Timmutar

Voivatko rattaat aiheuttaa varashälytyksen?

15 posts in this topic

Olemme törmänneet ikävään ongelmaan kaupoissa käydessämme. Rattaamme (Britaxin B-Mobile varustettuna adaptereilla ja Britaxin Baby-Safe turvakaukalolla) saavat kauppojen tuotesuojaportit hälyttämään. Varsinkin S-ryhmän kaupoissa (S-Market ja Prisma) portit soivat usein. Rattaat eivät kuitenkaan hälytä joka kauppareissulla. Joskus rattaat hälyyttävät kauppaan sisään mentäessä, mutta eivät ulospäin tultaessa. Joskus rattaat hälyyttävät portin läpi kuljettaessa, mutta eivät uudestaan, kun niitä lykitään portin läpi edestakaisin ja yritetään löytää syy hälyytykseen. Ongelma on todella kiusallinen, vaikka itse tiedänkin etten ole mitään varastanut. Kärsiikö joku muu samasta ongelmasta? Entä oletteko keksineet jonkin ratkaisun tähän pulmaan? Kaupassa käymisestä alkaa tulla ahdistavaa, kun joka kerta saa jännätä tuleeko hälytystä vai ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisiko noissa rattaissa esimerkiksi magneetteja, jotka laukaisevat hälytykset? Toivottavasti ratkaisu löytyy pian.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kälylläni oli sama ongelma hänen iCandyn Pear -mallisten vaunujen kanssa. Ongelmaa oli ollut enemmänkin, niin uudemmissa versioissa oli lisätty joku kappale, joka poisti ongelman. Se johtui kuulemma siitä vaunujen rungosta jollain tavalla. Kälyni sit tottui sanomaan etukäteen, että nää vaunut varmaan piippaavat (ja ne ei siis aina piipanneet, mutta suht usein). Ongelma ei ollu niin nolo, jos vaunut piippasivat jo sisään mennessä joihinkin kauppoihin, mutta silloin, kun piippas vain ulos mennessä, niin se oli vähän noloa. Vaunut sit tarkastettiin pariinkin otteeseen kaupoissa, mutta ei niistä löytynyt mitään, mikä piippauksen aiheuttais...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuotesuojaportit tekee välillä virhehälytyksiä jo ostoskärryistäkin, varsinkin jos ne jätetään portin kohdalle paikoilleen, silloin portti luulee erehdyksessä että siinä on hälytin ja laukaisee hälytyksen. Toki voi olla että rattaissa on tarttuneena (tai kaupassa/valmistajalla lisätty) tarramallinen häly joka on "kuitattu" aikoinaan hiljaiseksi hälynpoistajalla mutta joka vuosien käytön jälkeen onkin aktivoitunut kun käyttö on irroittanut hälyn osat toisistaan.

 

Meillä oli kaverin kanssa tosi usein hälytys kun mentiin sisään tai ulos kaupoista, tutkittiinkin useeseen kertaan ja vasta yhdellä kerralla käytiin ihan kaikki pikkujututkin läpi sillä skannerilla mikä vartijalla oli (pyysin siis itse kun kyllästyttiin ainaisiin hälytyksiin) ja silloin löytyi hälytyksen aiheuttaja.

 

Pornokaupasta Italiasta kaverilleni synttärilahjaksi ostettu kikkelitikkari... ! :girl_haha:

 

Siinä oli vartijalla ilme ja punastus kun syyllinen löytyi ja meillä tytöillä hauskaa. Oli pyörinyt kaverini käsilaukussa vissiin 1,5 vuotta :lol:

 

Mutta tiedän, luin äsken kyllä että on moneen kertaan syynätty että mikä aiheuttaa eikä ole löytynyt syyllistä :)

 

Yksi toinen kaverini harrasti kakarana sitä että irroittivat niitä hälyjä ja salaa liimasivat mummojen vaatteisiin ja menivät sitten kassalle naureskelemaan kun olivat mummot paniikissa kun portit soivat... :rolleyes:

No, ei ihan hauskaa mummoille eikä omalle kohdallekaan sattuvana mutta kaikkee ne keksii...! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää nyt ei vastaa kysymykseen, mutta pakko kertoa.

