Annick

Kestovaipat vol. 3

1008 posts in this topic

Noniin, siinähän tuli kohtuu tyhjentävästi! ^ :) Kiitos!

(Lähinnä siis tarkotin tossa harsojen silityksessä, että jos ne samalla vaatteiden kanssa tylsyyksissäni silittäisin, niin eihän siitä mitään haittaa imuteholle tai muulle erityisesti olisi?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ En usko että siitä on haittaa, mutta mä vähän luulen että ne harsot jää pehmoisemman tuntuiseksi, jos niitä ei silitä :) Ainakin mulla on tällainen kokemus :) Mä käyttöönottopesin imuja siten, että monen viikon ajan heitin ne aina mukaan pesukoneeseen tavallisten vaatteiden kanssa. Tosi kätevästi meni niin ja tulipa sitten myös aina täysiä pesukoneellisia, jos ei muuten niin hirveästi likaista vaatetta ollut pyykkikorissa. Uutenahan imut on ihan puhtaita ja niille riittää hyvin 30-40'C pesu tavallisen pyykin joukossa, pissaisena/kakkaisena vasta tarvitsee sen 60'C :)  Varmaan ne imut sen kymmenen kertaa ehti pyörähtää koneessa ennen vauvan syntymää.

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

(Pesupähkinöistä olisin varovaisen kiinnostunut, mutta toisaalta haluaisin että yhdellä aineella pärjäisi kaikessa peruspyykissä (siis poissulkien villat, yms. erikoismatskut) ja kaikki silti puhdistuisi, mikä taitaa pähkinöille olla liikaa vaadittu.)

 

Itse suosin juuri tästä syystä Ecoveria (Delicatella menee sitten kaikki, myös erikoismatskut), ei tartte miettiä. :) Ja löytyy ihan marketin hyllystä, plussaa.

 

Mä olisin kyllä Ellin kanssa eri mieltä, että sappisaippua kyllä tukkii fleecesisukset? Ainakin itse sain pari vaippaa pilalle, kun yritin tahroja sillä poistaa. Vai onko mulla sitten ollut huono tuuri tai muuten väärät otteet. Itse en kaivannut sappisaippuaa ihan alussa tahroihin, mutten kyllä ihan hysteerinen tahrojen suhteen ollutkaan. Kesällä pistin aurinkokylpyyn tahriintuneita vaippoja välillä ja sekin toimi hyvin. :) (sappisaippua on kyllä kiva olla olemassa ihan muutenkin kuin vaipoille)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi toki sappisaippua tukkia fleecepintaisia vaippoja, mutta se edellyttää, että saippuaa jää tällöin vaippaan runsaasti. Mulla näin ei ole käynyt koskaan kohta kaksi vuotta kestäneellä kestovaippa"urallani". Kunhan huuhtelee sappisaippuan huolellisesti pois, niin ongelmia ei pitäisi tulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos ihanat, tosi hyvät vinkit ja pesutkin oon jo päässy aloittelemaan! :)

Meillä muistaakseni on jossakin kaapin perukoilla vanhaa Taborttia, onko se ihan nou nou käyttää? Liikaa kemikaaleja ihoa vasten laitettavalle vaipalle? Vai joku tuhoava ainesosa? (En ainakaan nopsalla googlauksella löytänyt mitään luetteloa, mitä tollaset markettitahranpoistajat edes sisältää...)

Kyllä siis sen sappisken hommaan, mutta tuli nyt mieleen kysäistä kuitenkin. :D

 

Aijuu ja pakko tulla hehkuttamaan kyllä, kun ostin Jutta -kaupasta (kävin ihan siellä Hgin Punavuoren pikkuputiikissa) myyjätytön metkuilun myötä hahtuvavillalankakerän ohjeineen villavaippahousuja varten. Nyt oon yllättynyt kyllä ihan järjettömän positiivisesti, että jopa minä käsityötaidoton oon alle vuorokaudessa innostunut melkein koko pöksyt saamaan kasaan! Eli 6 + 4 (hahtuva, ohje + uudelleen kelpaavat puikot) eurolla on mulla yhet villikset lisää, toivottavasti ne likan iholle sitten käyvät. :)

