Annick

Kestovaipat vol. 3

1008 posts in this topic

Mä pesen kaiken lapsen pyykin (joka kestää 60 astetta) samassa koneessa. Vaatteer, harsot, liinavaatteet jne. 60 astetta kun tappaa kaikki pöpöt. Täyskestoilulla vaippoja tulee päivässä reilu puolikas koneellinen. Ja mitä määristä puhutaan, parikymmentä vaippaa riittää. Jos vuorokaudessa menee 7-8 vaippaa, saman verran on pesussa ja kuivumassa, niin se riittää. Meillä tosin hankinnat lähti vähän käsistä ja vaippoja on neljä-viisikymmentä.

 

Suosittelen kaikkka kestoista kiinnostuneita tsekkaamaan Kestovaippayhdistyksen aluetoiminnan, josko omalta alueelta löytyisi kestovaippalainaamo/ tukihenkilö. Lainaamosta saa hyvin edullisesti kokeiluun ison paketin erilaisia vaippoja, joista voi löytää omat suosikkinsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kestoiltu esikoisen syntymästä asti, ja vaippoja on pesty alusta asti yleensä joka toinen päivä. Nyt kun poika pissaa isommin (tai jos joskus harvoin vielä tulee kakka vaippaan eikä pottaan) niin laitan vaipat eka nopealle huuhteluohjelmalle, niin saa isoimmat pissat pois niistä, ja sitten laitan koneeseen lisäksi muuta 60-asteessa pestävää pyykkiä (esim. ruokalappuina käytettyjä harsoja ja muuta sellaista). Pikkuvauvan pissavaippoja en viitsinyt edes esihuuhdella, kakat kyllä oon aina huuhdellut vessanpöntön päällä käsisuihkulla. Kyllä mun mielestä ehdottomasti kestoilu kannattaa jo yhdellä lapsella! Mutta nyt kun on toinen ihan kohtsillään tulossa, niin varmasti tulee pestyä vaippoja jatkossa useammin, tai ainakin se koneellinen tulee ihan pelkästään niistä vaipoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja se piti vielä lisätä, että meillä ainakin esikoinen kakkasi yhteen aikaan pikkuvauvana niin monta kertaa päivässä, että oisin tullut hulluksi jos niitä kakkavaippoja olis pitänyt roskiin viedä sellainen määrä. Että todellakin kannatti kestoilla.

Edited by AvioPapu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me pestään kaikki 60 pestävä yhdessä ja kone pyörii noin 2-3 kertaa viikossa. Riisipaperi on kätevä viimeistääm kun kiinteät on alkanut ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mä ostin metritavarana coolmaxia ja leikkasin siitä sopivan kokoisia paloja kuivaliinoiksi. Ei tarvitse edes reunoja huolitella, se kun ei purkaudu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kovasti vinkeistä! Mä kirjaan nämä kyllä kaikki ylös. Kävin vähän jo bongailemassa vaippoja tänään kirpparilla, mut en ostanu vielä mitään. :) Ajattelin just, että voisin vuokrata vaippalainaamosta sitten alkuun ja kokeilla, että mikä sopisi meille! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.