Posted April 17, 2013 · Report post ^Meillä taas sanottu ihan toistepäin. Yleinen neuvohan monessa paikkaa on että sekä lihat että viljat voi aloittaa 5 kk iässä mutta suositellaan että ne aloitetaan eri aikaan. Tuo järjestys sitten vaihteleekin paikkakunnan ja jopa neuvoloiden kesken. RouvaH, mä nyt menin ostamaan ohrahiutaleita ja tajusin vasta sen jälkeen että meillä olisi ollut ohrasuurimoita koska laitan niitä kaalilaatikkoon. Olisi voinut siitä tehdä kokeilumaistiaiset. Harmittaa! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2013 · Report post Neuvoloihin tullut uudet suositukset noista viljojen aloituksesta, että ne pitäisi aloittaa 5-6 kk iässä. Viimeistään ennen 7 kk. Jos menee yli sen, keliakian ja diabeteksen riskit kasvaa. Ja nimenomaan kotimaiset viljat. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2013 · Report post Miten olette aloittaneet ohran? Kaurapuuro menee hyvin, joten ohjelmassa olis se ohra sitten kai. Meillä ei muutenkaan syödä ohraa, joten tuntuu oudolta antaa "väkisin" vauvallekaan. Rukiin ilmeisesti voisi antaa jo kuivana ruisleivän palana tai sit puurossa? Tämä pieni sihtikurkku ei kyllä normihiutaleita vielä siedä, että täytyy varmaan hienontaa tavallisia, jos vauvoille ei löydy omia. Vauvalle voi tehdä neljänviljan velliä/puuroa, kun vauva on ensin tottunut muihin kotimaisiin viljoihin, niin ei tarvitse erikseen ostaa ohraa, jos sitä ei muuten käytetä. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2013 · Report post En nyt tiedä onko tämä oikea paikka kysyä, mutta kysyn silti; aiheena velli. Saatiin neuvolasta ohje aloittaa vellit meidän pienikokoiselle kolmikuiselle vauvalle, mutta olen vähän pihalla määrän suhteen. Annetaanko sitä saman verran kuin antaisin normaalisti korviketta vai vähemmän? Ja ilmeisesti ns. vellisyötöllä ei enää erikseen anneta maitoa vaan koko ateria koostuu vellistä? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2013 · Report post ^juuri näin. Kannattaa aloittaa ensin kuitenkin pienillä määrillä joko ilman taikka sekoitettuna maitoon/korvikkeeseen. Hiljalleen sitten nostaa määrää ja loppupeleissä koko vellipurkki menee kerralla Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2013 · Report post Haluaisin pakastaa vauvalle kanasosetta, mutta kaikissa kaupan maustamattomissa kanoissa näyttäisi olevan hieman suolaa. Löytyykö suolatonta kanaa vai onko suolamäärä niin pieni, ettei se haittaa? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2013 · Report post Missä vaiheessa uudet perunat eivät enää ole uusia perunoita, vaan "vanhoja"? Joissain ohjeissa lukee, että uusia perunoita ei saisi antaa vauvalle, toisissa että pieniä uusia perunoita ei saisi antaa... Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2013 (edited) · Report post ^ Sitten kun ovat peukalon päätä isompia. Eli niitä ihan pieniä ei saisi antaa, mutta isompia "uusia perunoita" voi. Lähdettä en muista, mutta jossakin näin sanottiin. Toivottavasti tämä auttoi . Edited June 25, 2013 by -Jonski- Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2013 · Report post ^ Sitten kun ovat peukalon päätä isompia. Eli niitä ihan pieniä ei saisi antaa, mutta isompia "uusia perunoita" voi. Lähdettä en muista, mutta jossakin näin sanottiin. Toivottavasti tämä auttoi . Kiitos vastauksesta. Voidaan sitten antaa niitä isompia uusia perunoita kun vanhat perunat loppuvat! Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2013 · Report post Onko kellään kokemusta tattarista tai hirssistä? Kun oon kaupasta löytänyt molemmista vaan jauhoa tai rouhetta mutta ei kai siitä voi puuroa tehdä? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2013 · Report post Hei kanelikeiju, Myllyn Paras Tattarihiutaletta on ainakin olemassa, olen löytänyt ihan pikku Alepoistakin, samassa hyllyssä kuin muutkin hiutaleet. Olen laittanut nyt muutamia kertoja vauvalle puuroa, jossa ruokalusikallinen sitä ja loput kaurahiutaletta, vauva on tykännyt siitä enemmän, kuin pelkästä kaurapuurosta. Tattarista olen lukenut, että se sopii keliaakikoille, eli siinä ei ilmeisesti ole siis gluteenia. Hirssistä tai kvinoasta (quinoa) kiinnostaisi kuulla kokemuksia, jos jollain on. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 29, 2013 · Report post ^ Kiitos, täytyy seuraavalla kauppareissulla syynätä hyllyt vielä tarkemmin läpi. