Annick

Kestovaipat vol. 3

1008 posts in this topic

Mä ratkaisen ton siis pesemällä lasten vaatteet ja omani ja pissavaipat yhdessä kaikki. Normipesu on 40 astetta ja etikka huuhteluaineena, se sopii melkein kaikelle ja kone tulee sopivan täyteen. Terv. Laiska taloudenpitäjä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ja mun mielestä se oli ihan tosi lohdullista kuulla, koska sekapyykkiä mäkin taidan sitten pestä kun tää meidän tyyppi alkaa jossain vaiheessa tehdä vaippapyykkiä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Khyllä, mä täytän konetta sitten muulla pyykillä. Meilläkin on 7kg kone niin eihän sitä saa ikinä pelkillä vaipoilla täyteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä ainakin tulee pyyhkeitä sinne, ja kestotiskirättejä jokapäivä. ja sitten kun meitä on viisi perheessä, lakanoitakin tulee kiva kasa kun vaihtaa. JOS jää vajaaksi niin lykkään sinne jotain 60 asteen kestäviä vaatteita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä meillä vaan tulee 7 kg kone helposti täyteen vaipoista :o Ainakin jos ajattelee, että olisi parempi pestä vähän vajaana kuin ihan täynnä (en kyllä tiedä onko sillä väliä, kun nuo koneethan mittaa sen pyykin määrän ja laittaa vettä sen mukaan). Meillä pestään siis vaippapyykkiä vähintään joka toinen päivä, on siellä seassa muutamia vauvanvaatteita yleensä (mutta ei kyllä pari bodya konetta täytä), mutta eipä sinne yleensä yhtä pyyhettä enempää mahdu vaippojen lisäksi ja sitten on jo ihan täynnä :huh: Mutta joo, yleensä laitan yhden pyyhkeen tai lakanan aina mukaan, ja sillä tavalla vaihdan hiljalleen pyyhkeitä ja lakanoita uusiin :)

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tällä hetkellä kestoilu lähes kokonaan tauolla, joten varsinaista kestovaippapyykkiä tulee todella vähän, lähinnä esikoisen harkkareita. Ne pesen muun 60 asteen pyykin joukossa, 40 astetta ei puhdistaisi ison pojan pissoja kunnolla. Periaatteessa pesen/olen pessyt kestovaippojen kanssa mitä tahansa muuta pyykkiä paitsi siivousrättejä, niissä kun saattaa olla sellaisia pesuainejäämiä, joille en halua vaippoja altistaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä meillä vaan tulee 7 kg kone helposti täyteen vaipoista

 

Vaipoista varmaan helpommin tuleekin (nimim. pesin kolme täydehköä koneellista vaippoja just kun pesin koko satsin). Sitä en ymmärrä, kuinka kukaan saa 60 asteessa pestävistä vaatteista koneellisen täyteen... Siksi ajattelinkin, että pesen vaippapyykkiä ja siinä sivussa sitten ne vauvan vaatteet myös.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä vaan pesen 60 asteen pesua vaativat vaatteet 40:ssä nekin... Uutena pesen pari kertaa kuudessakympissä alkuun, koska mulle on väitetty, että se lisää värin pitävyyttä, sen jälkeen pesen ne alemmassa lämpötilassa. Ei ole toistaiseksi kauheasti mikään kärsinyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pestään lähes kaikki ihoa vasten pidettävät puuvillavaatteet 60 asteessa - lasten paidat/bodyt ja housut/sukkahousut, minun ja miehen t-paidat, miehen kauluspaidat, sukat, alushousut jne. Syynä ei ole yltiöhygieenisyys vaan se, että 60 asteessa ihosta vaatteeseen tarttunut rasva irtoaa kunnolla eivätkä esim. paitojen kaulukset ja kainalot jää tahraisiksi/hienhajuisiksi. Myös ruokatahrat irtoavat pojan vaatteista paremmin 60 asteessa. Lisäksi käsi- ja kylpypyyhkeistä sekä lakanoista tulee paljon 60 asteessa pestävää pyykkiä.

