Annick

Kestovaipat vol. 3

1008 posts in this topic

^Kyllä mä tiedän että samat vaipat ei välttämättä toimi kakkosella mutta niin mä aion ajatella :D Ja ostan niitä samoja mitä Hipulla käytettiin. Sit vauvan synnyttyä revin tukkaa päästä kun mikään ei toimi :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Kestoilijat!

Tulin vaan kertomaan, että oon tän viimoisen ketjunne viime viikkoina lueskellut läpi ja nyt pääsin loppuun.

Esikko-likkaa odotellaan (vasta) heinäkuulle ja mulla on tähänastisena repertuaarina hankittuna etukäteen käytettynä (tai osa käyttämättömiä, mutta siis kirpparilta, yms. ostettuina)

- 8 aio:a (Popolini, Kushies, Insevimse)

- 11 taskua (Babyland, Bum genius, Muksut, Babycity, Shine baby ja jotain laputtomia/merkittömiä/kotitekoisia? :) )

- 7 kuorta (Imsevimse, Bambino mio)

- 9 sisävaippaa (Hipsik, Imsevimse)

- 10 taittoimua (Bambino mio, merkitsemättömiä)

- 5 muotofroteeta

- yhdet villavaippahousut (Babywäsche)

Lisäksi uutena 5 näpsyä ja läjä harsoja. Ja äippäpakkauksessa tulee sit mitä tuleekaan.

Tarkkoja suunnitelmia en ole tehnyt, kun ilmeisesti ei kauheesti kannata! :D Ajatuksena kuitenkin olisi ehkä ihan ekat hetket mennä harso + villis/kuori -meiningillä, ehkä sisävaipoillakin jos istuvat ja siitä siirtyä sitten monipuolisempaan menoon. Tietysti kaikkea voi käyttää heti kun menee ja tuntuu toimivan.

Lisäksi noista merkeistä en sitten tiiä mitään, netistä vaan lueskellut jakautuvia mielipiteitä. Teidän juttujen perusteella nyt kiinnostaisi lisäksi vielä ainakin nuo Tots Botsit. Muutenkin kyttäilen vähän sieltä täältä lisähankintoja ja ainakin kuivaliinat, tms. puuttuu vielä valikoimista kokonaan.

Kuulostaako ihan ookoo meiningiltä tähän mennessä? Onneks on vielä jokunen kuukausi aikaa!

Pestähän nää hankinnat kannattaa ennen käyttäjää, mutta tarviiko muuta sen kummempaa tehdä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Jos on uusia niin kaipaavat useemman pesun että imevät kunnolla mutta käytettyjä en itte pesis kun kerran ja sitten vaan hyllyyn odottamaan käyttäjää :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terhiulpun vaippakokoelma kuulostaa jo melko hyvältä :) Mulla ainakin kävi niin, että vasta kaikkea kokeiltuani tiesin mitä oikeesti tykkäsin käyttää ja mikä sopi meidän lapselle. Mulla oli kans vaikka mitä: sisävaippoja, kuoria, harsoja, villiksiä, taskuja ja aioja. Lopulta kuitenkin kun päästiin vastasyntyneen koosta eteenpäin S-kokoon, käytettiin enimmäkseen taskuja (Muksut ja Fuzzi Bunz S) ja aioja (imse vimse) ja 5 kk alkaen M-koossa melkein pelkästään Fuzzeja (siis taskuja), muutama muu sekalainen tasku on myös käytössä. Eli kaiken kokeilun jälkeen Fuzzit on meidän lemppareita. Mutta tosi moni liputtaa myös sisävaippa+villikset-yhdistelmän puolesta, ja monet suosii kyllä kotimaisia vaippoja. Me vaan tilattiin läjä Fuzzeja Amazonista :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä on ollut puhetta villahousuista vaippakuorena, niin tulin vinkkaamaan vielä yhdestä vaihtoehdosta!

 

Minusta villahousut oli alussa teknisesti vähän vaikeat pujotella harson tai sisävaipan päälle. En myöskään tykännyt käyttää näpsyjä, joten paketti aukesi aika helposti housuja pukiessa... Kaipasin muutenkin vaippasysteemiä, jonka voi pukea vauvalle normaaliin vaippatyyliin, koska se tuntui mielikuvissa muka jotenkin helpommalta ja varmemmalta. :lol: Olin silti tosi ihastunut villaan enkä siksi halunnut suosia pul-kuoria, joten neuloin vaippakuorikäyttöön villaisen nauhavaipan. Siitä tuli ihan suursuosikki! Latasin siihen sisävaipaksi taitellun harson tai sellaisen vanhoista äitiyspakkauksista tutun imsevimsevaipan, sekä useimmiten vielä ihoa vasten bambulangasta neulotun pehmeän lappusen. Paketti piti hyvin ja sopi tosi pitkään vaikka vauva kasvoi ja muutti muotoaan, kun taas varsinaiset villahousut tuntuivat olevan aina vähän vääränkokoisia vyötäröltä ja lahkeensuista, johtuen tosin ehkä omista neulontataidoistani. :rolleyes:

