Sign in to follow this  
Followers 0
alannee

Lapsiperheen Helsinki

22 posts in this topic

Tässä ketjussa voisi keskustella lapsiperheiden Helsingin-reissuista. Missä syödä ja nukkua, ja mitä tehdä. Olemassaoleva vauva-ketju ei mielestäni oikein sopinut tälle avaukselle, mutta voihan nämä toki yhdistää jos parhaaksi katsotaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aloitetaan. :)

 

Me ollaan lähdössä muutamaksi päiväksi Helsinkiin vuoden vanhan muksun kanssa. Nyt olis hakusessa ensinnäkin

 

a) jotain kivaa puuhaa. Mietittiin Korkeasaarta, mutta se voi olla kuitenkin vähän liian kunnianhimoista noin pienen kanssa. Kotieläimet olis varmaan kovempi juttu, näkeekö tuollainen natiainen Korkeasaaressa mitään (ts. ovatko eläimet kauhean kaukana)?

 

B) ruokailupaikkoja. Jotain rentoja ruokapaikkoja pitäis löytää, niin että rattailla mahtuu eikä mahdollinen älämölö aiheuta vakavaa mulkoilua naapuripöydistä. Ei mitään sellaista, jossa ruokaa joutuu odottamaan tunnin, ei toi muksu jaksa vaikka äiti laulais Saku Sammakkoa koko ajan. Lounaspaikkoja, kahviloita, terasseja...?

 

c) puisto. Joku kiva piknikpaikka, mieluiten varjoisa ja rauhallinen puisto. Plussaa, jos läheltä löytyis myös lasten leikkipaikka, jossa olis vauvakeinu. Leikkipaikalle ei muita vaatimuksia. :rolleyes:

 

Ja bonuksena: Me yövytään Mellunmäessä mun enon kämpillä, että jos bonuksena joku tietää sieltä läheltä jotain kiinnostavaa, niin saa tarjota. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos kotieläimet kiinnostaa, suosittelen Fallkullaa tai Haltialaa. Sadesäällä suosittelen SeaLifea, mutta ei ehkä vielä vetoa yksivuotiaaseen - meidän kaksivuotias oli kyllä huippuinnoissaan. Korkeasaaressa en ole käynyt lapsen kanssa (tai olen, mutta se katseli vain unia...), joten siitä en osaa vastata lapsen näkökulmasta. Kyllä varmasti jotain näkee, ainakin valkoposkihanhia. Sitä taas ei tiedä mikä yksivuotiasta kiinnostaa - meidän Fallkullan retken kohokohdat oli varpunen ja lätäkkö :D

 

Leikkipuiston paikallistamiseen löytyy hyvä kartta täältä. Puistoista en oikein osaa sanoa, Töölönranta on kiva, mutta helposti varsin kansoitettu.

 

Ravintoloistakaan en kauheasti osaa neuvoa, harmi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jokohan 1-vuotiasta kiinnostaisi sukellusvene? :) Voisitte tehdä päiväretken Suomenlinnaan katsomaan sukellusvenettä ja syömään jätskit (tai mitä nyt tuon ikäinen syö. Äidille jätski)

 

Ravintoloista suosittelen Dylanin brunssia Arabiassa. Tosi hyvät safkat, paljon lapsia ja niille jopa oma leikkipaikka. (http://www.dylan.fi/).