Edited by rouva Tossavainen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voihan niitä 60 asteessa pestäviä vaatteita pestä tietty lakanoiden/pyyhkeiden/tms. kanssa, jos ei halua vaippojen kanssa pestä, mutta minusta tosiaan kätevintä pestä ne kaikki samassa. Kaikkia vaatteita en uskalla 60 asteessa pestä, kun pelkään printtikuvien hajoamista ja kuviollisissa joskus värien haalistumista (ja ainakin jossain vaatteissa on hiharesorit lörpähtäneet 60 asteen pesuissa).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selvennän vielä, että mä laitan 60 asteeseen vaatteet jotka tuntuu tarvitsevan sitä, esim. jos haju on tarttunut niihin tai on tahroja, sekä vuodevaatteet. Mulla on niitä varten erillinen pyykkikori, pesen sitten kun sitä tulee koneellinen, mihin voi hyvin mennä parikin viikkoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen jälkeen kun vauva syntyi, pyykkikorit ovat loistaneet tyhjyyttään. Syy on se, että pesen käytännössä lähes kaiken nykyään 60 asteessa. Myös tekniset urheilupaidat aika pitkälti. Eivät ole toistaiseksi kyttyrää tykänneet, mutta pinttyneet hienhajut ovat kyllä lähteneet. Arimmat tekstiilit vain eri koneessa. Mutta siellä ne pyörii vaipat meidän vaatteiden ja lakanoiden seassa iloisesti, kakat kun vaan huuhtoo hyvin ja jättää vaippakoneen vähän tyhjemmälle niin kyllä ne puhdistuvat. Jos jää joku sinappijäämä jonnekin, niin se on taatusti puhdasta p*aa, kun suurin osa bakteereista kuitenkin tuossa lämpötilassa kuoloo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^meillä (tai no mulla, mä en laske miestä lähelle mun systeemejä :) ) on 4 erilaista pyykkikoria: vaipat, muut 60 asteta, 40 astetta ja 30 astetta. Sitten vielä erikseen menen läpi kaikki korit, jotta saan tummat yhteen ja niin edelleen. Meillä on 11 kg kone, joten kauhean usein tarvitsisi pestä . Kaikki ohjelmat eivät ole 11kg varten, joten hyvällä omalla tunnolla saan muutaman viikon välein pestyä myös 30 asteiset, vaikka kone ei ole täynnä. Mä tykkään pyykin pesusta jostain kumman syystä ja siksi mulla on varmaan kaiken maailman järjestelmät. :)

 

Sitten oli kysyttävääkin. Miten teillä on taaperon kestovaipat? meillä ei oikeastaan pidä enää tai siis imut on ihan hyvät, mutta taskut ei oikein tunnut sopivan kikkuvalle tyypille. Imuina on hamppubambua ja taskut on bumgenius 3.0. Joskus tuurilla nuo pitää, kun ei pääse mistää vuotamaan, mutta aina ei.

 

Täällä on varmaan keskusteluakin asiasta, mutta en nyt kahlannut läpi. :gmake:

 

EDIt: oops, tuolla onkin oma ketju niille!

Edited by Spring

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen nyt vihdoin saanut aikaan hieman inventoida ja pohtia vaippatilannettamme ja olin jo päättänyt ostaa muutaman myllymuksujen nepillisen taskuvaipan isoimmassa koossa, mutta sitten käly totesikin etteivät tarvitse heidän tarrallisia vastaaviaan, joten saatiin sitten niitä viisi mukaan ja ehkä en raaski enempää ostaa kuitenkaan. Vähän pohdinnassa on parin yövaipan hankkiminen, mutta en sitten tiedä olisivatko nuo ihan riittäviä, jos niitä vähän ylitoppaa vain. Mitä mieltä olette? Meidän kaksivuotias pissaa kyllä päivittäin useampia kertoja pottaan, mutta päiväkuivuuskin tuntuu olevan sen verran kaukana etten jaksa alkaa ennen kevättä siihen alkaa panostaa enempää. Yövaippa useimmiten on märkä, ehkä kerran parissa viikossa voi olla ihan kuivakin. normi 5-koon muumi tai 6-koon libero on riittänyt ihan hyvin yövaipaksi, välillä siellä on vain pienehkö pissa ja välillä vaippa on ihan täynnä. Kokeilemalla tietysti näkee riittääkö nuo, mutta kertokaa onko mitään järkeä edes pohtia erillisten yövaippojen hankkimista?

Ja toinen kysymys, mulla on useampia käytettynä ostettuja/saatuja käyttökelvottomia taskuvaippoja, joissa esim kuminauhat on reisistä lörpsähtäneet tai sitten kosteussulkukangas ei enää pidä. Näyttää siltä, että mulla ei energia ja taidot riitä noita fiksailla, mutta voisikohan joku sellaisia haluta vai heitänkö ihan vain ronskisti roskikseen? Osa on ihan merkkikamaa ja osa jonkun itse tekemiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos kosteussulkukangas on vioittunut eikä enää pidä kosteutta sisällään niin roskiin vaan! Sitä pul-pinnoitetta ei mitenkään pysty korjaamaan. Reisikumpparien vaihto on kuulemma joissain merkkivaipoissa ihan helppoa, mut en muista mistä merkistä oli kyse. Meillä ei itsellä ole reisikumppareita ollenkaan, kun käytetään vaan semmoisia missä on pehmeä kanttinauha...

 

edit. Niin ja unohtui sanoa, että just katselin yhdellä fb-vaippakirppiksellä että hyvin teki kauppansa Fuzzi Bunzit joista oli kumpparit pakko vaihtaa! En vaan muista mitä se niistä pyysi...  Näköjään 25e/14kpl (+postit) se pyysi.

