Annick

Kestovaipat vol. 3

1008 posts in this topic

^Eikä! :grin: Mun mies laittoi tänään pojalle sisätäyttövaipan ilman kuorta kun luuli sitä taskuvaipaksi. Onneksi huomasin asian ajoissa ennen kuin vaatteet kastui. Mies kirosi, että miksi nämä sitten on täällä samassa paikassa kuin nuo "normaalit" vaipat, eli mun vika :D. Ja ihanasti oon näemmä kestoaivopessyt mieheni, kun sen mielestä taskuvaipat on normaaleja vaippoja!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kyllä joskus pidetään sisävaippoja ihan ilman kuoria. Sillon toki ollaan ilman vaatteita ja tarkoituksena vähän "tuuletella" muutenkin. Sit vaan vaippa vaihtoon kun alkaa kastua niin että tulee läpi. Meillä pidetään muuten sisävaipat ja taskut erillään vaikka hienosti on mies oppinut käyttämään kaikkia viritelmiä. Ainoa mitä se ei hallitse on vaippojen täyttäminen. No, olkoon, mä kyllä täyttelen niitä ihan mielelläni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä Isäntä aika nihkeesti muutenkin pukee noita kestoja, saati, että laittais niitä käyttökuntoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mies mieluusti laittaa vauvalle kestovaipan, kunhan niitä vaan on valmiina hoitopöydän laatikossa. Täyttää se ei osaa eikä vissiin halua opetellakaan, mutta mustakin se täyttäminen on ihan kivaa, joten ei se mitään. Yleensä ne sisävaipat kyllä on eri puolella sitä laatikkoa, mutta viimeksi olivat päässeet vähän sekoittumaan ja siitä mies hämmentyi. Enimmäkseen meillä taskuja onkin, kun ovat kätevimpiä ja sisävaippa+kuorivaippa-kombosta tulee monesti aika paksu paketti kuitenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mies kyllä muistaa/tunnistaa mitkä vaipat on sisävaippoja, mutta täyttää sekään ei tosiaan osaa. Tai osaisihan se jotain niihin täyttää, mutta kun meillä on tyyliin kaikki vaipat erilaisia ja jokaiseen kuuluu minusta tietyt erilaiset täytteet (siis minulle jopa sillä on väliä, mikä harso tulee minkäkin vaipan sisään), niin eihän niitä kukaan muu osaa ulkoa kuin minä :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä mies käyttää, jos on valmiiksi täytetty. keskimmäisen kanssa koodailtiin niin, että kirjavat ja kuviolliset vaati päälleen villikset, ja kaikki yksiväriset olis taskuvaippoja = sopi myös päiväkotiin.

kyllä se niitä pestäkin osaa, ja sitä mun 50v+ opettaja jaksoi ihmetellä kun kerroin :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on imuja niin montaa eri sorttia että en toisaalta yhtään ihmettele ettei tuo mies halua opetella sitä täyttämistä. Välillä mä yritän täyttöhommissa vähän jutella mitä mä niihin laitan kun mä teen kahdenlaisia vaippoja. On kotivaippoja ja matkavaippoja, kotivaipat on ihan vähällä imulla ja matkavaipat tuhdimpia. Ja pyydän miestä vaippaa vaihtaessa vähän katsomaan ettei laita niitä matkavaippoja kotonaollessa ettei mee "hyvät imut" hukkaan.

