Sign in to follow this  
Followers 0
Nadda

Kilpirauhasen vajaatoiminta ja raskaus

383 posts in this topic

@Anastacia En ainakaan pikapläräyksellä löytänyt T4-v:lle varsinaisia viitearvoja raskausaikana. Nuo linkkaamani TSH-viitearvot löytyvät monesta paikkaa, mm. https://kilpirauhasliitto.fi/kilpirauhanen-ja-raskaus/
Eräässä jenkkilähteessä mainittiin pienemmät T4-v-viitearvot raskausaikana, mutta en sitten tiedä koskeeko se terveita vai myös vajaatoiminnan hoidossa olevia. http://perinatology.com/Reference/Reference Ranges/Thyroxine, free.htm

T4-v laskee normaalistikin jonkin verran raskausaikana, yleensä sellaiset 10-15 %. Minusta tuo sinun arvosi kuulostaa siihen nähden ihan hyvältä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvältä kuulostaa arvot mun korvaan @Anastacia! Mulla on nyt normaalistikin (ennen raskautta) ollut t4v koko ajan 14-15, eikä lääkärit oo ollut siitä yhtään huolissaan, kun tsh on kuitenkin reagoinut lääkkeeseen niin hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äää kuusi viikkoa sitten tsh 0,05 ja laskettiin annostusta -> alkoi raskaus. Ei uskallettu nostaa annosta, kun oli niin liikatoiminnan puolella tuo tsh. Nyt kuusi viikkoa myöhemmin tsh 4,56 ja t4v 12 :( kauhea keskenmenon pelko (rv 7+3). Nostin nyt jo keltään kyselemättä heti annostusta, mutta yritän huomenna saada neuvolalääkärin kiinni, että millä annoksella nyt jatketaan.

Kurja fiilis :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ewwwie Kuulostaa ihan järkevältä annosnosto, paljonko nostit? Normaalistihan suositellaan ainakin 25 mikrog/vrk ja jatkossa tarvittaessa enemmänkin jos TSH on liian korkea. Mitä neuvolalääkäri sanoi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hui, kun on nopeasti arvot romahtanut! Toivottavasti saat pian neuvolalääkärin kiinni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Älä @Anastacia muuta sano! :( En ois ikinä uskonut, että noin äkkiä hyppää noin pahasti vajaalle :(

@sarvis mä kans järkeilin, että sen 25 voi nostaa ihan huoletta. Mutta oon nyt pari päivää itseasiassa ottanut vähän enemmänkin, että lähtis vaan arvot äkkiä paremmiksi. Uskon, että lääkäri neuvoo sen 25 noston ja sillä toki jatkan sitten, mitä lääkäri neuvoo. Saan tänään häneltä tiedon.

Vielä ainakin on vauva kyydissä, toivottavasti hengissäkin.... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ewwwie Aika heittelehtivä tuo TSH, mikä sulla oli muuten T4-v tuolla matalalla TSH:lla 0.05? Mulla itselläni TSH käyttäytyi epäloogisesti ja mulla olikin heterofiilisiä vasta-aineita, jotka nostivat virheellisesti TSH:ta. Nyt TSH-määritykset pitää tehdä erilaisella labramenetelmällä (Nordlabissa TSH-AbR "Tyreotropiini, elinvasta-aineristireaktio, seerumista"), jotta saa luotettavia tuloksia. Mutta en mä jotenkin osaisi olla hirveän huolissani raskauden jatkumisen suhteen, koska nostit annosta eikä tässä kovin pitkään ole mennyt mahdollisesti pienellä annoksella. Uskon, että kaikki sujuu hyvin! Tsemppiä. Ymmärrän, että taustasi huomioiden huolettaa silti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sarvis t4v on aiemmin vaihdellut 14-16 välillä. Muistelisin, että oli 14, vaikka TSH oli sen 0,05 :( Oon mäkin nyt vähän rauhallisemmin mielin. Lääkärikin soitti, että annosta nostetaan nyt 37,5-> 50 mikroon päivässä. Se itseasiassa eka sanoi vielä pienemmän noston, mutta pyysin, että joka päivä ois tuon 50 mikroa, koska se tuskin liikaa on. Epäilyttää vaan, että riittääköhän tuo nosto:unsure: ärsyttävää, kun ei oikein uskalla luottaa noihin... mietin, että pitäiskö vaan omin päin kuitenkin  nostaa se 25 mikroa eli annos ois sit 62,5.... kontrollit sain kinuttua onneksi jo muutaman viikon päähän!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0