sunniva

Aktiivijäsen
  • Content count

    205
  • Joined

  • Last visited

About sunniva

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0

Recent Profile Visitors

1753 profile views
  1. Onko normaalia että napa tuntuu aristavalta ja oudolta möykyltä viikko synnytyksen jälkeen?
  2. Tuo vertaus keittiötasoon olikin aika hyvä Mä en oikein ymmärrä tätä turhakekeskustelua . Totta kai hoitopöytä on turhake, jos hoitotasolle löytyy sopiva paikka jo olemassa olevilta huonekaluilta. Mutta eipä totisesti kaikilla löydy. Meillä ei ole vapaana sen enempää pesukoneen päällistä, muita pöytiä kuin lipastojakaan. Harvempi täällä on kuitenkaan selvinnyt ihan vaan lattialla/sylissä/sängyllä.
  3. Mikä se oikea korkeus muuten on? Tai mistä sen voi päätellä, jos ei ole juuri mitään lastenhoitokokemusta? Mulla ja miehellä on lisäksi 20 cm pituuseroa.
  4. Vaikka itsellä ei juuri tätä ahdistusta ole, kommentoin paria kohtaa, lähinnä siksi, ettei ihan kaikki nämä asiat välttämättä katoa maailmasta ihan vain sillä ettei imetä. - Rintojen kasvu, maidon nousu, ja kivistäminen tapahtuu itsestään synnytyksen jälkeen vaikkei edes yrittäisi imettää. Siksi kivistystä ja maidonvalumista ja muuta tulee joka tapauksessa. - Myös rintojen ulkoiset muutokset liittyy enemmän raskauden läpikäymiseen kuin itse imettämiseen. - Imetyksen ei pitäisi sattua, jos imuote on oikea, ja kipuun pitää hakea apua heti. - Mä epäilen myös kovasti kuinka paljon pulloruokinta lopulta vapauttaa äitiä vauvan sitovuudesta, ainakaan ensi kuukausina. Vastasyntynyt talossa on vastasyntynyt talossa, kaikki pyörii silloin syömisen ja nukkumisen ympärillä, ja pieni viihtyy parhaiten sylissä. Puolivuotias alkaa jo sitten syödä muutakin kuin maitoa ja on toki kaikin puolin kehittynyt jo itsenäisemmäksi ja pärjää pitempiä aikoja muidenkin kanssa. Imettämisestä on turha tehdä mitään elämää suurempaa projektia, ja kaikille sukulaisille saa sanoa tiukasti, jos haluaa imettää rauhassa suljetun oven takana. Osittaisimetyskin on vaihtoehto, esim siellä kahviloissa. Kauhean ikävää miten paljon tällaisia asioita kommentoidaan ja päivitellään, ei se kuitenkaan muille kuulu, ja neuvolan asia on valistaa valistukset. Vertaistukea ei pitäisi väkisin tyrkyttää.
  5. Mulle pappi sanoi, että Suomessa yleisintä on kastaa kotona.
  6. Salaaminen on suomalainen perinne. Miehen kulttuurissa on tapana kertoa heti. Ollaan päädytty kompromissiin, että etunimi paljastetaan synnärillä ja toiset nimet (joita miehen kulttuurissa ei myöskään ole tapana antaa) ristijäisissä. Mulle on tärkeintä, että me ensin päätetään se nimi ennen kuin aletaan keskustelemaan siitä muiden kanssa. Nimeä ei valita suvun huutoäänestyksellä, eikä kaikkien naapurien mielipidettä ja ajatuksia kysytä ennen päätöksen tekoa.
  7. Se eri vahvuisten viivojen tuijottelu on ihan toivotonta! Ehdottomasti kannattaa käyttää Clear Blueta, varsinkin jos on epävarma. Niitäkin saa paljon edullisemmin netistä. Musta nuo yksinkertaisimmat testit sopii vain sellaiseen tilanteeseen, että jo tosi hyvin tuntee oman syklinssä ja minkä näköisiä viivoja siitä tulee. Tuon perusteella mitä sanoit testeistäsi, voi hyvin olla, että sun ovis on ihan normaali. Tai sit ei. Joka tapauksessa fiksua selvittää asia gynen kanssa. Jos kaikki on hyvin, niin sittenhän voi yrittää omin keinoin pitempäänkin. Siihen tärppii tarvitaan aina rutkasti tuuria, ja se voi sattua nopeammin tai hitaammin ihan sattumanvaraisesti. Paitsi jos on pahasti häikkää niin sittenhän se ei satu vaikka miten päin olisi, ja se on ikävä tajuta kovin myöhään.
  8. Mäkään en löytänyt ovista ikuisuuksiin. Syynä oli erityisesti se että testasin ihan liian aikaisin (=mun ovis oli liian myöhään), mutta myös vaikeudet lukea testejä luotettavasti. Ovistestit onkin kaukana raskaustestien idioottivarmuudesta, ja sitten tosiaan tuo että plussa saattaa näkyä vain muutaman tunnin /kierto. Gynellä on ihan eri mahikset ottaa selvää asiasta. Jos mä olisin tarttunut ensimmäisiin viitteisiin epätoimivasta kierrosta, me oltaisiin voitu olla raskaana 1,5 vuotta aikaisemmin, mutta mullekin yleislääkäri väitti kaiken olevan kunnossa.
  9. Mä olen siinä käsityksessä, että (luomu)lapsen olemassa olo vain nopeuttaa etenemistä näissä asioissa, olisko juuri tuo puoli vuotta suositeltu raja. Ja jos kierrossa/ovulaatiossa on epäsäännöllisyyttä, on se ihan riittävä syy selvitellä tilannetta ihan vaikka ekasta yrityskierrosta alkaen - ei tietenkään mikään pakko. Julkisella eivät toki helposti mitään tee, mutta yksityiseltä sitä apua voi tosiaan saada. Mun käsittääkseni PCO on tavallisin syy ovulaatiohäiriöihin. Sitten tietenkin ikä, imetys, ali/ylipaino, kilpirauhasen toiminta ynnä muut voi vaikuttaa.
  10. Mun mielestä sun tapauksessa on korkea aika aloittaa tutkimukset. Gyne voi selvittää ovulaatiota oikein ajoitetuilla ultrilla ja verikokeilla, ja aika helposti sitten kokeillaan ovulaation induktiota clomeilla, jolloin taas ultralla+verikokeilla selvitetään saadaanko se ovis aikaan (ja ettei soluja kasva liikaa).
  11. Meillä ei kyllä taida oikein mahdollista saada juoksevaa vettä ammeeseen, kun kaikki hanat ja suihkut on niin hankalissa paikoissa. Kyllä se pitää vaan täyttää ja ottaa pesupaikalle sitten.
  12. Mitäs muita suosituksia ammeesta olisi, varsinkin ihan pienen pesemistä ajatellen? Meillä ei ainakaan käsienpesuallas sovi siihen hommaan.
  13. Me ollaan ajateltu Manducaa, ja ehkä sitä voisi ehdottaa Coconkin miehelle. Etuja BB:hen verrattuna on huimasti parempi ergonomia sekä isälle että vauvalle, ei rajoituksia siinä miten kauan repussa voi kantaa kerralla (tosi kätevää lentomatkustuksessa) ja käyttöikääkin on useampi vuosi.
  14. Onko jollekin tullut tuhoja niistä vesistä? Tyyliin patja, sohva, autonpenkki. Oletteko varautuneet jotenkin ja missä vaiheessa?
  15. AT Lastenturva -niminen kauppa Vantaalla sekä heidän verkkokauppansa myy jalaksia.