 

 

Olin käynyt vaatekaupassa ostoksilla ja menin toiseen kauppaan ostosteni kanssa. Varashälytin laukesi soimaan kohdallani ja mun tavarat tutkittiin sillä skannerilla. Hälytyksen aiheuttajaksi paljastui mainoslehtinen, joka oli vaatekaupassa laitettu ostoskassiingirl_smile.gif

 

Myös Britanniasta (usean lentokentänkin läpi) tuliaisina tuodut Harrodsin kassit ovat aiheuttaneet hälyjä, kun niiden varashälyttimet ovat aktivoituneet uudestaan pitkänkin ajan kuluttua.

 

Samoin kirjaston kirjat ovat toisinaan hälyttäneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olin aikoinani töissä kaupassa, jossa oli ihan superherkät portit. Ne reagoivat vaunuihin aika usein ja monesti ennen kuin vaunulliset tulivat kaupan sisäpuolelle niin me myyjät saatettiin jo huikata, että ei tarvitse pelästyä jos portit alkavat piipata. Jos siis vaununne alkavat jossain kaupoissa hälyttää niin ne tuskin ovat ensimmäiset sitä lajia vaan henkilökunta on luultavasti jo ihan tottunut siihen, että rattaat saattavat aiheuttaa hälytyksen heidän porteillaan eli sen takia ei tarvitse hävetä. :) Vaikka tiedän kyllä ihan omasta kokemuksesta miten kiusallista tuollainen on, mulla itsellä oli yksi laukku, joka usein hälytteli, yllättäen en enää sitä laukkua hirveästi kaupunkireissuille valinnut. :rolleyes:

 

Mä kanssa suosittelisin, että mainitsisit jo sisään mennessä myyjille ongelmasta, samaten mahdollisimman keskeltä porttia kulkeminen saattaa auttaa. Ja jos asia kovasti vaivaa niin laittaisin itse varmaan Britaxille sähköpostia, vaikkeivat he sinun rattaittesi kohdalla enää voisikaan auttaa (ellei sitten kyse ole jo tiedossa olevasta ongelmasta) niin voisivat ainakin tehdä tulevaan malliin muutoksia asian suhteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luultavasti vaunuissa on uudelleen aktivoitunut tarrahäly tai sitten esim. jousituksessa tietynlainen kierremetalliosa, joka voi aiheuttaa hälytyksen. Jälkimmäiseen ei taida olla muuta ratkaisua kuin purkaa vaunut osiin ja vaihtaa metalliosa, mikäli ylipäätään mahdollista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samoin kirjaston kirjat ovat toisinaan hälyttäneet.

Tää on nyt aika OT, mutta kerron kuitenkin. Olin käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja. Sen jälkeen menin kirjakauppaan. Vasta kun olin lähdössä kirjakaupasta pois, kirjastokirjat aiheuttivat hälytyksen ovella. Menin lähestulkoon paniikkiin kun tiesin, etten mitään ollut varastanut. Hädissäni aloin sitten tyhjentä laukkuani kirjakaupan tiskille. No, siinä samalla joku sitten käytti tilaisuutta hyväkseen ja vei mun lompakon. Tästä on nyt jo yli 10v aikaa, mutta harmittaa ihan vitsisti vieläkin. Kaikkien korttien uusiminen on varsin työlästä ja usein myös maksullistakin! :skilletgirl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vaunuina Brion Kombit ja Kerd-kauppa on täällä ainut mihin en enää ikinä suostu niillä menemään koska aiheuttaavat hälytyksen jostain syystä hälytyksen :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös Britaxin B-mobilet jotka alkoivat yhtäkkiä eräällä ostosreissulla hälyttää portilla.

 

Juurikin vielä niin että kun kaupasta olin jo lähdössä, ei siis sisälle mennessä (enkä ostanut sillä kerralla

 

mitään). Tosi noloa ja ahdistavaa, toivottavasti joku keksisi mistä se johtuu ja ongelman sais poistettua.

 

Mutta rattaat ei siis joka kaupassa hälytä enkä ole niistä löytänyt mitään tarraa tms. mikä olisi voinut aktivoitua.

 

Kun ostimme rattaat niin ne olivat viimeiset laatuaan ja siis jo valmiiksi koottuna kaupassa, että

 

periaatteessa niissä voisi jossain tosi jemmassa olla joku häly mutta missä :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Jos kysyisit sieltä kaupasta, mistä rattaat on ostettu, että osaisko he neuvoa mihin tarra on piilotettu? Sehän voi olla joku tosi pieni tarra, esim. kirjaston kirjoissa se hälytarra on vaan muutaman millin levyinen mutta pitkä hälyteippi.