Edited by Terhiulpu

Share this post


Link to post
Share on other sites

En laittaisi Taborttia kyllä, on varmaan aika myrkkyä.. Sappisaippua on tosi jee ja halpaa kuin saippua! ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyypä vinkata nettikaupasta. tilasin viime viikolla läjän Alvababyn vaippoja heidän nettikaupastaan (alvababy.com).  Noin 55 eurolla tuli 9 vaippaa, 8 extraimua ja 4 legginsiä alle viikossa kotiin. Paketti oli onnistunut välttämään tullinkin, joten ei tullut alveja maksettavaksi. Se tietysti taitaa olla tuurista kiinni. Minulla oli epäilykseni, katoavatko rahat vain Kiinaan, mutta hyvin toimi. :) Vaipat ovat hyvin säädettäviä ja pelanneet hyvin. Valmistajan ohjeiden mukaan niitä ei saisi pestä kuin 40 asteessa, mutta olen kyllä surutta pessyt yhtä vanhempaa Alvaa 60 ja 90 asteessa eikä ole vahinkoja tullut. Eli tuolta saa uusia vaippoja halvemmalla kuin mitä täällä käytettyjä myydään.

 

Lisäksi tällaiset Charlie bananat oli pakko ostaa Vauvavarusteesta, kun ei vaan voinut vastustaa tuota ihanuutta. :grin:

 

CBDiaperBulkRedPetitCouronGreen.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Minäkin tilasin keväällä alvababysta, tuli alle kuukaudessa ja pakaasi oli päätynyt tulliin, eli tuuripeliä kyllä :) Kiva tietää jo etukäteen, että ovat kestäneet teillä kuumemmatkin pesut. Toistaiseksi oon vasta käyttöönottopessyt ne siinä neljässäkympissä ja oottelen pientä testaajaa saapuvaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä on tosiaan yksi vanhempi Alva, jota olen surutta pessyt kuumemmassa kun en edes tiennyt, ettei sitä ohjeiden mukaan saisi. Tietysti voi olla jokin mahdollisuus, että materiaalit on sen jälkeen muuttuneet eivätkä enää kestäisi, mutta enpä usko. On noita muutkin tainneet pestä ihan onnistuneesti kuumemmassakin. Itse en ole Alvoja käyttänyt ihan pienestä saakka, kun oli ensin muita pikkuvaippoja, mutta noin 8k:n jälkeen ollaan käytetty sitä vanhaa Alvaa ja nyt n. 1,5v lapselle niissä riittää vielä hyvin säätövaraa. Eli aika pitkään nuo vaikuttaisivat käyvän. Tiedoksi, jos joku innostu noita vaippoja tilailemaan, että Alvan kaksirivisissä nepparivaipoissa on vaipan keskellä paremmat vuotosuojat, kuin yksirivinepparillisissa ja kaksirivisessä saa imun kiinni nepparilla, mikä on ihan kätevä ominaisuus. Mutta oikein hyvin pelittävät siis yksirivisetkin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen eBaysta tilannut Alvoja ja kaikki on pesty alusta alkaen 60 asteessa eivätkä oo menneet miksikään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noista tahrajutuista: mun mielestä ei edes haittaa, jos vaippaan jää tahra. Se on _vaippa_, siihen on tarkoituskin mennä kakkaa ja pissaa, mitä sen väliä jos vähän värjääntyy käytössä. Eli en oo kyllä koskaan jaksanut sappisaippuoida vaippoja, villahousut ja vaatteet on asia erikseen. Kyllä tässä lapsenhoidossa on tarpeeksi hommaa muutenkin :P (Eri asia jos tavoittelee vaipalle mahdollisimman suurta jälleenmyyntihintaa sen jälkeen kun ei enää omilla lapsillaan tarvi.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei osaisko joku neuvoja mitkä olisi hyviä ja pitäviä imuja taskuvaippoihin? Tarvisi hankkia muutama imu lisää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hemparoo-hamppuimut on aivan huippuja, samoin Mannamaan perhostaittoimut. Näille kaveriksi vaikka Bamboo doublereita (vaikea löytää uutena), flanelli/ puuvillaimu ja/tai mikrokuituimu, niin aika hyvä setti kasassa. Ainakin toimii meidän isopissisellä neidillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei! Haluaisin kokeilla esikoisellani kestoja ainakin osittain. Vielä en ole ostanut kuin yhden kuoren kirppikseltä, yritän ensin lukea vähän enemmän erilaisista kestoista. Kertokaapa, että minkälainen se äitiyspakkauksen mukana tuleva kestovaippa on ja onko se jotain merkkiä? Kelan kuvatekstissä ei sanota valmistajaa. Kannattaako niitä hamstrata ja minkä kokoiselle vauvalle se sopii parhaiten?

