All Activity

This stream auto-updates   

 1. Earlier
 2. Ei olla päästy. Alunperin toiveissa 1-2 lasta molemmilla, esikoisen jälkeen pitkään molemmat ajateltiin et yksi riittää, nyt itsellä vauvakuume, mut miehellä ei
 3. 1-2 oli toiveissa ennen esikoista, nyt mulla toiveissa vielä toinen, miehelle riittäisi tuo yksi
 4. Kiitos vastauksesta Minni. Sitä ajattelinkin, että eipä näillä arvoilla vissiin tarvitse paljon raskaudesta haaveilla. Olen itse lukenut lähinnä siitä, ettäTSH:n olisi hyvä olla alle 2, mutta T4-V:n osalta mulle ei ole niin selvää, että missä sen pitäisi olla. Muistiinpanojeni mukaan se on aiemmin ollut mulla 14-15 paikkeilla, kun lääkitys on ollut käytössä. Olossa mulla nyt ei ole sen suurempaa valittamista muuten, mutta kuukautiskierrot venyy ja paukkuu miten sattuu. Siksi taas ajattelin ottaa asiakseni tarkistuttaa arvot. Mulla on ollut muutaman vuoden minipillerit nyt käytössä ja niiden aikana menkkoja ei tullut lainkaan, joten nyt kun puolisen vuotta sitten lopetin pillerit tuli totuus taas vastaan näissä kiertoasioissa. Oon nyt ollut kaksi vuotta ilman lääkitystä, mutta tänä aamuna aloitin taas ihan omin luvin, kun kerran hiukan oli tabletteja kotona vielä jäljellä. Epäilen, että työterveyslääkäri ei reseptiä mulle laita, koska "arvot on viitearvojen sisällä" Varasin samoin tein gynelle ajan muutaman viikon päähän, josko sieltä sitten resepti ja kontrollilabrat taas irtoaisi. Samaiselta gyneltä tuo resepti siis on alunperinkin vuosia sitten peräisin.
 5. Eihän nuo optimaaliset ole raskauttakaan ajatellen. TSH saisi olla hiukan matalampi, 2,5 ja alle ja T4-V reippaasti korkeampi. Jotkut sanovat, että T4-V:n pitäisi olla viitearvon yläkolmanneksessa, että olisi hyvä. Millainen olo itselläsi on?
 6. Mitä mieltä ootte arvoista TSH 2.84 ja T-4V 9.9.? Nämä siis arvot nyt, kun lääkitystä ei ole ollut käytössä.
 7. Onko täällä enää ketään? Hiljaiselta näyttää. Mä olen edelleen samassa tilanteessa, minä toivon vauvaa ja mies ei. Korona sotki muut elämän haaveet ja suunnitelmat aiemmin, mutta nyt on sekin lykkääntynyt ulkomaankomennus saatu lopulta suoritettua ja sen myötä toteutin aiemman suunnitelmani ja lopetin pillerit loppysyksystä. Sen myötä ollaan päädytty keskeytettyyn yhdyntään (jota inhoan, oikein korostaa meidän toiveiden eroavaisuuksia). Kovin varmasta ehkäisystä ei siis voi puhua, mutta lienee meidän kohdalla riittävän tehokas, kun aiemmat raskaudet ei oo helpolla alkaneet. Loputon suo
 8. Mä myös kurkkimassa ja haikailemassa entisiä aikoja.
 9. 38+5, 39+1, 40+0, 40+6, 39+3, 40+5 ja 38+5
 10. Söin tätä viimeksi ja heti plussasin, tosin niin on aiemminkin tapahtunut joten eipä voi tietää johtuiko se tästä. Mutta oikeasti, eikö muiden mielestä tuo vehnänalkioöljy ole ihan järkyttävän pahaa?! Yritin syödä vaikka hapankorpun tms kanssa mutta niin pahaa, yök!
 11. Ensimmäinen vuosi kaikkien 7 kanssa helpoin. Tai pienimmäinen on kyllä vasta 7kk. Toinenkin vuosi on ollut aika helppo, toki lapsilla on tempperamenttieroja ja puheenkehityksessä myös. Siinä kun täytetty 2v on ollut vaikein aika, joillakin ollut vähän uhmaa, varsinkin esikoisella kun puhe oli jäljessä. Toinen lapsi nyt on ollut tempperamenttisin koko kohta 10v ikänsä Mutta on osannut jo 1,5v puhua hyvin niin on auttanut.
 12. Täällä lueskellaan Meillä ekaluokkalainen kulkee parina aamuna yksin ja muina aamuina isosiskon kanssa. Myös koulusta tulevat yhdessä mikäli samaan aikaan loppuu koulu. Meluisaa on vaikka ei kaupungissa asutakaan niin oppilaita on yli 500 ja kuitenkin vain 1-5lk, kuutoset ovat jo yläasteelaisten kanssa samassa koulussa koska eivät mahdu ala-asteelle. Sen suurempaa kiusaamista ei ole omiin korviin ainakaan kantautunut vaikka se oli huoli jo esikoisen aloittaessa koulun.
