Sign in to follow this  
Followers 0
Vipunen

Kokemuksia muumimaailmasta

31 posts in this topic

Me ollaan suunniteltu mennä kesälomareissulle naantaliin ja tietysti sitten käydä muumimaailmassa.

Mutta jottei reissu olisi pelkkä muumimaailmassa käynti niin olisi kiva tietää muitakin kohteita tuolla naantali-turku seudulla.

Ja tiedän ;) että netistä löytyy jotain, mutta haluasinkin teidän kokemuksia missä kannattaa lapsiperheen majoittua, syödä ja muuten tutustua johonkin kohteeseen.

 

Budjetti on tietysti rajallinen kun itse kotiäitinä olen ja suht kaukaa tullaan (näillä bensan hinnoilla... :angry: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosta muumimaasta sen verran, että mulla on hatara muistikuva muutaman vuoden takaa, että siellä olis osa niistä reiteistä tosi hankalia kulkea rattailla. Itselläni ei silloin lasta ollut, mutta siskolla oli reilu vuosikas rattaissa ja muistelisin että jossain kohdin oli aika tuskaista.

 

Muita kohteita tulee mieleen Zoolandia liedossa ja kuralan kylämäki. Ne taitaa olla niitä lapsiperheiden hittejä. Myös ainakin aboa vetuksessa olen nähnyt lapsille opastettuja kierroksia (en tiedä oliko joku ryhmä, satuin vaan samaan aikaan paikalle), se nyt ehkä vähän isommille lapsille, ja ihana paikka vaikka piknikille Kaarinan Kuusistossa on Kuusiston linnanrauniot. Niin, ja tietty turun linna ja linnan tonttu. Osa noista paikoista on ehkä kiinnostavampia vähän vanhemmille kuin ihan taaperoikäisille, mutta tuossa noita nyt kuitenkin.

 

muoks. Jos käy muumimaassa tai muuten vaan Naantalissa niin ihan ehdoton ruokapaikka, varsinkin jos kalasta tykkää mutta muutenkin, on Merisali. Hyvällä paikalla, kiva paikka ja mieletön seisova pöytä kohtuuhinnalla.

Edited by minni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin sillon kahtena peräkkäisenä kesänä Muumimaailmassa rattaiden kera, niin totta on, että siellä ei ihan kaikkia juttuja oltu ajateltu loppuun. Jos koko alueen olisi halunnut nähdä, olisi rattaat pitänyt jättää tavaroineen johonkin polun alkuun ja sitten jatkaa taivallusta jalkasin. Et jotenki tuli vaan katsottua se pääalue mikä siinä oli hyvien ratasyhteyksien säteellä. Siitä antaisin itse pitkän miinuksen...Mutta kyllä muumimaailmassa voi ja kannattaakin käydä, sapettaa vaan itellä ne sikahintaset liput.. :angry:

 

Mut mukavaa reissua Naantaliin, toivottavasti joku antaa muitakin vinkkejä seudulle.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä kuulisin myös hyviä majoitusvinkkejä lähiseudulta :) .

 

Sokos-hotellit mainostaa niitä muumipaketteja, mutta onko ne oikeesti edullisia? Oisko jotain kivaa maatilamajoitusta tai sopuhintaista hotellia?

 

Kurja kuulla ettei rattaiden kanssa pääsekään kaikkialle :unsure: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turusta löytyy myös Kupittaan seikkailupuisto, jossa on jos jonkinmoisia liukumäkiä ja kiipeilytelineitä yms. lapsille, ulkouimala, iso lintuaitaus, polkuautorata... Puistosta löytyy myös ruokaravintola Kupittaan Paviljonki sekä jäätelökioski. Kauniina kesäpäivänä kannattaa siis suunnata sinne, eikä matkaakaan ole torilta kuin kilometrin verran.

 

Ja jos haluaa matkata mukavasti ja merellisesti Turusta Naantaliin, niin se onnistuu höyrylaiva Ukko-Pekalla (www.ukkopekka.fi). Paatilla on lapsille tarkoitettu Merirosvoseikkailu.

Edited by Isabelleza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä suunnitelmissa olla aamusta naantalissa. Viettää päivä muumimaailmassa ja lähteä illalla (20 aikoihin) laivaristeilylle tukholmaan ja takaisin turusta. Voi olla aika rankka reissu edessä, mutta toivottavasti sujuu hyvin. :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun muumimaailmavierailuista on jo varmaan kolme vuotta aikaa (silloin siskon ja hänen lastensa kanssa) ja ruokapuoli ei ollut kovin kehuttava. Ranskalaiset oli syötäviä mutta muuten...

