Hihku

Ahvenanmaa vauvan/taaperon kanssa

13 posts in this topic

Äkkiseltään en tällaista ketjua vielä bongannut, eli oletteko olleet reissussa pienten kanssa Ahvenanmaalla?

 

Jos olette, niin mitä olette tehneet - mitä suosittelette ja mitä ette?

Miten olette majoittuneet?

 

Tänne vain kaikenlaisia vinkkejä aihepiiriin liittyen, mitä vain tulee mieleen :)

 

muokattakoon vielä, meidän olisi tarkoitus loppukesästä tehdä reissua Ahvenanmaalle - jos saadaan matka aikaiseksi, tulen tänne avautumaan kokemuksista :)

Edited by Hihku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastaan pikaisesti :) Oltiin viime kesänä kolme yötä Ahvenanmaalla silloin aika tasan 2-vuotiaan neitimme kanssa. Meillä oli auto mukana ja yövyimme Maarianhaminassa hotellissa. Autolla sitten kierreltiin saarta ja aika hyvin sen ehti koluta muutaman päivän aikana. Hotellit eivät ole samaa tasoa mannersuomen hotellien kanssa, me otettiin "vähän kalliimpi" hotelli ja silti huoneet olivat nuhjuiset, ilmastointi ei toiminut jne... Eli luksusta ei kannata odottaa, mutta ihan kelpo majapaikkoja kylläkin. Autolla ajellessamme nähtiin myös kivoja leirintäalueita, Eckerössä varsinkin oli muutama kiva paikka. Maarianhamina oli tosi kiva kaupunki, mukavia ravintoloita joissa ruokailu lapsen kanssa sujui hienosti. Maarianhaminan lähellä on pari isompaa markettia (automatkan päässä), keskustassa on muistaakseni jokin pienempi ruokakauppa. Kaikenkaikkiaan suosittelen kyllä paikkaa ja lähtisin toisenkin kerran :) Kysele lisää, vastaan mielelläni :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jee, kiitos Simonesa vastauksesta!

 

Kun kehotit kysymään, niin tartunpa tilaisuuteen heti - kiinnostaa tietää, että minkä tyyppisiä ja hintatasoisia ravintoloita teille tuli vastaan? Tuleeko mieleen jotain erityisesti suositeltavaa paikkaa?

 

Ja kun keksin lisää kysymyksiä, niin lisäilen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maarianhaminassa oli paljon hyviä ravintoloita, nimiä en nyt kyllä muista :/ Laidasta laitaan löytyi siis valikoimaa ihan Hesestä lähtien sitten hienompiin paikkoihin. Me syötiin joka päivä (ilta) jossakin ravintolassa ja kaikkissa kyllä otettiin lapset (lapsi) mukavasti vastaan. Hintataso oli aikalailla sama kuin Suomessa. Googletin muistaakseni joitain ruokalistoja etukäteen kun kiinnosti tuo hintataso myöskin, eli netistä pitäisi löytyä ainakin hotellien yhteydessä olevien ravintoloiden menuja ja hintoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin kaks vuotta sitten viettämässä juhannusta siskon perheen kanssa Ahvenanmaalla. Tuolloin meidän tyttö oli n 4kk ja siskon lapset 5v ja 2v. Ihastuttiin miehen kanssa Ahvenanmaahan häämatkalla vuotta aiemmin, oltiin silloin Maarianhaminassa hotellissa. Vuokrattiin mökki Getasta kolmeksi yöksi (mökkejä löytyy ympäri saarta, muistaakseni tuon meidän mökin vuokra oli n. 300€/3vrk). Tätä kautta kyseltiin mökkiä ja tuosta linkistä löytyy muutakin tietoa.

Tehtiin pääosin itse ruuat mökillä, mutta taidettiin käydä syömässä muuallakin. Pannukakkua kannattaa ehdottomasti maistaa :girl_smile: Kierrettiin autoilla ympäri saarta ja yksi päivä vietettiin myös Maarianhaminassa. Maarianhaminassa on Lilla holmen niminen paikka missä on uimaranta ja eläimiä.

 

Tässä jotain näin nopeasti. Lisää saa kysellä :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoa, alkaahan täältä Ahvenanmaan kokenutta väkeä löytyä :)

 

Kiitos Simonesa vastauksesta ja riepukka vinkeistä! Tuo Lilla Holmen kuulostaa kivalta!

 

Meidän pikkukaverin osalta asia ei liene vielä akuutti, mutta kysynpä yleisesti - onko joku käynyt Kastelholman linnassa tai museolaiva Pommernissa? Ovatko millaisia kohteita mennä mukuloiden kanssa, ts. minkäikäisten arvioitte näissä viihtyvän? Erityisesti tuota linnaa mietin, onko miten paljon nähtävää? Toki yksi kiinnostuu yhdestä ja toinen toisesta, mutta onko katsottavaa uupumukseen asti, vai meneekö kiertäminen suht nopeasti?

 

Ja jos joku tietää vielä näiden paikkojen omista tai jotenkin niiden lähistöllä/ yhteydessä olevista lastenhoitofasiliteeteista, niin nekin kiinnostavat.

 

Mahtaakohan tuolla linnan yhteydessä olla muuten jotakin kahvilaa/ ravintolaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kastelholman linnassa on mun mielestä aika vähän nähtävää lapsille, lampaat tais olla siskontyttöjen suosikkeja siellä. Itse linnassa ei mun mielestä ollu kovinkaan paljon nähtävää. Vankilamuseo ja ulkoilmamuseoa vois kiinnostaa vähän isompia koululaisia. Linnan lähistöllä on ainakin kahvila, en muista saiko ihan ruokaa. Sieltä luulis lastenhoitohuoneenkin löytyvän :girl_smile:

 

Muutama kahvila tuli mieleen... Kastelholmaan mennessä on näköalaravintola, sieltä oli ihan hienot maisemat :girl_smile: Sen ohi ei voi ajaa, kun se on siinä tien "päällä". Maarianhaminassa jäi mieleen kahvila Svarta katten. Sieltä sai hyvää italialaista jäätelöä :girl_wink: Ja Getassa on näköalatorni ja sen yhteydessä ruokapaikka.