Hyvällä ilmalla on kiva käydä Eiranrannassa kävelyllä ihastelemassa purjeveneitä ja käydä kahvilla Caruselissa. Siellä näkyi ainakin viimeksi aika monet rattaat. (Suosittelisin muuten mielummin uutta paikkaa Mattolaituri, mutta se on taaperon kanssa vähän vaarallinen, kun on todellä lähellä merta ilman mitään kaiteita)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helppo ruokaratkaisu keskellä kaupunkia on Stockmannin yläkerta, siis se paikka, jossa ruoan voi kerätä eri tiskeiltä makunsa mukaan (salaattipuoli, wokit, grilli jne) mukaan. Siellä on mikro omien lastenruokien lämmitystä varten, lastenhoitohuone, lapsille pieni tv-nurkka (piirrettyjä), runsaasti syöttötuoelja ja aina paljon muitakin lapsiperheitä. JA siellä saa myös viiniä, jos äidin hermot kaipaavat pientä rentoutusta. :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puistoista vielä se tuli mieleen, että valkoposkihanhet ovat saattaneet pilata kivatkin piknikpaikat ihan totaalisesti. Ainakin pari viikkoa sitten niitä vaelsi Töölönrannassa melkoinen parvi ja jälki oli sen mukaista. Nyt ei käyty Kaivarissa, mutta ainakin aikaisempina vuosina, kun vielä asuttiin Helsingissä, niitä oli sielläkin valtavasti. P....a juttu, kirjaimellisesti. Mutta kyllä noista puistoista silti aina löytyy myös piknikkansaa. Mutta se kannattaa ehkä silti huomioida piknikkiä suunniteltaessa, jos mukana on kaikkea maistava 1-vuotias.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ravintoloista suosittelen Dylanin brunssia Arabiassa. Tosi hyvät safkat, paljon lapsia ja niille jopa oma leikkipaikka. (http://www.dylan.fi/).

 

En tiedä miten kesäaikaan, mutta muulloin tänne joutuu varaamaan pöydän, on tullut kerran kokeiltua ilman varausta ja jäi menemättä... Vanhingosta viisastuneena varaus jatkossa ja on ollut kyllä hyvät ruuat! Joskin lapsille ei ole hirveästi ollut syötävää (tai sitten meidän lapset on kamalan nirsoja... ;) ) äidille sitäkin enemmän!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fallkullaa ja Haltialaa suosittelen minäkin jos kotieläimiä haluaa katsoa. Olen käynyt Korkeasaaressa parikin kertaa vuosikkaiden kanssa ja onhan ne eläimet aika kaukana... Mutta mikä jottei jos lapsi on vaunuissa viihtyvää sorttia, kävelyähän Korkeasaaressa kertyy jonkin verran. Haltialasta sellainen varoitus, että ainakin viime viikolla Haltialan kahvilan molemmat (!) mikrot oli rikki, joten ei saatu omia sapuskoja lämmitettyä. Tytöt söivät sitten lounaaksi lettuja ja hilloa :girl_haha:

 

Kotieläimiä ja rentoa lapsiperhemeininkiä löytyy myös Mustasaaresta: http://www.mustasaarentoimintakeskus.fi/?deptid=2361

Ja vaikka onkin seurakuntayhtymän omistama paikka, niin se on avoin kaikille, kuului kirkkoon tai ei. Mustasaaren kahvilassa myydään ihan mielettömän hyviä ja valtavan kokoisia korvapuusteja. Pihlajasaari on myös kiva paikka helteisellä säällä.

 

Cafe Carusel on kiva eikä meidän kolmilapsista pesuetta kukaan katsonut siellä pahalla silmällä. Sanomatalon Waynes on tietysti klassikko mutta kassalle on usein jonoa ja se on mun mielestä vähän hälyinen paikka. Stockan yläkerta on helppo ja toimiva ja syöttötuoleja löytyy riittävästi. Samoin Aleksi 13:n yläkerrassa toimiva Cafe Ursula on hyvä ja lapsiystävällinen lounaspaikka mutta hissiin ei mahdu kovin isoilla vaunuilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en tykkää käydä Stockan yläkerran "itsepalvelu"-puolella, mutta siinä "easy"-puolella, jossa on pöytiin tarjoilu, olen muutamaan otteeseen käynyt. Sielläkin on paljon syöttötuoleja, lasten ruokalista on lastenkirjan sisällä, niin siitä saa sit puuhaa samalla, kun odottaa ruokaa, ja lastenruoka tulee yleensä ennen aikuisten ruokaa, niin ehtii vähän syöttää lasta ennen kuin oma ruoka tulee. Siinä itsepalvelupuolella mua häiritsee se, että pitäisi pystyä kantamaan sitä tarjotinta samalla kuin työntää vaunuja ja mun mielestä se on todella hankalaa.