Omat eväät :)

 

Muuten paikka oli mukava ja silloin siskon toinen lapsi oli rattaissa ja kulkivat siihen soveltuvat reitit ja mä kuljin vanhemman lapsen kanssa ne vaikeakulkuisemmat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me seikkailtiin Muumimaailmassa viime kesänä, ja poikanen tykkäs kyllä kovasti. Itselle jäi mieleen paikan kulahtanut ilme joissain paikoin. Päivä siellä joka tapauksessa kului nopeasti, joka paikassa kun oli väkeä ja jonoa. Teatteriesitykset sekä muumitalon pihan tapahtumat oli reissun parasta antia. Omia eväitä suosittelen kyllä minäkin, ravintoloiden terassit olivat ihan tupaten täynnä..

 

Tänä kesänä vieraillaan ilmeisesti uudestaan, toivotaan ettei taas sattuisi kesän vilkkain päivä meidän kohdalle... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juuri viime viikolla käytiin Muumimaailmassa 2-vuotiaamme kanssa ja tähän aikaan kesästä väkeä kyllä riitti. Olimme kuitenkin tyytyväisiä Muumimaailman nähtävyyksiin (musta on kiva, että löytyy "huvipuisto", jossa ei ole perinteisiä laitteita ja muita härpäkkeitä) sekä ruokapuoleenkin. Söimme Muumimamman ravintolassa kotiruokabuffasta, muistaakseni aikuinen maksoi 13 euroa ja syödä ja juoda sai niin paljon kuin halusi. Alle 3-vuotiaat eivät maksaneet mitään. Ravintolassa oli kyllä aikamoinen hälinä ja itse ruokavaihtoehtoja oli vain muutama, mutta lihapullat yms. täytti ainakin meidän vatsat. Ja kahvit + lapselle tikkari kuului myös hintaan.

 

Turusta suosittelen Sokos Hotellien lisäksi Radisson SAS hotellia, jossa kesällä lapsille leikkipaikka ja lisäksi sijainti loistavasti joen rannassa. Ainakin meidän 2-vuotiaalle riitti ihmettelemistä jokilaivoissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turust ku ol puhetta...

 

Suosittelen lämpimästi Kupitaan Seikkailupuistoa. Ihana leikkipuisto, liikennepuisto, pomppulinnoja ja sielt voi vuokrata erikoisia ja erilaisia pyörähärveleitä, joilla koko perhe pääsee kiertämään aluetta. Viime kesänä vietimme puistossa monta päivää 3v ja 2v lapsien kanssa. Vinkkinä kannattaa varata pikku rahaa mukaan, sillä pomppulinnat, liikennepuisto ja vuokrattavat pyörät maksavat (yllätys). Hinnat ei kuitenkaan pahoja, jos vertaa kuinka paljon rahaa saa uppoamaan yhteen huvipuisto käyntiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä olis tarkoitus mennä kesällä Muumimaailmaan, ja yöpyä joko Turun Caribiassa tai Naantalin kylpylähotelissa. Onko noista kokemuksia, kumpi on kivempi lasten kanssa, meidän lapset on kesällä n. 3vee ja 9kk. Alustavasti suunniteltiin siis, että ajeltaisiin täältä ensin sinne kylpylään, yövyttäisiin siellä, sitten aamusta Muumimaailmaan ja illalla ajettaisiin takaisin kotiin.

 

Onko auto pakko jättää sinne Muumiparkkiin ja tulla loppumatka bussilla, vai saako auton lähemmäs?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä oli suunnitelmissa jättää oma auto lähemmäs Muumimaailmaa, mutta aika huonosti on paikkoja. Ehkä hyvällä tuurilla saisikin, mutta me kiertelyn jälkeen päädyttiin kuitenkin jättämään auto sinne Muumiparkkiin. Jos ensi kerta tulee niin vältän kyllä kaikin keinoin niiden bussien käyttöä pojan kanssa (jätän esim. miehen pojan kanssa sinne lähemmäs ja käyn itse heittämässä auton parkkiin (mie kun olen ainoa kortillinen)). Pakko sanoa, että onneksi meillä ei viime kesänä ollut rattaita mukana juurikin sen bussin takia. :)