 

Välimatkat siellä on tosiaan lyhyet, joten ehdottomasti kannattaa ajella ympäri saarta ja katsella mitä tulee vastaan :girl_smile:

 

Hitsi kun alkaa itselläkin taas tehdä mieli Ahvenanmaalle... ehkä ens kesänä :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille Maarianhamina on tuttu paikka veneilyn myötä. Ollaan käyty lasten kanssa sekä Kastelholmassa että Pommernissa, molemmissa viihtyivät hyvin vaikkei varsinaista katsottavaa lapsille olekaan. Kastelholman linnan läheisessä kotiseutumuseossa (missä on myös tuo vankilamuseo) oli kyllä kahvila ja sieltä sai kyllä ruokaakin.

 

Ravintoloista; Hyviä lounaspaikkoja on kävelykadulla sijaitseva toriravintola (Kappahlia vastapäätä), todella hyvät salaatit ja pitsat, ei mikään fiini paikka, mutta kiva seurailla ihmisiä! Vähän hienompi paikka on seuraavassa korttelissa rantaan päin (Kotipizzan kohdalta sisäpihaan), ravintola Indigo, iltaisin on enemmän fine dining, mutta terassilounas on kohtuuhintainen ja ihan älyttömän hyvä! Sisäpihalla oli hyvin tilaa vaunuille ja sisällä on tilavat vessat. Samassa pihapiirissä on myös Kotipizza ja ravintola Dino's. Dino's on kiva pihvipaikka, enemmän sellainen rokkimesta (livebändejä iltaisin, trubaduuri soittaa terassilla), mutta voisin alkuillasta kuvitella meneväni lastenkin kanssa ja sisällä on rauhallisempaa ennen bändin aloittamista..

 

Tuo Lilla Holmen on erittäin kiva paikka, ranta on todella matala ja nuo eläimet ainekin meidän lapsiin teki vaikutuksen! Sadepäivän varalle kannattaa myös kokeilla Mariebadia, ihan ok kylpylä/uimahalli, lapset viihtyi todella hyvin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Maarianhaminassa kaksi vuotta sitten lasten kanssa ja tykättiin kovasti. Tuosta Lilla Holmenista pojat tykkäsivät ja se oli kivasti ihan siinä keskustan vieressä kävelymatkan päässä. Keskustassa oli useampi kiva kahvila ja tuolla Dinosissa ainakin käytiin syömässä ja hyvin sopi alkuillasta lapsillekin. Siinä oli kiva terassi. KÄytiin Maarianhaminan kiertoajelulla ja siinä näki mukavasti kaupunkia. Hotellina Park Alandia, joka oli aika kulunut, mutta huone oli tilava ja aamupala hyvä. Hotellissa oli myös iso leikkihuone lapsille. HOtellin edestä lähti tuo kiertoajelu ja siinä ihan lähellä oli leikkipuisto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan oltu lasten kanssa kaksikin kertaa Ahvenanmaalla. Ekalla kerralla oltiin satamassa hotellissa ja toisella kerralla sitten vuokrattiin mökki eckeröstä. Kovasti tykättiin, mutta mökkeily meni vähän pilalle punkkien takia - 2-vuotiaan kun päästi ovesta ulos niin jo oli punkkeja ihossa kiinni vaikka kuinka suojasi :girl_sad:

 

Mutta tunnelma ja maisemat ahvenanmaalla ovat kivat, missään nimessä ei kannata jäädä pelkästään Maarianhaminaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me juuri tultiin Maarianhaminasta. :girl_smile: Mentiin ilman autoa ja kaupunki valittiin sillä perusteella, että kolmivuotiaskin jaksaa kävellä/olla seisomalaudalla paikasta A paikkaan B.

 

Ravintoloista suosittelen ehdottomasti F.P. von Knorringia! Vaikka ensialkuun tarjoilija katsoi pitkään (ainakin mun (lue: pessimistin) mielestä :rolleyes:) kun tultiin sisään laivaan vaunujen ja kolmevuotiaan kanssa, niin palvelu oli aivan loistavaa ja ruoka sitäkin parempaa! :tender: Hotelli Savoyn ravintolaa/bistroa voin myös suositella, mutta sinne kannattaa varata pöytä kun on aika usein täynnä. Dino's tuli kanssa testattua, mutta vaikka paikka oli muuten kiva, en suosittelisi sitä pienen, nukkumista yrittävän vauvan kanssa. Tai nälkäisenä. Ainakin mun tartti saada annos Korv Göranilta heti kun olin annokseni syönyt, sillä mun salaattini (ja miehenkin pihviannos) oli valehtelematta paljon pienempi kuin lasten annos. :girl_mad:

 

Muuta viihdykettä meidän reissulla oli mm. vierassataman leikkipuisto, Mariebad sekä sen viereinen uimaranta ja katujuna. (Tosin katujunaa kannattaa välttää jos on alullaan raskaana tai muuten hajuherkkä, se kun käy kalaöljyllä ja haju on sen mukainen... :blink:)

 

Kaikenkaikkiaan tykkäsin kovasti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään tuoreita kokemuksia tai vinkkejä? Ovatko etäisyydet Maarianhaminassa sellaiset, että autotta pärjäisi? Tai saisikohan vuokrapyöriin lastenistuinta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now