 

Imuina mä käytän lähestulkoon mitä tahansa kangasta minkä vaan saa taiteltua vaipan sisään, ihan huippuimuiksi osottautui ne pienet käsipyyhkeet, ne on kun tehty vaipan sisään! Imee hyvin ja kuivuu vikkelästi. Mikrokuituimun kaverina ihan paras setti sitten harson.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mies osaa täyttää, käyttää ja pestä vaippoja siinä missä minäkin, nyt hieman vain jännittää tämän tulokkaan vaipatuksen kohdalla, miten pitkään menee opetella laittamaan ns. tyttötäytteet vaippoihin, esikoispojan kanssa kun on tottunut laittamaan imut etupainotteisesti. :D Luulen kyllä, että NB- ja S-kokoisten sisätäyttövaippojen täyttäminen jää kuitenkin minulle, koska miehen on vaikea saada kättään sopimaan niin pienten vaippojen sisuksiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon ihmetellyt tota että kun pojalle pitäis laittaa eteen enemmän imua mutta kyllä tää meidän likka pissii vaan niinkun poika ja eteen mäkin laitan lisäimua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heps! Ajattelin, pitkään asiaa pohdittuani ja mielipiteitä kyseltyäni, lähteä kokeilemaan kestovaippailua. Esikoinen on 1,5v, jolla kokeilen pian ja jos toimii meillä niin otan käyttöön lokakuussa syntyvällä pikkukakkosellakin :give_heart: ! Helppouden vuoksi olen vakuuttunut bumGeniuksista (taskuvaippana) ja (turhamainen kun olen) tykästynyt myös niiden kuoseihin ja yleensäkin ulkonäköön. Ikuisuuskysymys: nepparit vai tarrat, ja miksi?

 

Tein nettikaupoissa hintavertailua, joka löytyy päikystäni, laitan tännekin, jos jollekin olisi vaikka apua...

 

Metsästän siis bumGenius taskuvaippa 3.0 tai 4.0 versiota

 

- Ulkomaalaiset nettikaupat eivät ilmeisesti toimita Suomeen bumGeniuksia, jokin kieltojuttu ainakin nettikirjoittelun perusteella.

- Huuto.netissä on paljon myynnissä vanhempia malleja, paketteina ja erillisinä

 

Uusina ostettaessa vaihtoehdot ovat ainakin seuraavat (halvimmasta lähtien, toimituskulut ovat vähän epäselvät kun kaikki eivät anna niitä selkeästi suoraan)

 

- Vaippala: vain Lovalace -kuosi 19,10€ neppareilla, toimituskulut 3,30€?

 

- Potito: vain kerma väri 22€ neppareilla, toimituskulut 2,25€?

 

- Beboliina: vain vihreä väri 22,60€ tarroilla, nouto onnistuisi Espoosta

 

- Muksuaitta: vain oranssi väri 22,60€ neppareilla, toimituskulut 1,50€

 

- Viipero: useita värejä 1kpl 24,50€, nepparit tai tarrat

3 kpl 23,33€/kpl

6 kpl 21,66€/kpl nouto onnistuisi Helsingistä

 

- Pienten parhaaksi: useita värejä 1 kpl 23,50€, nepparit tai tarrat

3 kpl 23€/kpl

6 kpl 22,50€/kpl toimituskulut 8,50€

 

- Villiankka: vain vihreä väri 23,90€ neppareilla, nouto onnistuisi Espoosta

 

- Vaippatalo: useita värejä 23,90€ nepparit tai tarrat, toimituskulut 6,90€

 

- Vekaravintti: useita värejä 24€, nepparit tai tarrat, toimituskulut 4,50€

 

