mutta isomman lapsen kanssa sen silti tietää ettei sinne kuin yksi pissa ehdi tulla, kun tarpeeksi usein tarkistaa vaippaa. Ihan jo silläkin että tarpeeksi usein (isommalla lapsella esim. ennen ja jälkeen unien, ruokailujen ja ulkoilujen) käydään pissalla, varmistuu se, ettei vaippaan ehdi tulla kuin yksi pissa. No, silti pyrin vaihtamaan vaippaa jos tiedän että siellä on pissa, ja tiedän sen joko kokeilemalla (sormella sieltä välistä), haistamalla (kyllä meillä isomman lapsen pissa yleensä haisee ainakin läheltä haistettuna), tunnustelemalla vaipan päältä (vaippa tuntuu lämpimältä jos pissa on suht tuore, mutta vaikkei olisikaan, niin imut menee pehmeiksi ja lyttyyn kastuessaan, ainakin harsoimuissa huomaa selvästi), ja nyt lapsi osaa jo itse kertoa, jos vaippaan tulee pissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullakin oli ajatuksena kestoilu heti alusta alkaen. Osakestoiltiinkin alussa tots botsin NB vaipoilla hyvällä menestyksellä. Kun ne jäi pieniksi kolmen viikon iässä, kaapissa oli odottamassa bumgeniuksen ja babylandin yhden koon vaippoja, jotka jäi kyllä tosi isolle mytylle pienen vauvan ympärille. Vaipat pistettiin kaappiin ja kun poitsu täytti 3kk ne otettiin uudestaan esiin - täysin sopivina! Nyt kestoillaan päivät täysillä, öisin on muumit pöksyissä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ne Tots Botsin NB-AIO:t on muuten tosi ihania! Meillä oli vaan yks, mutta olis voinut olla enemmänkin.. Se oli miehen suosikki :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä, muittenkin täytyy siis tavalla tai toisella tutkia onko pissa tullut vai ei. Minä jo kuvittelin että täällä Vaukkareissa pyörii äitejä joilla on jokin salaperäinen kuudes aisti tai äidinvaisto joka sanoo milloin vaippa on vaihdettava. :girl_haha:

 

Mä vakavasti harkitsen yökestoilua. Ostin jo KVK Nighty -taskuvaipan, ehkä illalla survon sen täyteen vähän sitä sun tätä ja toivon parasta :D.

 

Aamuaurinko, joko kokeilit? Miten sujui?

 

Mun inhokkivaippa on se Kushiesin AIO :D. Kyllä se lyhyellä vaihtovälillä ihan toimii kuitenkin, mutta se on meillä semmoinen vaippa, jota käytetään vasta sitten, kun kaikki muut on likaisina tai märkinä :grin: .

 

Mulla oli vähän sama juttu. Olin niin iloinen kun se vaippa jäi pojalle pieneksi. :girl_haha: Mutta tuli mullakin sitä käytettyä, just vähän semmoisena varavaippana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

V pissii ainakin lattialle liruja useasti, joten vaippankin varmasti. Eli oon käyttänyt useamman päivän pelkästään mikroinserttejä+bambua, unohtanut muut imut. Ja ei oo kertaakaan kastunut vaatteet, ja siinä 3h kohdalla vaihtoväli :) ja siis kaikissa vaipoissa <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekään en siitä Kushies AIO:sta (ÄP 2010) tykännyt noin muuten, mutta se oli tosi kiva aamupissavaippa :D Äärettömän nopea pukea päälle aamulla silmät ristissä, kun oli niin kapea ja jäykkä ja nopsat tarrat (meillä käytettiin/käytetään sivunepillisiä yleensä). Millekään löysälle kakalle ei todellakaan sovi, mutta aamuvaippana oli ihan näpsäkkä tai sitten illan viimeisenä vaippana, jos joutui vielä esim. tunniksi vaihtamaan uuden kestovaipan ennen kuin laitoimme yöksi kertsin. Ei tarvinnut siihen loppuiltaan sitten "tuhlata" jotain paremmista vaipoista, varsinkin jos oli suurin osa jo pyykissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mariah, yritin kokeilla :grin: . Poika ei nukahtanutkaan heti niin kuin ajattelin, vaan riekkui vielä pari tuntia hereillä ja sitten se kakkasi siihen yövaippaan ja vaihdoinkin sitten yöksi kertiksen... Parempi onni ensi kerralla :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahhahhaa, meinasin nauraa itteni hengiltä tänään. :lol:

Isäntä laitto poitsulle kestoa ja kohta alko kuulumaan ihmeellinen ähkiminen ja tuskailu "nääkö muka helppoja ja näppäriä, in my ass!" Menin kattomaan niin ukkokulta siellä viritteli babylandin taskuvaippaa väärinpäin poitsun päälle, eli napit oli selkäpuolella ja yritti niitä sit nähdä laittaa kiinni. :girl_crazy: Meinasin pissata housuun ku nauratti niin paljon! :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.