 

Mustasaaressa en ole itse käynyt, mutta olen kuullut sitä kehuttavan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä te teette 1,5 vuotiaan kanssa, kun haluatte viettää hauskaa päivää helsingin keskustassa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suunnitelmissa on Helsingin reissu kokoonpanolla äiti, 4-vuotias ja rattaissa matkaava 1-vuotias. Majoituspaikka sijaitsee Alppilassa ja ekaa kertaa lasten kanssa oon pk-seudulle matkustamassa.

 

Mikä on kätevin tapa päästä juna-asemalta Alppilaan? Kannattaako jäädä pois jo Pasilassa? Pääsenkö raitiovaunulla, bussilla vai taksilla ja onko takseihin hyvin saatavilla turva-istuimia? Matkatavaroita tulee varmaan yhden rinkallisen verran.

 

Onko Alppilan lähistöllä tai kävelymatkan (lapsen kannalta parin kilometrin) sisällä muita lapsiystävällisiä kohteita kuin linnanmäki? Kivoja puistoja, ruokapaikkoja tms.

 

Kiitos kaikista vinkeistä jo etukäteen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos on hellepäivä, menkää Kivinokkaan. Kulosaaren ja Herttoniemen metroilta reilun kilometrin kävelymatka. Uimaranta, siirtolapuutarhamökkejä, nyt kesällä lisäksi kanoja, lampaita ja vuohia ihmeteltäväksi ja paijattavaksi sekä kioski jossa myydään maukkaita, itsetehtyjä munkkeja, joita saa myös munattomana ja maidottomana.

 

Mustikkamaalla sekä Marjaniemessä myös hyvät uimarannat jotka sopivan matalia lapsen uittamiseen, molemmista löytyy suht läheltä myös kivoja leikkipuistoja. Ruokapaikkoja mestoilla aika huonosti joten eväitä suosittelen mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos Alppilaan niin jääkää vaan Pasilassa pois, Alppila on käytännössä ihan vieressä! Lähistöllä kaksi isoa kivaa leikkipuistoa, Brahenkentän puisto siinä Brahenkadulla ja Linjan puisto enemmän Kalliossa, Toisen Linjan varrella. Linjan puistossa pääsee arkisin uimaan kahluualtaaseen. Braku on kiinni heinäkuun loppuun, muuten molemmissa saa käyttää kaikkia puiston palveluita eli lastenhoitotiloja, leluja, mikroa jne.

 

Alppilan ravintoloista ainakin Weeruskaa on kehuttu lapsiystävälliseksi, se on Porvoonkadulla. Uusi leikkinurkkaus ja lasten lista, ihan hyvää ruokaakin minusta. Joku perus S-ryhmän ravintolakin löytyy sitten Kolmannen Linjan varrelta eli enemmän Kalliosta.

 

Kesällä Alppipuistossa Lintsin vieressä on viikonloppuisin koko perheelle sopivia ulkotapahtumia joissa livemusiikkia ja ruokakojuja. Viltti ja eväät ja leluja ja lasten kuulosuojaimet vaan mukaan! Puistossa myös lampi jossa katsella ankkoja.

 

Laitan lisää sitä mukaa kun tulee mieleen :) Asutaan ihan tässä kulmilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitti tosi paljon vastauksista nauris12! Laita vaan lisääkin vinkkejä jos tulee mieleen :)

Edited by Xanor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysymyksiä lasten kanssa pk-seudun julkisilla kulkemisesta:

 

Matkaseurana 5- ja 3-vuotiaat lapset ja pienemmällä rattaat. Kulkemisalueena suunnilleen Pasila-Espoo-Korkeasaari-muupaikkatuossalähistöllä. Pääsenkö kaikissa kulkuvälineissä ilmaiseksi rattaita työntävänä? Busseista ja raitiovaunuista löysin melko selvästi että pääsen, mutta metro ja lähijunat jäi vähän epäselväksi. Maksanko, jos menen lähijunalla vaikka Pasilasta Leppävaaraan?

 

5-vuotias ei ainakaan taida maksaa missään, kunhan Pasilaan asti päästään?