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käytiin tänään (juu olen nopea liikkeissäni :rolleyes:) liikkeessä josta rattaat on ostettu ja kuulemma ei ole mitään hälytintä niihin laitettu. Lupasivat ottaa yhteyttä maahantuojaan ja kysyä mitä mieltä siellä ollaan asiasta sekä onko mahdollisesti jollain muulla ollut samaa ongelmaa (josta maahantuojalle ilmoitettu). Lähetin itsekin aiemmin tänään sahköpostia maahantuojalle mutta saa nähdä koska sieltä vastataan vai vastataanko ollenkaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Monissa Prismoissa käytössä oleva akustomagneettinen tuotesuojajärjestelmä reagoi herkästi esim. rattaiden runkoon tai sen osaan kerääntyneeseen staattiseen sähkövaraukseen. Rattaat nyt kuitenkin on tällaiselle aika otollisia, koska niiden liikkuessa kankaat hinkkaa runkoa ja varaus ei pääse poistumaan kumipyörien kautta mihinkään. Ongelmaa voi toki yrittää poistaa koskettamalla ennen kassaa jotain hyllyä ja paljasta kohtaa rattaiden rungossa, mutta mutta... ehkä silti helpompaa vain näytellä hämmästynyttä :grin: Nolostumiselle ei ole syytä, suurin osa asiakkaista ei muista enää 8 sekuntin päästä että teille oli sattunut tuotesuojahälytys ja asiansa osaava vartija paikalle osuessaan osaa kertoa tämän saman ja suhtautua tilanteeseen sen vaatimalla hienotunteisuudella.

Nimim. Joskus joitain vuosia Prisman vaxina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo eipä ole meillä ongelmaa saatu vieläkään ratkaistuksi :girl_mad: Liikkeestä ei koskaan soitettu takaisin (oli muutenkin todella tympeää palvelua jo kun kävimme liikkeessä, no eipä tarvitse siellä enää asioida..) ja maahantuojalta tuli vaan vastaus että ei laiteta tehtaalla mitään hälyttimiä rattaiden/kankaiden sisään eikä kuulemma ole tietoa tällaisesta ongelmasta. Eli mitään hyödyllistä ei irronnut kummastakaan. Nykyään rattaat hälyttääkin jo vaan entistä useammin eikä enää kauheasti kiinnosta niitä käyttää kaupoilla käydessä. Purin ne tossa jo atomeihinkin mutta ei löytynyt mitään sellaista joka sen hälyn voisi aiheuttaa. Lapsellakin on jo tässä vuoden käytön aikana ehtinyt olemaan kyydissä istuessaan eri vaatekerrat päällä joten en usko että mistään niihin liittyvästäkään on kyse. To-del-la raivostuttavaa, ostan kohta toiset matkarattaat ja heitän noilla vesilintua :dash2: Kohtalotovereita?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä on kohtalotoveri! Meillä on kaksi vuotta vahat Crescentin rattaat ja ikävintä tässä piippaushommassa on se, että rattailla kesti yli vuoden ennen kuin ne alkoivat piipata. Useimmiten ne eivät myöskään hälytä sisään tullessa (joskus toki silloinkin, esim. vaateliikkeissä) vaan ainoastaan poistuessa :girl_mad: On niiiiiiiiiiiin noloa selitellä kassalla (vaikka tiedänkin että tätä tapahtuu kyllä muillekin), että joo eivät piipanneet sisään tullessa mutta nyt taas poistuessa (etenkin. Cittarissa, Anttilassa. Suomalaisessa & Prismassa) :ph34r: Monta kertaa on käyty läpi ja poistettu kaikki epäilyttävä, vaunuliikkestä on yritetty kaikenlaista (muista syistä on mm. vaihdettu vaikka mitä osia...) ja aina vaan ongelma jatkuu. Nyt toivon vaan, että saataisiin pian kakkosauto ja että nelivuotias oppisi ajamaan itse pitkiäkin matkoja pyörällä ettei tarvitsisi ottaa noita rattaita mukaan. Aikaisempien yhdistelmävaunujen kanssa ei koskaan ollut tätä ongelmaa :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now