 

Alla on vielä kuva systeemistä. Tuolloin se oli käytössä ensimmäisiä kertoja ja olin yhtäkkiä niin ihastunut siihen, että piti ihan ottaa vaihekuvat muistoksi! :D Vauva on kuvassa reilut 2kk ja noin 5kg. Ensi kerralla neulon kyllä varmasti pari pienemmällekin sopivaa. Voi kyynel miten suloisia niistä varmaan saa tehtyä ja kuitenkin aika helposti. :wub:

 

gallery_2072_504_139053.jpg

 

Isompana (M-koosta eteenpäin) käytettiin kestoista kyllä kaikkein mieluiten sekalaisia taskuja, mutta pienelle tuo yhdistelmä oli ihan huippu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaivelin arkistoja ja löysin kuin löysinkin muistiinpanoni! :) Alunperin muistan vilkuilleeni jotain jostain joskus löytämääni ohjetta (tai ehkä laskin silmukoita jostain kuvasta? En muista!), mutta tässä omassa versiossa oli kyllä joka tapauksessa aika paljon säätämistä ja muokkaamista, joten tässä tuskin loukataan mitään tekijänoikeuksia. :D

 

 

Villanauhis

Lankana Novita Huopanen, puikot 5

Koko noin 5kg->

  • Luo 24s.
  • Neulo helmineuletta 6 kerrosta.
  • Seuraavilla kerroksilla helmineuletta aina molempiin reunoihin 4s ja keskelle sileää neuletta.
  • Jatka kunnes kappale on 16cm korkea.
  • Tee levennykset: +1s aina neuleen oikealla puolella niihin kohtiin, joissa sileä vaihtuu helmineuleeksi.
  • Koska oikealla puolella lisätään aina yhteensä 2s, on 20krs jälkeen silmukoita 64.
  • Jatka vielä ilman lisäyksiä kunnes kappale on 35cm korkea.
  • Neulo helmineuletta 5krs, päättele kuudennella.
  • Tee kaksi nyöriä tms. ja kiinnitä ne etukulmiin, helmineuleen alapuolelle. Pituus ehkä 45cm, jotta riittävät vauvan takaa ympäri ja solmuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Oo, kiiiitos! Pitää heti kokeilla kun saa noita muita projekteja tosta päätökseen :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi miten soma tuo Maimain villakuori! Niitähän on myös olemassa sellaisia villakuoria, jotka puetaan PUL-kuoren tapaan, jos siis ei osaa eikä kukaan lähipiirissäkään osaa tehdä tuommoista söpöä. Ainakin Hilivinksiksellä joskus oli ja Tirsokkaallakin taitaa olla, ja on varmasti muitakin noita :).

 

Muoks, tässä linkki tuohon Tirsokkaan villakuoreen. Tuommoinen olisi varmaan näppärä, ainakin jos vauva ei olisi ihan sitä 10 kertaa päivässä kakkaavaa mallia.

Edited by aamuaurinko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on ongelma! Ostin uuden Bumgenius 4.0-taskuvaipan, ja se on pyörinyt pesukoneessa (60 C, pesuaineena nestemäinen Erisan) noin 5 kertaa. Vaipan sisäpinta hylkii vieläkin todella tehokkaasti nestettä. Vaippaa ei voi käyttää lainkaan, koska kaikki pissat ja kakat tulevat heti reisien kohdalta ulos kun mitään ei läpäise vaipan sisäkerrosta. Kerran hinkkasin vaippaa fairylla, mutta se ei auttanut. Mitä voisin tehdä, että vaippa toimisi? :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maimaita tulin kiittämään villanauhiksien ohjeesta!! Sellaiset pääsi heti puikoille, vaikka muitakin keskeneräisiä projekteja olisi yllin kyllin. ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

heinäruusu, mitäs jos laittasit suoraan Bummarille sähköpostia ja kysyisit niiltä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