Edited by hoobi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä pointti hoobi, tehdäänkin sitten noin että toinen jää sinne lähemmäs lasten kanssa ja toinen käy viemässä auton Muumiparkkiin, jos lähempänä ei ole paikkoja. Rattaat meidän on pakko ottaa tolle pienemmälle mukaan kuitenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me juuri varattiin kesäkuulle B&B majoitus Naantalista läheltä muumimaailmaa. Alunperin tarkoituksena oli aamulla ajaa parin tunnin matka tuonne Naantaliin ja ekana päivänä kierrellä Naantalissa ja mahdollisesti käydä uimassa ja sitten toisena päivänä mennä sinne muumimaailmaan ja illalla ajaa kotiin. Varausta tehdessä kuitenkin sanottiin, että heillä on myynnissa joku halvempi kahden päivän lippu muumimaailmaan ja nyt mietinkin, että kannattaisiko se muumeilu jakaa kahdelle päivälle. Vähän mietityttää ettei vaan mene liian pitkäksi se toinen päivä 2-vuotiaalle, kun silloin jää päiväunet välistä. Olisi kiva kuitenkin nähdä kaikki mahdollinen Muumimaailmassa kun se kuitenkin meidän matkan pääetappi on.

 

Tätä ketjua lukiessa rupesi mietittyttään myös kannattaako sinne ottaa rattaat vai ei. Inhottava, jos rattaitten kanssa ei pääse joka paikkaan. Toisaalta ei ole kiva kantaa koko ajan selässä reppuakaan, jos eväitä ottaisi sinne mukaan. Ja tietysti vielä se, että jaksaisiko poika koko päivän kävellä. Täytyy pohtia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin suuntana heinäkuussa muumimaailma ja tätä matkaratas vai mancuda- pohdintaa meilläkin.. Viisivuotias nyt menee omilla jaloilla, mutta olisiko kaksivuotiaalle paras ottaa matkarattaat vai joku kantoväline? Meillä on ihan perusrinkka tai sit harkinnassa ostaa Ergo tai Manduca (meneeks muuten pienikokoinen kaksvee vielä hyvin noissa?).

 

Kantorepun plussat ja miinukset

+ Pääsee joka paikkaa

+ Väentungos ei haittaa

+ Sopii bussiin paremmin (mennään hotellilta muumibussilla Naantaliin)

 

- Kuuma hellepäivänä

- Miten päiväunet onnistuu

- Minne kaikki kamat sopii? Pitäis ottaa reppu toisen selkään

 

Matkarattaiden plussat ja miinukset

+ Päiväunet onnistuu

+ Varavaatetta, sadevaatetta sopii mukaan

+ Hätätilassa myös viisveen levähdyspaikka

 

- ei pääse joka paikkaan

- sopiiko liikumaan hyvin?

- säilytys polkujen, näytöksen, ruokailun ajan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scarlet me saatiin ainakin auto ilmaiselle paikalle lähelle viime heinäkuussa, kun mentiin ihan aamusta ja paljon oli vielä kadulla tilaa (Tuulensuunkadun satamanpuoleinen pää), joten suosittelen yrittämään. Ja meillä oli rattaat mukana, ihan hyvin pääsi niillä kaikkialle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mä kyllä suosittelen ottamaan maducan. Siellä meinaa pääsee tosi huonosti rattailla. Siis niinhin taloihin ei kyllä pääse rattailla ja en kyllä oikeen tiedä mihin ne vois jättää jos menee ilman niitä sisälle taloihin, varsinkin jos on paljon ihmisiä siellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me jätettiin talojen ulkopuolelle ja niin näytti muutkin tekevän, mutta meillä olikin siis kävelevä lapsi (1v 9kk silloin), rattaat oli hätävarana mukana. Joo, tuo kaikkialle oli hämäävästi sanottu, ei siis kaikkiin "sisätiloihin" pääse, mutta kynnykselle asti kuitenkin ;)

 

