Sign in to follow this  
Followers 0
Adelita

Miten poika yökuivaksi?

7 posts in this topic

Auttakaa ja kertokaa vinkkejä ja kokemuksia siitä, miten poikalapsesta saa päiväkuivan lisäksi myös yökuivan, ts. yövaipan voi jättää pois?

 

Oma 3-vuotiaani on melkoinen megapissaaja öisin, eikä mokoma edes herää pissihätään... Hän itse halusi jättää vaipan pois eräänä iltana, mutta jo keskiyöllä sänky lainehti ja poika itki suoraa huutoa. Potta nökötti tyhjillään sängyn vieressä. Loppuyöksi laitettiinkin sitten vaippa, joka oli aamulla taas aivan täynnä pissaa. Päivisin ukkeli käy hienosti potalla ja nyt jo pytylläkin, mutta nuo yöt... Ei tämä asia tytön kanssa näin hankalaa ollut! mellow.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Monet pojathan oppii kuivaksi myöhemmin kuin tytöt. Ja käsittääkseni tuo yökuivaksi opettelu on jo ihan hormonaalistakin touhua, eli jos lapsi ei ole valmis, niin hän ei ole. Sitä ei varsinaisesti voi opettaa. Vaipan käyttö ei myöskään hidasta kuivaksi oppimista. Mutta lapsen oma halu jättää vaippa pois tietysti rohkaisee ainakin yrittämään. Kannattaa tosiaan varmaan suojata sänky, juoda enemmän päivällä ja vähemmän illalla, muistaa käydä illalla pissalla ja pitää se potta sängyn vieressä. Mutta eihän poika ole kuin juuri vähän päälle 3, joten ei vielä mitään hätää. Muistaakseni vasta 5-vuotiaan yövaippoihin aletaan "puuttumaan".

 

Meillä jäi vaipat viime kesänä yöllä pois, kun ne alkoivat aamuisin olla kuivina, kun heti herätessä mentiin pissalle. Kauheasti vahinkojakaan ei sattunut, muutaman kerran vaan. Ei me mitenkään opeteltu tmv. asiaa vaan jätettiin vaipat pois, kun poika tuntui olevan siihen valmis. Nä on tosi yksilöllisiä juttuja, toinen ei tarvi vaippaa enää 2 veenä ja toinen tarvii sen öisin vielä eskarissakin. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helpottaisiko, jos laittaisit kellon hälyttämään vaikka kahden tunnin välein ja käyttäisit pojan potalla?

 

Mutta tosiaan, kuten Agatha sanoi, yökuivaksi oppiminen on hormoneista kiinni ja kolmevuotiaalla ei ole mitään kiirettä oppia yökuivaksi. Käsittääkseni on ihan tavallista, että päivävaipan poisjäännin jälkeen yövaippa on hyvinkin pitkään vielä käytössä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiedän, että olen vähän hätähousu tämän asian kanssa, mutta en vain viitsisi enää ostaa kaupasta yhtään vaippaa (ympäristö- ja rahasyistä). :girl_wink: Poika siis pitäköön vaippoja, kunnes tuntee itse tarvetta olla niitä käyttämättä. Sänky on toki suojattu, sillä joskus vaippa ei ime kaikkea pissaa (sitä taitaa tulla litroittain!).

 

En mielelläni anna muksuille juotavaa ennen sänkyyn menoa, mutta he monesti ruinaavat vielä vettä ennen nukahtamistaan. En tosin anna sitä kuin sentin tai pari mukin pohjalle. Poikakin käy pissalla jopa kahdesti ennen nukkumaan menoa, mutta silti sitä tavaraa vain riittää yövaippaankin?!! :girl_sigh:

 

Potta kannattaa siis jättää sängyn viereen. Jospa ukkeli jossakin vaiheessa heräisikin yöllä pissahätäänsä ja kävisi potalla. Sitä odotellessa... :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yökuivaksi ei siis tosiaan voi opettaa. Kuten joku mainitsikin se on hormonaalista. Voit herättää pojan potalle parin tunnin välein, mutta poika ei valitettavasti kyllä kuivaksi sillä tavalla opi ja voi olla, että yli vuoden (tai kauemmin!) joudut herättelemään. Sinuna ostaisin nyt vaan niitä vaippoja. Helpompaa ja halvempaa se taitaa olla, kun pestä päivittäin pissaisia petivaatteita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on sama ongelma. Vaippoja ei olla käytetty 3v synttäreiden jälkeen kun hän ei halua.joskus vaihdetaan kolmesti yössä lakanat, joskus menee monta yötä ilman vahinkoja. Hätään poika ei kyllä yleensä herää:(. Mies käyttää pojan yöllä pissalla kun tulee itse nukkumaan. Eli ei ole vielä yökuiva, vaikka ei vaippoja käytä. Päiväkuiva on ollut vuoden. Kait se joskus oppii. Nyt vaan odotellaan. Vaipoista meilläkin tuli pissat läpi kun ei imukyky riittänyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei varmaan paras vinkki yökuivuuteen, mutta meillä opittiin heräämään yöllä pissahätään. Tämä tapahtui kun poika oli viikon 39 kuumeessa. Nukkui varmaan tuon ajan vähän huonommin ja oppi huomaamaan miten pissahädän yöllä huomaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0