koran_, taidan tehdä niin jos tämä on sellainen ongelma, johon ei löydy helposti vastausta. Kun itse olen kestovaippanoviisi, en vain tennyt teenkö jotain väärin... :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Et oo kyllä tehnyt mitään väärin. Ehkä niillä on ollut joku erä missä on ollut viallinen tuo kangas, noita on tullut välillä vastaan ainakin Myllymuksuilla (vaihtoivat sillon vaippoja uusiin kun kangas oli ihan todettu vialliseksi). Tuossa sun tilanteessa ongelma on ehkä se, että et ole ostanut vaippaa suoraan Bummarilta vaan jostain muualta. Ootko aatellut et se myyjä keltä ostit ois myynyt sen tietäen että se on tukossa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliskos jotain taskuvaippoja mitä voisitte suositella kun ongelma on, että nyt käytössä olevat myllymuksujen vaipat (S-M koko) on mun mielestä jotenkin epäsopivia. Tyttö on nyt reilut 5kg eli koon puolesta ei pitäis olla ongelmaa mutta vyötärö on tosi naftin oloinen ja reisikumpparit on silti löysällä. Noiden vaippojen täyttäminenkin  on vähän arpapeliä kun ihan hirveesti en voi tunkea sinne tavaraa kun tyttö on sitten selkä tosi pahasti notkolla ja ilmeisesti olokin on aika inhottava kun itku tulee tosi äkkiä isommilla täytteillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahtuvahullun sivunepillisiä Helmi-taskuja M-kokoisina. :) Sivunepilliset taskut ylipäätään on helppo säätää reisistä ja vyötäröstä erikseen, ja myöhemmin ne on etutarrallisia vaippoja helpommat pukea liikkuvalle lapselle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli Hahtuvahullun vaipat liian matalia varmaan jo jostain vajaan vuoden vanhasta. Jos tykkää korkeista vaipoista, niin Neppulan malli on about sama, mutta korkeampi :) meillä edes M+ koko ei ollut tarpeeksi korkea. Kaipa tuon lapsen peppu alkaa puoliselästä, niin kuin äidilläänkin :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennakoivasti kyselen vastasyntyneen harsovaippojen harsomerkeistä kenellä niistä oisi kokemusta...

 

Mulla on tähän mennessä pelkkiä Name itin harsoja hommattuna (ilmeisesti osa tykkää?), mutta kun ne tuntuu jotenkin tosi ohuilta. Eli onko ne? Ja jos on niin mitä harsoja oisi rinnalle / tilalle suositeltavina? Eli jos etsin harsoa ihan puhtaasti vaan vaippavaippakäyttöön, mitkä oisi vinkit paksuuden ja vaikka koonkin suhteen? (Vaikka vastasyntyneellä ihan nyt ehkä koko-ongelma ei tuukaan vastaan, mutta...) Harsoilla kun aion ekaksi aloittaa, niin olisi kiva, että ne olisi kotosalla valmiina odottamassa tai vaikka sairaalassakin jo mukana. :)

 

*kiitos!*

Edited by Terhiulpu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen käyttänyt ihan random-harsoja. Äkkiä sen oppii tuntemaan ja näkemään mitkä oli niitä ohuempia omassa vaippakaapissa ja muistaa täyttäessään laittaa lisäimua.

 

Lisäimuna oon käyttänyt ihan pikkusella pyyhkeestä leikattu suikaleita joko ihan sellaisenaan tai parikerroksiseksi ommeltuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertokaas mitä vois kokeilla? Tilanne on tämä:

 

-Poika 11½kk ja yhtäkkiä peppu alkanut punoittamaan kestojen kanssa. Tähän asti kestoja käytetty kuitenkin syntymästä tähän asti päivisin, pl. yli 4pvn reissuilla kertsejä.

-Vaippoina Bumgeniuksen one-size-taskut

-Vaihdan vaipan 3-4h välein jos ei ole kakannut

-Pesen jauhemaisella Erisanilla (kirjaville pyykeille)

-Imut keittopesty säännöllisesti, taskuja en ole uskaltanut 

 

En jaksaisi ihan hirveästi kokeilla mitään eri pesuaineita ja kikkailuja, mutta jos jotain oleellista virhettä tässä on tapahtunut niin sen voin kyllä mielelläni korjata. Vaipparoskat ei kiinnostaisi yhtään..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terhiulpu: ainakin Jutta.fi-nettikaupassa on harsoja luokiteltu painon mukaan eli sen miten tiheää/paksua neulosta harso on. Opin sen itse kantapään kautta kun tilasin ihan vaan pukluliinoiksi 100g harsoja ja ne olikin ihan älyttömän tukevaa kangasta! Koko oli myös tavallista isompi (80x80cm). Jossain muussakin nettikaupassa saattaa olla luokiteltu painon mukaan harsoja, tuo on vaan ainut minkä satun tietämään.