Edited by nöpö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon ostanut huutiksesta Babyland-merkkisiä vaippoja, tosi edullisia ja mun mielestä aivan täydellisiä! Säätövaraakin piisaa vaikka kuinka pitkälle! :)

Ihan pikkuvauvalla oon tykännyt Imse Vimsen kuorista ja sisävaipoista, ne ei kyllä pitkään mene, tai no riippuu toki vaavista :) Mutta noista mitkä nyt oli äippäpakkauksessa, niin en kyllä oikeestaan tykännyt yhtään, kyllähän ne varavaippana menee, mutta en kyllä enempää hankkis...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva kuulla, että joku on Babylandeista tykännyt! ^

Mulla on niitä muutama hankittuna ennakkoon ja saa nähdä miten meidän pirpanalle sitten käyvät.

Kuinka pienelle oot niitä koittanut menestyksellä?

Ootko käyttänyt millasia imuja / lisäimuja eri tilanteissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No meiän beibi oli aika iso jo syntyessään, että oisko ollu jo 6kg kun noi tilasin :D En tiedä tarviiko lisäimua, mutta oon aina kuitenkin laittanut ohuen bambun sinne kun niitä nyt on varastoon jäänyt esikoiselta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en Babylandeista kauheasti pidä. Pari sellaista tuli hankittua ja kyllähän ne toki toimii, mutta pidän enemmän sellaisista, joissa saa reidet erikseen säädettyä neppareilla. Noista "halpis"-merkeistä pidän siis enemmän Alvan vaipoista. Ja ne babylandin vaipan mukana tulleet imut oli meillä ainakin aikalailla yhtä tyhjän kanssa. Muita imuja sinne piti kyllä laittaa, että pitivät kuivana. Ehkä aivan pienenä ne Babylandin imutkin riittävät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suvi, kaikissa Babylandeissa ei ole. Meillä on sekä reisinepparillisia että ilman niitä olevia BL:n vaippoja. Oma ehdoton lempparivaippa on kotimainen Ipanat-AIO. Alkoi toimia erinomaisesti siinä viiden kilon paikkeilla ja edelleen on paras vaippa miltei kaksivuotiaana. Siro ja kapea jalkovälistä, mutta silti imukykyinen. Ja helppo käyttää esim. hoidossa tai isovanhemmilla vieraillessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon taas kovasti tykännyt myllymuksujen taskuista ja imsevimsen aio:sta. Toimineet meillä oikein hyvin, mutta tää on kovin yksilöllistä mistä kukin tykkää ja ensinnäkin mikä istuu hyvin ja toimii käytössä. Noita kun on parilla eurolla saanut uusina kun monelta on jäänyt kestot käyttämättä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikös tässä uusimmassa äitiyspakkauksessakin ole Myllymuksujen ja Imse vimsen vaipat? Kyllä ne on ainakin musta ihan hyviä vaippoja, ja kun niitä osiaan sieltä sun täältä halvalla saa, niin niillä voinee aika onnistuneesti vaipattaa 5-8 tai 5-10-kiloisen vauvan. Mutta loppuun asti eivät kyllä riitä, vaan tarvitaan isompia vaippoja lisäksi.