Jos joku vielä tietää hyvän kaupan, vinkatkaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen kanssa nyt alkanut siirtyä tarroista neppareihin. Tyttö repii tarrat auki ja kun käytettynä vaippani ostan niin tarrat on monesti jo valmiiksi ihan entiset. Kauhee homma vaihtaa niitä, nytkin olis projektina vaihtaa tarrojen tilalle neppejä niin sais vaipalle vielä paljon lisää käyttöikää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sinttiäinen: Nepit samoista syistä kuin yllä eli eivät kulu/heikkene, eivät takerru muihin pyykkeihin ja niitä muksu ei saa itse auki :) Kannattaa muuten seurailla nettikauppojen fb-sivuja jos sellaiset vaan on, esim. Villiankalla on aika usein tarjouksia, että saa alennusta vaikka 10-25% jos tekee tilauksen tiettynä päivänä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä taas olen vastarannankiiski ja tykkään enempi tarroista. Ne on asiaan vihkiytymättömällekin simppelit, kun kertis-tarravaipan osaa pukea, niin tarrakestokin onnistuu. Meillä ainakin tarrat toimivat ihan hyvin mummojen ja päivähoitopaikan kanssa. Tykättiin myös itse niistä enempi, jotenkin saatiin ne paremmin istumaan kuin nepilliset. Nepillisiäkin kyllä oli, mutta koska lapsi tykkäsi (ja tykkää edelleen) pukemisesta niin, että makaa kaikessa rauhassa selällään, niin tarravaipat oli helppoja pukea eikä tarvinnut pähkäillä neppien ja istuvuusongelmien kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin liputan tarrojen puolesta. Ei ole vielä kertaakaan tarttunu muuhun pyykkiin ja no, poitsu on vielä niin pieni, ettei osaa itse repiä tarroja auki. Meillä oin babylandin nappivaippoja ja jotenkin se etureuna jää aina ihan hassusti vinoon nappien alle.. Kotikäytössä ok mutta ulos/kylään laitetaan bumgeniuksen tarravaippa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin itse asiassa tykkään enemmän tarroista, vaikka nepeissäkin on puolensa. Tarroissa tykkään eniten siitä portaattomasta säädöstä, kun neppivaippojen kanssa usein käy niin, että joku säätö on liian tiukka ja sitä seuraava taas liian löysä ja parhaiten vaippa istuisi, jos toisen lahkeensuun jättäisi toista suuremmaksai :D. Ymmärsiköhän tuosta mitään... Tarroja arvostaa myös mies, joka aina ahdistuu niistä nepeistä, etenkin jos niitä on paljon :grin: . Toivon kovasti, ettei lapsonen ihan heti opi niitä tarroja aukomaan :D. Oonkohan jäänyt jostain paitsi, kun en ole ikinä yhtään Bumgeniusta kokeillut? Kaikki tuntuvat sitä niin hehkuttavan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä tykkään nepeistä, erityisesti sivunepeistä, mutta niitä neppejä saisi kyllä olla vain kaksi per siiveke ja siistit rivit niitä vastapuolia. Meillä on yksi vaippa, jossa on kolme neppiä per siiveke ja sitten niitä vastakappaleita jotenkin sikin sokin, sitä on vähän ärsyttävää laittaa. Mutta minulla ei olekaan nyt pikkuvauvaa, pikkuvauvan kanssa etutarrat on oikein kätevät, mutta liikkuvan lapsen kanssa ja erityisesti sitten kun vaippojen käyttö alkaa vähentyä, sivunepilliset on kivoja. Nepit pysyy hyvin kiinni liikkuvalla lapsella ja ilman bodyakin, vähän kuluneet tarrat taas ei niin hyvin... Ja nepillisen vaipan voi laittaa sylissä tai seisten tai missä vaan. Ja jos kaikki vaipat olisi nepillisiä, vaippapyykin voisi viskata suoraan koneeseen tarvitsematta käydä läpi, onko mies muistanut kiinnittää tarrat ennen pyykkikoriin laittoa. Etunepillisistä minulla ei ole niin kauheasti kokemusta, kun meillä on vain yksi etunepillinen vaippa, ja se ei ole aktiivikäytössä muista syistä, mutta kyllähän siinäkin nuo neppien hyvät puolet on. Mutta pikkuvauvalla tosiaan tarrat on nopeampi ja helpompi laittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, onko kenelläkään kokemusta Pilvi AIOsta? Tilasin sellaisen, ja se on kovin iso kiloihin nähden... Mahtuuko lapselle vaatteet sen kanssa päälle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bummarin tarravaipat on kyllä ihan huippuja, tosin meillä on yksi nepillinenkin versio ja tykkään siitäkin. Vanhat bummarin tarrat pitää edelleen tosi hyvin, niissä taitaa vaan olla laadukkaat tarrat. Babylandin vaipoissa on mun mielestä paskimmat tarrat. Mulla on muutama ihan uusi vaippa, ehkä sen kaksi-, kolmekuukautta vanhoja ja tarrat alkaa olla nyt jo entiset :(