 13. Oltiin 3pv koska vauva oli vielä 1vrk sinivalossa, muuten olisi päässyt 2pv iässä kotiin.
 14. Viimeisin synnytys käynnistettiin... Kalvojen puhkaisulla, sitten odoteltiin aika kauan omia supistuksia koska 2 sektiota on takana. Alkoi viimein mutta avuksi tarvittiin oksitosiinia. Aika paljonkin kun omat supistukset ei ollut tarpeeksi voimakkaita, syy saattoi olla pystyyn tehdyssä sektiossa. Joskus käy niin ettei supistukset mene sektion jälkeen kuulemma tarpeeksi alas ja kohtu ei saa voimaa? Syntyi vauva kuitenkin lopulta alakautta vaikka vauvan asennonkin kanssa oli hommia
 15. yk 1 ja yksi yk1 keskenmenon jälkeen.
 16. Meillä jo muutaman yli neljä mutta neljäs oli selvästi aikamoinen järkytys kun ylitti sen perinteiset 2-3 lasta eikä onnitteluja saatu. Voi toki olla että säikäytti myös se että neljä tuli aika tieheällä välillä Mutta aina oltiin itse hoidettu kaikki lapset, hoitoapua ei kyselty ja tiedän ettei olisi saatukaan joten turhaa olisi ollut edes odottaa sitä Toisaalta ei ole haitannut, tykkään pärjätä ja hoitaa lapset itse.
 17. Mikä lasketaan profiiliksi? Itsellä tämä nykyinen sekä vanha mihin en saa enää salasanaa, on unohtunut eikä sähköpostikaan enää käytössä niin en voi siis käyttää sitä enää.
 18. "Suunniteltiin" tai pikemminkin haaveiltiin kuudesta, nyt on 7 lasta ja ehkä kahdeksaskin toiveissa
 19. Nostelen tätä ketjua. Meillä tytöt syntyivät noin 51-51cm ja ekat kolmee kuukautta mentiin koossa 50. Toki osa vaatteista oli myös 56, koska osa vaatteista vaan on kapeaa mallia. Tykkäsin pitää just sopivan kokoista, jotta vauvaa oli helpompi käsitellä.
 20. Herätelläänpä tätä ketjua hiukan. Samat kuviot näyttävät jatkuvan näin 2022 vuonna, eli meillä esikoisen kulkee kavereitten kanssa kävellen kouluun ja takas. Välillä oon mennyt vastaa kävellen kun oon halunnut saada liikuntaa keskelle etätyöpäivää. Luokkien koot on täällä sellaista 24 lasta suunnilleen ja ekaluokkalaisia on 3 ryhmän verran. Se tuntui näin pienen kyläkoulun käyneeltä hurjalta määrältä. Se melun määrää välitunnilla on korvia huumaava jos sattuu välkällä koulun vierestä menemään. Eipä ihme ku esikoisen tykkää sit rauhassa kotona olla. Onkos tänne puolelle eksynyt joku muukin lueskelemaan?
 21. 1. Raskaus / lapsi yk. 2 2. Raskaus / lapsi yk. 1 3. Raskaus / km yk. 1 4. Raskaus / lapsi yk. 1 Nyt yritetään neljättä lasta, yrityskierto 4 menossa ja 10v väliä ekan raskauden kanssa tähän päivään..
 22. no otsikko taitaa kertoa ongelman nimen jo aika hyvästi=) eli sivuja on kertynyt jonkin veran ja tahtoisin saaha sen talteen ettei mene ihan bittitaivaaseen. kiitos taasen jo etukäteen
 23. Osaisiko kukaan auttaa tämän hölmön ongelman kanssa. Jos yritän kirjoittaa esim omaan päikkyyni pitkähköä viestiä, aina jossain vaiheessa viestikenttä alkaa "väpättämään", eikä suostu näyttämään alinta riviä mihin olen kirjoittamassa. Eli pitää kirjoittaa vähänniinkuin sokkona. Sivupalkista vetämällä näkee sitten sen alimmankin rivin, mutta kun palkista päästää irti pomppaa kenttä taas ylemmäs. Tosiaan hankalasti selitettävä ongelma, mutta jos jollakin on ollut samaa vikaa / osaisi auttaa niin helpottaisi kovin.