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 30, 2013 (edited) · Report post Hirssi on täällä naapurimaassa hyvin suosittu ensipuuro. On siis gluteiiniton ja siksi hyvä pienemmille vauvoille. Terkkari suositteli käyttämään hirssiä (tai maissia) riisin sijaan. Ja kyllä sitä puuroa voi tehdä siitä jauheesta. (todennäköisesti kahden suhde yhteen vettä ja muutaman minuutin kiehautus) Kvinoa on tosi hyvä lisäke sitten vähän isommalle lapselle, siis keitetyn riisin sijaan. On ravinnerikkaampaa kuin riisi. LIsäksi siinä on hyvä koostumus eli parempi suutuntuma ja toisaalta jää sellaiseksi, että sitä on pienenkin lapsen helppo syödä vaikka sormin. Edited June 30, 2013 by Lainie Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2013 (edited) · Report post Poistin kysymykseni kun sain vastauksen toisaalta. Edited August 26, 2013 by Elle Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 28, 2014 (edited) · Report post Tämä ketju on ollut aika hiljainen lähiaikoina mutta laitanpa silti kysymyksen tänne. En löytänyt vastausta kysymykseeni tästä tai ykkös ketjusta. Meidän vauva on aloittanut kiinteiden maistelun. Muuten uppoo hyvin mutta vaippa-alueen iho reagoi voimakkaasti isompaan määrään (3-4tl) perunaan ja bataattiin. Eli iho sillä alueella punoittaa tosi hurjasti ja vauva itkee jos pepun pesee/kuivaa/laittaa voidetta tai vaipan päälle. Oletan että kyse on kakasta jonka koostumus vaihtuu kun siirrytään kiinteisiin. Onko muilla kokemusta tästä? Pitäisikö ottaa paussi kiinteiden maistelussa vai vaihtaa ruokaa? Ja onko mitään mikä rauhoittaisi ihoa silloin kun se punoittaa erittäin voimakkaasti? Edited April 28, 2014 by shantia Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2014 · Report post Vaihda ruokaa. Perunassa on jotain en muista mitä, miksi se ei monelle käy aluksi. Kuukauden kahden päästä voi sopiakin. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2014 · Report post Niin taitaa olla. Ihme juttu kun bataattikin aiheutti reaktiota. Nyt kesäkurpitsalla ja porkkanalla jatkettu ja iho on pysynyt ihan hyvänä. Pitääpäs kokeilla uudestaan vähän myöhemmin. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2014 (edited) · Report post Millaisella viiveellä oireet jonkun ruuan sopimattomuudesta yleensä tulevat? Jos yhtään osaan laskea 1+1 niin tuntuu että täällä ei sovi bataatti, peruna ja porkkana. Varovasti ollaan lähdetty liikkeelle, mutta tähän saakka maissi on ollut ainoa josta ei tule vatsanväänteitä ja kiukkuisuutta.. muoks. Jokaista siis maisteltu yksitellen viikon verran ja määrää lisätty pikkuhiljaa. Edited May 15, 2014 by Retiisi Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29, 2014 · Report post Täällä mietityttää maitotuotteiden aloitus. Tai lähinnä se, että ollaan ostettu Nestlen Jogolino Mansikka-Banaani jogurttia. Paketissa lukee alkaen 6kk, (Norja alk. 10kk), mutta esim tuon linkin takaa löytyvässä paketissa lukee vain että alkaen 10kk. Näitä ollaan ostettu jo pari kk kun on olleet niin hyvässä tarjouksessa (0,79e pkt ja viimeksi oli jo 0,20e/pkt, päiväys menossa). Vauva nyt 9kk. Mahtaakohan tuosta olla haittaa kun ollaan syötetty jo 6-7kk ikäisestä asti? Ei nyt sentään päivittäin. Ja kun tuoteselosteessa lukee että 62%jogurttia, niin onkohan se ihan "oikeaa" jogurttia vai jotenkin vauvoille käsiteltyä jogurttia? Eli ollaanko me jo aloitettu maitotuotteet? Nyt on kyllä tyhmä kysymys Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29, 2014 · Report post Ainakin osa noista jogurttituotteista on suunniteltu jo pienemmille, eli korvikepohjaisia. Olisikohan nuokin sellaisia? Onhan korvikekin siis alunperin maidosta valmistettua Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29, 2014 · Report post ^Mä kanssa mietin että olisko noin.. Kun ei siinä paketissa sanota mitään. Eikä internetin ihmeellisessä maailmassa. Mietin vaan tuota ikärajahommaa, että antaisko jotain viitettä. Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2014 · Report post ^Mä ihmettelen täällä vähän samankaltaista juttua. Reissussa menee ruuat purkista ja ostin kaupasta Hipp:n pastaa ja parsakaalia-aterian, alkaen 6kk. No tuoteselisteessa on rasvatonmaito ja kerma! Mitä hittoa siis?? Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2014 · Report post Vastailen nyt itse itselleni, kun löysin neuvolan vihkosesta seuraavanlaisen kohdan: "teollisten lastenruokajugurttien ja -rahkojen maitopohja on valmistettu äidinmaitokorvikkeen kaltaisesta maidosta j ne sopivat viiden kk iästä alkaen. Valmisteita voi verrata marja ja hedelmösoseisiin." Näin siis ilmeisesti myös muissa sapuskoissa... Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2014 · Report post Miten sitten, jos haluaisi tuoda jo pikkuhiljaa ruokavalioon maitotuotteitakin, niin millä kannattaisi aloittaa ensimmäisenä? Tavallista maitotuotetta vaiko hylaa ja jollain hapanmaitovalmisteella (jugurtti tms) vai ihan vaan maidolla? Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2014 (edited) · Report post Hapanmaitotuotteilla kannattaa aloitella, eli jogurtti, rahka, viili, piimä. Mä sekoitin aluksi puuron joukkoon turkkilaista jogurttia, ja sitten aloin antaa välipalaksi rahkaa/jogurttia + marjasosetta. Muoks. Ja ei hylaa tai laktoositonta, vaan ihan tavallista. Edited November 30, 2014 by Scarlet Share this post Link to post Share on other sites