Sign in to follow this  
Followers 0
ONNEkas

Kesätekemistä vauvan kanssa

9 posts in this topic

En löytänyt vastaavaa ketjua, joten avataan tämä kun on vielä ajankohtainenkin :) Eli kaipailen vinkkejä mitä kaikkea kivaa vauvan kanssa kannattaa touhuilla näin kesällä - kivaa saa olla mieluusti sekä vauvalla että vanhemmilla! Oma mielikuvitus kun on huonosti nukutuista öistä takkuinen... ;) Kertoilkaahan siis kokemuksianne, joko äiti ja vauva kahdestaan tai koko perheellä tai vaikka isommallakin vauveliporukalla. Oma vauvani on 10kk, ja kaipaa melko aktiivista touhuilua. Ja pääkaupunkiseudulla asustamme. Alkajaisiksi voisin kertoilla muutaman meidän kokeilemista kesäpuuhista (toteutettavissa säästä riippuen): - puhallettavassa pihauima-altaassa polskuttelu - nurmikentillä konttailu, puiden ja kasvien tutkiminen (vanhempien piknikillä) - Helsingin Sea life - pienimuotoiset pyöräretket - ostoskeskusten leikkipisteet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leikkipuistoissa hengailu - vauvakeinussa keinuminen ja hiekkalaatikkoleikit on meillä ykkösjuttu :) Kaupungin leikkipuistoissa on myös sisätilat, jonne voi välillä mennä aurinkoa tai sadetta piiloon. Ja helppo hoitaa ruokailut sisätiloissa, kun on mikrot ja syöttötuolit. + tietty niissä on tarjolla ilmainen puistoruokailu isommille lapsille, kaverin 10kk vauva syö jo ongelmitta keittolounaan puistoissa girl_haha.gif

 

Piknik äiti-kavereiden kanssa puistossa, isot viltit ja paljon leluja sekä paljon hyvää syötävää äideille ja vauvoille :)

 

Retket lähisaariin- Mustasaari, Pihlajasaari ja Suomenlinna ainakin onnistuu vauvan kanssa.

 

Kallion kirjaston ilmainen Babykino aina keskiviikkoisin.

 

 

Siinä jotain mitä tuli nopeasti mieleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään tuli testattua Marketanpuisto Espoossa, suosittelen! Eri ikäisille löytyy tutkittavaa, pienille piknikkiä puistossa, vähän isommille vauvoille ja taaperoille patsaspuistoa ja leikkipuistoa. Myös lounaskahvila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kumpulan maauimala on aika ihana paikka näin kesäisin ja sinne on helppo mennä vauvan ja rattaiden kanssa. Nurtsilla on hyvin tilaa varjossa vaikka olisi suositumpi päivä ja lapsille on paljon puuhaa; erilaisia altaita, telineitä ja trampoliini jne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva paikka on myös Aurinkolahti ja Uutela (molemmat Vuosaaressa). Aurinkolahden rannassa on tosi hieno hiekkaranta, ravintoloita ja jätskikiska. Ja uutelassa ihania metsäteitä, ilmaisia grillikatoksia ja kivirantoja. Uutelassa on myös ravintola Kampela jota on kehuttu kovasti. Molempiin siis pääsee metrolla melko lähelle.

 

Nih ja Korkeasaari on tietysti ihan klassinen kesäkohde, tosin 10kk lapsi ei välttämättä siitä vielä kauheasti ymmärrä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ainakin kymmenkuinen tykkäs kovasti korkeasaaresta. Eihän se kauheasti eläimiä nähnyt kun oltiin, lämmin päivä ja monet eläimet paikoillaan varjossa mutta muuten oli paljon mielenkiintoista nähtävää ja ihmeteltävää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelen lämpimästi jo mainittua Mustasaarta, laivamatka itsessään on jo elämys ja periltä löytyy rantsua, lounaskahvilaa, lapsille suunnattua (ja lasten esittämää) Siilimusikaalia ja sitten lampaita, joita saa silittää ja jotka on isolla aidatulla alueella, jonne pääsee sisään.

 

Ja Linnanmäki on aina mukava, ei maksa sisään, aikuiset voi pelata lintsipelejä ja vauveli kulkee hyvin mukana vaunuissa tai kantorepussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me on nyt kesällä lämpimimpinä päivinä harrastettu polskuttelua terassille laitetussa pikkualtaassa, vesi on ollu yli 30´c, kun on lämmenny päivän aikana ja sit varsinainen polskuttelu on tehty illalla, kun ilma on jo vähän viilenny.

 

Vauvakeinussa keinuminenkin on alotettu, kun istuminen alkaa nyt olla jo vakaampaa, siitä ainakin meidän Poitsu tykkää.

 

Vauvalle riittää kesälläkin ihmettelemistä kyllä ihan ns tavallisissakin asioissa, ettei tarttee välttämättä lähteä mihinkään. Voi makoilla/konttailla viltillä, kokeilla vaikkapa puita tms uusia pintoja, kuunnella lintuja ym. uusia ääniä, ihmetellä pihaa. Ja jos on terassi tms, niin voihan vauvan ottaa syöttötuoliin pöydän ääreen istuskelee, ja syödä ulkosalla vaikka lounasta yhdessä tai vaan ihmetellä kaikkea ympärillä näkyvää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0