Niin ja Lintu: me jaettiin käynti kahdelle päivälle ja oli meidän mielestä hyvä ratkaisu, kun nähtävää ja tehtävää oli niin paljon. Meidän poika olisi varmaan yhden päivän pelkästään uitellut puuveneitä, jos olisi annettu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin Muumimaailmassa kaksi vuotta sitten ja jopa meidän isoilla yhdistelmärattailla pääsi mun mielestä ihan mukavasti kulkemaan. Tietenkään mihinkään sisälle niitä ei saanut, mutta tehtiin sitten sillä tavalla että toinen vanhemmista kävi aina lapsen tai lasten kanssa sisätiloissa. Ruokaa ei ostettu sieltä, vaan syötiin omia eväitä. Auto jätettiin ilmaiseen parkkiin kaupungille ja käveltiin perille Muumimaailmaan. Muumibussiakin käytiin vilkaisemassa, mutta todettiin, että päästään helpommalla, kun kävellään itse. Ja ainakin elokuun alussa aamusta se parkki oli tyhjä. Minusta se Muumijuna oli hiukan koominen, kun se lähti ehkä 500 metriä ennen siltaa. Kauhea tavaroiden pakkaaminen kyytiin, sitten kävelyvauhtia köröttelyä sillan päähän, tavaroiden purkaminen ja kuitenkin kävelet vielä pitkän sillan yli saareen. Yksi päivä riitti meille enemmän kuin hyvin silloin 1,5 ja 3,5-vuotiaiden kanssa enkä kaipaisi kahta päivää nytkään isompien muksujen kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me on käyty Muumimaailmassa kahtena edellisenä kesänä, molemmilla kerroilla on ollut rattaat mukana eikä mitään ongelmaa ole ollut. Kaikki reitit kierrettiin rattaiden kanssa. Taloihin nyt ei tietenkään pääse rattailla sisälle, mutta ne voi jättää siihen eteen parkkiin. Jos on mahdollista valita, niin kannattaa käydä Muumimaailmassa joko kesäkuussa tai elokuussa. Heinäkuussa väkeä on niin paljon, ettei kaikkia paikkoja näe kunnolla ja joutuu odottelemaan. Viime kesänä käytiin elokuun puolivälissä ja oli ihan mahtava reissu, meidän kolmevee sai kiertää rauhassa kaikki paikat ja pääsi esim. puhelemaan kaikessa rauhassa Hosulin kanssa, kun värityspaikalla ei ollut ketään muita yhtä aikaa meidän kanssa.

 

Aiotaan mennä vielä tänä kesänä, sitten saa Muumit jäädä meidän osalta - tytöt tykkää edelleen, mutta vanhemmat on vähän kyllästyneet paikkaan. : ) Muumimaailman ainoa miinus on huonot ruokapaikat, kaikki on tietenkin tosi kallista ja ruoan laatu ei ole kovin hyvää. Ranskalaiset syötiin suolasen nälkään ja käytiin sitten kaupungilla oikeasti syömässä.

 

Viime kesänä oltiin yötä Turun Caribiassa ja sinne mennään nytkin, kylpyläkäynnit on meidän tytöille niin mieluisia. Jos pähkäilee lasten kanssa meneekö Naantalin kylpylään vai Caribiaan, niin Caribia voittaa allasosastolla 10-0. Naantali on selkeästi aikuisten paikka.

 

Edelliskesänä oltiin yötä hotelli Amandiksessa. Aivan uskomattoman ihana paikka rannassa, pari sataa metriä Muumimaailman portille. Täällä on muutama huoneisto, joten saattaa olla jo varattu koko kesäksi. Oli aika ihanaa istuskella ilta-auringossa Amandiksen terassilla, kun tytöt leikki pihan hiekkalaatikolla. Suosittelen.

http://www.hotelamandis.com/?sivu=majoitus&lan=fi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos hyvistä vinkeistä :) Suunnataan siis tuonne Turun Caribiaan ja varataan omia eväitä mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin eilen muumimaailmassa ja oli tosi kiva reissu. Sattu hyvä ilma, mutta väkeä ei ollut kovin paljon, joten hyvin pääsi katselemaan. Rattaitten kanssa kulkemisessa ei ollut munkaan mielestä mitään ongelmaa ja suosittelen myös ottaan omat eväät mukaan. Meillä 2 v poika nautti kovasti muumien halimisesta, kaikista nähtävyyksistä ja esityksistä, joten suosittelen kyllä paikkaa.

 

Yö me oltiin Bridget Inn nimisessä majatalossa Naantalissa. Tuolta oli kävelymatka muumimaailmaan ja auto meillä olikin parkissa koko ajan kadun varressa majatalon vieressä. Tuolla majatalossa oli ihana omistaja, nätit vanhan aikaiset huoneet ja hyvä luomuaamiainen. Siellä oli myös lapsille leikkihuone, jossa meidän poika viihtyi hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komppaan Lintua. Bridget Inn on sopivan lähellä kaikkea. Ja ne kahden päivän tarjousliput ovat käteviä ja edullisia.

Edited by aiwee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva kuulla kokemuksia, ollaan menossa heinäkuun alussa ja yritämme ottaa mukaan kärsivällistä mieltä ruuhkiin ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0