 24. Tämä oli mielenkiintoinen ketju luettavaksi. Olen pohtinut näitä asioita kolmen lapsen äitinä paljon. Itse huomasin ainakin, että esikoisesta tuli eniten onnitteluja ja siitä vähenemään päin. Oon ratkaissut asian olemalla etukäteen avoin. ”Voi hyvin olla, että meille vielä joskus neljäs tulee”. Uskon, että se vähän pehmittää sitä, ettei ainakaan kukaan pahasti järkyty
 25. Tuosta 2013 raskaudesta syntyi ihana tyttö Ja uusimassa raskaudessa lähes sama kaava. Dpo 9 harmaat haamut aamulla ja illalla (Apteekin ja RFSU herkät). Dpo 10 aamulla CB Earlyyn selkeä viiva, digi Raskaana 1-2. Välissä ollut kaksi tuulimunaa, joissa hcg lähti nousuun selkeällä viiveellä vaikka sitten nousikin normaalisti keskeytykseen asti. Molemmissa oli myös jotkin valemenkkojen tapaiset ennen plussaa. Viimeisimmässä tuulimunassa negoja dpo 17 saakka, plussa vasta dpo 21. Toivottavasti uusin raskaus olisi nyt ihan oikea raskaus
 26. Tuoreesta muistista, kun plussa pärähti eilen. Eli neljäs lapsi toiveissa, taustalla kaksi tuulimunaa ennen tätä tärppiä. Kolmesta aiemmasta lapsesta taitaa oireet jossain olla jo listattuna, joten tässä tuulimunat ja tää viimeisin. Tuulimuna 1 alkoi Mirenasta huolimatta, joten mitään dpo tai kiertopäiviä ei tiedossa. Oireet, joiden vuoksi tein testin: Rinnat turposivat, kipeytyivät huomattavasti ja huomasin maitotippoja. Raudan maku suussa. Hampaita pestessä aloin yökkiä (ei tyypillistä mulle). Tein testin vitsinä, sillä kierukka. Plus että vuotoa oli ollut noin 1,5 viikkoa ennen testausta. Digi kertoi et raskaana 3+, eli oireet alkoivat melko myöhään. Oireet pysyivät melko lievinä rintojen arkuutta lukuunottamatta keskeytykseen asti. Sivuhuomiona: raskaus jatkui vaikka Mirena otettiin pois eli poisto itsessään ei aiheuttanut keskenmenoa. Tuulimuna 2 (samassa kierrossa kp 5 oli Mirena poistettu): Dpo 8-> rinnat kipeät Dpo 9 lievä kuvotus, mutta todella lievä. Pari tippaa verta valkkarin joukossa. Testi nega. Dpo 10 Testi nega. Melko oireetonta, vähän rintojen arkuutta. Kunnon vuoto alkaa. Dpo 11-16 ihan kunnon menkat Dpo 17 hieman hutera olo, teen r-testin vaikka oli menkat: nega. Dpo 19 luulin olevan uusi kierto käynnissä ja aloitin ovistikuttelun: selkeä plussa ovistestiin. Dpo 20 Lievää pahoinvointia hieman havaittavissa, ovisplussa pysyy räikeänä Dpo 21 ovisplussa edelleen räikeä, teen raskaustestin -> selkeä plussa, digi raskaana 2-3 Oireita oli keskeytykseen saakka, mutta lievinä. Uusin raskaus, josta ei vielä tiedä onko tuulimuna vai ei Dpo 1-7 ei oireita, lämmöt koholla Dpo 8 lämmöt notkahtaa. Iltapäivällä alkaa kova palelu ja muutaman tunnin päästä etominen. Ensimmäiset hajut pistävät nenään. Dpo 9 aamulämpö nousi takaisin. Yöllä vaikea pysyä unessa. Paleltaa yöllä ja päivällä. Etoo, hajut tuntuvat nenässä ja pahoinvoinnin aalto tulee usein. Aamulla ja illalla testeissä harmaat haamut. Dpo 10 Yöllä vaikea pysyä unessa. Aamulämpö todella korkea, melkein kuumetta. Paleltaa horkassa. Yöllä vaikea pysyä unessa. Aamulla testissä selkeä plussa ja digi 1-2. Etominen voimakasta. Ei juuri mitään rintatuntemuksia, niitä enemmän ennen menkkoja kuin nyt. Summasummarum, tuulimunissa oli vuotoa, lieviä oireita ja ne alkoivat voimistua vasta melko myöhään. Testitulos tullut vasta myöhään, hcg lähti nousuun vähän viiveellä vaikka sitten nousikin normaalisti. Kolmen lapsen kohdalla oireet alkaneet kuin salamana dpo 8 tienoilla, kuten nyt tässä viimeisessäkin. Rinnat ovat onnistuneissa raskauksissa kipeytyneet vasta reilusti plussan jälleen, nytkään ei rintatuntemuksia ole. Tuulimunissa rintojen arkuus ollut suurempaa ja alkanut aiemmin, ennen plussaa. Toivottavasti nyt oireet enteilevät hyvää.. Yritän muistaa tulla tänne päivittämään, miten tämän raskauden kanssa sitten kävi.
 1. Load more activity