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos PULissa on vaan pieni reikä yms. niin sen voi korjata saumausteipillä. Tai tosi tujakoilla imuilla ;) Mä yhden bummarin korjasin sillä teipillä ja sen jälkeen kun se teippikään ei enää pitänyt niin kunnon imujen kanssa se pelitti silti tosi pitkään kunnes alkoi jo ihan riekaleina koko vaippa.

 

Mun muistaakseni just Fuzzeissa on se fiksu kumppariaukko mistä ne voi vaihtaa (tai kiristää/löysätä), se on sitä reikäkumpparia napeilla mitä ne käyttää. Mulla itselläni on niin vanhoja Fuzzeja että niissä ei tota kumpparijuttua oo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on tyhmä kysymys :lol: Mitä tarkoittaa kun vaippa tai imu on hyvässä imussa? Siis paljon käytetty, moneen kertaan pesty ja imee hyvin - imeeko siis enemmän nestettä vai vain nopeammin? Ei sillä että tällä väliä olisi mutta tulipa mieleen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun (näköjään turhankin hyvissä ajoin) tilaamani kestovaipat odottelevat jossain tullissa, joten kysynpä jo nyt ennen kuin saan ne hyppysiini. Nettisivulla kun lukee, että pesu alle 30 asteessa (esim. tässä, kun kelaa kohtaan description), niin olisiko mitään iloa pestä ensimmäisen kerran matalalla lämpötilalla ja jatkossa 60 asteessa? Vai onko ne sama nakata heti kuuteenkymppiin? Voiko kankaiden tai värien kestävyys parantua tuohonkin suuntaan - edellä taisi olla puhetta, että jos pesee kuudenkympin pyykkiä neljässäkympissä niin väri ei välttämättä kiinnity.

 

Internetin kokemusten mukaan 60 asteessa noita kuitenkin ovat pesseet ja vaipat säilyneet ehjinä (paria maanantaikappaletta lukuunottamatta), joten näin arvelin itsekin uskaltaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Lastenvaatteissahan monet (myös allekirjoittanut) tekee just niin että ekat 1-2 pesua pesevät ohjeen mukaisessa lämpötilassa, jotta värit kiinnittyy. Ja sen jälkeen missä huvittaa (yleensä 60 asteessa että tahrat irtoaa) ilman mitään ongelmia kankaan kärsimisestä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullakin on noita Alvababyn vaippoja mitkä pesuohjeen mukaan saa pestä vaan 30 asteessa mutta mä olen kokoajan pessyt 60 eikä niille oo mitään tapahtunut. Olleet käytössä jo about 6kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli koran_ et pessyt aluksikaan 30 tai 40 asteessa? Kiva kuulla, että ovat selvinneet teillä hyvin 60c pesuista!

 

Mä ymmärrän tän asteen mukaisen pesun oikein hyvin toiseen suuntaan, että joku väri voi tarvita sen korkeamman lämpötilan että kiinnittyy, mutta en ollut siis varma, onko sillä yhdellä matalamman asteen pesulla mitään väliä tässä... no, toisaalta mulla on kyllä ainakin aikaa ennen kesää pestä noita kaikennäköisissä asteissa, että ehkä sen voisi kokeilla, eipähän tuossa mitään häviäkään. Kiitos forgetmenot :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eli koran_ et pessyt aluksikaan 30 tai 40 asteessa? Kiva kuulla, että ovat selvinneet teillä hyvin 60c pesuista!

 

Mä ymmärrän tän asteen mukaisen pesun oikein hyvin toiseen suuntaan, että joku väri voi tarvita sen korkeamman lämpötilan että kiinnittyy, mutta en ollut siis varma, onko sillä yhdellä matalamman asteen pesulla mitään väliä tässä... no, toisaalta mulla on kyllä ainakin aikaa ennen kesää pestä noita kaikennäköisissä asteissa, että ehkä sen voisi kokeilla, eipähän tuossa mitään häviäkään. Kiitos forgetmenot :)

 

Kyllä mä oon pessyt käyttöönottopesuja alhaisemmassakin lämpötilassa :) sitten kun vaipat on olleet käytössä, niin 60 asteessa. Joskus muuten väri voi vuotaa silloinkin, jos pesee ekan kerran liian kuumalla, eli toimii niinkin päin. Mä en usko, että vaippojen kohdalla on siitä värien kiinnittymisestä kiinni se suositeltu lämpötila, noi ei varmaan vaan halua luvata, että ne kestää 60 asteen pesuja..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Millaisia yövaippoja käytätte? Mulla meinaa olla vaikeuksia saada kasaan sellaista pakettia joka riittäisi vauvan yöpissoihin. Kakkaa ei yöllä tule, joten siinä mielessä ei tarvisi käydä kesken yötä vaipanvaihdolla... Toisaalta yökertseily houkuttaisi, toisaalta sielu ei millään antaisi periksi sille...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.