 

Ja meilläkin jotkut neppitaskut (vanhat fuzzyt) istuu parhaiten jos reisinepit on eri asetuksissa, mutta mä luulen sen johtuvan kumppareiden epätasaisesta (?) kulumisesta. Ja jossain neppivaipoissa kun se asetus on just vähän liian löysä tai liian kireä niin olen laittanut löysälle enemmin, kun on päällimmäisenä nopee imu (mikrokuitu) niin ei oo kertaakaan tullut vahinkoja.

Edited by koran_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on pelkkiä neppi-Bummareita, joten aika puolueellinen mielipide niiden puolesta. Eikä käyttökokemustakaan ole kuin pari kuukautta. Silti voin suositella niitä varsinkin hoikemmillekin vauvoille. Eipä montaa ohivuotoa ole tullut tähän mennessä, vaikka tuo kakkaakin 3-6x päivässä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin liputan nepillisten Bummareiden puolesta. Ovat olleet tähän mennessä hintansa arvoiset. Meillä mieskin tykkää nepillisistä enemmän, tarrat ärsyttää sitä jostain syystä. Pesee myös vaippapyykin ja täyttää taskuvaipan, jos tarve vaatii, mutta meillä onkin vain kolmea eri vaippaa (Bumgeniuksen taskuja, Myllymuksujen taskuja ja ImseVimsen AIO:ja).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisiko neuvoja miten pelastaa homehtumaan päässyt imu? Olen kokeillut jo piimässä lilluttamista ja sappisaippualla hinkkaamista ja oksuäksöniä. Homepilkut eivät meinaa millään irrota, eikä ne ole minun mielestäni oikein edes vähentyneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Justiinsa tilasin noita 5kpl hääkauppa-firmalta (40e/5kpl + postit 6,50e. Tuli muuten seuraavana päivänä tilauksesta) Yhtä oon kokeillut nyt, nepit vähän tuottivat päänvaivaa kun tarrallisia oon käyttänyt sen vähän mitä on käytetty. Oli yllättävän lyhyt, oon tehnyt itse vaippoja muistaakseni KVY:n kaavalla ja L-koon vaippa on vähän pidempi kuin tuo babyland. Mulla ei siis kokemusta vastasyntyneeltä, ja siis vasta tosiaan yhden kerran oon käyttänyt tota vaippaa. Ihan hyvältä se muuten vaikutti, tosiaan ne nepit vaatii oman totuttelunsa mutta laitan kyllä käyttöönottopesuun ne loputkin 4 vaippaa jotka varuiksi jätin vielä pakettiin josko ne eivät olisikaan sopineet meidän runsasreitiselle neidille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on yksi Babylandin vaippa ja mä en jotenkin siitä tykkää. Se on semmoinen reisinepitön versio, niitä on kai reisinepillisiäkin. Lisäksi tykkään sisämateriaalina enemmän coolmaxista tai kuivaliinaneuloksesta kuin fleecestä, se fleece kun tuntuu poikasen ihoa vähän ärsyttävän pidemmillä vaihtoväleillä. Kyllä sitä Babylandin vaippaa käyttää mieluummin silloin, kun puhtaina on vaan se ja se inhokki-Kushies, mutta muuten se tuppaa olemaan niitä, jotka jää laatikon pohjalle pyörimään viimeisiksi. Vastasyntyneellä en ole kokeillut, kun meille tuo vaippa tuli, kun poika oli jotain 3-4kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.