 

Muita vinkkejä rattaiden kanssa julkisilla kulkemiseen? Mä en itse ole varmaan 20 vuoteen kulkenut pk-seudun julkisilla ollenkaan :D mutta matkaseura sentään on, eivät vaan rattaiden kanssa hekään koskaan. Onko jotain kardinaalivirheitä, joita yritän välttää? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Pääkaupunkiseudulla pääsee rattaiden kanssa kaikissa julkisissa kulkuneuvoissa ilmaiseksi. Eli Pasilasta Leppävaaraan pääset ilmaiseksi, jos kuljetat lasta rattaissa. Vasta 7-vuotiaat tarvitsevat lipun, eli 5-vuotiaan kanssa on ilmaista matkustaa.

 

Muita vinkkejä. Hmm. Uusissa lähijunissa on hyvä paikka rattaille. Sellainen pitkähkö alue, johon mahtuu monet rattaat ilman, että ne on kenenkään tiellä. Se kannattaa etsiä :) Muuten en kyllä keksi mitään vinkkejä tai virheitä, joita tarvitsisi yrittää välttää. Muut pk-seudulla asuvat tai täällä paljon liikkuvat saa jatkaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, tosiaan kaikissa liikennevälineissä pääsee rattaiden kanssa ilmaiseksi Hki-Vantaa-Espoo-alueella. Junista sen verran, että kannattaa siis aina mennä matalalattiaiseen junaan - Pasilassahan pysähtyvät ihan kaikki mahdolliset junat, ja lähialueella kulkevista junista esim. K-junista osa on vielä korkeita. Leppävaaran junista taitaa ainakin kaikki A-junat ollakin nykyään matalia. Matalissa lähijunissa on tosiaan oma osasto vaunuille ja rattaille, mutta rattaiden kanssa saa mennä kyllä minkä tahansa osaston eteiseen (ja niissä onyleensä hyvin tilaa). Metrolaitureille pääsee hisseillä, samoin juna-asemilla on hissit, eli liukuportaisiin ei tarvitse rattaiden kanssa lähteä. Muuten tuskin mitään riskiä kardinaalivirheille on - kunhan antaa muille matkustajille tietä tarvittaessa niin eiköhän se hyvin suju. :)

 

Korkeasaareen menevä bussi on muuten yleensä aivan täynnä rattaita. Jos mahdollista, suosittelen joko menemään ilman rattaita ja lainaamaan/vuokraamaan (taitaa maksaa muutaman euron?) paikan päältä rattaat. Tai toinen vaihtoehto on mennä vesibussilla Hakaniemestä. Lippu on meno-paluu ja hinnassa on mukana pääsymaksu eläintarhaan. Suosittelen - se on varmaan kiva elämyskin tuon ikäisille lapsille. Hakaniemeen pääsee keskustasta helposti esim. ratikalla ja lukuisilla busseilla.

 

M. Sen verran voisin lisätä, että lapsen ei tarvitse nököttää rattaissa koko matkan ajan. Eli lapsi voi mennä istumaan penkille tai vanhemman syliin.

Edited by RGB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos molemmille! :)

 

Ja kiitos Korkeasaaribussivinkistä. Rattaattomuus ei taida olla vaihtoehto, mutta mä itse haluaisin muutenkin kulkea lautalla, otanpa tuonkin siis neuvotteluvaltiksi miehen kanssa. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen verran vielä varmuuden vuoksi täsmennän, että julkisissa yksien rattaiden kanssa pääsee aina yksi aikuinen ilmaiseksi. Jos molemmat vanhemmat ovat mukana, toisen pitää ostaa lippu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helsingin hotelleista ollaan yövytty hotelli Arthurissa lapsen kanssa ja hyvin meni, oli kiva ku se on vähän sillai siinä sivussa ja todella lähellä juna-asemaa, se on myös halpa, ainakin syyslomalla kun siellä on usein sellainen syyslomatarjous! Kiva ja tunnelmallinen. Käytävät rattaiden kaa vähän ahtaat, mutta onnistuu..

Nyt tarttisin vinkkejä Tampereen hotelleista, mihin yksvuotiaan kans? Vois tietty avata uuden ketjunkin ni sais paremmin vastaukset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0