 

 

minga: jos kokeilisi pestä vaipat ihan tavallisessa 60'C pesussa ilman pesuainetta? Mä pesen vaipat nykyään ehkä kerran kahdessa viikossa täysin ilman pesuainetta ja silti vesi vaahtoaa pesuainejäämistä. Käytän tosi vähän pesuainetta vaipoilla (n. 1rkl nestemäistä) ja silti sitä vaan tuntuu jäävän imuihin lisähuuhteluista huolimatta. Mietin vaan että jos pesuainejäämät vaikka ärsyttäisi ihoa?

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terhiulpu: Bambuharso on ainakin ihanan pehmeä iholle. Paksuus on perusharsojen luokkaa.

 

Minga: Tai kokeile erillistä kuivaliinaa (esim. coolmaxista leikattu palanen) vaipan ja pyllyn välissä. Villaimukin (100%:sta villasta) voi toimia ihoa vasten ns. hoitoliinana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitokset vinkeistä! Jutalla näyttäisi Hgissä olevan ihan livekauppakin, että sielläpä varmaan pääsen hypistelemään noita eri versioita ja pähkäämään lisää! :)

 

Seuraavaa kysymystä kehiin sitten...

Kohta aloittelen varmaan käyttöönottopesuja tarpeilleni, eli kuorille, taskukuorille, imuille, muutamille aio:ille ja noille harsoille siis...

Käyttämättömät imijät ilmeisesti voisi useampaan kertaankin pestä, käytetyille varmaan yksi hyvä, pesuaineohjeetkin alkaa olla tutut, mutta näitä vielä mietin:

 

Onko käyttämättömät villatkin mun hyvä "villapestä", yms. ennen ekaa käyttöönottoa?

 

Onko harsoille enemmän haittaa vai hyötyä jos ennakkoon ne silittäisin? (Siis aikeena on äippäloman alusta silitellä nyt ekalla pesulla vaatteet, mutta onko se harsoille tai vaippaharsoille erityisesti haitaksi, tms?)

 

Pesuainesuosituksia, vinkkejä? Kotoa löytyisi Serton nestemäistä coloria, joka ilmeisesti passaa kaikelle ominaisuuksien puolesta ihan hyvin, mutta nyt saisi huudella vielä muita suosituksia, vinkkejä tai kokemuksia mielellään?

 

Kannattaako ihan vastasyntyneen osalta jo varautua tahroihin hommaamalla sappisaippua (no varmaan vaatteiden takiakin tulee hommattua tosin)?

Käykö sappisaippua sitten fleece-sisäosaisten taskujen tahroille ollenkaan (eikös siinä saippuaa kuitenkin myös ole)? Ja jos ei käy, millä niistä voisi tahroja poistella?

 

(Pesupähkinöistä olisin varovaisen kiinnostunut, mutta toisaalta haluaisin että yhdellä aineella pärjäisi kaikessa peruspyykissä (siis poissulkien villat, yms. erikoismatskut) ja kaikki silti puhdistuisi, mikä taitaa pähkinöille olla liikaa vaadittu.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terhiulpu, uudet vaipat saattavat vaatia jopa lähes kymmenen kertaa pesukoneessa, ennen kuin ovat parhaassa imussa. Mutta pari kertaa ne kannattaa pyöräyttää ennen käyttöönottoa ja sitten imuteho paranee pesu pesulta.

 

Mä en näe pointtia harsojen silittämisessä. Tokihan sen voi tehdä, mutta mun mielestä ei ole tarpeellista.

 

Tässä pesuaine-ehdotuksia:

 

- LV tai  LV Color
- Ecover tai Ecover Delicate
- Erisan Color ja nestemäinen
- Softcare nestemäinen
- Omo Sensitive Color nestemäinen
- Serto Color nestemäinen
 
Huuhteluaineena voi käyttää väkiviinaetikkaa. Itse teen seoksen, jossa on puolet etikkaa ja puolet vettä ja lurautan tät huuhteluainelokeroon noin ½ desiä per pesukoneellinen.
 
Villatuotteita ei ole tarpeen pestä ennen käyttöä, mutta etenkin villahousut/ kuoret pitää lanoliinittaa. Sonett-merkkistä lanoliinia löytyy nykyisin isojen kauppojen pesuainehyllystä. Purkin kyljessä on hyvä käyttöohje.
 
Ja sappisaippualla voi pestä kaikkien vaippojen sisäpinnat. Ne eivät siitä kärsi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.