 

Vastasyntyneellä mäkin oon tykännyt imse vimsen flanellivaipoista ja kuorista sekä harso+kuori-yhdistelmästä, mutta nepilliset tai tarralliset pikkuvauvan vaipat on monen mielestä kätevämpiä. Joka tapauksessa pienelle on sisävaippa+kuori/villahousut kätevämpi kuin taskut. Neuvoisin aloittevaa kestoilijaa etsimään huutiksesta, facebook-kirppiksiltä tai kestovaippainfon kirppikseltä nb-kokoisia vaippoja + kuoria alkuun. Seuraavassa koossa voisi kokeilla esim. niitä äp-vaippoja, ja sitten niiden käydessä pieneksi mitä vaan sopivan mallisia taskuja, jos tykkää pul-kuorellisista eikä päädy esim. villahousujen vannoutuneeksi kannattajaksi.

 

Meillä parhaiten on toimineet M-koon Fuzzi Bunzit ja Bumgeniukset, ja mies on niistä myös tykännyt. Babylandit oli ok jossain vaiheessa, mutta jäivät yllättävän pian (n. 5 kk iässä) mataliksi, eli ei niissä kaikille ole riittävästi säätövaraa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitanpa tännekin kysymystä, kun löytyi oikeen asiaan vihkiytynyt ketju! :) Eli mietin sellaista, että oletteko kestoilijat alkaneet heti esikoisesta kestoilun ja miten se käytännössä toimii siis se pesupuoli jne. Kun miehen serkku oli nyt todennut, että heillä kestoilu alkoi olla järkevää vasta toisen lapsen tultua. Että yhdellä lapsella ei kuulema maksa vaivaa. Mä en nyt sit oikein ole selvillä, että miten niin, mutta ilmeisesti tarkoitti sitä, että sitten niitä vaippoja pitää olla kauheat läjät. Paljonko niitä siis pitää olla? Tuleeko se koneellinen sitten helposti täyteen - ilmeisesti siis vaippapyykki pestään vain vaippapyykkinä? Oon ihan ummikko, en vielä ole siis kauheasti asiaan perehtynyt, lähinnä nyt vasta alkanut lueskella tuolta kestovaippainfosta ja esikoinen tosiaan tulossa, joten ei nää vaippa-asiat nyt muutenkaan ole millään tavalla hallussa. :D Kestovaippailu kuitenkin ajatuksena tuntuisi jotenkin mukavemmalta kuin kertisvaippojen käyttö. Siis ihan senkin takia, kun eikö ne kertisvaipat ole ihollekin ihan kauheita, itseä ainakin tuskastuttaa ajatuskin semmoisesta hiostavasta töökistä pepun ympärillä kun jo kuukautissuojatkin tuntuu kidutukselta. Vähän nyt eri juttu, mutta kuitenkin. :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on noita Alvan vaippoja ja oon aivan ihastunut niihin! Ostin myös kirpparilta yhden Itti Bittin D'lish -vaipan ja se sopii meidän hoikkeliinille ihan täydellisesti! Babylandin vaippoja on myös, niitä yksirivisiä, ne oli aiemmin ok, mutta nyt ne on jotenkin epäkäytännöllisen oloisia. Tuntuu että jokatoinen niistä aina falskaa.

 

Mun mielestä kestovaippailu on ihan kivaa, kun on tarpeeksi monta vaippaa ja imua ettei ole pakkopakko pestä pyykkiä ihan joka päivä. Mä käytän myös erillisiä kuivaliinoja, joiden avulla kakat saa helposti kipattua pönttöön. Noi kuorivaipat olen pessyt 40 asteessa ihan vaatteiden seassa ja imut sitten 60 asteessa pyyhkeiden, harsojen, jne. kanssa. Pesukonehan se on ja pitäisi puhdistaa ne kyydissä olevat jutut. :)

 

Mä haluaisin päästä kokeilemaan yövaippailuakin nyt kun päiväkestoilu alkaa olla hallinnassa. Jos tyttö pissaa nyt niin, että nelinkertainen bambu-mikrokuituimu kestää 2-3 tuntia, niin mitä kannattaa laittaa yövaippaan täytteeksi? Tytön yöt kestää about kellon ympäri, että minkäslaista keilapalloa te konkarit suosittelisitte? :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.